EasySpace leta 2020: Kaj pravijo ocene strank EasySpace?

Uvod Easyyspace

Če iščete gostiteljsko podjetje v Veliki Britaniji, bi lahko račun Easyyspace ustrezal računu. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997 in je del iomart PLC ter gostuje spletna mesta svojih strank v šestih podatkovnih centrih v Veliki Britaniji. Druge blagovne znamke iomart vključujejo RapidSwitch, Melbourne Hosting in iomart Cloud, skupina pa se ponaša s 100-odstotno uptime v vseh svojih podjetjih.


Easyspace ponuja spletno gostovanje in registracijo domen, storitve gostovanja v skupni rabi pa so njegov najvidnejši izdelek. Podjetje ponuja tudi gostovanje po e-pošti, gostovanje v oblaku, VPS gostovanje in namenske strežniške načrte.

Gostovalni načrti za

Easyspace ponuja dobro ponudbo gostovanja, od cenovno dostopnega skupnega gostovanja do namenskih strežnikov. Vsi njegovi strežniki se nahajajo v Veliki Britaniji; podjetje ima delež v šestih podatkovnih centrih po državi.

 • Skupno gostovanje je razdeljeno na štiri načrte: Pic´ n´ Mix, StarterPlus, Business in Site Builder. Pic´ n´ Mix je prilagodljiv načrt, StarterPlus pa je vnaprej določena, dokaj tipična rešitev za skupno gostovanje. Business je nadgrajena različica programa StarterPlus, medtem ko je Builder spletnega mesta (ki ga imenujejo tudi okorno ime “EasySiteLive Pro”) zelo osnovna vrsta gostovanja za netehnične uporabnike.
 • Gostovanje v e-trgovini je v osnovi deljeno gostovanje v paru s plačilnimi prehodi in vgrajenimi orodji za e-trgovino. Obstajajo trije načrti: Starter, Business in Pro; top-end paket vključuje do 10.000 izdelkov, obdelavo plačil HSBC in WorldPay, ocene izdelkov, integracijo eBaya in vire RSS.
 • Gostovanje v oblaku je na voljo v treh načrtih: bronasta, srebrna in zlata. Vsi temeljijo na platformi VMWare in ceno mesečno. Uporabniki lahko izberejo enega od šestih operacijskih sistemov Linux ali tri različice sistema Windows.
 • VPS gostovanje lahko kupite v operacijskem sistemu Windows ali Linux; vsak je razdeljen na tri načrte. Vse vključujejo podporo 24/7 in nadzorno ploščo, Plesk. Obstaja tudi možnost prilagajanja načrtov VPS, ki so na voljo, ali nakup MetaTrader VPS.
 • Če vključite paket Budget, obstajajo štirje vnaprej določeni paketi za namenske strežnike. Ponovno jih lahko uporabniki prilagodijo, če želijo. Uporabniki lahko izberejo trdi disk SSD in izberejo Windows ali Linux za svoj operacijski sistem.
 • Easyspace ponuja goMobi, paket mobilnih spletnih strani, kot ločeno gostovalno rešitev. Programska oprema gMobi je v bistvu orodje za izdelavo spletnih mest.

Pri tako velikem številu storitev je težko reči, kaj je prednostna naloga, deljeno gostovanje pa je dodeljeno sredinski odsek na spletnem mestu. Po tem mislim, da nihče ne bi občutil pomanjkanja izbire.

Neprekinjen / čas mirovanja

Osvežujoče je gostovanje v Združenem kraljestvu, ki ponuja 100-odstotno garancijo za uptime, saj se zdi, da jih to malo ne more storiti. Vendar pa Easyyspace to – in to garancijo uporablja za vse svoje storitve, od najcenejšega načrta gostovanja v skupni rabi do njegovega namenskega strežnika najvišjega cenovnega razreda. Podjetje ima tudi sistemsko stran o stanju sistema, vendar ta ne prikazuje nobenih preteklih podatkov in se ob obisku ni posodabljala več kot tri tedne..

Podjetje Easyspace je očitno zelo ponosno na svoje šest podatkovnih centrov v Veliki Britaniji (ki se nahajajo v Glasgowu, Manchestru, Maidenheadu, Nottinghamu, Leicesteru in Londonu) in jih promovira na svojem spletnem mestu. Vsi objekti so v lasti in upravljanju podjetja, kar je zelo impresivno. V posebnem razdelku za strežnike je stran, ki podrobno navaja zmogljivosti vsakega podatkovnega centra: vsak ima popolno varnost z dostopom do pametne kartice, N + 1 HVAC pokritost in zatiranje požara, dva neodvisna napajanja plus UPS in rezervne varnostne kopije dizel ter tehnični inženirji na kraju samem, ki so vsi zaposleni v podjetju Easyspace.

Stranke v skupnih načrtih gostovanja se lahko odločijo, če bodo želele vključiti varnostno kopijo – to vključuje tekočo 8-tedensko varnostno kopijo celotnega računa, vključno z vsemi bazami podatkov. Verjetno to ni brezplačno in ga je treba plačati. Storitve varnostnega kopiranja na drugih načrtih, vključno z namenskimi strežniki, so dodatna možnost. Easyspace sploh ne ponuja varnostnih kopij, razen če jih stranka plača, zato ne zagotavlja, da so varnostne kopije veljavne, tudi če plačate.

Podpora za Easyyspace

Kot bi pričakovali, se vse podporno osebje podjetja Easyyspace nahaja v Veliki Britaniji. Podpora po e-pošti in vozovnicah je na voljo 24/7.

Da bi lahko stopili v stik po telefonu, morajo stranke poklicati številko 0370. Številke 0370 se zaračunavajo po geografskih cenah, podobne številkam 0870 in žal niso brezplačne. Nisem našel nobenih informacij o obsegu delovnega časa za telefonsko podporo, vendar se zdi, da ni na voljo 24/7.

Preostali podatki o podpori Easyspace so skriti in vidni samo strankam, ki plačujejo, zato ni bilo mogoče oceniti kakovosti podpornega gradiva.

Easyspace v novicah

Nisem našel nobenih odmevnih novic o Easyspaceu, zato moramo domnevati, da je gostovanje razmeroma zanesljivo in stabilno.

Nadzorna plošča Easyspace

Kot smo že omenili v pregledu, je Plesk na voljo na VPS gostovalnih načrtih. Stranke namenskih strežnikov lahko izberejo Plesk (Linux / Windows) ali cPanel (samo za Linux), vendar se to zaračuna kot nadgradnja.

Stranke v skupnem gostovanju morajo uporabljati nadzorno ploščo po meri programa Easyyspace. Ker so njegove informacije o podpori zaklenjene, je nemogoče ugotoviti, kakšna je nadzorna plošča.

Dodatki Easyspace

Stranke v skupnem gostovanju dobijo 75 GBP Google Adwords kredita, vendar morajo za to zahtevati 25 funtov. Kupci dobijo tudi dobropis za MailingManager, program za trženje e-pošte in brezplačno preskusno paket e-trgovine. Monterji z enim klikom vključujejo 50 paketov: WordPress, Joomla, Mambo, osCommerce in še več.

Kot boste morda pričakovali, kupci drugih gostovalnih načrtov (vključno z gostovanjem v oblaku in VPS) ne prejmejo nobenih bonusov za posladkanje posla.

Politika garancije / odpovedi denarja za vračilo denarja Easyspace

Garancijski rok podjetja Easyyspace je zelo kratek – samo 7 dni. Zahteve za preklic je treba sprožiti prek nadzorne plošče gostitelja s sistemom izdaje vozovnic.

Veliko paketov gostovanja Easyspace je na voljo v več letih. Pomembno je podrobno preučiti pogoje in pogoje programa Easyyspace, da se prepričate o svojih pravicah, če želite preklicati. V osnovi so vsi plačani denarji nepovratni in vsi paketi se bodo samodejno obnovili, če jih ne prekličejo. Če vaš način plačila ne uspe, vam lahko zaračunamo 15 funtov za vsako poslano pismo. Če se odločite za obnovo ročno, vam bomo zaračunali 3 funte dodatno.

Povzetek

Easyspace očitno vlaga v kakovost, njegovi načrti za gostovanje pa so celoviti in cenovno ugodni. Podatkovni centri v Veliki Britaniji bodo všeč strankam v Evropi in dejstvo, da vodi lastne zmogljivosti, vsekakor deluje v njeno korist. Lepo je videti, kako gostiteljsko podjetje odkrito razpravlja o svojih zmogljivostih in jih promovira na svoji spletni strani.

Na žalost je nekaj hudiča v detajlih, ko gre za gostovanje paketov Easyspace. Telefonska podpora je omejena in je zagotovljena prek brezplačnih telefonskih številk. Izdaja nadzorne plošče po meri bo velika pomanjkljivost za bolj izkušene uporabnike gostovanja pri skupnih načrtih gostovanja. Tudi načrti VPS ne ponujajo možnosti cPanel, kar je resnično škoda, saj je veliko stvari, ki jih iščejo številne stranke.

Kljub temu je Easyspace očitno podjetje, ki skrbi za svoje stranke in je vložilo čas in trud v oblikovanje celovitih načrtov za gostovanje. Odvisno je od vas, ali se odločite, ali želite trgovati s kratkim jamstvom za vračilo denarja za ‘pravo’ podjetje v Združenem kraljestvu.

Pogosto zastavljena vprašanja EasySpace

 • Ali EasySpace ponuja gostovanje v operacijskem sistemu Windows?

  Da. EasySpace ponuja tako Linux kot Windows gostovanje, odvisno od vaših želja.

 • Ali EasySpace ponuja kakršne koli migracijske storitve?

  V resnici ne. Vsekakor nudijo nekaj pomoči pri migraciji in bodo pomagali pri migracijah na kraju samem pri večjih projektih, vendar le za migracije Microsoft 365 ali MS Exchange.

  Za WordPress ali druge spletne aplikacije OS ne nudijo nobene podpore.

 • Kakšno gostovanje ponuja EasySpace?

  EasySpace ponuja ponudbe v skupni rabi, VPS in namenske načrte na vseh strežnikih Linux in Windows z več nivoji storitev za vsak izdelek.

  Ponujajo tudi gostovanje preprodajalcev, vendar le kot del njihovega sestrskega podjetja Easynic.

  Njihove storitve VPS in namenske storitve gostovanja so v celoti upravljane, na pol upravljane in samoupravljene.

  Ponujajo tudi različne izdelke za strežnike v skupni rabi, specifične za e-trgovino, podjetja, bloge in začetne pakete.

 • Kakšne možnosti plačila ponuja EasySpace? Ali obstaja popust pri podpisu daljše pogodbe?

  EasySpace letno zaračuna svoje skupne načrte in mesečno za svoje VPS in namenske možnosti.

  Kupci v skupnem gostovanju lahko dobijo do 20% popusta, če kupijo pet let gostovanja naenkrat.

  Sprejemajo se plačila s kreditnimi karticami in alternativni načini plačila. Podjetje sprejema plačila PayPal in Worldpay.

 • Ali dobite brezplačno domeno z gostovanjem?

  Vsak načrt gostovanja v skupni rabi vključuje eno domeno na leto (.co.uk sta vključeni dve leti) in neomejeno poddomena. VPS in namensko gostovanje ne vključuje brezplačne domene, vendar jo lahko kupite v EasySpaceu.

 • Ali je vključena zasebnost Whois?

  Ne, vendar je na voljo za nakup.

 • Kakšna podpora je na voljo?

  EasySpace ponuja telefonsko podporo s sedežem v Veliki Britaniji od ponedeljka do petka od 9.00 do 17.30. Imajo tudi sistem vozovnic in bazo znanja z vodniki za samopomoč.

 • Ali je podpora na voljo v več jezikih?

  Ne. Podpora je na voljo samo v angleščini.

 • Kje so centri podatkov EasySpace?

  EasySpace ima v Združenem kraljestvu 10 podatkovnih centrov s pikami v Londonu, Glasgowu, Leicesterju, Nottinghamu, Manchestru in Maidenheadu. Njihov sedež je v Glasgowu.

 • Katere programske jezike podpirajo?

  EasySpace podpira PHP 5.6, Perl 5.10.1 in Phyton za Linux in ASP.Net 4.5 za Windows.

 • Ali ima EasySpace garancijo za vračilo denarja?

  Da, imajo 7-dnevno garancijo vračila denarja za vse nove nakupe spletnih gostovanj.

 • Ali ima EasySpace garancijo za uptime?

  Da, za vsak koledarski mesec imajo 100-odstotno jamstvo za produkcijo za vse svoje izdelke za gostovanje.

  Ta garancija zajema kupce samo zaradi izpadov, ki jih povzroča EasySpace, in ne olajševalnih dejavnikov.

  Bonusi se dodelijo, če EasySpace ne izpolni te garancije. Za več informacij se obrnite na podporo strankam.

 • Katere aplikacije lahko uporabljam z EasySpaceom?

  EasySpace omogoča namestitev z enim klikom v več kot 50 različnih aplikacij z vsemi njihovimi načrti gostovanja, vključno z WordPress, Joomla, b2evolution in Drupal.

  Prav tako imajo dostop do nakupovalnih vozičkov za e-trgovino na brezplačni preizkusni osnovi, vendar na koncu pridejo do dodatnih stroškov.

 • Katere varnostne funkcije ponuja EasySpace?

  SSL certifikate lahko dodate vsakemu gostiteljskemu izdelku za dodatne letne stroške. EasySpace ima na voljo celo vrsto SSL certifikatov, odvisno od stopnje varnosti, ki jo potrebujete.

  E-poštne funkcije v svojih skupnih načrtih lahko za doplačilo zavarujete tudi s filtri za virus in elektronsko pošto.

  EasySpace tudi zaščiti lastne strežnike pred napadi DDoS in ima 24/7 skeniranje virusov in zlonamerne programske opreme.

 • Kaj ponuja nadzorna plošča EasySpace?

  Ponujajo Plesk za svoj VPS izdelek in Plesk ali cPanel za svoj Cloud VPS.

  Za svoje namenske strežnike imajo lastno lastniško nadzorno ploščo Plesk, cPanel ali ESCP.

  Njihovi skupni načrti so brezplačni z lastnim ESCP z možnostjo nadgradnje na Plesk (za stroške).

 • Kaj pomeni EasySpace pod “neomejeno pasovno širino.”

  Ni neomejeno. To pomeni, da so omejitve pravil poštene uporabe dovolj visoke, da jih večina kupcev nikoli ne bo dosegla, zato se zdijo neomejeni.

  Skupni načrti dobijo 250 GB na mesec pasovne širine, VPS dobijo 1 TB na mesec, namenski strežniki pa 5 TB na mesec.

 • In kaj pomeni EasySpace z “neomejenim shranjevanjem”?

  Za shranjevanje ne ponujajo številčnega pokrovčka, ampak namesto tega orisujejo več stvari v pravilniku o pošteni uporabi, ki jih ne smete storiti, vključno z uporabo vašega prostora za shranjevanje varnostnih kopij datotek in shranjevanja medijev. Za več informacij glejte njihovo politiko poštene uporabe.

 • Ali EasySpace ponuja storitve CDN?

  Ne, ne ponujajo storitev CDN. Vendar ponujajo predpomnjenje SSD.

 • Kakšne varnostne sisteme ima EasySpace?

  Vsi načrti v skupni rabi vključujejo dnevno varnostno kopiranje.

  Na vseh svojih gostovalnih izdelkih ponujajo varnostno kopiranje in obnovo, ki ustvari varnostno kopijo spletnega mesta vsakih 8 tednov, pri čemer stranke izberejo, ali želijo obdržati to staro kopijo ali jo preprosto napišejo.

  Ta možnost je vključena na nekaterih višjih ravneh skupnega gostovanja, vendar je za večino načrtov treba dodati dodatne stroške.

  Njihovi namenski strežniki lahko za dodatno ceno na GB dodajo tudi varnostno kopijo v oblaku.

 • Ali ima EasySpace orodje za izdelavo spletnih strani?

  Da. Ponujajo tako storitve spletnega oblikovanja kot tudi dostop do lastnega ustvarjalca spletnih strani za povleci in spusti, EasySiteLive PRO. Na voljo je doplačilo, vendar vključuje brezplačno preskusno različico. Za več informacij se obrnite na službo za stranke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map