WebKit Web Inspector: problemen met Safari-webpagina’s oplossen

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


WebKit Web Inspector is de open source bugtracker die in 2005 door Apple is gebouwd en sindsdien geliefd is bij ontwikkelaars. Je kunt het gebruiken om bugs in webpagina’s te lokaliseren en op te lossen op basis van het WebKit-platform (Safari, iOS en MacOS). Hier is waar het allemaal om draait en waar u kunt leren hoe u het kunt gebruiken.

Wat is WebKit Web Inspector?

WebKit Web Inspector is een open source-tool die wordt gebruikt om webpagina’s te debuggen. Het is ontworpen om ontwikkelaars die werken met browsers op basis van het WebKit-systeem te helpen bij het vinden en oplossen van bugs. De meest populaire WebKit-systeembrowsers zijn Safari en Firefox voor iOS, maar bevatten ook experimentele browsers zoals die in Amazon Kindles. Andere grote browsers zoals Chrome gebruiken veel dezelfde code en structuur en hebben hun eigen (zeer vergelijkbare) versies van WebKit Web Inspector.

Geschiedenis van WebKit Web Inspector

Om te weten hoe we bij Web Inspector zijn gekomen, moeten we beginnen met WebKit zelf.

WebKit begon in 2005 toen Apple aankondigde dat zijn nieuwe webbrowser, Safari, zou worden gelanceerd als een open source-project.

Sinds het begin van de jaren 2000 probeerde Apple te werken met de open source-gemeenschap KDE, die de originele code bouwde waar WebKit uiteindelijk op gebaseerd was.

Maar het ging niet goed.

Maar toen, in 2005, kondigde Apple aan dat Safari volledig open source zou gaan – geen halve maatregelen meer. Naast het een beetje losmaken van de teugels, heeft Apple alle codebases vrijgegeven waaraan ze hadden gewerkt, hun besturingsbomen open source gemaakt en (het belangrijkste voor ons) hun bug-trackingtools vrijgegeven.

Dit was de kick die Safari nodig had om echt aan de slag te gaan en te bouwen op het systeem genaamd WebKit, wat natuurlijk een ruimte creëerde voor de WebKit Web Inspector om in 2006 mee te gaan om HTML, Java en C ++ code te debuggen en je web te inspecteren Pagina’s. Sindsdien is het meerdere keren vernieuwd en opnieuw ontworpen tot de huidige staat.

Wat u kunt doen met Web Inspector

Volgens de officiële Apple-website kan de Web Inspector worden gebruikt om “uw webinhoud te prototypen, optimaliseren en debuggen op iOS en OS X.” Anders gezegd, het helpt je te begrijpen wat er op je webpagina’s gebeurt.

Inbegrepen in de kernfunctionaliteit van Web Inspector is de mogelijkheid om:

 • Inspecteer externe bronnen en lokale gegevens
 • Meet de snelheid van webpagina’s, inclusief de efficiëntie van uw:
  • JavaScript
  • CSS
 • Ga naar de console om uw webpagina te inspecteren
 • Debug uw webpagina’s.

Het is deze laatste waar we ons vandaag op concentreren.

Debuggen met Web Inspector

Er zijn twee manieren waarop u WebKit kunt gebruiken om uw site te debuggen. Ten eerste kunt u dit doen met de specifieke WebKit-foutopsporingstool.

Deze tool helpt u bij het debuggen van uw JavaScript, zelfs als het allemaal is verkleind (verkort) door elke regel uit te breiden en te testen. Hiermee kunt u regel voor regel gaan en breekpunten instellen, een regel of een gedeelte van JavaScript testen op bugs. U kunt deze tool ook gebruiken om specifieke voorwaardelijke breekpunten in te stellen, zodat u specifieke situaties kunt testen waarin bugs opduiken. Bovendien kunt u op elk moment alle verschillende variabelen zien, zodat het gemakkelijker is om bugs vast te stellen en op te lossen.

De tweede manier waarop u Web Inspector kunt gebruiken om uw site te debuggen, is met de console. De Web Inspector fungeert als een interface tussen u en uw webpagina, vergelijkbaar met hoe een opdrachtterminal fungeert als een interface tussen u en het besturingssysteem van uw computer.

Foutopsporing op afstand

Web Inspector kan ook worden gebruikt om een ​​webbrowser te debuggen die is geopend op een ander apparaat dan uw laptop. Wat dit betekent, is dat u een iPhone kunt aansluiten en deze vervolgens met uw laptop kunt debuggen. Het kan dit doen vanwege de manier waarop het is gestructureerd in HTML-client, agents en doelen. Maar wat dit voor u betekent, is dat het uiterst eenvoudig is om bugs op uw mobiele pagina’s vanaf een laptop te vinden en op te lossen. Het enige wat je nodig hebt is een USB-kabel.

WebKit Debugger-bronnen

Hieronder vindt u enkele belangrijke bronnen om u te helpen WebKit te gebruiken om uw webpagina’s te debuggen.

Instructies en gidsen

 • Envato-handleiding voor foutopsporing met Web Inspector: een snelle en eenvoudige handleiding voor het gebruik van Web Inspector om mobiele Safari-sites te debuggen met uw Apple-computer
 • Apple’s Safari Developer Tools Guide: Apple’s eigen gids voor de Web Inspector-tool in het algemeen. Dit is een fantastische tool om u vertrouwd te maken met de interface van Web Inspector en een groot beeld te krijgen van de functionaliteit. Zie hun Debugger-sectie voor meer informatie over het debuggen van webpagina’s.
 • Architectuur van de webinspecteur: een blogpost van Diego Pino. Hij krijgt veel meer informatie over het gebruik van Web Inspector om op afstand te debuggen en biedt veel duidelijkheid over de structuur van Web Inspector.
 • Debuggen met Web Inspector: voor die Blackberry-enthousiastelingen die er zijn, is dit een eenvoudige handleiding voor hoe u Web Inspector kunt gebruiken om uw site te debuggen.
 • Debuggen op iOS: AppGyver’s handleiding voor het gebruik van WebKit Web Inspector om apps uit de App Store te inspecteren

Gemeenschappen

 • Stack Overflow krijgt consequent vragen over Web Inspector. Het is een goede plek om te controleren of je vastzit.
 • WebKit Bugzilla geeft een overzicht van alle functieverzoeken en bugs die verband houden met Web Inspector. Als je vastloopt, kun je zien of andere mensen hetzelfde probleem zijn tegengekomen.
 • Stack Exchange heeft een kennisbank met de naam Askdifferent, vol met vragen die specifiek zijn voor Apple. Het is een andere goede bron als je vastloopt met Web Inspector.

Overzicht

WebKit’s Web Inspector is een krachtig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om te ontdekken wat er onder de motorkap van uw webpagina’s gebeurt. Hiermee kunt u snel en gemakkelijk bugs vinden en oplossen, ongeacht met welk apparaat u werkt. Bovendien zal elke beheersing van Web Inspector worden overgedragen naar andere grote op WebKit gebaseerde browsers, waaronder Chrome en Firefox. Als je er een leert, leer je ze allemaal. Deze gids helpt u op weg op het juiste pad.

Verder lezen en bronnen

We hebben meer handleidingen, tutorials en infographics met betrekking tot codering en ontwikkeling:

 • MantisBT Inleiding en bronnen: ontdek alles over deze populaire programmeerprogramma’s voor het volgen van bugs.
 • Ubuntu Primer: leer alles over een van de meest populaire Linux-distributies – een uitstekende basis voor MantisBT-hosting.
 • Objectgeoriënteerd programmeren: leer meer over het brede scala aan objectgeoriënteerde programmeertalen – sommige zullen u misschien verrassen.

Zou internet het einde van de wereld overleven??

Heb je je ooit afgevraagd wat een grote ramp met internet zou doen? Bekijk onze infographic, Zou internet het einde van de wereld overleven? Het is mogelijk dat we allemaal vernietigd zouden worden, maar het internet zou voortleven.

Zou internet het einde van de wereld overleven?
Zou internet het einde van de wereld overleven??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map