Voorkom dat uw website gehackt wordt

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Als u een website bezit of beheert, moet beveiliging altijd voorop staan. Het internet is de speeltuin geworden van hackers en cybercriminelen. Elke website (ongeacht de inhoud) kan een potentieel doelwit zijn.

Website-eigenaren maken vaak de fout te geloven dat hun sites hackers niet echt verleiden, maar niets is minder waar.

Het is een vergissing om aan te nemen dat hackers alleen financiële informatie en gebruikerswachtwoorden willen stelen. Vaak worden websites gehackt zodat hackers tijdelijke webservers kunnen maken en deze kunnen gebruiken om spam en virussen te verspreiden zonder medeweten van de eigenaar.

Dit brengt niet alleen de site zelf in gevaar, maar brengt ook de bezoekers van de site in gevaar.

Nu hackers bekende softwarebeveiligingsproblemen willen opsporen en misbruiken, is het de verantwoordelijkheid van alle website-eigenaren en beheerders om proactieve stappen te ondernemen om hun sites te beveiligen tegen mogelijke inbraak.

De volgende tips moeten site-eigenaren en -managers helpen om proactief de beveiliging van hun website aan te pakken, zodat ze niet kunnen binnendringen en veilig zijn voor bezoekers en klanten.

Complexe wachtwoorden

Effectieve websitebeveiliging begint met het toewijzen en gebruiken van sterke wachtwoorden voor zowel beheerders als personeel ter plaatse. Hoewel dit een voor de hand liggende beveiligingstip lijkt, is het een die herhaald moet worden.

Hoewel de meesten van ons het belang van sterke wachtwoorden erkennen, maken velen van ons zich schuldig aan het niet volledig benutten ervan. Het gebruik van complexe wachtwoorden is van cruciaal belang voor de beveiliging van het beheerdersgedeelte van elke website en de serverintegriteit.

Een ander belangrijk onderdeel van online beveiliging is het vereisen van wachtwoorden voor de regelmatige bezoekers van een website en deze te gebruiken om de beveiliging van klantaccounts vollediger te waarborgen.

Idealiter zouden deze wachtwoorden moeten worden opgeslagen als gehashte waarden, om het risico op decodering te minimaliseren als de database van een site wordt geschonden.

Alle wachtwoorden moeten op zijn minst worden versleuteld met de nieuwste industriestandaarden om zowel de site als de bezoekers te beschermen.

 • Gebruikerswachtwoorden veilig opslaan – Hashing versus encryptie: een inleiding over het belang van gebruikerswachtwoorden, potentiële kwetsbaarheden van encryptie en het gebruik van hashing voor veiligere gegevensopslag.

 • Een met een wachtwoord beveiligde website maken: een basisgids voor het beveiligen van een website met een wachtwoord voor een betere beveiliging van klanten en sites.

Software-updates en patches

Een veelgebruikte tactiek onder hackers is het gebruik van geautomatiseerde scripts om de veiligheidstekortkomingen van een website op te sporen en te misbruiken.

Om het probleem nog erger te maken, verspreidt het woord zich snel door de hackergemeenschap en zodra een kwetsbaarheid wordt ontdekt in de operationele software van een website, zullen hackers van elke strip er misbruik van maken.

Software-updates die door programmeurs en ontwikkelaars worden gepusht, zijn bedoeld om de hackercurve voor te blijven en bugs en kwetsbaarheden op te lossen voordat ze op grote schaal kunnen worden uitgebuit door cybercriminelen.

Regelmatige software-updates zijn van cruciaal belang voor de beveiliging van elke website en moeten altijd vooroplopen bij het onderhoud van de site. Webmanagers die software van derden gebruiken, moeten bijzondere aandacht besteden aan updates en beveiligingspatches, en deze onmiddellijk na de release installeren.

De website die draait onder een managed hosting-oplossing moet regelmatig worden bijgewerkt door de hostingservice, maar het is nog steeds de verantwoordelijkheid van de site-eigenaar en -manager om ervoor te zorgen dat software-updates tijdig en effectief worden toegepast.

Ga er nooit zomaar vanuit dat uw site up-to-date is, controleer dit nogmaals bij de hostingprovider.

 • Waarom beveiligingsupdates essentieel zijn: van Norton en Symantec komt dit korte artikel over het belang van het onderhouden van de nieuwste software-updates en beveiligingspatches voor het onderhoud van een veilige website.

 • Websitebeveiliging en -onderhoud – wat u moet weten: een basisgids voor het onderhouden van een veilige website door middel van regelmatige software-updates en beveiligingspatches.

Thema’s en plug-ins

Met de komst van gebruiksvriendelijke contentbeheersystemen is het eenvoudiger dan ooit om een ​​enterprise-class website te maken en te lanceren.

Om de prestaties en flexibiliteit van deze sites uit te breiden, hebben ontwikkelaars de markt bijna overspoeld met thema’s en plug-ins die zijn ontworpen om een ​​meer gewenste gebruikerservaring te bieden.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het installeren van een thema of plug-in en om alleen die van gerenommeerde ontwikkelaars te gebruiken.

Van hackers is bekend dat ze plug-ins zaaien met exploiteerbare code of schadelijke inhoud. Onderzoek alle plug-ins die u overweegt en lees de branchereviews voordat u gaat installeren.

 • Schadelijke code detecteren in gratis WordPress-thema’s en -plug-ins: deze eenvoudige gids legt enkele risico’s uit die verband houden met gratis thema’s en plug-ins, en hoe u kunt bepalen of ze een bedreiging vormen voor uw website.

Beperk inlogpogingen

Van hackers is bekend dat ze sites met brute kracht binnendringen en een standaardaanmeldingsformulier gebruiken om toegang te krijgen tot het account van een gebruiker.

Het installeren van een eenvoudige plug-in die het aantal aanmeldingspogingen vanaf een specifiek IP-adres beperkt, kan dit risico helpen verminderen. Te veel mislukte pogingen en de hacker is buitengesloten van het systeem.

Natuurlijk wilt u gewone gebruikers niet uitsluiten, en de meeste van deze plug-ins staan ​​een eenvoudig foutbericht toe dat prompts bevat om de gebruiker te helpen zijn inloggegevens te onthouden.

Nogmaals, het is belangrijk om hier voorzichtig te zijn en voorzichtig te zijn met de prompts die u gebruikt. Te veel informatie in een inlogfoutmelding kan een slimme hacker een tip geven en hen in staat stellen de inloggegevens van de gebruiker te kraken.

 • Blokkeren van brute force-aanvallen: deze korte tutorial bespreekt het gebruik van brute force-aanvallen bij het hacken van een website en de stappen die webmasters kunnen nemen om dat risico te verminderen door inlogpogingen te beperken en hackerbestendige foutmeldingen te maken.

Bestandsuploads

Het toestaan ​​van gebruikers om bestanden naar een website te uploaden is een vrij algemene praktijk geworden, maar het vormt zeker een beveiligingsrisico.

Gebruikers toestaan ​​documenten en foto’s te uploaden, helpt om een ​​meer interactieve website te maken, maar opent ook de deur voor hackers.

Cybercriminelen kunnen van de gelegenheid gebruik maken om bestanden te uploaden die virussen en malware bevatten.

Om uw site te beschermen tegen aanvallen via bestandsuploads, moet u strikte limieten stellen aan de soorten bestanden die zijn toegestaan ​​en moet u validatietechnieken aan de client- of serverzijde gebruiken om ervoor te zorgen dat alleen goedgekeurde bestandsformulieren worden geaccepteerd.

Er moet ook effectieve antivirussoftware zijn om alle bestanden te scannen terwijl ze naar de site worden geüpload.

 • Best practices voor bestandsuploadbeveiliging: een korte introductie over de risico’s van bestandsuploads en de stappen die webmanagers kunnen nemen om hun site veilig te houden.

 • Waarom formulieren voor het uploaden van bestanden een groot beveiligingsrisico vormen: een diepgaande blik op de risico’s van het uploaden van gebruikersbestanden, met voorbeelden van geïnfecteerde code en suggesties voor risicoaversie.

SSL-beveiligingscertificaten

SSL (Secure Sockets Layer) is een populair beveiligingsprotocol dat een gecodeerde verbinding tot stand brengt tussen een webserver en een client.

Dit zorgt ervoor dat alle gegevens die tussen een bepaalde website en de server of database worden doorgegeven, beschermd blijven tegen man-in-the-middle-aanvallen.

SSL-certificering is snel een industriestandaard geworden en is van cruciaal belang voor sites die routinematig omgaan met gevoelige gegevens.

 • Wat is SSL en waarom is het belangrijk?: Een gedetailleerde introductie van SSL en het gebruik ervan bij het creëren van een veilige internetomgeving voor gebruikers en webmasters.

 • Het belang van SSL en waarom je het nodig hebt: een basisoverzicht van SSL-technologie en de waarde ervan voor website-eigenaren en bezoekers.

De directories van een website beschermen

De directorybestanden van een website kunnen door hackers worden gebruikt om kwetsbaarheden in de onderliggende code of structuur van een site op te sporen en te misbruiken.

Om het risico te verkleinen, is het belangrijk om de toegang tot die directorybestanden te beperken. Dit kan op twee manieren worden bereikt: toegang tot de mappen van de site uitschakelen of wachtwoordverificatie vereisen voordat ze kunnen worden geopend.

Op de meeste CMS-platforms kunnen webmanagers de mappen van hun site uitschakelen door simpelweg een regel code aan het .htaccess-bestand toe te voegen. Als de mappen van de site beschikbaar moeten zijn voor bepaalde gebruikers, wordt het altijd aanbevolen om die mappen met een wachtwoord te beveiligen.

 • Het bladeren door mappen in WordPress uitschakelen: deze eenvoudige tutorial legt de risico’s van het bladeren door mappen uit en hoe u de functie op WordPress-websites kunt uitschakelen.

 • Een directory met een wachtwoord beveiligen met .htaccess: in deze basisgids wordt uitgelegd hoe u de directory van een website met een wachtwoord kunt beveiligen met behulp van het .htaccess-bestand.

Beveiligingsplug-ins gebruiken

Hoewel websites die zijn gebouwd op WordPress en andere populaire inhoudbeheersystemen een basisniveau van beveiliging bieden, kunnen ze allemaal profiteren van het gebruik van specifieke beveiligingsplug-ins.

Deze plug-ins worden doorgaans gebundeld met een firewall en scannen gebruikersposts en uploads op virussen en malware, en blokkeren deze indien nodig.

De meer volledig uitgeruste plug-ins zullen ook de kern, het thema en de plug-ins van de website scannen op kwaadaardige code en een logboek maken van pogingen tot brute force-aanvallen op de site.

 • Top 10 beveiligingsplug-ins om hackers te stoppen: een overzicht van de nieuwste WordPress-beveiligingsplug-ins vanaf 2016 en hun effectiviteit bij het stoppen van hackers en het handhaven van de sitebeveiliging.

 • 10 beveiligingsuitbreidingen om de Joomla-website te beschermen: een selectie van beveiligingshulpmiddelen voor de Joomla! CMS.

 • 15 + modules voor het beveiligen van uw Drupal-website: tools om een ​​Drupal CMS-installatie te helpen verharden.

Sitelogboeken bekijken

Een groot deel van het vermijden van hackers is inzicht in de prestaties en verkeersgeschiedenis van uw website.

Door regelmatig de logboeken van de site te bekijken, kunnen webmasters het verkeer en de geschiedenis van hun website volgen.

Ongewoon verkeer of ranglijsten kunnen erop duiden dat een site is gehackt, waardoor webmasters de mogelijkheid kunnen krijgen om het probleem aan te pakken voordat er schade kan worden aangericht.

 • Een logboekcontroleproces voor het detecteren van beveiligingsproblemen: een stapsgewijze handleiding voor het ontwikkelen van een routine logboekcontrolestrategie voor het verbeteren van het beveiligingsprofiel van een website.

Regelmatige back-ups houden

Het maken van een back-up van een website in de cloud schrikt hackers en cybercriminelen misschien niet af, maar biedt wel een oplossing als een site wordt gehackt.

Elke hoeveelheid downtime kan de ranking, autoriteit en inkomstenstroom van een website ernstig beïnvloeden.

Door regelmatig back-ups te maken en bij te houden, wordt het gemakkelijker om een ​​website te herstellen als deze wordt geschonden of geïnfecteerd met schadelijke code, waardoor websites sneller en vollediger kunnen herstellen van een aanval.

 • Een website-back-upstrategie maken: deze korte tutorial behandelt het belang van regelmatige back-ups voor websitebeveiliging, met tips voor het maken van een effectief herstelplan.

 • 22 Cloud Storage Solutions for Small Business: Business News Daily biedt deze korte beoordeling van de meest effectieve en betaalbare cloudgebaseerde back-upoplossingen voor eigenaren van kleine bedrijven.

Algemeen advies

Een groot deel van het beveiligen van een website is kennis hebben van nieuwe en opkomende beveiligingsbedreigingen.

Naast de tips die hier worden uiteengezet, is het voor alle webmasters en website-eigenaren belangrijk om op de hoogte te blijven van beveiligingskwesties en te ondernemen welke stappen zij kunnen ondernemen om hun sites veilig te houden en te voldoen aan de nieuwste beveiligingsfuncties.

De volgende artikelen en tutorials zouden moeten helpen om webmanagers een dieper inzicht te geven in de beveiliging van websites.

 • 15 manieren om uw e-commercesite te beschermen tegen hacken en fraude: deze korte gids richt zich op de beveiligingsproblemen van e-commerce websites en behandelt enkele van de meest effectieve manieren om een ​​site te beschermen tegen hackers en cybercriminelen.

 • Tips om uw webapplicatie of website veilig te houden: deze uitgebreide tutorial, opgesteld door de IT-afdeling van de University of Michigan, bespreekt mogelijke kwetsbaarheden in de codering van websites en webapplicaties.

 • Hoe u uw website veilig houdt: dit korte artikel behandelt de basisprincipes van websitebeveiliging, met de nadruk op het herkennen van een potentiële bedreiging en hoe u kunt vaststellen of uw site is aangetast.

Conclusie

Hoewel het misschien nooit mogelijk is om alle online bedreigingen van hackers en cybercriminelen volledig te elimineren, is het mogelijk om die risico’s aanzienlijk te verminderen door proactieve maatregelen te nemen om uw site, uw gegevens en uw bezoekers veilig te houden.

Websitebeveiliging is de primaire verantwoordelijkheid van alle website-eigenaren en moet in de hoofden van alle webmanagers en IT-professionals staan.

Een veilige website beschermt niet alleen de site en haar bezoekers, maar projecteert ook het vertrouwen en de autoriteit die nodig zijn om een ​​succesvolle en langdurige aanwezigheid op internet tot stand te brengen.

Verder lezen en bronnen

We hebben meer handleidingen, tutorials en infografieën met betrekking tot website-ontwikkeling en -beheer:

 • Een website maken: doe een stap terug en bepaal de beste manier om een ​​website op te zetten. Er zijn opties naast CMS’s.

 • Google Rankings: begrijpen, diagnosticeren en oplossen: wat heb je aan een website als niemand ervan op de hoogte is? Leer alles over het verkrijgen van de Google-ranking die u verdient.

 • De ultieme lijst met webmastertools A-Z: vind alle tools die u nodig hebt om het beheer van uw site gemakkelijk te maken.

Ultieme gids voor webhosting

Bekijk onze Ultimate Guide to Web Hosting.

Het zal alles uitleggen wat u moet weten om een ​​weloverwogen keuze te maken.

Ultieme gids voor webhosting
Ultieme gids voor webhosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me