Leer Stata Programming: Aan de slag Mijnbouw statistische gegevens

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Stata is een applicatie die is ontworpen om statistische analyse te ondersteunen. Het is ontwikkeld door StataCorp en uitgebracht in 1985. De naam is afgeleid van ‘statistieken’ en ‘data’ en wordt voornamelijk gebruikt in data-analyse en specialistisch onderzoek.

Ondanks dat Stata meer dan 30 jaar oud is, wordt het nog steeds veel gebruikt. Hiermee kan elke analyse volledig worden gedocumenteerd en kunnen afbeeldingen, simulaties en grafieken worden geproduceerd.

Er zijn vier verschillende versies van de applicatie, variërend van een studentenversie tot een versie voor zeer grote databases. Stata kan worden geïnstalleerd op Mac-, Windows- en Unix-computers. De meest voorkomende versie is Stata / IC (IC staat voor “Inter Cooled”).

Aan de slag met Stata

Stata heeft een eigen ingebouwde gegevenseditor, die lijkt op een spreadsheetbewerkingsvenster. Onderaan de applicatie is er een opdrachtpromptvenster. Dit venster registreert alle opdrachten die tijdens een sessie zijn ingevoerd. Resultaten worden weergegeven in het centrale venster.

Wanneer een dataset wordt geladen, toont Stata de variabelen en labels daarin in de vensters Variabelen en Eigenschappen.

Als u met Stata wilt spelen zonder uw eigen gegevens te maken, wordt Stata geleverd met een reeks voorbeeldgegevenssets en een extra bibliotheek met handmatige gegevenssets die van internet kunnen worden gedownload. Laad de datasets met de sysuse dir-opdracht en klik vervolgens op de link Gebruiken naast de bestandsnaam of klik op de naam beschrijven om er meer over te weten te komen.

Commando’s en gegevens in Stata brengen

Stata kan worden geprogrammeerd via de opdrachtregel, met behulp van de opdrachtprompt die we hierboven hebben genoemd. Als je eenmaal een opdracht hebt gebruikt, kun je deze opnieuw gebruiken door op PgUp te drukken totdat de opdracht opnieuw in het venster verschijnt.

De applicatie kan ook worden bediend via een grafische gebruikersinterface of door een Do-bestand te importeren (ook wel syntaxisbestand genoemd), een reeks vooraf gedefinieerde opdrachten die als een script worden uitgevoerd.

Doorgewinterde Stata-gebruikers raden meestal aan om de grafische interface het best te vermijden, maar het is een gemakkelijke manier om de programmeertaal van Stata te leren. Elke keer dat u een opdracht aanwijst en erop klikt, wordt de bijbehorende code weergegeven in het opdrachtvenster, zodat u kunt zien wat Stata op de achtergrond doet.

De datasets die u gebruikt, kunnen vanuit een CSV-bestand of een Stata-bestand in Stata worden geïmporteerd. In recente versies van Stata kunt u gegevens rechtstreeks vanuit Excel importeren met de opdracht Excel importeren.

Basic Stata-opdrachten

Stata kan verschillende soorten berekeningen en analyses uitvoeren, dus het helpt om een ​​basiskennis van de opdrachten te hebben. Elke opdracht is hoofdlettergevoelig, hoewel bepaalde afkortingen kunnen worden gebruikt.

In de bovenstaande sectie hebben we de import excel-opdracht genoemd. Dit is een eenvoudig voorbeeld van een Stata-commando in actie:

importeer Excel met bestandsnaam.xls, ///
sheet (Sheet’1 ‘) celbereik (A1: D20) leeg

Deze opdracht specificeert het blad en de specifieke cellen die moeten worden geïmporteerd met de opdrachten blad en celbereik. Als een enkele cel is opgegeven als het celbereik, worden alle gegevens buiten die cel geïmporteerd.

U zult veel andere opdrachten tegenkomen als u met Stata begint te werken. Enkele basisprincipes zijn goed om te weten:

 • Scherm toont het resultaat van een berekening
 • samenvatten geeft een samenvatting van de gegevens in een bestand weer (volg het met de variabelen die u wilt onderzoeken)
 • helpen toont de hulp voor een commando of functie (gebruik het alleen, of volg het met de naam van het commando waar je hulp bij nodig hebt)
 • als ontbreekt () is een van de vele manieren waarop u de gegevens kunt filteren die Stata retourneert wanneer u een dataset bevraagt
 • grafiek tekent een grafiek van de gegevens in de dataset; het moet worden gevolgd door het type grafiek, de X-asvariabele en de Y-asvariabele
 • beschrijven geeft informatie weer over een bestand
 • niet nieuw voorkomt dat Stata elke keer dat u een opdracht uitvoert een nieuw resultatenvenster opent
 • momentopname creëert een ongedaan-punt voor uw project (onthoud: Stata heeft geen ingebouwde ongedaan-opdracht)
 • schoon retourneert de resultaten van een query zonder een tabelrand
 • Doorzichtig leegt alle gegevens uit het RAM zodra een commando is uitgevoerd. Dit is belangrijk omdat Stata alle gegevens in het RAM laadt, tenzij anders aangegeven. Als u met grote datasets werkt, kan dit ervoor zorgen dat de computer trager wordt of crasht
 • vind het zoekt naar Stata-extensies of plug-ins die de functionaliteit ervan kunnen verbeteren
 • /// vertelt Stata dat het commando doorgaat op de volgende regel; u kunt desgewenst opmerkingen achter de schuine strepen plaatsen en de opmerkingen worden genegeerd, mits ze op dezelfde regel staan
 • ; vertelt Stata dat de opdracht is voltooid
 • Uitgang sluit de applicatie; dit is het equivalent van klikken op Bestand -> Sluit af met je muis

Als u eenmaal gewend bent aan het werken in Stata, kunt u opdrachten opslaan in een Do-bestand met behulp van het Editor-venster. U kunt ook een tekstbestand met de extensie .do opslaan en vervolgens uw Do-bestand in Stata uitvoeren met de opdracht do, gevolgd door de bestandsnaam. Stata gebruikt dezelfde commentaarmethoden als C ++ en andere talen; een dubbele schuine streep // becommentarieert alles aan het einde van een regel, terwijl / * en * / aan het begin en einde kunnen worden gebruikt om een ​​hele sectie te becommentariëren.

Uw werk bijhouden

Een van de sterke punten van Stata is het vermogen om queries te loggen, wat het van onschatbare waarde maakt voor onderzoekers die moeten bewijzen hoe ze tot bepaalde conclusies zijn gekomen. Om het loggen actief te laten zijn, zijn er een paar stappen te volgen.

 1. Maak een directory voor uw project. Standaard werkt Stata in C: DATA, dus als u een aparte map maakt, blijft alles netjes.
 2. Schakel logging in. Gebruik het logboek met de opdracht, gevolgd door de bestandsnaam die u wilt gebruiken.
 3. Sla opdrachten altijd op in een Do-bestand. Hoewel dit niet strikt noodzakelijk is, is het wel handig als u een resultaat wilt reproduceren of uw opdrachten wilt volgen.

Verder lezen

 • StataCorp YouTube-kanaal: gemakkelijk verteerbare helpvideo’s over verschillende functies in Stata.
 • Inleiding tot Stata: een PDF-snelstartgids voor Stata 8 van de Harvard Kennedy School.
 • Statalist: een discussieforum waar Stata-gebruikers informatie en hulp kunnen uitwisselen.
 • UCLA Stata-bronnen: een directory met gratis cursussen, modules, links en veelgestelde vragen over basis- en gemiddeld gebruik van Stata.
 • Stata-zelfstudie van Princeton University: Germaín Rodríguez ‘uitstekende Stata-gids.
 • Do-bestanden en projectbeheer: hoe u Do-bestanden maakt en uw opdrachten bijhoudt.
 • Stata 14-macro’s: een naslaggids voor enkele van de macro’s die beschikbaar zijn in Stata-versie 14.
 • StataCorp NetCourses: betaalde cursussen van de makers van Stata, ontworpen om nieuwe gebruikers te helpen tegen een betaalbare prijs.

Overzicht

Stata is een oudere programmeertaal en ontwikkelomgeving ontworpen voor het oplossen van statistische problemen. Maar het wordt nog steeds veel gebruikt door een actieve gemeenschap. Als je serieus statistisch werk doet, is Stata een goede taal om te kennen. Met deze inleidingen en onze aanbevolen bronnen, zou je onderweg moeten zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map