Hosting-sluiting van Google Drive: uw alternatieven

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Zoals u wellicht heeft gehoord, kan Google Drive met ingang van 31 augustus 2016 niet langer worden gebruikt om websites te hosten. In deze handleiding behandelen we alternatieven voor het gebruik van Google Drive om websites te hosten, inclusief betaalde en gratis opties.

Welke functie van Google Drive wordt stopgezet?

Vanaf 2012 kan Google Drive worden gebruikt om statische websites te hosten.

HTML-, CSS- en JavaScript-bestandstypen worden ondersteund en het opzetten van een site is net zo eenvoudig als het maken van een openbare map, het neerzetten van uw websitebestanden in de map en vervolgens navigeren naar een speciaal samengestelde URL op basis van de Drive-map-ID.

De mogelijkheid om Google Drive op deze manier te gebruiken om eenvoudige websites te hosten, wordt stopgezet. Deze wijziging maakt ook een einde aan het nut van gerelateerde hulpprogramma’s voor het bouwen van Google Drive-sites zoals Editey en Gweb.io, evenals services voor het verkorten en maskeren van URL’s, zoals GDriv.es.

Overstappen van Google Drive op betaalde hosting

Overschakelen naar professionele webhosting is niet zo ingewikkeld als u misschien denkt. Webhosts hebben het maken van een website opzettelijk eenvoudig gemaakt, tot het punt dat het overbrengen van uw site van Google Drive naar een webserver slechts een paar stappen vereist.

Stap 1: Download uw websitebestanden van Google Drive. Ga naar Google Drive, zoek de map met uw websitebestanden en download alle mapinhoud naar uw computer.

Om te voorkomen dat links binnen uw website worden verbroken, is het belangrijk om de bestands- en maphiërarchie te behouden wanneer u de bestanden en mappen van uw website downloadt.

Dus als uw website momenteel is georganiseerd in één hoofdmap met een of meer submappen, download dan de bestanden en mappen zonder hun organisatie te veranderen.

Stap 2: Kies een hostingprovider. Er zijn veel webhosts die u kunt kiezen, wat overweldigend kan zijn, maar u kunt de lijst aanzienlijk beperken door te kijken naar gebruikersrecensies die online zijn geplaatst op websites zoals WhoIsHostingThis?

Stap 3: Meld u aan voor een hostingplan. Wanneer u een abonnement selecteert, registreert u een nieuwe domeinnaam of als u al een domeinnaam heeft, kunt u het domein eenvoudig naar de domeinnaamservers van uw hostingbedrijf verwijzen.

Als je dat nog nooit eerder hebt gedaan, klinkt dat misschien een beetje intimiderend, maar het technische ondersteuningsteam van je hostingprovider zou je graag helpen met die stap als je de hulp nodig hebt.

Het kiezen van een hostingplan kan ook een beetje intimiderend zijn, omdat er veel functies zijn om te overwegen. Zolang u een gerenommeerde host kiest zoals voorgesteld in de vorige stap, is het instapmodel dat ze aanbieden meer dan genoeg voor elke site die eerder op Google Drive werd gehost.

Stap 4: Verplaats uw websitebestanden. Sommige hostingbedrijven bieden aan om één website voor u te verplaatsen wanneer u zich aanmeldt voor een nieuw account. Als ze die service aanbieden, is de eenvoudigste manier om uw site over te zetten, ze op het aanbod in te nemen. Als uw hostingprovider niet aanbiedt om de site voor u te verplaatsen, is het verplaatsen van een statische site nog steeds een heel eenvoudig proces, maar eerst moet u een FTP-client instellen.

 • Download eenvoudig een FTP-client zoals Filezilla of Cyberduck en installeer deze op uw computer.

 • Open vervolgens uw hosting-configuratiescherm, zoek FTP-instellingen en configureer uw FTP-client zodat deze overeenkomt met de instellingen van uw hostingprovider. Nogmaals, als u problemen heeft, zal uw hostingprovider u graag helpen met FTP-configuratie.

 • Zodra u uw FTP-client heeft ingesteld, maakt u verbinding met uw hostingaccount en sleept u uw websitebestanden naar de juiste map met de titel “public_html”.

Dat is het! Zodra uw websitebestanden zijn geüpload, gaat u naar uw domein en ziet u uw website, die nu wordt gehost op uw professionele webhostingaccount.

Stap 5: Selecteer en installeer een contentbeheersysteem. Deze stap is optioneel, maar om echt te profiteren van de kracht die uw professionele hostingaccount biedt, moet u wat onderzoek doen en een platform selecteren om uw statische site om te zetten in een dynamische website.

De drie meest populaire opties zijn WordPress, Joomla en Drupal, maar er zijn veel andere platforms die u kunt overwegen, afhankelijk van het doel van uw website en uw niveau van technische vloeiendheid.

De installatie is afhankelijk van het platform dat u selecteert en is een onderwerp voor een andere dag en een andere tutorial. De meeste platforms zijn echter verrassend eenvoudig te installeren en als je er eenmaal een hebt, vraag je je af waarom je de sprong niet eerder hebt gemaakt.

Het probleem met hosting op Google Drive

Hoeveel websites bezoekt u die worden gehost op Google Drive? De kans is groot dat het antwoord nul is. Geen enkele webmaster die serieus bezig is met het bouwen van een nuttige en populaire website, gebruikt Google Drive als hun hostingoplossing.

Het is een handige service voor een kortetermijnprojectsite of als een staging-gebied waar u HTML- en CSS-elementen live in uw browser kunt bekijken zonder ze naar een definitieve site te pushen, maar het is geen geweldige hostingoptie voor een gepubliceerde website.

Ongeacht de grootte van uw website of uw plannen voor toekomstige uitbreiding, u zult beter worden bediend door over te stappen van Google Drive naar professionele webhosting.

Uw website gratis hosten met een service voor bestandsopslag zoals Google Drive is leuk, een goed leermiddel en heeft zijn plaats. Het is echter om verschillende redenen verre van een ideale hostingomgeving voor de overgrote meerderheid van websites.

Ten eerste ondersteunen opslagservice-hostingopties, zoals Google Drive en vergelijkbare alternatieven, alleen client-side taal zoals HTML, CSS en JavaScript.

Hoewel alle websites gebruik maken van de client-side talen, maakt de overgrote meerderheid ook gebruik van server-side talen zoals PHP, Ruby, Python, ASP.NET en Perl. Als uw website echter wordt gehost door Google Drive, je kunt geen server-side talen gebruiken, ernstig beperken van wat u met uw website kunt bereiken.

Ten tweede omdat u geen backend- of server-side-talen kunt gebruiken, u heeft geen toegang tot software voor het bouwen van websites inclusief content management systemen zoals WordPress en Joomla, e-commerce platforms zoals Magento en AbanteCart, en forumscripts zoals phpBB en MyBB.

Een enkele webmaster, met slechts matige technische karbonades, kan een indrukwekkend volledig uitgeruste website bouwen met behulp van deze gratis apps, maar zonder toegang tot backend-talen zijn al deze producten van de tafel.

Ten derde, wanneer u zich beperkt tot talen aan de clientzijde uw site is volledig niet schaalbaar. Telkens wanneer u een wijziging wilt aanbrengen die van invloed is op meerdere pagina’s van uw website, als deze volledig is gecodeerd in statische HTML en CSS, moet u elk bestand openen om de wijziging door te voeren.

Stel je nu voor dat je site honderden pagina’s telt en bedenk hoeveel uur het zou kosten om een ​​eenvoudige wijziging in elk bestand aan te brengen.

Wanneer u toegang heeft tot talen aan de serverzijde, kunt u uw site bouwen met software waarmee u binnen enkele minuten of zelfs seconden dezelfde wijziging kunt aanbrengen en deze automatisch naar elke pagina van uw website kunt pushen.

Ten vierde, wanneer u een service als Google Drive gebruikt, krijg je een erg onhandige en onherkenbare domeinnaam.

U kunt altijd een aangepast domein kopen en domein doorsturen gebruiken met maskering om het te laten lijken alsof uw website wordt gehost op een webserver, maar als u niet begrijpt wat u zojuist hebt gelezen, is het misschien lastig om deze correct in te stellen en het zal niet leiden tot ideale zoekresultaten voor zoekmachines.

Om deze redenen is de ondergang van hosting op Google Drive het perfecte moment om te upgraden naar professionele webhosting.

Als u nog nooit hosting heeft gekocht, zult u versteld staan ​​hoe betaalbaar het kan zijn, en als u uw site wilt laten groeien, is het hosten van uw site op een webserver verreweg een betere keuze.

Voordelen van professionele webhosting

Professionele webhosting biedt toegang tot functies waarvan u zich misschien niet eens realiseert dat u iets mist.

Hoewel elk hostingplan anders is, bevatten ze allemaal tal van functies die u niet krijgt als u uw site host met Google Drive. Enkele veelvoorkomende functies die bij de meeste hostingplannen zijn inbegrepen, zijn:

 • Backend-scripting: Alle webhostingaccounts bieden toegang tot ruimte op een webserver die verschillende programmeertalen kan uitvoeren, waaronder PHP, Perl, Python, Ruby, ASP.NET en meer.

 • Eenvoudige app-installatie: Gratis en eenvoudige installatie van populaire contentbeheersystemen, e-commerceplatforms, forumtoepassingen en nog veel meer is inbegrepen bij vrijwel alle hostingplannen.

 • Applicaties voor het bouwen van websites: Als u geen contentmanagementsysteem of e-commerceplatform wilt gebruiken en niet goed thuis bent in HTML en CSS, bieden de meeste webhosts toegang tot een eenvoudig te gebruiken websitebouwer, die veel aantrekkelijke sjablonen bevat , en zal een website van professionele kwaliteit produceren.

 • Website bezoekersstatistieken: Krijg grip op de hoeveelheid verkeer die uw website ervaart, waar dat verkeer vandaan komt, en verbeter uw website op basis van die informatie, met gratis statistieken die bij de meeste hostingplannen zijn inbegrepen.

 • Aangepaste e-mailaccounts: De meeste hostingplannen bevatten e-mailadressen die uw aangepaste domein gebruiken. Dus als u www.mysweetwebsite.com registreert, kan uw e-mailadres [beveiligd via e-mail] zijn, of wat uw hart ook maar wenst.

 • Technische ondersteuning van webhostingexperts: Als je nerveus bent over de leercurve, ben je niet de enige. Veel beginnende hostingklanten zijn een beetje geïntimideerd door het proces. Het goede nieuws is dat wanneer u zich aanmeldt voor een nieuw hostingaccount, u ook toegang krijgt tot het technische ondersteuningsteam van die gastheer, dat u graag helpt.

 • Website-back-ups: Veel webhosts bieden periodiek automatische back-ups van uw website en alle inhoud ervan. Dus een van de extra functies die u krijgt bij professionele webhosting, is meer gemoedsrust.

 • Een gratis domein: Veel hostingplannen bevatten een gratis domein als onderdeel van het pakket. U kunt niet alleen eenvoudig een aangepast domein instellen, u hoeft er ook niet extra voor te betalen.

 • Onbeperkte domeinen: Afhankelijk van het plan dat u selecteert, heeft u mogelijk ook de mogelijkheid om meerdere websites te hosten vanaf één account.

 • Serverbewaking: Uptime is een groot probleem in de hostingwereld. Wanneer u zich aanmeldt voor een account, heeft een team van ingenieurs de server in de gaten waarop uw website zeer zorgvuldig wordt gehost om deze zo soepel en zo consistent mogelijk te laten werken, zodat uw websitebezoekers de best mogelijke ervaring krijgen.

Conclusie

Het slechte nieuws is dat de ondersteuning voor website-hosting met Google Drives op weg is. Het goede nieuws is dat dit de perfecte gelegenheid is om een ​​sprong te maken naar professionele webhosting.

Maak de sprong en u krijgt veel meer dan wat u krijgt van Google Drive, voor een prijs die veel lager is dan u verwacht.

Vragen en antwoorden

Ik wil echt niet betalen voor hosting. Zijn er gratis opties?

U zult op de lange termijn gelukkiger zijn als u overstapt op een betaalbaar professioneel hostingplan. Als je dat echter absoluut niet kunt doen, zijn er een paar alternatieven die je zou kunnen overwegen, zoals Dropbox, Amazon S3 en GitHub-pagina’s, hoewel geen enkele ideaal is.

Kan ik Dropbox gebruiken om mijn site gratis te hosten?

Kan zijn. Om Dropbox te gebruiken om je site te hosten, moet je Dropbox-account een openbare map bevatten.

Alle accounts die vóór oktober 2012 zijn gemaakt, bevatten automatisch een openbare map. Als u geen account heeft dat dateert van vóór oktober 2012, kunt u een openbare map maken, maar alleen als u een betaald Pro- of Business-account heeft.

Als je niet aan een van deze criteria voldoet en je niet van plan bent om je Dropbox-abonnement binnenkort te upgraden, zoek dan een andere optie.

Houd er rekening mee dat het domeinnaamschema dat door Dropbox wordt gebruikt, verre van ideaal is. Tenzij je een aangepast domein koopt en laat doorsturen naar je Dropbox-site, is het voor jou of iemand anders vrijwel onmogelijk om de URL van je Dropbox-website te onthouden.

Hoe schakel ik over van Google Drive naar Dropbox?

Ervan uitgaande dat uw Dropbox-account een openbare map bevat, is de overstap van Google Drive naar Dropbox eenvoudig. Dit moet je doen:

 • Upload uw volledige website naar de openbare map.

 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat uw startpagina is en noteer de openbare URL die eraan is gekoppeld. Dat is uw website-URL.

 • Als je een aangepast domein gebruikte om naar je Google Drive-site te verwijzen, pas je de doorstuurinstructies aan om naar de URL van je Dropbox-website te verwijzen.

Kan ik de cloudopslagservice van Amazon gebruiken om mijn site gratis te hosten?

U kunt Simple Storage Service (S3), onderdeel van Amazon Web Services (AWS), gebruiken om een ​​website op dezelfde manier te hosten als de manier waarop Google Drive en Dropbox werken, maar het installatieproces is aanzienlijk complexer.

Om toegang te krijgen tot S3, moet u zich aanmelden voor een AWS-account, dat de eerste 12 maanden gratis is. Daarna wordt de service aangeboden op basis van een pay-as-you-go-model, en als u ooit S3 gebruikt, zijn de prijzen zeer bescheiden.

Als u echter vertakt naar enkele van de andere services die als onderdeel van AWS worden aangeboden, kan de prijs zeer snel stijgen. Een eenvoudige statische site die een paar duizend maandelijkse hits opleverde, zou heel weinig kosten, zolang je maar oplet dat je niet in een aantal andere AWS-services terechtkomt.

Tenzij u zich echter waagt aan enkele van de andere zeer dure services die door AWS worden aangeboden, ziet u bij het overzetten van uw site naar S3 nog steeds dezelfde beperkingen waarmee Google Drive-hosting wordt geconfronteerd.

Hoe schakel ik over van Google Drive naar Amazon S3?

Hier is uw eerlijke waarschuwing: het opzetten van een site met Amazon S3 is moeilijker dan Google Drive of professionele webhosting. Als u echter een kans wilt maken om uw site in te stellen met S3, moet u het volgende doen:

 • Maak een AWS-account aan.

 • Maak een S3-bucket vanuit uw AWS-beheerconsole.

 • Open de eigenschappen van de bucket, klik op Statische website-hosting en maak de volgende selecties: schakel website-hosting in, vertel S3 welk bestand als indexdocument moet worden gebruikt en noteer het eindpunt dat S3 aan de bucket heeft toegewezen.

 • Open de eigenschappen van de bucket opnieuw, klik op Machtigingen en voeg een bucketbeleid toe om de inhoud van de bucket openbaar te maken. Het bucketbeleid is iets dat u rechtstreeks vanuit de helpbestanden en instructies van Amazon wilt kopiëren en plakken en waarnaar hierboven is gelinkt.

 • Upload uw websitebestanden naar de bucket.

 • Bezoek http://example-bucket.s3-website-region.amazonaws.com, waarbij u voorbeeld-budget vervangt door uw bucket-eindpunt en regio door de naam van de regio waar u uw bucket heeft geïmplementeerd.

Als je alle stappen correct hebt gevolgd, zou je site nu moeten worden gehost op Amazon S3. Als u een aangepast domein heeft gebruikt met uw door Google Drive gehoste site, kunt u hetzelfde doen met uw door Amazon S3 gehoste site door de instellingen voor domein doorsturen aan te passen met uw domeinnaamregistreerder.

Kan ik GitHub-pagina’s gebruiken om mijn site gratis te hosten?

Elke site die eerder op Google Drive werd gehost, moet naar GitHub kunnen worden overgedragen. GitHub maakt het hosten van een site vrij eenvoudig als je al weet hoe je de service moet gebruiken, maar als je een nieuwe beginner bent, bereid je dan voor op een steile leercurve.

GitHub is een site en service die is ontworpen voor professionele programmeurs en programmeurs, en als zodanig verdoezelt het opzettelijk de stappen waarmee een beginner hulp nodig heeft. Als je GitHub nog nooit hebt gebruikt, verwacht dan dat het installatieproces van de site enige tijd in beslag zal nemen terwijl je je een weg baant door stappen die je nog nooit eerder hebt genomen.

Houd er rekening mee dat wanneer u een website met GitHub-pagina’s opzet, u nog steeds dezelfde beperkingen ziet die van toepassing zijn op Google Drive-hosting.

Hoe schakel ik over van Google Drive naar GitHub?

Als je klaar bent om GitHub een kans te geven, dan is dit wat je moet doen:

 • Meld u aan voor een GitHub-account en kies zorgvuldig uw gebruikersnaam, aangezien deze deel zal uitmaken van uw website-URL.

 • Maak een nieuwe repository. De naam van de repository moet precies zo zijn opgemaakt: gebruikersnaam.github.io. Bijvoorbeeld: als uw gebruikersnaam user1234 is, dan moet de repository ook user1234.github.io heten.

 • Zodra je een repository hebt ingesteld, zijn de volgende stappen afhankelijk van het feit of je een terminal of de GitHub-client gebruikt. Onze aanbeveling is om de GitHub-client te downloaden en te installeren, en de rest van deze instructies gaat ervan uit dat je dat gaat doen.

 • Navigeer naar de nieuwe repository die je op GitHub hebt gemaakt en klik op de knop met de tekst “Instellen op bureaublad”. De GitHub-client wordt op uw computer geopend en sla de gekloonde opslagplaats op zodra deze is voltooid.

 • Ga nu naar uw websitebestanden, verplaats ze naar de repository in de GitHub-client, klik op commit en synchroniseer uw wijzigingen. Hiermee upload je je bestanden naar de repository op GitHub.

 • Dat is het! Je hebt nu toegang tot je site op http://username.github.io.

Als u een aangepast domein gebruikte met uw Google Drive-site, past u gewoon de doorstuurinstellingen aan om naar uw GitHub-adres te wijzen. Met GitHub kun je ook een CNAME-bestand toevoegen aan je repository.

Het resultaat is dat als iemand toegang tot uw site krijgt door naar http://username.github.io te gaan, zodra de site wordt geladen, het adres wordt weergegeven als http://uwdomein.com.

Verdere bronnen en links

 • Ondersteuning voor webhosting in Google Drive beëindigen – Aankondiging door Google op hun blog over app-ontwikkeling.

 • Web Hosting Guide – Onze uitgebreide gids voor webhosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map