Hoe een professionele programmeur te worden: Make You Dream a Reality

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Technologie is een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven, dankzij apparaten zoals smartphones, slimme huishoudelijke apparaten, verbonden auto’s en vele andere die wereldwijd door miljarden mensen worden gebruikt. Al deze apparaten draaien op software die door programmeurs is gemaakt en vanwege de grote vraag naar software-ingenieurs is er veel interesse in het beheersen van de kunst van goede code.

In feite is software engineering wereldwijd een populaire en gewilde carrièrekeuze geworden. De vraag blijft robuust en dit is een trend op lange termijn.

Het is verleidelijk om te denken dat je alleen maar hoeft te leren programmeren om een ​​softwareontwikkelaar te worden, maar zoals bij veel andere carrières is er meer dan één vaardigheid voor nodig. Om een ​​echt succesvolle programmeur te zijn, zijn er een paar vereisten die je nodig hebt.

Hoe word ik een professionele programmeur?

Basisvaardigheden

Programmeur worden zal zeker gemakkelijker zijn als je de juiste educatieve achtergrond hebt in de basis van computertechnologie en logica en wiskunde (uiteraard). Als u deze educatieve basis niet heeft, kunt u onderweg dingen leren, maar dat kost meer tijd en meer inspanning van uw kant.

Naast een solide educatieve achtergrond, moeten programmeurs ook andere vaardigheden beheersen. Het komt misschien als een verrassing voor mensen die programmeurs als excentrieke nerds zien, maar communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk.

Programmeurs worden meestal afgeschilderd als eenlingen, die eindeloze dagen achter het computerscherm doorbrengen, maar in werkelijkheid vereist elk serieus programmeerproject veel communicatie en teamwerk.

Communiceren met klanten en belanghebbenden kan een lastige taak zijn, maar het is cruciaal om hun behoeften en alle aspecten van het softwareproject te begrijpen. Vanwege de enorme hoeveelheid schriftelijke en gesproken communicatie bij het programmeren, zijn deze vaardigheden erg belangrijk, vooral als u het werk in het buitenland uitbesteedt of met extern talent in uw eigen nek van het bos werkt.

Probleemoplossend vermogen zijn een ander integraal onderdeel van programmeren, en dit is waar een achtergrond in computertechnologie en logica erg handig is.

Computers zijn geweldig in het oplossen van eenvoudige, repetitieve taken en het is aan uw probleemoplossende vaardigheden om een ​​complexe taak op te splitsen in eenvoudige, gemakkelijk te coderen stappen. Zie software als een puzzel – kleine onderdelen die op de juiste manier in elkaar zijn gezet, creëren een groter geheel. Als een van deze kleine elementen niet naar verwachting presteert, kan het ‘grote plaatje’ binnen enkele milliseconden worden ontrafeld.

Probleemoplossing is een moeilijke vaardigheid om te leren en oefenen is hier de sleutel. Daarom moeten beginnende ontwikkelaars grip krijgen op eenvoudige taken en de lat steeds hoger leggen naarmate ze beter worden.

Debuggen

Debuggen is een proces waarbij fouten uit programmacode worden verwijderd.

Debuggen omvat in feite het onderzoeken van de uitvoering van de code, het herzien van de code zelf, en het is een zeer belangrijk onderdeel van programmeren. We maken allemaal fouten en softwarefouten zijn onvermijdelijk. Zelfs als uw stuk code 100% perfect is, zal het interageren met code die door anderen is geschreven, of afhankelijk zijn van services en componenten van derden, waardoor onvoorziene fouten kunnen optreden. Deze fouten kunnen alleen worden opgelost door testen en experimenteren, d.w.z. debuggen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren om code te debuggen en de uitvoering van een programma te onderzoeken:

 • Een foutopsporingstool gebruiken. Debuggers zijn softwaretools waarmee de programmeur de uitvoering van een programma kan volgen, stoppen, herstarten, onderbrekingspunten instellen en waarden in het geheugen bekijken of wijzigen.
 • Printlining omvat het aanbrengen van wijzigingen in de programmacode om regels toe te voegen die informatie afdrukken (of weergeven) zoals waarden van de variabelen.
 • Logging creëert een logbestand met de beschrijving van de uitvoering van een programma.

De eerste stap bij het debuggen is meestal om te proberen reproduceer het probleem. Wanneer het probleem met succes is gereproduceerd, worden de invoerparameters van het programma en de waarden van de variabelen geanalyseerd met behulp van een debugger-tool en breekpunten, totdat de oorzaak van het probleem is vastgezet en gecorrigeerd.

Motivatie

Hoewel het niet veel te maken heeft met fysieke activiteit, kan programmeren buitengewoon hard werken zijn, vooral voor ontwikkelaars die zich haasten om harde deadlines te halen, omdat ze vaak lange uren maken en burn-out kunnen ervaren.

Natuurlijk is het leuk als je een goede dag hebt en alles goed gaat, maar dat is geen gewone dag in het leven van een software-engineer. Slechte dagen kunnen pijnlijk saai of hectisch en frustrerend zijn. Programmeren is een mentale oefening en als je het op de verkeerde manier doet, kom je niet ver.

Motivatie behouden is uiterst belangrijk bij het programmeren, omdat je humeur je werk enorm beïnvloedt. Schrijvers kunnen ‘writer’s block’ ervaren en ontwikkelaars kunnen gemakkelijk in een vergelijkbare situatie terechtkomen, vooral na weken van hard werken, met weinig vooruitgang om ervoor te laten zien.

Een manier om het jezelf gemakkelijker en leuker te maken, is door je te ordenen voordat je in coderen duikt. Verdeel de taak in kleinere delen, schrijf ze op en ga ermee aan de slag, bijvoorbeeld: “maak een invoerformulier”, “valideer de invoer van de gebruiker”, “sla de invoer op in de database”.

Omgaan met kleine taken is gemakkelijker, uw werk zal beter georganiseerd zijn en het controleren van deze kleine individuele taken in uw lijst geeft u een gevoel van voldoening. Dat is zo’n beetje waar het bij de Agile-methodiek om draait.

Zorg er ook voor dat uw werkomgeving zoveel mogelijk afleidend is, zodat u zich kunt concentreren op uw werk.

Er bestaat niet zoiets als een regel voor motivatie, omdat deze volledig subjectief is. Sommige mensen vinden het motiverend als ze ontdekken dat hun code niet zo goed is als ze hadden verwacht, en krijgen waardevolle input waardoor ze deze kunnen optimaliseren.

Anderen zijn gemotiveerd door een beetje vriendelijke concurrentie, sommigen werken graag aan bevredigende geavanceerde oplossingen, terwijl anderen er gewoon voor het geld voor gaan. Zoek iets dat voor u werkt en houd u eraan.

Motivatie is erg krachtig. Als het je lukt om gemotiveerd te blijven voor de taak, kun je het beter, sneller doen en er meer van genieten. Het gaat er niet alleen om dat u zich beter voelt op het werk. Een gemotiveerd team is doorgaans productiever en verspilt minder mensuren, wat betekent dat motivatie u tijd en geld kan besparen.

Bovendien moeten programmeurs de laatste trends en ontwikkelingen in de branche volgen. Ze moeten hun vaardigheden regelmatig vernieuwen, nieuwe technologieën, frameworks en methodologieën beheersen.

Ontwikkelaars moeten hun vaardigheden voortdurend verbeteren en nieuwe aanpassen. Ze kunnen het zich niet veroorloven om te stoppen met leren, wat een behoorlijke hoeveelheid motivatie op zich vereist.

In een team werken

Net als alle andere activiteiten kan programmeren ook een sociale oefening zijn. Als je een softwareontwikkelaar bent, is de kans groot dat je al in een team hebt gewerkt, en als je dat niet hebt gedaan, zul je dat waarschijnlijk ooit doen. Elk team bestaat uit verschillende mensen met verschillende gewoonten, verschillende vaardigheden, verschillende persoonlijkheden, niveaus van motivatie en verschillende niveaus van technische vaardigheid.

Bijna alle serieuze programmeerprojecten worden uitgevoerd door teams in plaats van door individuen. Teamstructuur en organisatie kunnen op veel verschillende manieren worden gedefinieerd. Twee gemeenschappelijke teamstructuren zijn het hoofdprogrammeerteam en het egoloze programmeerconcept.

Een hoofdprogrammeursteam heeft een gedefinieerde structuur – het wordt georganiseerd en geleid door de hoofdprogrammeur, terwijl de andere teamleden een strikt gedefinieerde rol hebben. Deze structuur is goed voor eenvoudige taken, waarbij het werk op een gedisciplineerde manier wordt benadrukt, met een duidelijke “voorsprong” bovenaan de piramide, maar samenwerking en communicatie zijn beperkt.

Het Egoless-programmeerconcept definieert een gedecentraliseerd team, waarbij leiderschap tussen teamleden wisselt. Het hele team werkt mee aan het stellen van doelen, het minimaliseren van de beperkingen van hiërarchie en status en het mogelijk maken van vrije uitwisseling van ideeën en verbeteringen. Het nadeel? Gebrek aan effectieve controle kan leiden tot lagere productiviteit en efficiëntie.

Traditioneel zijn programmeerprojecten onderverdeeld in kleinere taken en is één lid van het ontwikkelteam verantwoordelijk voor de taak die aan hem is toegewezen, d.w.z. ze nemen de “eigendom” over van dat specifieke deel van het project.

Pair-programmering is een nieuwere programmeertechniek waarbij twee programmeurs samenwerken aan één computereenheid. Een van hen schrijft de code, terwijl de andere elke coderegel beoordeelt en ze wisselen regelmatig van rol.

Pair-programmering heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele enkele programmeermethode. Een paar programmeurs produceren code met minder bugs, ze vinden oplossingen voor problemen, werken sneller en bieden meer ontwerpalternatieven.

De productiviteit kan ook hoger zijn, aangezien programmeurs die in tweetallen werken, tijdens kantooruren geen sociale netwerken, persoonlijke e-mails of internetten. Het programmeren van paren kan echter in sommige situaties ook niet effectief zijn, bijvoorbeeld als de ene programmeur minder ervaren is dan de andere, of als het paar programmeurs constant ruzie maakt en niet als een team functioneert.

Broncodebeheersystemen of versiebeheersystemen zijn een essentieel hulpmiddel voor teams van programmeurs. Deze systemen houden alle wijzigingen in de broncode bij, waar alle wijzigingen kunnen worden beschreven en betekenis kunnen krijgen. Wijzigingen in de code kunnen ook ongedaan worden gemaakt, zodat de functionaliteit van de code niet verloren gaat doordat ontwikkelaars kunnen terugkeren naar een eerdere broncodeversie.

Project management

In de begindagen van computers groeide de software-industrie snel vanwege de relatief lage kosten van softwareontwikkeling in vergelijking met hardwareproductie. Op dat moment werd ook duidelijk dat efficiënt projectmanagement voor softwareontwikkeling de sleutel tot succes was.

Het vermogen om de drie belangrijkste factoren bij softwareontwikkeling te beheren en in evenwicht te brengen, bepaalt het succes van het project. Deze factoren zijn: Functies, bronnen en Tijd, en ze zijn onafscheidelijk.

Functies vertegenwoordigen alle opties en functionaliteit van de software die wordt ontwikkeld en ze zijn direct gekoppeld aan de hoeveelheid werk die moet worden gedaan.

Middelen zijn de hulpmiddelen om de taak te volbrengen, zoals mensen, computers, training, en al deze middelen zijn meestal gelijk aan geld. Meer middelen kosten meer geld.

En natuurlijk vertegenwoordigt tijd de beschikbare tijd tot voltooiing van het project.

Efficiënt projectbeheer is een mooie evenwichtsoefening tussen de bovengenoemde factoren. Als u bijvoorbeeld meer functies aan het project toevoegt, heeft u meer middelen en / of meer tijd nodig om het project af te maken, en kunt u tegenkomen voorzien van kruip.

Het toevoegen van nieuwe ontwikkelaars aan een achterstallig project om de zaken te versnellen, leidt vaak tot nog langzamer werk. De belangrijkste reden is dat nieuwe teamleden wat tijd nodig hebben om volledig aan boord te komen en productief te worden.

Deze tijd wordt oplooptijd genoemd en houdt in dat het nieuwe teamlid kennis maakt met het reeds uitgevoerde werk en de projectdoelen en -details, wat uiteindelijk ook tijd kost van het ontwikkelingsteam.

Projectbeheer moet worden uitgevoerd door een persoon met programmeervaardigheden, zodat hij of zij een goed begrip heeft van de taken en individuele vaardigheden van alle teamleden. Projectbeheertaken omvatten het onderverdelen van het project in taken en het toewijzen aan teamleden, het plannen van het project en het definiëren van codestandaarden.

Het is ook een goed idee om gespecialiseerde projectbeheersoftware te gebruiken bij projectbeheertaken, zoals Kanban-borden in Agile-ontwikkeling.

Codering voor volwassenen

In sommige kringen wordt gedacht dat je, om een ​​ontwikkelaar te zijn, moet leren coderen in je tienerjaren en twintig. Dat is echter een theorie die degelijk is ontkracht door volwassenen die de taak hebben op zich genomen om te leren coderen op 40, 50 en daarna.

Ze hebben bewezen dat iedereen die tijd en moeite wil steken, kan leren coderen en zelfs kan overstappen naar een carrière als ontwikkelaar, als dat zo is. De belangrijkste factor hierbij is de bereidheid om het werk te doen. Zoals de meeste dingen die het waard zijn om te doen, kost het leren coderen veel tijd en moeite.

In dit gedeelte bespreken we de redenen waarom je als oudere volwassene zou willen leren coderen en we zullen drie leerstrategieën verkennen die vaak worden gebruikt door coderingsstudenten voor volwassenen. Terwijl we bezig zijn, wijzen we op bronnen die u kunt gebruiken om elk van de drie leerstrategieën te implementeren.

Waarom zou een oudere volwassene willen leren coderen??

Er zijn veel mogelijkheden en voordelen die een rol spelen bij het leren coderen, en oudere volwassenen worden over het algemeen gemotiveerd door een of meer van hen.

 • Door een nieuwe, complexe taak zoals coderen te leren, kun je mentaal scherp blijven. Als je eenmaal eenmaal hebt leren coderen, oefen je met het bouwen van digitale producten creativiteit en intellect.
 • Code is de taal van het informatietijdperk, en het leren coderen helpt je beter te begrijpen hoe de moderne wereld werkt.
 • Met alleen basis-tot-gemiddelde codeervaardigheden kun je websites en eenvoudige webapplicaties bouwen voor jezelf, vrienden, familie of een lokale, budgetarme non-profitorganisatie.
 • Als je er moeite voor doet, kun je zelfs op vrijwel elke leeftijd doorgaan naar een carrière als ontwikkelaar.

Dat klinkt in theorie allemaal geweldig, maar in werkelijkheid kun je niet leren programmeren als je niet weet waar je moet beginnen. Laten we dat probleem oplossen door te kijken naar drie leerstrategieën die u kunt gebruiken om code te leren: zelflerend, aansluiting bij een coderingsgemeenschap en deelname aan een code-bootcamp.

Zelfstudie is de norm

Ken Hart begon zichzelf te leren coderen op 43-jarige leeftijd omdat hij niet langer tevreden was met de blog die hij had gebouwd met een gratis website-builder.

Voor Hart wekte het proces van het leren bouwen van een persoonlijke blog interesse in webdesign en -ontwikkeling.

Hij begon met zelfstudie met YouTube-video’s en tutorials en leerde uiteindelijk genoeg om een ​​instapmodel voor webdesign binnen te halen bij een lokaal webdesign- en ontwikkelingsbedrijf.

Net als Hart besteden de meeste codeerders, zelfs professionele software-ingenieurs, veel tijd aan het zelfstandig leren.

Ontwikkelaars gebruiken een combinatie van boeken, online cursussen, tutorials en persoonlijke projecten om nieuwe competenties te ontwikkelen en hun vaardigheden scherp te houden. In feite is zelfonderricht zo gewoon dat in 2016 bijna 70% van de door Stack Overflow ondervraagde ontwikkelaars erkende enige tijd aan zelfstudie te hebben besteed, terwijl 13% meldde dat ze volledig autodidact waren.

Zelflerende middelen

Zelf leren coderen is een perfect geldige manier om te leren. Het is ook mogelijk om dit te doen zonder een dollar uit te geven aan leermateriaal.

Omdat we erkennen hoe belangrijk zelfgestuurd leren is voor ontwikkelaars, hebben we tientallen handleidingen voor programmeerbronnen samengesteld die u kunt gebruiken om tutorials, e-boeken en online cursussen op te sporen, waarvan de meeste gratis zijn.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, volgen hier een paar suggesties:

 • Als je wilt leren hoe je websites of webgebaseerde applicaties bouwt, moet je beginnen met het leren van HTML gevolgd door CSS, en uiteindelijk moet je ook JavaScript leren.
 • Als u dynamische websites wilt bouwen, moet u ook leren programmeren aan de serverzijde en leren werken met databases. We raden u aan de meest voorkomende server-side taal, PHP, en het meest gebruikte databasebeheersysteem, MySQL, te leren.
 • PHP is verre van de enige taal op de server, en als je niet wordt verkocht voor het leren van PHP, ben je misschien geïnteresseerd in het leren van ASP.NET, Java of Node.js.

Leren is beter in de gemeenschap

Leren coderen kan een eenzame onderneming zijn en het is gemakkelijk om je te vervelen, vast te zitten of gefrustreerd te raken. Dit hoeft echter niet het geval te zijn.

Codeergemeenschappen zijn er zowel online als persoonlijk. Door deel uit te maken van een community heb je toegang tot ervaren ontwikkelaars wanneer je vastloopt. En je zult genieten van de kameraadschap die je zal helpen om door te gaan als het onderwerp moeilijk wordt.

Dit was zeker het geval voor Laurie Alaoui, die op 57-jarige leeftijd leerde coderen. Voor Laurie was het coderen van meetups de volgende natuurlijke stap zodra ze klaar was om verder te gaan dan zelfstudie.

Hoe een coderingsgemeenschap te vinden

Dus waar kun je een coderingsgemeenschap vinden om op aangesloten te worden? Nou, je hebt een aantal opties.

Ten eerste, als je een gestructureerde online cursus volgt, zoals Free Code Camp, zul je merken dat de cursus waarschijnlijk al een robuuste studentengemeenschap heeft. Sluit gewoon aan bij die community met behulp van de methoden die uw specifieke cursus biedt.

Ten tweede, als je een lokale stam van ontwikkelaars en codestudenten wilt vinden om over je ellebogen te wrijven, zoek dan naar een lokale meetupgroep.

Er zijn duizenden codegerichte meetup-groepen over de hele wereld die elkaar regelmatig ontmoeten. Door lid te worden, krijgt u de kans om persoonlijke relaties op te bouwen met professionele ontwikkelaars en andere codestudenten in uw regio.

Versnel uw leerproces met een Bootcamp

Veel studenten vinden dat ze een gestructureerde leeromgeving en een-op-een mentorschap nodig hebben om de bult van codeerknutselaar naar junior-ontwikkelaar te overwinnen.

Dat gold voor Patricia, die in de veertig leerde coderen. In haar geval was de oplossing om in te schrijven bij Bloc, een online code-bootcamp.

Als je serieus bezig bent met coderen, is de kans groot dat je op een gegeven moment besluit dat je je leertraject wilt versnellen.

Wanneer dat gebeurt, kan een coderende bootcamp, online of persoonlijk, een ideale oplossing zijn.

Het coderen van bootcamps vertegenwoordigt een grote inzet van tijd en geld. Bootcamp-studenten investeren overal van 8 tot 26 weken volledig ondergedompeld in het leerproces van coderen, en ze betalen vaak meer dan $ 10.000 voor de mogelijkheid.

Waarom doen ze dit? Omdat goede bootcamps een bewezen staat van dienst hebben in het bieden van een geldig pad naar een carrière in web- of softwareontwikkeling.

Hoe een coderingsbootcamp te vinden

Als u geïnteresseerd bent in het vinden van een coderende bootcamp, zijn er vrijwel zeker binnen een redelijke rijtijd van waar u zich nu bevindt en een paar bootcamps werken zelfs volledig op afstand.

Er zijn verschillende bootcamp-directories die u kunt gebruiken om kandidaat-bootcamps te lokaliseren en deze te vergelijken op basis van een grote verscheidenheid aan factoren. Drie van de beste bootcamp-mappen zijn:

 • Cursusrapport
 • Omschakelen
 • Thinkful Bootcamp Finder

Conclusie

Of je nu uiteindelijk een professionele ontwikkelaar wilt worden of gewoon genoeg code wilt leren om je eigen digitale projecten uit te bouwen, het is nooit te laat in je leven om te leren coderen.

Codeeronderwijs is ongelooflijk toegankelijk. Je kunt zelfstandig leren, lid worden van een community van ontwikkelaars en programmeurs, of deelnemen aan een snelle code-bootcamp en je leercurve drastisch verkorten.

De sleutel is om aan de slag te gaan en consequent naar uw doelen toe te werken. Doe dat gewoon en u kunt op elke leeftijd leren coderen.

Codering voor misdadigers

Hoewel veel misdadigers hun tijd in het gevangenissysteem hebben doorgebracht, hebben ze nog steeds te maken met de misdaad die ze hebben begaan.

Zelfs na het uitzitten van een gevangenisstraf hebben veel misdadigers moeite met het vinden van langdurig, bevredigend werk als gevolg van inhuurbeperkingen of achtergrondonderzoeken. Sommige van de geweldige banen die er zijn, vereisen een universitaire opleiding die veel geld kost – iets dat voor de meeste misdadigers onbereikbaar is.

Gelukkig zijn er geweldige kansen bij het maken van software voor het web of andere platforms waarvoor geen universitair diploma vereist is. Met een paar online cursussen die relatief weinig kosten in vergelijking met een diploma, kunnen ex-misdadigers weer op het goede spoor komen en bijdragen aan de samenleving.

Staats- en lokale bronnen

Vaak bieden de staten verschillende middelen die counseling, ontwikkeling van basisvaardigheden en sommige baantraining bieden, specifiek voor personen die zijn opgesloten.

Sommige staten werken samen met het ministerie van Arbeid, met name advertentiemogelijkheden voor ex-misdadigers. Hier zijn enkele voorbeelden van links die sommige staten hebben om vrijgelaten gevangenen te helpen:

 • Operation New Hope is een programma in Jacksonville, Florida dat samenwerkt met potentiële werkgevers om voormalige veroordeelden kansen op werk te bieden, evenals links naar educatieve middelen die beschikbaar zijn bij de plaatselijke gemeenschapscollege of bibliotheek.
 • Career Connections is een ander programma in New Jersey dat is ontworpen om ex-gedetineerden te helpen toegang te krijgen tot banen, netwerkactiviteiten uit te voeren en jobtraining te krijgen.
 • Workforce Investment Works is een programma in Maryland dat toegang biedt tot vacaturebanken en bronnen die zijn bedoeld om gemakkelijker banen te vinden.

Vergelijkbare bronnen van de staat of lokale overheden zijn online te vinden met een eenvoudige online zoekopdracht.

Bovendien moeten ex-misdadigers kosteneffectieve onderwijskansen onderzoeken van lokale gemeenschapscolleges, waarvan sommige de kans bieden om een ​​associate degree in informatica te behalen. Als toegang tot internet een beperkende factor is, bieden veel openbare bibliotheken en restaurants gratis WiFi-toegang.

Online bronnen

Hoewel bronnen die door de staat of lokale entiteiten worden aangeboden grotendeels gratis zijn, kan er een lange procedure of wachtlijst zijn om de benodigde hulp te krijgen.

Hoewel veel van de online beschikbare middelen niet noodzakelijkerwijs gericht zijn op misdadigers zelf, bieden ze toch de achtergrond die nodig is om de vaardigheden te leren die nodig zijn om een ​​belonende baan voor softwareontwikkeling te helpen vinden.

Coderingstutorials

De onderstaande links bieden een goed startpunt voor het leren over softwareontwikkeling en bevatten veel veelgevraagde talen voor traditionele en webontwikkeling.

Een geweldige strategie is om een ​​ontwikkelingsgebied en focus te kiezen. Als je geïnteresseerd bent in webontwikkeling, blijf dan bij het leren van PHP- en SQL-syntaxis en pas de oefeningen in de tutorials aan.

Gebruik een gratis webhost om uw projecten onder de aandacht te brengen en ernaar te verwijzen in interviews.

 • LearnJavaOnline is een website met veel tutorials over de basis van de Java-programmeertaal. De website bevat niet alleen tutorials, het heeft ook een applicatie waarmee je zelf Java-code kunt typen en de resultaten op de webpagina zelf kunt zien. Momenteel gebruiken veel web- en bedrijfsoplossingen Java, dus het bekijken van deze tutorial is een stap in de goede richting om een ​​baan te vinden.
 • TutorialsPoint – Java heeft een uitgebreide verzameling Java-zelfstudies die veel aspecten van de programmeertaal omvatten, variërend van basale gegevenstypen tot objectgeoriënteerd programmeren (OOP). Dit is een geweldige bron om uit te checken omdat het een breed scala aan onderwerpen beslaat.
 • Codeacademy Java-zelfstudie is een zelfstudie over gegevensstructuren en -typen. Gebruikers van de site kunnen code maken en compileren en de resultaten op de site zelf bekijken. Codeacademy omvat ook verschillende projecten die kunnen worden gewijzigd en mogelijk kunnen worden gebruikt als onderdeel van een portfolio om werkgevers te overtuigen om mensen in dienst te nemen.
 • Het bouwen van uw eerste app is een geweldige introductie tot het ontwikkelen van toepassingen voor mobiele telefoons op het Android-platform. Het laat zien hoe u uw omgeving kunt instellen en uw eerste project kunt maken. Het goede nieuws is dat je door het opdoen van app-ontwikkelvaardigheden mogelijk freelance-projecten kunt uitvoeren waarvoor meestal geen achtergrondcontroles nodig zijn.
 • TutorialsPoint – Android biedt een uitgebreide bron voor Android-ontwikkeling met tutorials variërend van het instellen van de omgeving tot de basis van het ontwerp van de gebruikersinterface. Er is veel vraag naar app-ontwikkeling op Android-platforms en er worden jaarlijks duizenden apps uitgebracht. Ook kunnen app-ontwikkelaars mogelijk een geweldig salaris verdienen, wat een grote motivatie is om deze vaardigheid onder de knie te krijgen.
 • W3Schools PHP-zelfstudie is een geweldige reeks zelfstudies over PHP over onderwerpen variërend van basissyntaxis tot het maken van code om formulieren af ​​te handelen en verbinding te maken met databases. PHP is een geweldige taal om te leren omdat veel pagina’s op internet deze taal gebruiken en er veel banen beschikbaar zijn. Ook vertrouwen veel online applicaties zoals WordPress op PHP, waardoor het een waardevolle taal is om te leren.
 • TutorialsPoint SQL-zelfstudie biedt een geweldige reeks artikelen over SQL-syntaxis. U kunt een MySQL-server instellen voor databases en deze opdrachten meteen gaan gebruiken. Veel applicaties, waaronder die op het web, zijn sterk afhankelijk van databases, dus het begrijpen van de gerelateerde syntaxis zal een lange weg gaan met uw ontwikkeling en het zoeken naar werk.

Video uitleg

Hoewel artikelen over verschillende ontwikkeltalen een geweldige manier zijn om te leren, kunnen sommige mensen merken dat ze beter leren door middel van video-tutorials.

Ook maken de hier geplaatste videolinks deel uit van een reeks video’s die een gestructureerde manier bieden om verschillende technologieën te leren. Hier zijn enkele tutorials over veelgevraagde technologieën van vandaag.

 • Java-zelfstudie voor beginners is een reeks video’s waarin wordt geschetst hoe beginners Java op hun computers kunnen installeren, evenals zelfstudies over verschillende onderwerpen, waaronder basissyntaxis en het maken van GUI’s. Dit biedt een stapsgewijze bron met informatie die nuttig kan zijn voor ex-misdadigers die net beginnen met ontwikkelen.
 • Java Enterprise Edition-zelfstudie is een andere reeks zelfstudies die betrekking heeft op de Java Enterprise Edition-technologie die veel gevraagd is en door veel bedrijven wordt gebruikt. De tutorial presenteert video’s over verschillende onderwerpen, waaronder Oracle-database-instellingen en standaard Java-servlets.
 • Android App Development for Beginners is een tutorial met 77 lessen over het ontwikkelen van Android-applicaties en behandelt onderwerpen zoals verschillende GUI-lay-outs, werken met databases en het maken van animaties.
 • Begin vandaag nog met het ontwikkelen van Android-apps! is een 8 uur durende video met stapsgewijze instructies voor het maken van uw eerste Android-applicatie.
 • De Ultimate Web Development-cursus is een reeks video’s die u laat zien hoe u aan de slag kunt gaan met ontwikkeling met behulp van de volledige stack, inclusief PHP, MySQL, HTML en CSS.
 • PHP MySQL Development is een andere serie tutorials gericht op MySQL en PHP-ontwikkeling, beide zeer populaire technologieën die op het web worden gebruikt.

Online cursussen

Online cursussen bieden een gestructureerde, maar flexibele manier om codering voor ex-misdadigers te leren, vooral als ze een dagtaak moeten volhouden. Hoewel dit betaalde cursussen zijn, zijn ze niet duur in vergelijking met de universitaire kosten en bieden ze een betere waarde in termen van geleerde vaardigheden.

 • De Complete Java Developer Course is een cursus over Udemy die een complete introductie biedt tot Java, een programmeertaal die wordt gebruikt bij de ontwikkeling van web- en mobiele apps. Bovendien helpt de cursus je ook om je voor te bereiden op het behalen van Java 8-certificering.
 • Advanced Java Programming is een programmeercursus voor diegenen die klaar zijn om verder te gaan dan de basis en meer te leren over onderwerpen zoals het gebruik van de ODBC-interface om verbinding te maken met databases, het creëren van webapplicaties en multithreading.
 • Web Developer Bootcamp is een andere cursus over Udemy die webontwikkeltalen omvat, waaronder HTML5, CSS, MongoDB en JavaScript. De cursus leert niet alleen de kerntalen, het combineert ook de concepten om echte wereldprojecten te creëren, zoals een browsergebaseerd videospel en een project in yelp-stijl.
 • Java Android Development Complete Guide is een andere programmeercursus die zowel de basisprincipes van Java leert als die basisprincipes gebruikt om Android-apps te maken. Als je een beginner bent zonder programmeerervaring, kun je deze cursus nog steeds volgen en apps gaan maken op het mobiele Android-platform.
 • Het perfectioneren van apps als Android-ontwikkelaars is een cursus over Udacity die de ontwikkeling van Android-apps introduceert. Als je een certificaat van voltooiing of feedback van een instructeur wilt krijgen, moet je je aanmelden voor de optie “nanodegree”. Met de iets duurdere “plus” -optie kunt u een jobaanbiedinggarantie krijgen.

Online forums

Een ex-misdadiger zijn die probeert in te breken in een concurrerende industrie zoals softwareontwikkeling kan moeilijk zijn. Je hebt een strafblad om mee om te gaan, samen met stevige concurrentie van anderen.

Om u te helpen uw situatie te doorzien en te zien wat anderen eraan hebben gedaan en om coderingsvragen te beantwoorden, kunt u vragen stellen op de onderstaande forums.

 • Stack Overflow
 • Code Project
 • Quora
 • Codeerforums
 • Codeguru
 • Dream.In.Code-forums.

Boeken

Als je een ex-misdadiger bent die op zoek is naar werk in de software-industrie, dan moet je je vaardigheden snel opbouwen. Boeken bieden hiervoor de goedkoopste en minst tijdrovende optie.

Hoewel dit de goedkoopste optie is, moet je gedisciplineerd zijn om het boek te voltooien en de oefeningen af ​​te maken. Aangezien u geen certificaat van voltooiing ontvangt, moet u waarschijnlijk projecten maken om aan potentiële werkgevers of klanten te presenteren.

Deze boeken kunnen u helpen de vaardigheden onder de knie te krijgen die nodig zijn om die felbegeerde codeeropdracht te krijgen.

 • PHP, MySQL leren & JavaScript: met jQuery, CSS & HTML5 (2016), door Robin Nixon, doorloopt concepten voor webontwikkeling en leert de basis van verschillende talen, waaronder PHP, HTML, CSS en JavaScript. De lezer zal de geleerde lessen volgen en een sociale netwerksite bouwen.
 • Java: A Beginner’s Guide (2014), door Herbert Schildt, is een uitgebreide gids voor de programmeertaal Java. Verschillende concepten worden behandeld, waaronder beginconcepten zoals het compileren en uitvoeren van Java-programma’s tot en met geavanceerde concepten zoals threading en afbeeldingen. Om de lezer te helpen concepten beter te begrijpen, heeft de auteur Q toegevoegd&A secties en programmeeroefeningen.
 • Webdesign leren: een beginnershandleiding voor HTML, CSS, JavaScript en webafbeeldingen (2012), door Jennifer Robbins, is een diepgaand boek dat voornamelijk is gericht op front-end ontwikkeling en lessen bevat over HTML5 en CSS. Extra onderwerpen over JavaScript worden behandeld om u te helpen meer interactieve pagina’s te bouwen.
 • Head First Android Development: A Brain Friendly Guide (2015), door Dawn Griffiths en David Griffiths, biedt een vriendelijke en gemakkelijk te begrijpen gids voor het ontwikkelen van mobiele telefoontoepassingen voor het Android-platform. Het boek bespreekt de app-structuur, het gebruik van databases en verschillende GUI-elementen en illustreert concepten met afbeeldingen.
 • Python Crash Course: A Hands-On, Project-Based Introduction to Programming (2015), door Eric Matthes, behandelt het schrijven van Python-scripts. Het boek van Matthes behandelt verschillende concepten, waaronder basissyntaxis, lezen en schrijven naar bestanden en het plotten van gegevens. Dit boek is een must-read, aangezien softwareontwikkelingswerk het schrijven van scripts omvat om gegevens te verwerken en rapporten te genereren.

Verdere acties

Het doornemen van de hierboven genoemde bronnen is slechts een startpunt in termen van leren over softwareontwikkeling.

Als ex-misdadiger moet u een gebied kiezen voor softwareontwikkeling dat u ondanks een criminele achtergrond nog steeds kunt doen. Dit kan de mogelijkheid inhouden om contractwerk te doen voor een vaste periode die een uurtarief betaalt of freelance projecten voor lokale bedrijven of online klanten.

Zodra u een gebied van softwareontwikkeling hebt gekozen, leert u er zoveel mogelijk over en plaatst u projecten online via een webhostingaccount (veel zijn geprofileerd op WhoIsHostingThis).

Zelfs als u geen webontwikkelingsproject heeft, plaatst u screenshots van applicaties die u op uw website heeft geschreven. Als u online of offline op zoek bent naar werk, raadpleeg dan deze projecten om indruk te maken op uw potentiële werkgevers.

Bezoek ten slotte, wanneer u op zoek bent naar werk, traditionele vacaturesites zoals Indeed en CareerBuilder.

Als voormalig veroordeelde moet je misschien ook alternatieve manieren overwegen om werk te vinden, waaronder kijken op Craigslist of Upwork. Deze sites bieden freelancemogelijkheden waar u over het algemeen alleen maar moet aantonen dat u het werk kunt voltooien.

Gebruik als ex-misdadiger deze bronnen om het werk te vinden dat je nodig hebt en om weer op het goede spoor te komen!

Codering voor immigranten

Immigranten worden met veel hindernissen geconfronteerd wanneer ze proberen hun leven aan een nieuw land aan te passen. Ze worden niet alleen geconfronteerd met een grote cultuurschok, ze worden ook geconfronteerd met problemen die proberen een nieuw systeem onder de knie te krijgen en economische moeilijkheden te overwinnen.

In een poging om een ​​betere levenskwaliteit te bereiken, zoeken immigranten een vaste baan of gaan ze naar school. Momenteel omvat een geweldig carrièrepad met veel opties codeeropdrachten.

Vergeleken met andere beroepen zoals verpleegkunde, nemen banen in softwareontwikkeling veel minder scholing in beslag en kunnen ze individuen helpen snel een goed betaalde baan te vinden. Hoe kan een immigrant precies leren om deze lucratieve banen te coderen en te landen? Bekijk de onderstaande bronnen!

Lokale bronnen

Een van de beste manieren waarop een immigrant kan beginnen met het ontwikkelen van software, is om te beginnen met lokale middelen, vooral als het geld krap is.

Een belangrijke belemmering voor toegang tot het leren coderen is een gestage toegang tot een computer en internet, samen met de nieuwste codeerboeken. Een van de beste plaatsen om hier toegang toe te krijgen, is de lokale bibliotheek. Veel bibliotheken in het hele land bieden zowel gratis internet als computertoegang.

Om toegang te krijgen tot deze bronnen, is het enige dat nodig is om een ​​bibliotheekpas te krijgen die mogelijk gratis of goedkoop is, afhankelijk van de locatie. Zodra kaarten zijn uitgegeven, kunnen gebruikers hun eigen laptop meenemen om online te gaan of de gratis beschikbare computers van de bibliotheek gebruiken.

Met toegang tot internet kunnen immigranten profiteren van gratis beschikbare codeerartikelen, video-tutorials of goedkope online cursussen die de basisprincipes van coderen leren.

Een andere geweldige bron uit de bibliotheek is de eigen collectie technische boeken van de bibliotheek. Zelfs als de boeken gedateerd zijn, bevatten ze nog steeds fundamentele informatie die van toepassing is op de huidige programmeertalen.

Naast bibliotheken zijn andere uitstekende lokale bronnen om te leren coderen community colleges. In tegenstelling tot hun tegenhangers aan de universiteit, hebben community colleges goedkopere cursussen die de basisprincipes van coderen introduceren.

Deze cursussen introduceren bouwstenen en bieden praktische ervaring die cruciaal is voor het beheersen van geavanceerde cursussen. Sommige hogescholen bieden zelfs een associate degree in informatica aan, wat een stap in de goede richting is om een ​​ontwikkelingsbaan te krijgen.

Naast bibliotheken en hogescholen bieden andere lokale organisaties mogelijk gratis lessen in de omgeving voor softwareontwikkeling.

Code the Dream biedt bijvoorbeeld gratis training voor ontwikkeling van mobiele telefoons en websoftware voor immigranten in de regio Durham, North Carolina. De groep wordt gesponsord door grote technologiebedrijven zoals Google en komt een paar keer per week bijeen.

Een ander programma genaamd New Americans Code richt zich ook op immigranten. Hoewel deze programma’s mogelijk buiten hun eigen regio liggen, moeten immigranten proberen soortgelijke programma’s in hun stad te vinden.

Online bronnen

Hoewel lokale bronnen een geweldige manier kunnen zijn om softwareontwikkeling te leren, hadden ze vaak op bepaalde tijden een fysieke aanwezigheid nodig. Immigranten moeten vaak werken om zichzelf te onderhouden, dus het kan moeilijk zijn om elke klas te maken.

Sommige alternatieven omvatten onlinebronnen waarmee immigranten in hun eigen tempo kunnen leren en kunnen voldoen aan de eisen van leven en werk.

Coderingshandleidingen voor immigranten

Veel van de online bronnen zijn niet gericht op immigranten. Immigranten die code willen leren, moeten echter enkele basislessen bekijken die een goed startpunt bieden, waaronder enkele online coderingslessen voor kinderen.

 • De cursus An Introduction to Software Development van Open University biedt een gratis introductie tot het concept van het maken van software vanuit een technisch perspectief. Dit is een goed startpunt voor immigranten die nadenken over het behalen van een graad in software engineering of informatica.
 • Code Conquest’s introductiehandleiding voor codering geeft de beginner een definitie van codering en biedt een overzicht op hoog niveau van webontwikkeling, webdesign en mobiele applicaties.
 • Inleiding tot computerprogrammering door TutorialsPoint geeft een grondige introductie tot veel coderingsconcepten die geschikt zijn voor immigranten. Het doorloopt alle basisprincipes van programmeren en illustreert voorbeelden met C ++. Veel onderwerpen komen aan bod, waaronder syntaxis, gegevenstypen en softwarecompilatie.
 • Wat is computerprogrammering? is een gedetailleerde tutorial over Guy Haas over de basisprincipes van computerprogrammering. Het behandelt een heleboel onderwerpen die de basisprincipes van codering en het basisproces bij het maken van software uitleggen. Enkele van de behandelde onderwerpen zijn programmeertalen op hoog niveau, talen op laag niveau, bits en foutopsporing.
 • Code Monster-interface: hoewel dit een hulpmiddel is dat op kinderen is gericht, kunnen immigranten dit platform gebruiken om de basisprincipes van coderen te leren door praktische ervaring. Deze website toont de bezoeker twee secties. Het vak aan de linkerkant is waar de code is geschreven, terwijl het gedeelte aan de rechterkant de resultaten toont. Bezoekers kunnen verschillende lessen selecteren om de kenmerken van de gebruikte programmeertaal te zien. Ze kunnen ook de code wijzigen en zien direct het effect van hun wijzigingen.
 • De Web Design Tutorial van How-to-Build-Websites.com biedt een grondige introductie tot webontwikkeling. De tutorial behandelt basisconcepten zoals hostingplannen en leert basis HTML, javascript en CSS om beginners, inclusief immigranten, te helpen bij het leren maken van eenvoudige websites.
 • Leren coderen HTML en CSS is een tutorial van Shay Howes die beginners basis webdesign leert met behulp van HTML en CSS. Dit is een ideale bron van kennis voor immigranten, aangezien deze tutorials veel concepten behandelt, waaronder basissyntaxis, en hen voorbereidt op banen in het lucratieve webontwerpveld.
 • Beginners PHP Tutorial From Home and Learn is een complete PHP tutorial geschikt voor zowel beginners als immigranten. Het doorloopt alle aspecten van de taal, inclusief basisserverconfiguratie op Windows en uitvoering van PHP-programma’s samen met syntaxis. Omdat PHP wordt gebruikt voor de ontwikkeling van veel populaire platforms zoals WordPress, is er veel vraag naar en is het een ideale vaardigheid voor immigranten om te leren.

Video uitleg

Een andere geweldige manier om de basisprincipes van coderen te leren, is door videolessen te bekijken. Immigranten die de basisprincipes van codering willen begrijpen, moeten de onderstaande video-tutorials bekijken.

 • Inleiding tot programmeren – Basis is een videoles van de TDChannel die de kijker door de functies leidt die in veel programmeertalen aanwezig zijn. De video behandelt onderwerpen zoals de behoefte aan codering en gegevenstypen. Dit is een uitstekende introductie voor iedereen die serieus bezig is met coderen.
 • Learn the Basics of Coding is een video-introductie tot de basisprincipes van coderen gepresenteerd door LifeHacker. De video laat zien hoe beginners de juiste programmeertaal kunnen selecteren en aan de slag kunnen met het maken van programma’s. Het benadrukt dat het belangrijk is om een ​​project te schetsen en vervolgens de code te leren om het project te voltooien.
 • Hoe te leren coderen (de 3 belangrijkste manieren) beschrijft manieren waarop iedereen kan leren coderen. De besproken paden omvatten het behalen van een diploma, het bijwonen van een bootcamp en het zelf leren. De video onderzoekt elk pad en presenteert de voor- en nadelen van elk pad. Het is ideaal voor immigranten die hun mogelijkheden om te leren coderen willen begrijpen.
 • De basisprincipes van elke programmering leren, stelt dat het mogelijk is om elke programmeertaal te leren vanwege gemeenschappelijke kenmerken zoals variabelen, stroomregeling en bereik. Dit is een uitstekende bron voor immigranten omdat de video een geweldige introductie geeft tot de basisprincipes van coderen en voorbeelden geeft. De concepten in deze video vormen de basis voor het leren van elke programmeertaal.

Online cursussen

Om te helpen bij het begrijpen van coderingsconcepten, kunnen immigranten online basiscursussen volgen of een cursus over een bepaalde programmeertaal kiezen. Online cursussen kunnen gratis of betaald zijn, maar bieden veel flexibiliteit ten opzichte van persoonlijke lessen. Bekijk hieronder enkele geweldige online cursussen.

 • Inleiding tot programmeren Niveau I is een cursus over Udemy die studenten door verschillende codeeroefeningen leidt met HTML, Python en CSS. Studenten krijgen direct resultaat te zien en bouwen op hun kennis door middel van oefeningen. De cursus introduceert ook veel programmeerconcepten, waaronder het gebruik van variabelen en de opdrachtregel. Deze cursus is absoluut een geweldige, goedkope bron voor immigranten die codering willen leren.
 • Kids Coding – Inleiding tot HTML, CSS en JavaScript is een andere inleidende cursus die gericht is op het aanleren van programmeerconcepten aan kinderen. Kinderen maken kennis met variabelen, loops en arrays en andere grondbeginselen. Deze concepten worden vervolgens versterkt met programmeeroefeningen met HTML, CSS en JavaScript. Hoewel de cursus gericht is op kinderen, biedt het nog steeds een leuke en goedkope introductie tot codering voor immigranten.
 • Codecademy biedt een hoogwaardige en gratis bron voor immigranten die webontwikkeltalen willen leren. Deze bron bevat verschillende cursussen in verschillende programmeertalen, waaronder HTML, CSS, PHP en JavaScript. Veel van de aangeboden cursussen zijn gratis en bevatten codevoorbeelden. Studenten kunnen code aanpassen en direct resultaten zien tijdens het volgen van lessen zonder dat ze hun eigen omgeving hoeven op te zetten.
 • Leren programmeren: The Fundamentals is een online cursus over Coursera die programmeren leert aan beginners via Python. Studenten van de cursus maken kennis met verschillende concepten en demonstreren hun beheersing door middel van oefeningen. Hoewel sommige delen van de cursus gratis kunnen worden bekeken, krijgen studenten die een vergoeding betalen om zich in te schrijven voor de cursus hun opdrachten te beoordelen en een certificaat te behalen. Dit biedt een goed startpunt voor immigranten die de basisprincipes van coderen willen begrijpen.
 • Inleiding tot informatica en programmeren met Python is een gratis cursus die wordt aangeboden via MITx en die coderingsconcepten introduceert. De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen en omvat videocolleges en programmeeropdrachten die Python gebruiken. Als studenten bereid zijn om extra te betalen, kunnen ze een “geverifieerd certificaat” of studiepunten verdienen via een universitaire partner (niet noodzakelijk MIT).

Online forums

De beste manier voor iedereen, inclusief immigranten, om codering te leren, is door projecten uit te voeren met de doeltaalprogrammeertaal.

Vaak komen mensen in de problemen bij het oplossen van problemen met hun code of het opzetten van hun eigen omgeving. Hulp krijgen van anderen zal frustratie verminderen en hiaten in de kennis opvullen.

Een geweldige manier om problemen op te lossen en hulp te krijgen, is via de onderstaande forums. Registreer u eenvoudig op deze sites om een ​​vraag te stellen of zoek door de beantwoorde vragen.

 • Stack Overflow
 • Code Project
 • Codeguru
 • Dream.In.Code-forums
 • Codeerforums.

Boeken

Veel inleidende boeken over codering bieden een goedkope manier om programmeerfuncties onder de knie te krijgen en voorbeelden te geven in talen zoals C ++, Java of Python.

Hoewel sommige boeken zijn gericht op kinderen, zijn ze nog steeds een goed startpunt, vooral voor immigranten die misschien geen basiskennis hebben van computers.

 • Python for Kids: A Playful Introduction to Programming (2012), door Jason Biggs, biedt een uitstekende introductie tot codering met behulp van de momenteel populaire Python-taal. Hij illustreert programmeertaalfuncties op een leuke manier voor kinderen door middel van kleurrijke tekeningen en grappige voorbeelden. Hoewel het boek misschien kinderachtig lijkt, is het ook een geweldig boek voor volwassenen die niet bekend zijn met programmeren.
 • Coding for Dummies (2016), door Nikhil Abraham, maakt deel uit van de Dummies-boekenreeks die een inleiding geeft op codering die is afgestemd op individuen zonder codeerervaring. Het boek onderzoekt enkele concepten en introduceert ze met programmeertalen zoals HTML, Ruby en Python. Het idee achter het boek is om individuen te helpen eenvoudige voorbeelden te schrijven en snelle resultaten te zien.
 • Learning to Program (2014), door Steven Foote, is een boek geschreven door een autodidactische programmeur die zelf webapplicaties ontwikkelt. In het boek behandelt Foote veel aspecten van programmeren, waaronder schrijffuncties, testprogramma’s, programmeerautomatisering en het maken van code die gemakkelijk te lezen is. Het doel is om mensen op weg te helpen op weg naar softwareontwikkeling, zelfs als ze niet weten waar ze moeten beginnen.
 • Beginning Programming All-In-One Desk Reference For Dummies (2008), door Wallace Wang, behandelt veel codeerconcepten en introduceert de lezer in verschillende programmeertalen, waaronder C en Basic. Het is een algemeen boek dat niet op veel technische details ingaat en ideaal is voor de immigrant zonder coderingsachtergrond.

Is coderen de moeite waard om te leren?

De bovenstaande bronnen zijn een geweldig startpunt voor immigranten om de basisprincipes van coderen te leren. Hoewel sommige van de concepten moeilijk te beheersen zijn, is het leren coderen de tijd en moeite waard, zelfs als je niet in een softwareontwikkelingscarrière terechtkomt.

Ongeacht het beroep dat u kiest, elke branche gebruikt softwaretools. Als u weet hoe u code moet schrijven, kunt u snelle scripts schrijven om rapporten te maken of gegevens te analyseren. Het zal je ook waardevoller maken, wat leidt tot stabielere carrières en dus een beter leven, en dat is waar alle immigranten naar streven.

Codering voor veteranen

Veteranen die het leger verlaten en de civiele beroepsbevolking betreden, doen dit met waardevolle vaardigheden zoals bewezen leiderschapsvaardigheden en het vermogen om onder hoge druk te opereren. Veel veteranen zijn echter van mening dat ze aanvullende opleiding nodig hebben om hun vaardigheden af ​​te ronden wanneer ze uit het leger en in een civiele loopbaan stappen.

Computerprogrammering of codering is een carrièrepad met sterke vooruitzichten op werk en een uitstekend verdienpotentieel. Dankzij de beschikbaarheid van gratis online leermiddelen en kortlopende intensieve coderingsbootcamps is het bovendien een haalbare optie voor technisch ingestelde veteranen met de juiste motivatie.

Er zijn veel verschillende soorten organisaties die zich inzetten om codeeronderwijs toegankelijk te maken voor de beste van het land. Dus als u een veteraan bent die op zoek is om te leren coderen, kunnen deze organisaties en bronnen u helpen die droom waar te maken.

Organisaties die veteranen leren coderen ondersteunen

Er zijn een paar verschillende organisaties die puur bestaan ​​om veteranen in staat te stellen te leren coderen en over te stappen op een carrière in de technologie-industrie.

VetsinTech is zo’n organisatie. Het werkt met veteranen die interesse en aanleg hebben getoond om te leren coderen en helpt hen in contact te brengen met onderwijs- en loopbaanbronnen via een netwerk van lokale hoofdstukken. Momenteel zijn er hoofdstukken in Californië, het noordwesten van de Stille Oceaan, Texas, New York, Washington DC en New England. Maak verbinding met een van deze lokale hoofdstukken om meer te weten te komen over de middelen en mogelijkheden die VetsinTech veteranen biedt.

De meest succesvolle organisatie in deze categorie is Operation Code. Operation Code is in 2014 opgericht door de gepensioneerde kapitein van het Amerikaanse leger, David Molina. Aanvankelijk was de organisatie opgericht om te werken aan het wijzigen van de vereisten voor de GI-factuur, zodat code-bootcamps konden worden gedekt door de educatieve hulp aan veteranen. In de loop van de tijd is Operation Code echter veranderd in een mentorschap en samenwerkingshub die veteranen die ernaar streven om te leren programmeren combineert met ervaren programmeurs die mentorschap op vrijwillige basis bieden.

Code Bootcamps voor dierenartsen

Code bootcamps zijn full-time meeslepende educatieve programma’s die de basis van programmeren in de loop van twee tot zes maanden leren. Deze programma’s bieden een snel pad naar codeercarrières voor studenten zonder informatica. Dit maakt het coderen van bootcamps een ideale keuze voor technisch ingestelde veteranen met weinig of geen opleiding in informatica. Er zijn minstens twee coderingsbootcamps die specifiek zijn gericht op veteranen.

Code Platoon is een code-bootcamp voor veteranen uit Chicago. Het programma leert een Ruby full stack in de loop van 20 weken. De eerste zes weken worden online afgerond en de volgende 14 weken worden ter plaatse in Chicago afgerond. Zoals elke gerenommeerde code-bootcamp, verwacht Code Platoon een serieuze, fulltime inzet van hun studenten.

Code Platoon is een non-profitorganisatie en het programma wordt grotendeels gefinancierd door beursdonoren. Als gevolg hiervan kost het programma aanzienlijk minder dan vergelijkbare programma’s die voor het grote publiek toegankelijk zijn. Bovendien krijgen veteranen die het programma met succes voltooien, meestal een betaalde stage van drie tot zes maanden bij een van de bedrijfspartners van het programma, waardoor studenten praktijkgerichte, hervattende en praktische ervaring krijgen naast een codeeropleiding.

Vets Who Code is een ander programma voor het coderen van veteranen. De website van de organisatie geeft aan dat het een zeer selectief programma is en dat de details schaars zijn. Als je meer wilt weten, bezoek dan de website van de organisatie en selecteer de optie om je aan te melden voor de volgende sessie.

Codescholen die de GI-factuur accepteren

Het GI-wetsvoorstel is een van de meest waardevolle voordelen voor veteranen en kan worden gebruikt om een ​​informaticaopleiding aan een traditionele hogeschool of universiteit te financieren. Vanwege de vereisten die van toepassing zijn op de factuur, kan deze echter over het algemeen niet worden gebruikt om te betalen voor niet-geaccrediteerde programma’s zoals het coderen van bootcamps.

Er zijn echter een paar bootcamps die door de hoepels zijn gesprongen die nodig zijn om in aanmerking te komen voor de GI Bill. De eerste bootcamp die in aanmerking kwam voor VA-financiering was Skill Distillery, die deze goedkeuring in de zomer van 2015 verdiende. Sindsdien hebben verschillende aanvullende scholen zich bij Skill Distillery aangesloten om te voldoen aan de vereisten die nodig zijn om in aanmerking te komen voor GI Bill-financiering. Dat betekent dat veteranen die in aanmerking komen voor GI Bill-voordelen die voordelen kunnen gebruiken om een ​​deel of alle kosten van het volgen van een van deze programma’s te betalen:

 • Code Fellows: een fulltime webontwikkelingsprogramma in Seattle, WA dat JavaScript-fullstack en Python-programmering leert.
 • Deep Dive Fullstack: een 10 weken durende, full-time PHP full stack codering bootcamp in Albaquerque, NM.
 • Nashville Software School: een zes maanden durende, fulltime bootcamp voor webontwikkelaars in Nashville, TN.
 • Sabio: een fulltime, full-stack webontwikkelingsprogramma van zes maanden, gegeven in samenwerking met Antioch University in Los Angeles, CA.
 • Skill Distillery: een 16 weken durende, full-time Java full-stack codering bootcamp in Denver, CO.
 • Turing School of Software and Design: een zeven maanden durend, back-end of front-end engineeringprogramma in Denver, CO.

Codescholen die gedeeltelijke beurzen aanbieden voor veteranen

Niet alle veteranen komen in aanmerking voor GI Bill-voordelen. Bovendien zult u merken dat geen van de bootcamps die wel GI Bill-voordelen accepteren, aan uw unieke behoeften voldoet. Als u zich in deze categorie bevindt en nog steeds toegewijd bent aan het bijwonen van een coderende bootcamp, dan zou u deze volgende set van coderende bootcamps moeten overwegen. Hoewel deze organisaties de GI-wet (nog) niet accepteren, bieden ze wel beurzen aan voor veteranen, wat in sommige gevallen de kosten van deelname aanzienlijk kan verlagen.

De beurzen die worden aangeboden door elke coderende bootcamp veranderen. Hoewel we de beursbedragen hieronder hebben vermeld, moet je contact opnemen met elke bootcamp die je wilt bijwonen om de details te bevestigen rond de beurzen die ze aan veteranen aanbieden.

 • Blok: $ 500-beurzen die elke week aan twee veteranen worden toegekend.
 • Coding Dojo: the Military Retraining Scholarship kent tot $ 1.500 toe aan veteranen.
 • Digital Crafts: the Military Personnel Scholarship kent tussen $ 500 en $ 2000 toe aan veteranen.
 • Fullstack Academy: er wordt automatisch een beurs van $ 1.000 toegekend aan alle veteranen.
 • Thinkful: alle veteranen krijgen $ 100 korting op deeltijdonderwijs of $ 300 korting op voltijds onderwijs.

Bronnen om zelf te leren coderen

Elk jaar publiceert Stack Overflow een ontwikkelaarsonderzoek. In 2016 ontdekten ze dat 69% van de respondenten in de enquête minstens een deel van hun codeeropleiding autodidact was. Bovendien meldde 13% van de respondenten dat zelfstudie de enige educatieve methode was die ze hadden gebruikt. Dat betekent dat zelfstudie een geldige en belangrijke optie is voor aspirant-ontwikkelaars.

We erkennen de waarde en het belang van zelfstudie en hebben een grote bibliotheek met handleidingen voor programmeerbronnen samengesteld die u kunnen helpen bij het vinden van tutorials, boeken en online cursussen die u kunt gebruiken om uzelf te leren coderen. Terwijl het bijwonen van een fulltime coderingsbootcamp vrijwel zeker snellere resultaten zal opleveren, als een coderingsbootcamp niet iets is dat je in je leven kunt werken, dan kun je aan de slag gaan om jezelf te leren coderen door een aantal van onze bronnen te bekijken gidsen:

 • Welke code moet je leren?
 • Een inleiding tot JavaScript
 • PHP introductie en bronnen
 • Java: Inleiding, leren en bronnen
 • MySQL Inleiding en bronnen
 • .NET Introductie en bronnen en C # bronnen
 • Python Introductie, bronnen en veelgestelde vragen
 • Inleiding tot Ruby on Rails
 • Bekijk alle handleidingen voor programmeerbronnen

Veteraan worden

Het lijdt geen twijfel dat coderen een van de meest gevraagde vaardigheden ter wereld is. Gelukkig is leren coderen ook een zeer haalbare optie voor veteranen.

Organisaties werken op verschillende manieren om een ​​codeeropleiding toegankelijk te maken voor veteranen. Door met deze organisaties samen te werken en waar nodig in zelfstudie te duiken, kunnen veteranen met succes de overgang van het militaire leven naar een carrière als professionele webontwikkelaar of software-ingenieur navigeren..

Conclusie

Houd er rekening mee dat dit slechts een kort overzicht is van een zeer breed onderwerp. De trieste waarheid is dat er geen gemakkelijke manier is om een ​​professionele softwareontwikkelaar te worden.

Aspirant-ontwikkelaars kunnen onderweg met talloze extra uitdagingen worden geconfronteerd, afhankelijk van hun vaardigheden, branche, persoonlijke affiniteiten, enzovoort. Als u op zoek bent naar gemakkelijk geld, is software-engineering geen carrière voor u.

De vraag naar software-ingenieurs, ontwerpers en technisch talent blijft echter over het algemeen sterk. De industrie heeft een constante stroom van talent nodig, wat betekent dat bekwame en ervaren software-ingenieurs veel geld in rekening kunnen brengen voor hun diensten. Het is gemakkelijk in te zien waarom talloze mensen over de hele wereld programmeur willen worden.

Dit betekent ook dat ontwikkelaars die de markt betreden, met zware concurrentie kunnen worden geconfronteerd. Als ze geen referenties en ervaring hebben, zijn ze misschien genoodzaakt banen te accepteren die niet veel betalen, in de hoop praktijkervaring op te doen. Dit mag u er echter niet van weerhouden een carrière in software-engineering na te streven.

De industrie erkent talent. Als je de juiste dingen hebt, zullen je vaardigheden niet onopgemerkt blijven en kun je snel vooruitgang boeken.

Andere interessante gidsen

We hebben meer handleidingen, tutorials en infographics met betrekking tot codering en website-ontwikkeling:

 • Proramming-bronnen: dit is onze programmeerpagina, met een chronologie en materiaal over hoe u meer dan 100 programmeertalen kunt leren. Dit is een essentiële referentie!
 • CSS3 – Intro, gidsen & Bronnen: dit is een geweldige plek om te beginnen met het leren van de webpagina-indeling.
 • ASP.NET-bronnen: deze handleiding helpt u op weg met het .NET-framework van Microsoft voor het maken van webpagina’s.
 • C ++ Bronnen voor ontwikkelaars: als u liever een meer traditionele taal gebruikt, biedt deze pagina u alle tools die u nodig heeft.

Welke code moet je leren?

Weet u niet zeker in welke programmeertaal u moet leren coderen? Bekijk onze infographic Welke code moet u leren?

Het bespreekt niet alleen verschillende aspecten van de talen, het beantwoordt belangrijke vragen zoals: “Hoeveel geld zal ik verdienen met het programmeren van Java voor de kost?”

Welke code moet je leren?
Welke code moet je leren?

HTML voor beginners – ultieme gids

Als je echt HTML wilt leren, hebben we een artikel van boeklengte gemaakt, HTML voor beginners – Ultieme gids En het is echt de ultieme gids; het zal je vanaf het allereerste begin tot meesterschap brengen.

HTML voor beginners - ultieme gids
HTML voor beginners – ultieme gids

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map