Ga aan de slag met Ruby on Rails: leer welke geweldige sites u kunt bouwen

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Ruby, een van de meest populaire programmeertalen ter wereld, is een programmeertaal voor algemeen gebruik die kan worden gebruikt om elk soort computertoepassing te bouwen. Het is vooral populair als programmeertaal voor webapplicaties in combinatie met het ontwikkelingsraamwerk dat bekend staat als Ruby on Rails, of gewoon Rails.

Rails is een verzameling softwaretools, formeel bekend als een pakketbibliotheek, die Ruby tot een geweldige tool maakt voor het bouwen van aangepaste websites en webgebaseerde applicaties. De populariteit van Ruby als programmeertaal voor webapps is te danken aan de kracht van het Rails-framework.

Wat kun je bouwen met Ruby on Rails?

als jij’Als u overweegt Ruby on Rails te leren, zou het een goed idee zijn om te weten welke webapplicaties met het framework kunnen worden gebouwd. Rails is gebruikt om een ​​breed scala aan sites en applicaties te bouwen, en enkele van de meest populaire Rails-webapps, waarvan u ongetwijfeld heeft gehoord, zijn:

  • Sociaal verbonden sites: Twitter is oorspronkelijk gebouwd met Ruby on Rails. Sindsdien is de applicatie voornamelijk in Java herschreven voor verbeterde schaalbaarheid, maar in eerste instantie werd Rails gekozen en de site werd jarenlang gebruikt. GitHub is een andere Ruby on Rails-app met een sterke sociale component en Basecamp, een van de toonaangevende projectbeheer-apps, wordt ook mogelijk gemaakt door Ruby on Rails.
  • E-commerceplatforms & Hulpmiddelen: Shopify, Groupon en Square zijn allemaal gebouwd met Ruby on Rails. Dus of u nu een e-commerce winkel wilt starten, e-commercezaken wilt aantrekken of e-commercetransacties wilt verwerken, daar’is daarvoor een Ruby on Rails-app.
  • Informatie sites: Ruby on Rails kan ook worden gebruikt om complexe websites te ontwikkelen met grote hoeveelheden publieksgerichte informatie. Enkele van de bekende artikelsites die gebruik maken van Ruby on Rails zijn Bloomberg, het Bleacher Report en Crunchbase.
  • Crowdsourcing & Crowdfunding: Airbnb en Indiegogo, twee leiders in de crowd-collaboration arena, werden gebouwd met Ruby on Rails.
  • Mediahosting & Streaming: Soundcloud, een sociaal netwerk voor muziekproducenten, Hulu, de videostreamingservice en Slideshare, het platform voor het delen van diavoorstellingen, worden mogelijk gemaakt door Ruby on Rails.

Elk type webapplicatie of website kan gebouwd worden met Ruby on Rails. Of u nu een site wilt bouwen die mooi in een bestaande niche past, of doorhaalt en een geheel nieuwe niche wilt creëren, Ruby on Rails is klaar voor de taak.

Hoe Ruby on Rails te leren

Er zijn twee stappen om Ruby on Rails te leren:

  • Je moet Ruby leren, de programmeertaal die door Ruby on Rails wordt gebruikt.
  • Je moet leren hoe je Ruby kunt gebruiken binnen het Rails-framework om webapplicaties te maken.

Hoewel er talloze bronnen zijn om u te helpen Ruby en Rails online te leren, vallen ze allemaal in twee algemene categorieën: interactieve browsergebaseerde cursussen en boeken of tutorials waarvoor u een Ruby on Rails-omgeving op uw machine moet opzetten.

We raden u aan te beginnen met enkele van de browsergebaseerde cursussen waar u Ruby en Rails kunt leren zonder het technische proces van het maken van een Rails-omgeving op uw computer te hoeven doorlopen. Zodra u een paar browsergebaseerde interactieve cursussen onder uw riem heeft, heeft u’Het is mogelijk om over te schakelen naar meer geavanceerde boeken en tutorials zonder overweldigd te worden.

Interactieve cursussen

Als je dat niet bent’Als je klaar bent voor een volledige cursus, kun je Ruby nog steeds proberen voor slechts 15 minuten Code School. Als dat goed gaat, en je wilt Rails een draai geven, dan is Rails for Zombies je volgende logische stap.

Codecademy, de belangrijkste aanbieder van gratis online interactief programmeeronderwijs, biedt een cursus aan met de titel Learn Ruby on Rails. Terwijl het won’T verandert u in een geavanceerde programmeur, het biedt een solide basis van ervaring met het werken met Ruby in een browsergebaseerde Rails-omgeving.

Als je eenmaal’bent klaar om verder te gaan dan cursussen voor beginners, Ruby Monk is een geweldige plek waar je programmeervaardigheden voor beginners, gevorderden en gevorderden in je browser kunt ontwikkelen.

Boeken & Tutorials

Leer Ruby op de harde manier door Zed Shaw is de Ruby-les in de Learn Code the Hard Way-serie. De serie begon met Python en omvat naast Ruby ook C, Regex en SQL. Al deze cursussen zijn redelijk gedetailleerd en uitgebreid. Maak het helemaal door één, en jij’Ik ben goed op weg om een ​​competente programmeur te zijn.

Het Odin-project biedt een Ruby on Rails-cursus als onderdeel van hun gratis full-stack webontwikkelaarcursuslijst. Hoewel de Rails-cursus bedoeld is als onderdeel van hun volledige curriculum, kunt u meteen doorgaan met de cursus, ervan uitgaande dat u al een goed begrip hebt van webontwikkelingstechnologieën zoals HTML, CSS, JavaScript en weet hoe u databases en Git.

De Ruby on Rails-zelfstudie van Michael Hartl is gratis online te lezen en bevat getuigenissen van internet zwaargewichten zoals David Heinemeier Hansson, oprichter van Basecamp, Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia, en Derek Sivers, oprichter van CD Baby.

Leer Ruby met de Neo Ruby Koans is niet voor beginners. Als je Ruby echter goed begrijpt en er klaar voor bent om een ​​deskundige Ruby-programmeur te worden, dan is Ruby Koans iets voor jou.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me