Een modeblog starten – eenvoudige stappen om te beginnen

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Als mode jouw passie is, en je bent bereid om er werk van te maken, dan is een modeblog een enorm leuke manier om betrokken te raken bij een van de meest lucratieve industrieën ter wereld.

Veel modebloggers zijn op zichzelf enorm invloedrijk geworden en zijn stijliconen en merkambassadeurs geworden.

Maar voordat u een lezerspubliek opbouwt, moet u zich voorbereiden.

Vier dingen die je nodig hebt om een ​​modeblog te starten

Iedereen die een modeblog begint, moet realistisch zijn over de uitdaging. Modebloggers zijn er al in overvloed, dus de branche is enorm competitief.

Overweeg uw belangrijkste stimulans om een ​​modeblog te starten en stel uzelf de volgende belangrijke vragen:

1. Wat is mijn niche?

Je kunt vrijwel elke niche kiezen, maar blijf trouw aan je eigen interesses en persoonlijke stijl. Wat echt belangrijk voor je is?

Houd je van haute couture, plus size mode, Italiaanse mode, schoenen, herenkleding, of misschien doe-het-zelf naaien?

Hoe authentieker je keuze, hoe meer je blog zal resoneren met lezers en hoe enthousiaster je zult zijn over het schrijven ervan.

Sommige modebloggers starten blogs om gratis producten of kaartjes voor evenementen te krijgen. Dat is prima. Maar je kunt niet van mensen verwachten dat ze freebies naar je gooien, tenzij je hebt bewezen dat je je spullen kent. Daarom is authenticiteit zo belangrijk.

Pas ook op dat u niet zomaar over nieuwe trends schrijft. Dit spul wordt overal bedekt, maar nog belangrijker, het veroudert erg snel. Schrijf tijdloze inhoud om verkeer over een langere periode aan te trekken. Je eigen persoonlijke gevoel voor stijl zal je begeleiden.

Leandra Medine schrijft Man Repeller, een eigenzinnige en hilarische kijk op modetrends en modewoorden. In 2012 werkte ze samen met Marc Jacobs. U kunt dus groots presteren terwijl u uw eigen persoonlijke opdruk toevoegt. Experimenteer en vind je eigen ruimte.

2. Heb ik veel vrije tijd?

U kunt binnen een uur een blog starten. Het zou maanden kunnen duren om lezers te krijgen.

Het kan enkele dagen duren voordat een echt goede blogpost is gemaakt.

Bovendien moet u wat moeite doen in de administratie en planning. Shini Park, de blogger achter Park & Cube heeft meer dan 8 jaar aan volgers opgebouwd en maakt een geplande redactionele kalender voor haar inhoud.

Je hebt ook tijd nodig om foto’s te vinden die je legaal kunt gebruiken en om je inhoud visueel verbluffend te maken.

Al deze extra planning vergroot uw kans op succes als u de tijd heeft om het te laten werken.

3. Hoeveel geld heb ik?

Je hebt niet veel geld nodig om een ​​door jezelf gehoste blog op te zetten. Een standaard webhostingaccount kost u minder dan $ 5 per maand en een domeinnaam minder dan $ 10 per jaar.

Maar zodra uw lezerspubliek groeit, heeft u mogelijk duurdere hosting nodig. Mogelijk hebt u een freelance grafisch ontwerper nodig om uw afbeeldingen sprankelend te maken. Om evenementen te dekken, moet je misschien ophoesten voor kaartjes. Dit kan van een blog een dure hobby maken.

Uiteindelijk is het uw doel om geld terug te verdienen via gelieerde links of advertenties. Je moet een loyaal lezerspubliek opbouwen voordat je zover bent, en het kan 5 jaar duren voordat je genoeg betaald hebt om van te leven. Dus hoewel bloggen niet duur is, heb je wat geld nodig om te beginnen.

4. Kunt u schrijven?

Voor elke succesvolle modeblog zijn er honderden meer die het moeilijk hebben. Je hoeft geen opgeleide journalist te zijn om over mode te schrijven, maar je moet wel goed gestructureerde inhoud kunnen schrijven die mensen willen lezen.

Dit komt ook terug bij het kennen van je niche: je moet genoeg over mode weten om overtuigend te schrijven.

Als je nog niet veel hebt geschreven, kun je je blog vandaag nog opzetten en oefenen. Probeer een geweldige post per week te publiceren en leer on the job.

Hosting voor modeblogs

U kunt uw nieuwe blog opzetten met uw eigen hosting en domeinnaam, of u kunt deze instellen op een gehost platform (zoals Tumblr, WordPress.com of Medium).

Beide hebben voor- en nadelen:

  • Self-hosting is geweldig omdat je volledige controle hebt. De meeste hosts bieden een basisniveau van technische ondersteuning en laten u de blog instellen zoals u dat wilt. Dit is verreweg de beste manier om een ​​blog te maken, omdat het je de kracht geeft om te experimenteren, en het betekent dat je nooit een compromis hoeft te sluiten over hoe het eruit ziet. Je krijgt ook heel veel opslagruimte voor grote, mooie foto’s.
  • Het gebruik van een gehost blogplatform is in het begin zeker gemakkelijker. Maar u geeft de controle onmiddellijk over aan uw provider. Je zult beperkter zijn in de functies die je kunt toevoegen, je blog is mogelijk bezaaid met advertenties en je hebt misschien niet veel ruimte voor media. Cruciaal is dat gehoste blogs een vergoeding vragen als je een domeinnaam aan hen wilt koppelen, en zonder dat ziet je blog er amateuristisch uit.

Over het algemeen raden we altijd aan om uw eigen hosting te krijgen, omdat dit uw blog toekomstbestendig maakt en ruimte geeft om te groeien. Als u uw eigen domein wilt, is het logisch om zelf gehost te gaan in plaats van meer te betalen om een ​​domeinnaam op een gehoste site te gebruiken.

De kunst van het opbouwen van een volgeling

De modeblogosphere is een intens competitieve arena, maar dat betekent niet dat je erop uit moet gaan en je mede-bloggers moet gaan dissen. Om grip te krijgen, moet je een merk opbouwen, en dat omvat netwerken en marketing.

Door verbindingen op te bouwen, kunt u sneller een publiek bereiken, omdat andere modeblogs naar u linken en uw inhoud op sociale media plaatsen. Dat zorgt ervoor dat mensen u herkennen en vertrouwen op de inhoud die u schrijft. Na verloop van tijd wordt dit netwerken het geheime ingrediënt dat je nodig hebt om een ​​succesvolle modeblogger te worden.

Je moet ook tijd investeren in sociale media, maar ga er niet vanuit dat het allemaal om Facebook en Twitter gaat. Als modeblogger bieden visuele netwerken zoals Pinterest, Snapchat en Instagram een ​​gouden kans om likes en shares te genereren.

Overzicht

De modeblogosphere is erg druk, maar laat dat je er niet van weerhouden om je eigen modeblog te maken. Slechts een fractie van de modebloggers heeft de inzet en het talent om een ​​echt succesvol merk op te bouwen: jij zou de uitzondering kunnen zijn.

Verder lezen en bronnen

We hebben meer handleidingen, tutorials en infographics met betrekking tot bloggen:

  • 7 Veelvoorkomende fouten bij het bloggen: voorkom dat u vast komt te zitten in bloggen op de verkeerde manier.
  • Bloggen voor beginners: dit is ons e-boek dat je alles vertelt wat je moet weten om te beginnen met bloggen.
  • Hoe maak je een hitlijst-muziekblog: als muziek je passie is, dan is dit waar je moet beginnen.

Secrets of a Killer Blog Post

Wil je weten hoe je een geweldige blogpost maakt? Bekijk onze video, Secrets of a Killer Blog Post.

Secrets of a Killer Blog Post
Secrets of a Killer Blog Post

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me