6 redenen waarom uw webdesigner uw website niet wil hosten

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


In de Star Trek-televisieserie van de jaren zestig zei dr. McCoy, in een poging iets te doen wat hij buiten zijn vakgebied overwoog, vaak dingen als: “Ik ben een dokter, geen metselaar!” Veel webontwerpers denken hetzelfde: “Ik ben een webdesigner, geen hostingbedrijf!”

Veel mensen voelen zich erg goed bij het werken met een professionele webdesigner die niet alleen een mooie site maakt, maar ook alle mysteries van internet lijkt te begrijpen. Dus website-eigenaren zijn vaak verrast om te horen dat hun webdesigner hun website niet zal hosten. Het klopt gewoon niet.

Maar er zijn veel redenen waarom uw webdesigner uw website niet host – en waarom u dat ook niet zou willen.

1. Het zijn specialisten

De hoeveelheid dingen die webontwerpers moeten weten, is enorm. En hetzelfde geldt voor systeembeheerders. Hoewel het zeker waar is dat er overlap is, zijn de banen heel anders.

Dus op dezelfde manier dat de mensen die je huis hebben geschilderd je keuken niet willen verbouwen, wil je webdesigner je website niet hosten.

2. Ze hebben niet de menselijke hulpbronnen

Uw webdesigner heeft niet tienduizenden klanten. Ze zijn waarschijnlijk een klein bedrijf of zelfs een enkele persoon. Ze kunnen u geen 24/7 technische ondersteuning bieden.

Als uw webdesigner uw website host, zult u ze moeten bellen als u een technisch probleem heeft. Dat kan op het midden van de dag zijn als ze in de buurt zijn, maar bezig zijn met het ontwerpen van websites – wat vervelend is, maar misschien geen dealbreaker.

Helaas is het net zo waarschijnlijk dat uw website om drie uur ‘s ochtends een probleem heeft als er niemand in de buurt is.

Uw webdesigner moet slapen en vrije dagen nemen en op vakantie gaan. Goede hostingbedrijven hebben de middelen om 24/7 ondersteuning te bieden – echte mensen die worden betaald om telefoons te beantwoorden of meteen op uw e-mail te reageren – en om uw problemen op te lossen.

Uw webdesigner kan die verantwoordelijkheid niet op zich nemen.

3. Ze hebben geen controle over de serverhardware

Het is belangrijk om te beseffen hoe hosting eigenlijk werkt.

Websites leven op servers. Een server is een computer die is verbonden met internet. U kunt van uw desktopcomputer een server maken en er een website op draaien, maar dat zou niet erg efficiënt zijn.

In plaats daarvan hebben webhostingbedrijven zeer efficiënte servers opgezet in grote datacenters, verbonden met de rest van het internet met snelle toegang.

Wanneer u een hostingplan koopt, betaalt u voor een deel van de rekenkracht in een van deze datacenters, samen met de ondersteuning en technische expertise van het hostingbedrijf.

Stel je voor dat je je webdesigner overtuigt om je website te hosten. Ze gaan geen eigen servers in hun kantoor opzetten of een datacenter bouwen. In het beste geval zouden ze een server hebben geïnstalleerd in een extern datacenter.

Veel hostingbedrijven doen dat, maar het is voor de meeste webontwerpers niet logisch om de redenen die we al hebben genoemd.

Het enige realistische dat uw webdesigner kan doen, is hosting kopen bij een grote provider en deze aan u doorverkopen.

Uw ontwerper kan zijn best doen om een ​​zeer gerenommeerd hostingbedrijf te selecteren, maar dat is alles. Ze kunnen eigenlijk niets doen om de uptime of kwaliteit te garanderen.

Alle feitelijke technische verantwoordelijkheden voor hosting liggen bij het hostingbedrijf en de ontwerper wordt achtergelaten als degene die de schuld krijgt (en om drie uur ‘s nachts wordt gebeld).

4. Ze willen geen bottleneck zijn

Als uw ontwerper uw website zou hosten, zou hij het vrijwel zeker doen als een reseller voor een echt hostingbedrijf.

Ze fungeren dus alleen als een relais tussen u en het hostingbedrijf. Wanneer u uw ontwerper over een probleem vertelt, vertellen zij het hostingbedrijf. En heen en weer.

Dit is vreselijk inefficiënt. Als uw website niet beschikbaar is, is het logischer om met het hostingbedrijf te praten en uw ontwerper te laten doen waar ze goed in zijn: ontwerpen.

5. Ze kunnen er niet genoeg voor opladen

Een fatsoenlijk gedeeld hostingplan kost minder dan $ 10 / maand bij elke gerenommeerde provider.

Dit type plan is goed genoeg voor de overgrote meerderheid van kleine bedrijven, non-profitorganisaties, eenmanszaken en vrijwel elk ander type niet-technische, niet-e-commercebedrijf met minder dan 100 werknemers.

Grote hostingbedrijven hebben tienduizenden klanten van $ 10 / maand, dus ze kunnen het zich veroorloven om mensen te betalen om de telefoon om drie uur ‘s ochtends en op eerste kerstdag op te nemen.

Ze kunnen mensen voor technische ondersteuning inhuren die alles weten over Linux en Apache en talloze andere dingen die essentieel zijn voor webhosting. Met andere woorden, ze kunnen geavanceerde ondersteuning bieden.

Uw webdesigner heeft niet tienduizenden klanten. Zoals we hebben gezegd, zijn de meeste webontwerpers kleine bedrijven of zelfs een enkele persoon met een paar dozijn actieve klanten – misschien een paar honderd.

Om het soort echte ondersteuning te bieden dat u van uw hostingbedrijf mag verwachten, zou uw ontwerper er veel voor in rekening moeten brengen. Je $ 10 per maand in rekening brengen, is het gedoe gewoon niet waard.

6. Ze willen niet met een breuk omgaan

Mensen hebben vaak kortetermijnrelaties met webontwerpers: ze zorgen ervoor dat hun sites worden opgezet en ze veranderen ze al jaren niet (of nooit). Maar zelfs in een langdurige relatie veranderen de dingen.

Klanten verhuizen en werken het liefst met lokale mensen. Ontwerpers krijgen geweldige banen bij Industrial Light and Magic. Soms gaan ze zelfs met pensioen! Dus wat gebeurt er met het hosting-einde van de relatie?

Niemand wil die vraag kunnen beantwoorden. Een gewetensvolle webontwerper wil geen situatie creëren waarin u plotseling hun website tegenkomt omdat, God verhoede, ze zich lange tijd in een ziekenhuis bevinden.

En ze willen je geen slecht gevoel geven als je besluit dat je naar een andere webdesigner wilt verhuizen. Het is voor iedereen het beste als webhosting wordt uitgevoerd door een hostingbedrijf.

Overzicht

Uw webdesigner is waarschijnlijk te professioneel om Dr. McCoy volledig over u te vertellen: “Ik ben een webdesigner, geen hostingbedrijf!” Maar dat vat wel samen waarom ze uw website niet willen hosten – en waarom u ook niet wilt dat ze dat doen.

Webdesigners zijn specialisten in een snel veranderend veld. Uw webdesigner wil uw computer niet repareren, u niet helpen foto’s naar uw vrienden te e-mailen, u leren hoe u Facebook gebruikt, uw printer installeert of uw website host.

En dat is maar goed ook, want u wilt een webdesigner die zich richt op webdesign.

Zelfs als uw webdesigner de tijd had om een ​​goede technische service te bieden, en zelfs als u het niet erg vond om er extra voor te betalen, en zelfs als uw ontwerper bereid was om uw telefoontje “ZOMG! 1 MY WEBSITE IS DOWN” om drie uur te beantwoorden ‘s ochtends op kerstavond zou je ontwerper het waarschijnlijk nog niet willen (en mogen) doen omdat het niet is waar ze goed in zijn.

Ontvang uw eigen webhostingaccount

Het selecteren van een goed webhostingbedrijf en het omgaan met uw eigen webhostingaccount is niet zo moeilijk als het lijkt.

Het kiezen van een goede hostingservice is zo eenvoudig als:

  1. Bepaal welke functies u nodig heeft (bijv. Goede technische ondersteuning)

  2. Bekijk welke hostingbedrijven de plannen en functies aanbieden die u wilt

  3. Lees enkele recensies om u te helpen beslissen welke u wilt gebruiken

  4. Ontvang een couponcode om een ​​speciale deal voor hosting te krijgen.

Voor een meer diepgaande kijk op het webhostinglandschap, bekijk onze Ultimate Guide to Web Hosting. Het zal alles uitleggen wat u moet weten om een ​​weloverwogen keuze te maken.

Ultieme gids voor webhosting
Ultieme gids voor webhosting

Verder lezen en bronnen

We hebben meer handleidingen, tutorials en infographics met betrekking tot website-hosting:

  • Google Rankings: begrijpen, diagnosticeren en oplossen: wat heb je aan een website als niemand ervan op de hoogte is? Leer alles over het verkrijgen van de Google-ranking die u verdient.

  • Hoe u het juiste CMS kiest: een contentmanagementsysteem (CMS) is meestal het beste hulpmiddel om een ​​website te maken. Ontdek waarom en welk CMS het beste bij u past.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me