WordPress Caching – Fem alternativ till Quick Cache

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


När det gäller din bloggs resultat är ett av de enklaste (och billigaste) sätten att se en enorm lyft genom att använda ett cache-plugin. Det finns flera tillgängliga via WordPress ‘plugin-katalog, och under många år var ett av de mest populära ett program som heter Quick Cache.

Snabbcache

Quick Cache släpptes 2010 var en av de enklaste och mest effektiva cache-plugins som finns, varför den laddades ner mer än 1 miljon gånger.

Snabbcache fungerade genom att ta statiska ögonblicksbilder i realtid av hela WordPress-webbplatsen, inklusive varje sida, inlägg, kategori, RSS-flöden osv. Och lagra dem i en speciell cachekatalog. När en besökares webbserver begärde innehåll från din webbplats, skickade Quick Cache dem cache-versionen, som kunde tillhandahållas mycket snabbare än det dynamiska PHP-innehållet.

Quick Cache kunde också skilja mellan en traditionell användare och någon som borde se anpassat innehåll, till exempel en inloggad användare eller en användare som har lämnat kommentarer, och kan snabbt avgöra om den cachade sidan eller den dynamiska sidan ska skickas till dem. Den innehöll också dubbelcachning, vilket möjliggör cachelagring av webbläsare på klientsidan tillsammans med sitt eget cachningssystem för att maximera tittarens potentiella hastighet.

Till toppen av detta var Quick Cache också otroligt lätt att installera. Medan de flesta cache-pluginprogram involverar en komplicerad konfigurationsprocess, var Quick Cache igång när du aktiverade det.

En proversion av Quick Cache fanns också med flera ytterligare funktioner, såsom möjligheten att cache-inloggade användare, en auto-cache-funktion som förcache-cache webbplatsen var femtonde minut, ett snabbt “clear cache” -alternativ och premium teknisk support.

Snabbcache-alternativ

Tyvärr avbröts Quick Cache under 2015. Lyckligtvis finns det många cachealternativ tillgängliga, inklusive Quick Caches efterföljare, Comet Cache. Var och en av de plugins som listas här hanterar cachning på något olika sätt och erbjuder sina egna unika funktioner och anpassningsalternativ, men alla borde ge ett prestandaökning för din webbplats:

Comet Cache

Om du letar efter samma funktionalitet och funktioner som du hade med Quick Cache, är detta det mest uppenbara valet.

Fem år och över en miljon nedladdningar efter lanseringen av Quick Cache hade den fortfarande rykte för att det bara var ett “enkelt” cacheprogram. Som ett resultat ville företaget utveckla en mycket mer robust produkt. Så de ändrade namnet till Zen Cache och introducerade flera nya funktioner, inklusive CDN-integration. Tyvärr, ett år senare, var namnet i konflikt med Zendesk, och det ändrades till Comet Cache.

Plugin fortsätter att tillhandahålla alla de ursprungliga Quick Cache-funktionerna och CDN-integrationen, såväl som flera nya funktioner, inklusive GZIP-komprimeringskompatibilitet, ett avancerat cache-system för utvecklare, felsökningsläge, stöd för underdomän och domänmappning och möjligheten att skapa flera versioner av en cachelagrad sida (endast för proffskunder). Och det är fortfarande lika enkelt att konfigurera.

Nedladdning: Comet Cache.

WP Super Cache

Idén bakom WP Super Cache är ganska enkel. Detta gratis plugin skapar statiska HTML-sidor från din dynamiska blogg. När de statiska sidorna har sorterats kommer de att skickas i stället för de större PHP-skript.

Den här metoden fungerar inte alltid, så programmet använder också två alternativa metoder för caching. Deras PHP-cachemetod gör det möjligt att leverera statiska sidor via PHP. Även om det inte är så snabbt som att skicka HTML-sidor, stöds det av fler servrar. Om detta inte fungerar heller, förlitar det sig på en långsammare cache-process. WP Super Cache har också sidkomprimering och erbjuder CDN-stöd.

WP Super Cache har vissa rapporterade kompatibilitetsproblem med andra plugins och vissa teman, och det erbjuder inga betydande prestandafördelar för inloggade användare, eftersom det inte kan tillhandahålla anpassat innehåll via statiska HTML-sidor. Men det är ett mycket effektivt cache-plugin för de flesta användare.

Nedladdning: WP Super Cache.

WP snabbaste cache

Liksom WP Super Cache skapar detta plugin också statiska HTML-sidor för dina PHP-filer.

WP Fastest Cache erbjuder flera komprimeringsfunktioner, CDN-stöd och SSL-stöd. Den kan också utnyttja webbläsarens cache, vilket ger ett extra prestationsökning för återvändande besökare, och det stöds på över ett dussin språk.

Nedladdning: WP: s snabbaste cache.

W3 Total Cache

W3 Total Cache anser sig vara ett WordPress-prestationsoptimeringsram, snarare än ett enkelt cache-verktyg. Det garanterar minst 10x ökad prestanda när man utnyttjar alla dess optimeringsfunktioner.

Utöver cachning av enskilda sidor tillåter W3 Total Cache administratörer att “minifiera” eller komprimera sidor, inlägg, CSS, JavaScript, feeds och till och med databasobjekt på värdservern eller i ett CDN-nätverk. Det inkluderar mobilstöd och fungerar på delade, VPS, dedikerade och klustrservrar.

Nedladdning: W3 Total Cache.

Hypercache

Hyper Cache är affärer för de mindre tekniska kunniga. Det erbjuder mycket enkel installation och en ren avinstallationsfunktion som inte täpper till dina kataloger med gamla filer eller konfigurationsinställningar.

Det erbjuder ett dubbelt cachesystem för mobila och stationära webbplatser, utför kompression on-the-fly för att förbättra nedladdningstider för sidor som inte är cachade, stöder CDN, isolerar kommentarer för att skicka cachade sidor till ofta besökare eller kommentarer och kan till och med skicka löpt ut sidor till bots för att öka bloggens upplevda hastighet.

Om du är orolig för utrymme har Hyper Cache en automatisk rensningsfunktion för att minska användningen av hårddiskutrymme, och dess cachemapp kan flyttas till utanför din bloggmapp, så den behöver inte inkluderas i säkerhetskopior på webbplatsen.

Nedladdning: Hyper Cache.

Slutsats

Precis som med allt relaterat till WordPress finns det många alternativ, så ta dig tid, kolla recensioner och ta några olika plugins för en testkörning innan du löser dig. Innan du börjar kan du testa din sidprestanda på en webbplats som WebPageTest så att du kan spåra dina vinster med riktiga data.

Oavsett vilken cache-plugin du bestämmer dig för att använda något av alternativen ovan bör du se förbättringar i webbplatsens prestanda, vilket gör dina besökare nöjda.

webbhotell kupong

Letar du efter seriös WordPress-värd?
Liquid Web ger högpresterande värd och överlägsen kundsupport. Just nu kan du spara stort på deras kvalitetsplaner genom att använda denna speciella rabattlänk
.

Ytterligare läsning och resurser

Vi har fler guider, självstudier och infografik relaterade till kodning och utveckling:

 • Du får det du betalar för: WordPress-värd är gratis, men det finns skäl till varför du kanske vill betala för det.
 • Säkerhetskopiera din WordPress-blogg: lära dig att skydda din webbplats under de tider då saker går fel.
 • Hur stor är WordPress-ekonomin? WordPress-ekonomin är mycket större och mer varierad än du antagligen förstår.

Hur man påskyndar WordPress

Det finns mycket mer att påskynda WordPress än att cache. Kolla in vår infographic, Hur man påskyndar WordPress. Lär dig mer om databaser, innehållsleveransnätverk och mer.

Hur man påskyndar WordPress
Hur man påskyndar WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map