Webbhotell Kundtjänstjämförelse 2020

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


Hitta värd med dessa funktioner i Support

 • Uptime-garanti
 • Telefonstöd

Det finns ingen perfekt teknik, och det finns inget perfekt webbhotellföretag. Det viktigaste är att det inte finns några perfekta webbhotellskunder. Saker kan och gå fel, även med de bästa värdplanerna. Bra teknisk och kundsupport är en av de viktigaste sakerna att leta efter när du väljer ett webbhotellföretag.

Människor har alla möjliga skäl för att välja ett värdföretag framför ett annat. Priset är verkligen en viktig faktor för många människor. Rekommendationer och bra recensioner är verkligen bra. Naturligtvis behöver du ett värdföretag som stöder tekniken du planerar att använda och som ger en rimlig säkerhet.

Men många webbhotellföretag har liknande planer till liknande priser, med liknande funktioner som har liknande plattformar. Hur bestämmer du mellan två praktiskt taget identiska delade värdplaner? Hur bestämmer du dig mellan denna VPS och den VPS?

Stöd. Gå alltid med det företag som har ett bättre supportteam.

Vad kan gå fel?

Om du har en delad värdplan kan du hitta din IP-adress blockerad av en brandvägg eftersom någon annan på samma maskin är värd för vuxeninnehåll. Men du vet inte varför. Du kommer bara att märka en plötslig och oförklarlig minskning av webbplatstrafiken.

Du kan ha periodiska avbrott orsakade av en felaktig hårdvara i ett datacenter långt borta. Du har ingen aning om var dina data lagras och du kan inte hjälpa till att till och med den bästa utrustningen bryts från tid till annan. Du vet bara att du har haft tio personer som säger att de inte kunde ladda din webbplats under de senaste tre dagarna.

Kanske måste du installera en Ruby on Rails-applikation och oavsett hur många gånger du följer instruktionerna du hittade online, finns det något slags problem med beroendehantering orsakat av filtillstånd som tillåter installation av vissa ädelstenar.

Dessa är bara några exempel, hämtade från verkliga erfarenheter, på saker som kan gå fel med webbhotell. I båda fallen var problemet inte “dålig värd” – de var bara den typen av slumpmässiga saker som någon gång händer. Tekniken misslyckas ibland. Ibland är du otur.

I vart och ett av de tre verkliga fall som nämnts ovan övergick inte lösningen till bättre värd. Lösningen var att ringa kundsupport och få någon att hjälpa. Utan bra kundsupport är det svårt att säga hur dessa situationer skulle ha visat sig.

Telefonstöd

Nästan alla värdföretag har e-poststöd eller något slags hjälpbiljettsystem. Dessa är bra, och du bör använda dem för mindre problem som inte är akuta.

Men när du har ett allvarligt problem, vill du att någon ska ringa. Inget seriöst onlineprojekt ska vara värd hos ett företag som inte har telefonsupport. Helst vill du ha telefonsupport dygnet runt, med ett callcenter i ditt eget land.

Andra supportöverväganden och alternativ

Webbhotellföretag erbjuder många supporttjänster. Vissa är viktiga, andra är reklamhype och andra är bara viktiga för vissa typer av kunder.

 • Gratis modulinstallation – Du kommer att se detta, eller något liknande, annonseras av många värdföretag, särskilt leverantörer av delade värdplaner. Det hänvisar till möjligheten att installera CMS-moduler på system som Drupal eller Joomla. Vanligtvis allt du behöver för att uppnå detta är FTP-åtkomst. Om du behöver mer direkt hjälp med att installera tillägg till ett innehållshanteringssystem kan du behöva hanterad hantering.
 • Omedelbar aktivering – Vissa värdföretag tar lång tid att bearbeta köp. Andra bearbetar dem automatiskt, vilket ger dig direkt tillgång till ditt värdkonto. Även om du inte har ett bråttom bör du vanligtvis gå med ett företag som aktiverar konton direkt. Inte för att den här funktionen är så viktigt, utan för att långsam aktivering och manuell behandling är ett symptom på ett ineffektivt värdföretag. Om de inte kan få det här rätt kan du vara säker på att du kommer att stöta på andra problem.
 • Överföringsstöd – Om du flyttar en webbplats från en värd till en annan, särskilt något med en databas (som en WordPress- eller Drupal-webbplats), kanske du vill få överföringsstöd från ditt nya webbhotell. Många små saker kan gå fel i processen, så om du inte är en teknisk expert kan det verkligen hjälpa till att få stöd hjälpa dig genom det.
 • Uptime-garanti – Tyvärr är Uptime-garantier mestadels marknadsföringshype. Det fintryck som anger hur “99,99%” beräknas gynnar alltid starkt företaget, och det finns ofta ingen ersättning till kunden vid bruten garanti. I bästa fall kan överdriven driftstopp göra att du är berättigad till återbetalning, men de flesta serviceavtal gör det omöjligt att återvinna förlorade inkomster orsakade av driftstopp.

Kundtjänst kontra teknisk support

Det finns en stor skillnad mellan en supporthotell som hjälper dig att ändra ditt lösenord eller uppdatera din faktureringsinformation och en som hjälper dig att lösa tekniska problem.

Se till att du köper en värdplan som har teknisk telefonsupport, inte bara support för problem med kundkonto.

Hur man hittar bra stöd

Varje företag säger att de har ett bra supportteam med ett stort callcenter fullt av välutbildade agenter. Så hur vet du vilka företag som faktiskt har bra stöd och vilka inte?

Titta på våra betyg och läs recensioner för de värdföretag du funderar på. Folk älskar att komplimanger eller klagar över sina supportupplevelser, så detta ger dig en livlig bild av vad du kan förvänta dig av varje företag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map