The Best Managed Hosting: Vem är det bästa för din webbplats? [Uppdaterad: 2020]

Jämför Managed Hosting

Hanterad hosting är en term som tillämpas på VPS och dedikerade servrar där värden tar hand om den dagliga driften av din server.


Så de håller programvaran uppdaterad, optimerar dess prestanda och i allmänhet ser till att det finns få problem och fixar de som kommer upp.

De bästa hanterade webbhotellplanerna ger 100% drifttid, övervakning dygnet runt och avancerad säkerhet. Du vill också ha ett säkert och modernt datacenter för din server.

Här är de 5 bästa värdarna för hanterad hosting, enligt expertanalys:

 1. Siteground
  – Övergripande toppval av våra användare och 99,99% drifttid
 2. A2 Hosting
 3. InMotion Hosting
 4. WP-motor
 5. Hostpapa

Hur valde vi de bästa värdarna för hanterad hosting?

Vi utvärderade förvaltade värdplaner från hundratals värdar. Vi valde de som erbjöd datacenter i världsklass, starka drifttidsgarantier, avancerade säkerhetsfunktioner och högt betygsatt teknisk support.

Sedan valde vi värdar med de bästa betyg från vår databas med tusentals kundrecensioner.

Hanterad hosting

Hanterad hosting inkluderar ofta 24/7/365 serverövervakning, rutinunderhåll, uppgraderingar, korrigeringar och programvaruinstallationer, såväl som trafik- och innehållsövervakning för att minska skadlig aktivitet och sårbarhet för attacker utanför.

Varför välja Managed Hosting?

Om du är en liten företagare, är du förmodligen van vid att ha många hattar: VD, marknadschef, till och med vaktmästare.

Du vet att du behöver en webbplats för ditt företag. Men när du jonglerar med alla dessa uppgifter är det svårt att hitta tid att bli webbansvarig och teknisk support också.

När ditt företag växer, vill du kasta några av dessa hattar för att frigöra tid för att hantera ditt företag som helhet.

Även om du kanske har förmågan att göra allt, är det inte vettigt att spendera timmar på tekniskt underhåll när du har ett företag att driva.

Att lägga ut rutinmässiga eller tekniska aspekter av ditt företag är en investering i att växa ditt företag. Genom att anställa andra för att ta hand om detaljerna för dig har du mer tid att spendera på den större bilden.

Och det finns mycket mer att driva en webbplats än att bara köpa en värdplan och kasta några ord på en sida.

Att hålla en webbplats och värd tar tid: Det finns programuppgraderingar, teknisk felsökning, säkerhetsövervakning och mycket mer att göra om du vill ha en modern, säker, fullt fungerande webbplats.

Ett sätt att befria dig från den tidskrävande tedium dessa uppgifter är att köpa det som kallas hanterad hosting från din webbhotell..

Vad hanteras värd?

Managed vs Un-Managed hosting: Ofta hänvisar dessa villkor till Dedicated eller VPS Hosting. (snarare än delad värd).

”Managed Servers” – värdföretaget tillhandahåller tjänster som: installera programvara, utföra uppgraderingar, säkerhetsövervakning och annat underhåll.

Medan “icke-hanterade” servrar / hosting lämnar alla eller de flesta av dessa tekniska tjänster i kundens händer.

Varje värd definierar “Managed” på sina egna villkor, så se till att undersöka dina potentiella värdföretagens definitioner av “Managed Servers”.

Kort sagt, med hanterade värdplaner kan du hyra din egen server och tillhörande hårdvara (säkerhetskopior, ytterligare enheter etc.) och inkludera support dygnet runt för underhåll, uppgraderingar och övervakning av värden.

Till skillnad från traditionell delad värd kommer du inte sitta fast och ta hand om de tekniska detaljerna för webbplatshantering.

Inte mer dubbelkontrollera dina dagliga säkerhetskopior klockan 3; inte längre gräva igenom serverns kontrollpanel för att installera en patch till applikationer; inte mer att hantera varje liten topp i brandväggstrafik som är lika sannolikt att bli en hackersond eftersom det är ett ökat intresse från besökare på din webbplats.

Vanliga funktioner i hanterade värdplaner kan inkludera:

 • Dedikerade servrar (eller VPS) för en snabbare och mer pålitlig webbplats (idealisk för webbplatser med hög trafik eller resurser)
 • 100% drifttidsgarantier: Dedikerad personal övervakar din webbplats 24/7 för att omedelbart åtgärda problem som orsakar stillestånd
 • Ett dedikerat supportteam du kan kontakta dygnet runt för omedelbar hjälp med din webbplats
 • Säkerhetsfunktioner som SSL-certifikat och hårdvarubrandväggar för att skydda din webbplats från hackare
 • Detaljerad loggning av hot och säkerhetsåtgärder
 • Hanterade databaser för högsta prestanda och hastighet
 • Kompletta säkerhetskopierings- och lagringslösningar, inklusive katastrofåterställning

Vissa webbhotellleverantörer kommer till och med att arbeta med dig för att skapa anpassade hanterade värdplaner som passar dina specifika behov.

Hanterad webbhotell inkluderar generellt också mer avancerat teknisk support än delad värd, så om du har en felaktig applikation eller ett potentiellt maskinvarufel på webbplatsen, kommer din tilldelade supportpersonal ofta att fixa det innan du ens vet att det finns ett problem.

Hanterad värd är inte för alla. Om du bara behöver en webbplats med en sida för ett litet lokalt företag behöver du förmodligen inte alla premiumfunktioner för hanterad hosting.

Om ditt företag skulle drabbas av förlorade intäkter från driftstopp på webbplatsen, långsam prestanda eller andra tekniska problem bör du överväga att investera i hanterad hosting. Hanterad hosting är en utmärkt lösning för:

 • E-handelswebbplatser
 • SaaS (Software as a Service) -företag
 • Webbaserade eller mobila appar
 • Stora medierika webbplatser
 • Onlinespelwebbplatser
 • Varje webbplats som måste finnas tillgänglig dygnet runt

Hur mycket kostar hanterad värd?

Hanterad hosting är en premiumtjänst, och den kommer till ett premiumpris. Detta pris kan dock variera mycket beroende på vilka tjänster som ingår.

Du kan förvänta dig att betala var som helst mellan $ 30 till hundratals (eller tusentals) dollar per månad, beroende på supportnivån och hårdvaran som krävs för att vara värd för din webbplats.

Tänk på att såvida inte annat anges av din värd, kommer du fortfarande att vara ansvarig för den faktiska webbplatsdesignen och applikationsutvecklingen.

I huvudsak kommer de att hantera hårdvaran och vad den behöver för att köra din webbplats, men du är fortfarande kvar på att bygga din webbplats. Kontakta din värd för mer information.

webbhotell kupong

Letar du efter mycket om hanterad hosting?
SiteGround – rankad som nummer 1 av våra läsare i tre år i rad – ger kvalitetshanterade planer och utmärkt kundsupport. Vi har ordnat att våra läsare sparar upp till 67% på SiteGround-planer. Använd den här specialrabattlänken
för att få affären.

Andra funktioner i Hostingtyper

 • Colocation
 • Hanterad WordPress
 • VPS
 • Dedikerad server
 • Webbplatsbyggare
 • Delad värd
 • Moln
 • Återförsäljare

Hanterade vanliga frågor

 • Vad hanteras värd?

  Hanterad hosting är en tjänst som erbjuds av vissa värdföretag där de ger en hög nivå av support, systemadministration och applikationshantering.

 • Vad är några av de specifika tjänsterna som utförs av hanterade webbhotellleverantörer?

  Hanterade värdleverantörer kan hjälpa dig att installera programvara eller överföra webbplatser från andra värdar, hjälpa till med uppgraderingar, utföra rutinmässigt underhåll, göra proaktiv säkerhetsövervakning, göra konfigurationsändringar efter behov, hjälpa till med distribution och integration och leta efter sätt att optimera prestanda.

 • Hanteras värd på annat sätt än VPS-värd eller dedikerad värd?

  VPS-värd, dedikerad värd och delad hosting hänvisar alla till den faktiska installationen av din webbhotell: oavsett om du delar en server med andra kunder, använder en hel fysisk server själv eller är värd på en virtuell maskin ovanpå en server klunga. Hanterad hosting, som avser nivån på mänskligt stöd som du får som en del av din värdplan, är tillgänglig för både VPS och Dedicated Server-värd. Det finns till och med några hanterade delade värdplaner, men dessa tenderar att vara applikationsspecifika hanterade webbhotellplaner.

 • Är hanterad värd tillgänglig för mitt operativsystem?

  Det finns hanterade webbhotell för både Linux- och Windows-servrar.

 • Vad är applikationsspecifik hanterad webbhotell?

  Vissa populära webbapplikationer har stor nytta av specifika justeringar av värdmiljöer och andra serverpraxis som inte är vanliga eller enkla att implementera i delad värd eller till och med VPS-värd. Ett antal värdleverantörer har därför skapat värdplaner som bygger på att hantera specifika programvaruinstallationer. Hanterade WordPress Hosting-planer är det bästa exemplet på detta. Hanterade WordPress Hosting-leverantörer erbjuder miljöer optimerade för WordPress, hjälper till med installation och överföring och ger ytterligare säkerhetsnivåer. Vissa av dessa leverantörer erbjuder till och med anpassade distributioner av kärnprogramvaran, eller specialiserade plugins som innehåller detaljerade konfigurationsförbättringar.

 • Behöver jag hanterad hosting?

  Det beror på. Hanterad hosting är främst utformad för små och medelstora företag som är tillräckligt stora för att behöva professionell serverhantering, men som inte är så stora att de har behov eller resurser för att anställa en systemadministratör på heltid. Om din webbplats är uppdragskritisk och du inte har en CTO-, sysadmin- eller teknikavdelning, behöver du förmodligen hanterad hosting.

 • Kommer ett förvaltat värdsteam att hjälpa mig att bygga en webbplats?

  Vanligtvis inte. Alla företag är olika, så du kan hitta det någonstans. Emellertid involverade hanterade webbhotell vanligtvis support och tjänster direkt relaterade till webbhotellservern, inte till några applikationer eller webbplatser du kör på den. Supportteamet för en hanterad värdplan kommer sannolikt att hjälpa dig att flytta din webbplats från ett annat värdföretag, och de hjälper dig att ta reda på vad som är fel i händelse av en webbplatsavbrott av andra problem. Men de hjälper vanligtvis inte att designa eller bygga en webbplats.

 • Vilka är nackdelarna med hanterad hosting?

  Detta beror på planens specifika detaljer. Vissa hanterade värdleverantörer tillåter inte användaren att hantera någon aspekt av serveradministration själva, utan ger kunden root åtkomst till servern. Det här kan vara en bra idé (om du behöver räddas från dig själv), men det kan också skapa ett irriterande och tidskrävande arbetsflöde med begäran-vänta-test. Dessutom kan hanterad hosting vara mycket dyrt, vilket är slöseri med pengar om du inte behöver den nivån av support och service.

 • Varför måste en server hanteras i första hand?

  Oavsett om du själv hanterar en server eller om det är värdföretaget måste någon uppmärksamma din webbhotellserver regelbundet. Programvaran måste uppdateras, särskilt om säkerhetsuppdateringar släpps. Operativsystemet måste också hållas uppdaterat. Felloggar bör kontrolleras regelbundet och analyseras för att se om det finns några problem. Säkerhetskopior av databasen och kodfilerna bör göras regelbundet, och någon måste veta hur man återställer från dessa säkerhetskopior av något som händer på webbplatsen. Drifttid och trafik bör övervakas för att se till att det inte finns några åtkomstproblem. Hot måste upptäckas och blockeras, virus och skräppost tas bort. Om du kör komplexa webbapplikationer kan det dessutom vara problem med distribution och integration.

 • Vilka är fördelarna med hanterad hosting?

  Hantering av ditt värdkonto kan göra din webbplats snabbare, säkrare och mer pålitlig. Hanterad hosting har vanligtvis högre drifttidsprocent, upplever färre avbrott och återhämtar sig från dem snabbare. Hanterade värdplaner sparar också tid, eftersom du inte behöver utföra dessa uppgifter själv.

 • Vad är alternativet till hanterad hosting?

  I första hand är alternativet att hantera dina servrar själv. Beroende på dina värdbehov och dina egna tekniska färdigheter kan det vara en möjlig lösning eller inte. Om du driver en liten personlig blogg eller en “broschyr” -webbplats för ett litet företag, kan du använda ostyrd delad hosting med verkligen inga problem. De flesta serverhanteringsuppgifter kan göras enkelt från en kontrollpanel, och om du stöter på problem kan du kontakta kundsupport. Om du driver en större eller mer komplex webbplats, till exempel ett företagshanteringssystem eller en e-handelswebbplats, kommer du förmodligen att behöva använda en VPS eller en dedikerad serverplan. I det här fallet behöver du verkligen någon med sysadmin-erfarenhet, så du behöver antingen kunna hantera din webbserver själv eller få en hanterad värdplan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map