The Best File Hosting: Vem är det bästa för din webbplats? [Uppdaterad: 2020]

Jämför File Hosting

Filhostingstjänster ger dig friheten att ladda upp filer till en server och komma åt dem var som helst, från vilken enhet som helst. Du kan använda tjänster som Google Drive eller Dropbox, men för mer kontroll kanske du vill ha en webbhotell. Tyvärr är inte alla värdleverantörer kompatibla med dina behov.


Fillagringsplaner varierar beroende på utrymme, filstorleksgränser, prissättning och sätt du kan dela dina filer med andra.

Vi täcker de bästa tjänsterna i den här artikeln, men här är en ögonblicksbild av de bästa fem värdarna för filhosting:

 1. Bluehost
  – Uppdaterad support och lagringsuppgraderingar när du behöver det
 2. A2 Hosting
 3. InMotion Hosting
 4. LiquidWeb
 5. WebHostFace

Hur valde vi de bästa värdarna för filhosting?

Vi har granskat hundratals värdföretag och kortlistat de bästa filhostingstjänsterna baserade på säkerhet, lagringsutrymme och filstorleksgränser.

Sedan konsulterade vi vår databas med tusentals kundrecensioner och studerade deras feedback om de bästa tjänsterna för att lagra och dela filer.

Vad är File Hosting?

Behöver du vara värd för dina filer online? Vi talar inte om lagring för filerna för din webbplats, utan personliga filer, dokument, bildfiler och liknande. I så fall behöver du inte “webbhotell”; du behöver filhosting.

Fildelning innebär ibland olaglig delning av upphovsrättsskyddat material. Var säker på att du har tillåtelse att dela din fil. Men det finns många andra typer av fildelning.

Vad du lär dig

Om du är mycket beroende av stora mängder lagringsutrymme för relevanta filer, är det klokt att ta hänsyn till den här faktorn under val av värdplan. Flera affärsmodeller är helt beroende av de hundratals gigabyte med lysande innehåll, som ofta involverar stora förvaringsutrymmen.

Var inte den oförberedda.

En kort historia om filhosting

I början av internet hade vi inte de idéer vi har nu om webbsidor eller dynamiskt genererat innehåll. En “webbplats” var bara en metod för lagring av filer; den bestod av en katalog med filer på någons dator, som de gjorde offentligt tillgängliga i nätverket. EN hemsidan var bara en indexerad lista över dessa filer.

Sedan dess har webbinfrastrukturen förändrats tillsammans med hur vi använder den. Vissa artefakter återstår – hur webbläsare hanterar förfrågningar, begreppet “resurser” – men vi tenderar inte att tänka på en webbplats som bara en samling filer. Det är en destination, en resurs, en dynamisk applikation.

Saken är att för alla förändringar i hur vi använder internet behöver människor fortfarande ett enkelt sätt att dela sina filer online. Lyckligtvis, nya filhotell- och lagringsverktyg gör det enklare än någonsin.

filhosting vs fildelning

Skillnaden mellan filhosting och fildelning

Vissa av villkoren på filhostmarknaden kan vara förvirrande för konsumenterna. Således borde vi titta på skillnaden mellan filhosting och fildelning, och definiera några andra termer du kan stöta på när du undersöker alternativ och leverantörer.

File Hosting

Filhosting är i princip alla tjänster som låter dig ladda upp och underhålla dina egna filer på någon annans server. Oavsett om de är värd på en fysisk server eller använder molnlagring är effekten densamma. Du ladda upp dina filer till servern, och där stannar de tills du tar bort dem (såvida de inte tas bort av företaget av någon anledning).

Fildelning

En fildelningstjänst kan betraktas som en typ av filhosting. Här får du inte bara rätten att ladda upp och underhålla dina filer på företagets servrar utan också rätten att skicka andra en nedladdningslänk. Med den nedladdningslänken kan dessa andra användare komma åt och ladda ner din fil för eget bruk.

En anmärkning om radering av fil

Radering av filer sker vanligtvis endast om ditt konto avslutas eller om dina filer anses kränka någon annans immateriella rättigheter.

Så om du till exempel laddar upp en fil som innehåller upphovsrättsskyddad musik till vilken du inte äger rättigheterna eller en licens, och upphovsrättsinnehavaren – musiker eller en licensbyrå, vanligtvis – registrerar ett klagomål hos din webbhotell, företaget kan ta bort filen från sina servrar.

gammaldags värd

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map