Den bästa Silverlight-värden: Vem är det bästa för din webbplats? [Uppdaterad: 2020]

Jämför Silverlight Hosting

Med Microsoft Silverlight kan du skapa medierika, interaktiva webbapplikationer. Men de flesta webbläsare stöder inte längre Silverlight och inte alla värdar stöder utvecklingsramen heller.


Om du redan har en Silverlight-applikation som värd behöver du Windows-värd med support för ASP. De flesta värdplaner – inklusive delat och VPS – kör Linux, så du måste kontrollera om Windows-baserad värd är. 

Vi tittar närmare på följande värdar, men om du har bråttom är här våra fem bästa val för Silverlight-värd:

 1. A2 Hosting
  – Snabba servrar och 99,9% drifttidsgaranti
 2. Liquid Web
 3. HostWinds
 4. WinHost
 5. MochaHost

Hur valde vi de bästa värdarna för Silverlight?

Vi analyserade hundratals webbhotell och kortlistade de som tillhandahåller Windows-värd. Vi valde planerna med stark driftstid, stöd och en anständig resursallokering.

Från den här listan valde vi värdarna med högst kundbetyg.

Vad är Silverlight?

Microsofts ramverk för Silverlight-applikationer är utformat för att underlätta leverans av multimediainnehåll och även hjälpa till med kodning av funktionsrika användargränssnitt (UI) och andra uppslukande element i webbdesign och mobilapplikationer.

Rich Web Browser-applikationer

Silverlight är en front-end webbapplikationsutvecklingsram från Microsoft.

Det används för att bygga medierika erfarenheter inuti en webbläsare. Det kan också användas för att bygga applikationer för Windows Phone.

Webbläsare (och internet, i allmänhet) var ursprungligen inte avsedda för att köra applikationer.

De var tidigt utformade för visning och (på ett begränsat sätt) manipulering av textdokument.

Naturligtvis har vi kommit långt sedan internetets tidiga dagar, och vi räknar nu med att kunna göra nästan vad som helst i en webbläsare, från att kontrollera vår e-post till att titta på videor till att spela spel.

Tyvärr är den underliggande tekniken för webbläsare fortfarande inriktad på ett dokumentcentriskt tillvägagångssätt snarare än ett applikationscentriskt..

Det har funnits ett antal tillvägagångssätt för att lösa detta problem, med SilverLight som den lösning som erbjuds av Microsoft.

Microsoft Silverlight

Microsoft Silverlight är ett försök att föra funktioner för en stationär applikation till en webbläsare.

Det fungerar som en webbläsarplugin, som sedan utökar webbläsarens funktioner för att visa medierik, interaktivt innehåll. Silverlight-appar levereras över internet som statiska mediefiler och körs sedan av webbläsarens plugin.

Silverlight-klientappar kommunicerar vanligtvis med en serversidans applikation skapad i Silverlight eller .NET.

Utvecklar med Silverlight

Silverlight-applikationer byggs väldigt annorlunda än andra webbsidor och de flesta webbappar.

En applikations grafiska användargränssnitt (GUI) definieras med Extensible Application Markup Language (XAML), och applikationskontrolllogik kan skrivas på ett av flera .NET-språk (C #, VB.NET, J #, etc).

Dessutom kan ett XML-dokument laddas in i DOM och manipuleras på AJAX-liknande sätt.

Silverlight är i huvudsak en delmängd av .NET-applikationsramen, så utvecklingsverktyg som fungerar för .NET kommer att fungera för Silverlight, inklusive Eclipse och Microsoft Visual Studio.

Silverlight-funktioner

Silverlight-applikationer är inbyggda i fullständiga programmeringsspråk, och nästan alla DLL-filer kan sammanställas till en webblevererad Silverlight-applikation.

Så möjligheterna för applikationsfunktioner är verkligen obegränsade.

Silverlight ger enkelt, inbyggt stöd för ett antal funktioner som är särskilt användbara för ett rikt, interaktivt, webbläsarbaserat program.

 • IIS Smooth Streaming ger stöd för högupplöst streamingmedier.

 • PivotViewer är en kraftfull uppsättning verktyg för att arbeta med stora datamängder, som tillhandahåller interaktiv visualisering och manipuleringsfunktioner.

 • SketchFlow, del av Blend for Visual Studio 2013, är ett iterativt wireframing- och storyboardingverktyg för snabb applikationsprototyp.

 • Silverlight Deep Zoom ger otroligt smidig, snabb och oändligt skalbar djup zoom och visuell utforskning.

 • Pixel Shader tillhandahåller ett brett utbud av inbyggda insättningar, konfigurerbara visuella effekter som tappskuggor och suddighet. Det låter dig också skriva dina egna effekter.

 • Stöd för ett brett utbud av ljud- och videoformat, inklusive codecs från tredje part.

 • 3D-grafik

 • Hud och styling

Stödda plattformar

Silverlight-webbläsarpluginet stöds i flera webbläsare som finns tillgängliga på Mac OS X och Windows.

Chrome för Mac stöder inte längre Silverlight (även om Chrome på Windows gör det). Operasupport är inofficiellt för version 1 av Silverlight och officiellt för version 2+.

Nuvarande skrivbordsversioner av Internet Explorer, Firefox och Safari stöder alla Silverlight.

Stöd för Silverlight på Linux tillhandahölls via Moonlight-projektet, men det projektet har stoppat den aktiva utvecklingen och stöds inte längre.

En annan Linux-anpassning, Pipelight, är nu tillgänglig. Även med detta bör Silverlight-stöd på Linux betraktas som mycket opålitligt.

Silverlight kan användas för att bygga mobila appar för Windows-telefoner och Windows Mobile-enheter.

Internet Explorer för Windows Phone stöder dock inte Silverlight.

Silverlight är inte heller tillgängligt för några webbläsare på Android- eller iOS-plattformarna.

Alternativ till Microsoft Silverlight

Det är viktigt att inse att Silverlight inte är det enda sättet att föra medierika, interaktiva applikationer till webbläsare.

Det finns många andra utvecklingsalternativ tillgängliga, med olika grader av stöd för webbläsare.

 • Adobe Flash (stöds väl i stationära webbläsare, men inte på iOS)
 • Java (stöds väl i de flesta miljöer, men uppdateringar och versioneringsproblem tenderar att irritera användare)
 • HTML5, CSS4 och JS (nästan universellt stöd, men standarderna har inte officiellt härdat)

Microsoft Silverlight Hosting

Silverlight-applikationer på serversidan måste köras på en Windows-server, med stöd för ASP (Active Sever Pages).

De flesta delade och rabatterade webbhotellplaner (och de flesta högre kvalitetskontrollerade hosting- och VPS-planer också) kör Linux, inte Windows, så du måste specifikt leta efter Windows-baserad webbhotell för att köra din Silverlight-applikation.

Resurser på klientsidan är statiska tillgångar och kan levereras från vilken server som helst, inklusive ett innehållsleveransnätverk.

webbhotell kupong

Letar du efter rätt Silverlight-värd?
A2 Hosting fick nummer 1 i våra senaste hastighets- och prestandatester. Deras Windows-plan stöder Silverlight och kommer med Plesk och obegränsad lagring och överföring. Just nu kan du spara upp till 50% på dessa planer genom att använda denna rabattlänk
.

Vanliga frågor om Silverlight

 • Vilka är några goda skäl att använda Silverlight?

  Om du använder Silverlight som ett program för att leverera ditt rika medieinnehåll är det ganska skalbart. Du kan skapa dina medier på ett stort antal skriptspråk med hjälp av ett stort antal utvecklingsverktyg. Det finns också plugins tillgängliga för nästan alla stationära och bärbara webbläsare, vilket gör det mycket kompatibelt för en majoritet av dina potentiella användare.

 • Finns det några skäl att inte använda Silverlight?

  Den största anledningen till att inte använda Silverlight för leverans av dina multimediaapplikationer är uppkomsten och utbredd användning av HTML5. På grund av den nästan universella acceptansen av HTML5 som en applikation för leverans av multimedia, anses nu program som Silverlight och dess konkurrenter (Adobe-program som Flash och Shockwave, Moonlight, etc.) i stort sett vara föråldrade som en metod för leverans av media.

 • Vilka är alternativen till Silverlight?

  Det mest jämförda alternativet till Silverlight är Adobe Shockwave, som skiljer sig något från Silverlight genom att dess syfte är att tillhandahålla animering och interaktivitet på webbsidor. Båda dessa plattformar har dock överskuggas av antagandet av HTML5-programmering, vilket gör rich media-filer 100% kompatibla med plattformar på stationära datorer, handhållna mobila enheter och surfplattor. Andra alternativ till Silverlight inkluderar Unity Web Player – ett alternativ för Mac OS – och Moonlight – ett Linux-baserat open source-alternativ. Men att använda HTML 5 är förmodligen den säkraste insatsen för leverans över alla operativsystem och eftersom internetkonsumtionsvanor ändras till mobila plattformar.

 • Måste jag veta hur man programmerar för att använda Silverlight?

  Ja. Om du skriver ett program som är byggt för att serveras i Silverlight, måste du vara flytande i något av .NET-programmeringsspråk. Att känna till en sak eller två om programmering med Javascript kanske inte skadar antingen om du faktiskt vill att Silverlight-plugin också ska aktiveras på dina webbsidor som vetter mot webbläsaren. Att utveckla applikationer med Silverlight är inte för en nybörjare av webbdesigner eller utvecklare.

 • Måste jag vara orolig för installation?

  Dina oro för installation av Microsoft Silverlight är helt beroende av vilken server du försöker att vara värd för programvaran på. Naturligtvis, om du är värd för din webbplats eller applikation som du vill lägga till Silverlight på på en server som driver ett Linux-operativsystem kommer det att finnas några stora kompatibilitetsproblem. Den största utmaningen du kommer att möta här är relaterad till behovet av att lägga till två nya filändelser som kända tillägg på din server. För att göra det måste MIME-typer för dessa filändelser läggas till din webbserver. Om du inte gör det kommer din Apache-server inte att känna igen Silverlight-innehåll på rätt sätt. Enligt dokumentation från Microsoft är Silverlight kompatibelt med versionerna av Microsoft Server 2012 och 2008 och var också kompatibelt med server 2003, innan dess officiella livslängd 2015. Nedre raden: om du använder en Microsoft-baserad server, har du mycket mindre att oroa sig för än om du använder någon annan server för din webbhotell.

 • Finns det någon anledning att inte använda installationsguiden med ett klick?

  Nej. Förutsatt att du använder en Microsoft-server och en webbläsare på servern för att komma åt Silverlight, är den fortfarande tillgänglig som en gratis nedladdning från Microsofts webbplats. Med den utbredda tillgängligheten och godkännandet av HTML5 som en server för standard medier för media måste du antagligen ha ett mycket avsiktligt skäl att installera Silverlight som ditt medieleveransprogram. Men om du bestämmer dig för att använda det, ladda ner det på samma sätt som du skulle ladda ner det som en spelare för din webbläsare. Det kan förvandlas till två eller tre klick istället för en installation med ett klick, men det borde inte vara några problem eller skäl att inte använda det.

 • Finns det ytterligare specifika värdrekommendationer?

  Om du ska använda Silverlight rekommenderas det att du använder en Windows-server för din webbhotell. Ofta kan det leda till högre kostnader än en Apache- eller “LAMP” -stack. Att gå med en Windows-värdmiljö kommer dock säkert att effektivisera de problem du kommer att möta när du försöker installera den och distribuera Silverlight för medialeverans än att gå med en LAMP-stack.

 • Vad betyder självhosting? Jag behöver inte köra en server själv, gör jag det?

  Webbplatser med egen värd kräver inte att DU personligen äger en server och hanterar den för att vara värd för din webbplats. Istället betyder självhosting helt enkelt att hosting inte tillhandahålls direkt av utvecklingsgruppen som skapade Silverlight. För att kunna använda ett självhostigt multimedialeveranssystem som Silverlight, måste du kontraktera en webbhotell innan du bygger din webbplats.

 • Kan jag vara värd för Silverlight-multimedieskriptet på en delad värdplan?

  För att svara på denna fråga, ja det kan du. Många värdleverantörer är dock försiktiga med att ge root-åtkomst till servern till delade värdkunder. För att Silverlight ska fungera korrekt i en delad värdmiljö måste du se till att filändelserna som nämns ovan är kompatibla med din server. Kontakta din webbhotell för att avgöra om du kan få den typ av serveråtkomst som du behöver för att konfigurera Silverlight ordentligt innan du går in i ett åtagande som begränsar din webbplatsfunktion. Om du inte har åtkomst till rootfilerna på din server är alternativet att du använder Silverlight Streaming, en gratis webbhotell som drivs av Microsoft som låter dig tjäna upp till 10 GB innehåll.

 • Behöver jag hanterad hosting för att kunna använda Silverlight som mitt multimediaskript?

  Svaret på denna fråga beror på ditt svar på frågan “hur stort ansvar är du villig att ta för underhållet av din webbplats?” Ju mer komplex din webbplats blir med widgetar, plugins, flera bloggar och temaförändringar, desto större blir ditt behov för professionellt hanterad webbhotell. Delad hosting kommer ofta med vissa hanterade tjänster inkluderade. Om du har en dedikerad värdlösning krävs dock förvaltade tjänster som en del av ditt avtal. För att vara rättvis mot Silverlight är detta fallet med alla självhostade multimedia-manus – inte bara Silverlight.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me