Den bästa POP3-värden: Vem är det bästa för din webbplats? [Uppdaterad: 2020]

Jämför POP3-värd

POP3 är det mest populära e-postprotokollet. Det är tillgängligt från nästan alla värdar som tillhandahåller e-poststöd. Men inte alla värdar är lika när det gäller POP3-värd.


Utöver att tillhandahålla POP3, bör en bra värd också innehålla starka webmail-klienter, generösa mängder e-postlagring och stora bilaggränser. Dessutom leta efter en värd som erbjuder ett stort (eller obegränsat) antal e-postlådor.

Vi kommer att diskutera detaljerna om den bästa POP3-värden nedan, men för tillfället är här de 5 bästa värdarna:

 1. Siteground
  – Bra värd med obegränsad e-post
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. InMotion Hosting
 5. Hostpapa

Hur valde vi de bästa värdarna för POP3?

Vi tittade igenom vår databas med över 1 500 webbhotellplaner och tog alla de som erbjöd POP3 tillsammans med betydande e-postlådor, generös lagring och andra faktorer som påverkar e-postanvändningen.

Sedan rankade vi dem efter våra tusentals expert- och användarrecensioner för att hitta de bästa POP3-värdarna.

Vad är POP3-värd?

Domänbaserade e-postadresser ger din professionalism luft och är lätta att konfigurera och använda om din webbhotell stöder POP3-kommunikation.

Det finns många e-posttjänster, till exempel Gmail och Yahoo !, som har vunnit popularitet och används för både personliga och professionella ändamål. På grund av användarnas volym kan det emellertid ofta vara svårt att reservera adressen du vill ha, särskilt på en väletablerad, populär tjänst.

Det är där Post Office Protocol version 3 (POP3) kommer in. Snarare än att ha ett oprofessionellt Gmail eller Yahoo! adress, komplett med nummer eller smeknamn, du kan ha [e-postskyddad]

Hur det fungerar

När POP3 ursprungligen föresloges var det ett mycket enkelt protokoll som innebar att logga in på en server, hämta en lista med e-postmeddelanden, ladda ner dem och sedan ta bort dem omedelbart.

När e-postmeddelanden blev mer utbredd var det nödvändigt att förbättra det grundläggande POP3-protokollet och som ett resultat tilläggades flera ytterligare funktioner via tillägg. Den viktigaste bland dem var möjligheten att kryptera inloggningsprocessen.

En annan betydande förlängning var möjligheten att hämta e-postmeddelanden utan att automatiskt ta bort dem, i praktiken använda POP3-servern som en online-säkerhetskopia av alla e-postmeddelanden. Skaffa en ny dator eller byta e-postklienter så kan du omedelbart ladda ner varje föregående e-postmeddelande. För att underlätta denna funktionalitet utvidgades POP3 så att varje e-post identifierades med ett unikt ID (UID). Dessa UID kan sedan jämföras med en lista med UID som ditt e-postprogram upprätthåller, vilket gör det möjligt att identifiera nya e-postmeddelanden, i motsats till gamla e-postmeddelanden som finns kvar på servern.

Möjligheten att ta bort e-postmeddelanden som är äldre än en viss period var ännu en förlängning av det ursprungliga POP3-protokollet som hade praktiska fördelar för slutanvändaren.

Med tiden förbättrade dessa olika förlängningar signifikant POP3 jämfört med den grundläggande anslutnings-hämta-radera metodik som ursprungligen föreslogs av dess uppfinnare. Trots dessa förbättringar innehåller POP3 fortfarande några betydande begränsningar.

POP3-begränsningar

Trots de framsteg som gjorts för att modernisera och utöka POP3s funktionalitet leder dess inneboende enkelhet till några betydande brister.

En av de mest betydande bristerna i POP3 är bristen på standardisering av vilken ytterligare funktionalitet och tillägg som stöds på olika servrar. Eftersom kärnprotokollet är så enkelt och mycket av den ytterligare funktionen tillhandahålls via valfria tillägg, kan alla POP3-serverprogramvaror stödja eller ignorera alla kombinationer av funktioner så länge de mest grundläggande kärnfunktionerna stöds.

En annan uppenbar brist är POP3s brist på statusuppdateringar över enheter. Om du till exempel laddar ner ett e-postmeddelande och svarar på det från din telefon eller surfplatta visas det som oläst när du laddar ner samma e-postmeddelande till din dator eller andra enheter. Oavsett vilken åtgärd du kanske vidtagit med det e-postmeddelandet visas bara på enheten du använde för att vidta åtgärder. Detta gör POP3 mindre än idealisk för någon vars arbetsflöde är beroende av flera enheter.

Detsamma gäller om du köper en ny dator eller byter e-postklienter. Om du väljer att ladda ner din e-post, istället för att säkerhetskopiera och återställa, kommer varje e-post att laddas ner och visas som ett nytt, oläst meddelande – oavsett hur många du har vidarebefordrat eller svarat på.

POP3: s initiala metod för anslutning-hämta-radering framgår också av bristen på organisationsförmåga på serversidan. Om du vill filtrera och organisera din e-post måste du göra det i din e-postklient. Om du öppnar din e-post på flera enheter är detta ytterligare ett steg som måste återskapas på alla enheter.

alternativ

På grund av POP3: s begränsningar föreslogs och utvecklades ett konkurrerande protokoll så småningom. Detta protokoll var IMAP. Från början designades IMAP för att hantera POP3s brister, med betoning på tvåvägskommunikation med servern istället för anslut-hämta-radera filosofin som genomsyrade POP3.

IMAP inkluderade funktionaliteten som ympades på POP3, men som en del av kärnprotokollet. Detta har resulterat i en mycket mer enhetlig implementering av IMAP-programvara.

IMAP-protokollet och serverprogramvaran behandlar också IMAP-brevlådor som en hierarki som bör dupliceras på alla enheter som loggar in på det kontot. Ställ in ditt IMAP-konto på din telefon eller surfplatta så ser du exakt samma brevlådor som på din dator.

IMAP tar också upp statusuppdateringsproblemet genom att inkludera olika meddelandeflaggor som en integrerad del av protokollet. Svara, vidarebefordra eller flytta ett e-postmeddelande och den ändringen sprids över alla dina enheter.

Denna tvåvägskommunikation kan dock vara mer resurskrävande jämfört med POP3, både för servern och klienten.

Tillgänglighet och prissättning

POP3 är kanske det mest stödda e-postprotokollet på planeten. Detta innebär att nästan alla värdföretag och tjänster erbjuder gratis POP3-stöd.

Fördelar med POP3:

 • Stöd bredt
 • Litet resursavtryck
 • Vanligtvis gratis

Nackdelar:

 • Begränsad funktionalitet
 • Inte perfekt för användning med flera enheter
 • Inkonsekvent implementering från en server till en annan

Poäng att komma ihåg

POP3 har haft omfattande användning på grund av dess enkelhet, tillförlitlighet och användarvänlighet. Trots ökningen av IMAP fortsätter POP3 att vara ett utmärkt val för många individer.

Om ditt arbetsflöde förlitar sig på flera enheter kan du emellertid hitta IMAP som ett bättre val.

Andra funktioner i e-post

 • E-post vidarebefordran
 • IMAP
 • SMTP
 • Webmail
 • E-postlistor
 • pHPlist
 • Anpassade MX-poster
 • Brevbärare
 • SquirrelMail
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map