Den bästa FTPS-värden: Vem är det bästa för din webbplats? [Uppdaterad: 2020]

Jämför FTPS Hosting

FTPS är en säker form av File Transfer Protocol. Filer som skickas med FTP är vanligtvis inte krypterade och är lätt synliga för hackare. FTPS är FTP som använder TLS- eller SSL-kryptering.


Inte alla värdar erbjuder FTPS. De som gör det kan begränsa det från utvalda värdplaner. Leta efter lättanvända FTPS-klienter som Cyberduck, som är tillgängliga via kontrollpanelen. Och leta efter tydlig dokumentation om hur du ställer in FTPS-åtkomst.

Här är våra val för bästa FTPS-värdar:

 1. Hostgator
  – FTPS tillgängligt på de flesta planer med tydliga installationsinstruktioner och livechatsupport
 2. Liquid Web
 3. Hostinger
 4. Stor sten
 5. Daglig rakkniv

Hur valde vi de bästa FTPS-värdarna?

Vi analyserade ansedda värdar som erbjuder FTPS och granskade tydligheten i deras dokumentation. Vi valde en kortlista om infrastruktursäkerhet och kvalitet samt kundsupport och övergripande värde.

Sedan konsulterade vi tusentals användarrecensioner från vår databas för ytterligare data.

Vad är FTPS?

FTPS är en säkerhetsförlängning till File Transfer Protocol (FTP). Som skyddsåtgärd använder den ett säkerhetsprotokoll för att skydda mot manipulation när data skickas över ett offentligt nätverk (t.ex. Internet). Vissa värdplaner tillåter FTPS-åtkomst, medan andra inte gör det – men de flesta tillåter någon form av filöverföringsprotokoll – eller ett liknande säkert alternativ.

Om FTPS

FTPS är också känd som FTP-ES, FTP-SSL och FTP-Secure. För att förstå värdet av vad FTPS är, måste man först förstå hur datatransport fungerar på internet.

Internet är en serie växlar som kastar runt paket – varje paket har en rubrik (eller kontrollinformation) som indikerar vilken typ av paket som skickas, hur och till vem – och en “nyttolast” (eller bitström). Antagande av dessa principer – vissa paket överensstämmer med standarder som är kända för både avsändaren och mottagaren av ett datapaket. Detta är den grundläggande hörnstenen i hur internet fungerar.

Internetmodellen, uppdelad i lager, har hårdvara som styr en datalänk och nätverksåtkomst – vilket möjliggör nätverkslager och kommunikation mellan enheter. Ovanpå detta staplas transportlagret – det är här Transmission Control Protocol (TCP) tillåter nätverkskoordinering av Internet Protocol (IP) – som är där en dators adress lagras. File Transfer Protocol (FTP) – som är grunden för FTPS – är ett nätverksprotokoll för att kontrollera dataströmmar för att skicka enskilda filer över ett nätverk.

webbhotell kupong

Letar du efter mycket på FTP-värd?
Hostinger tillhandahåller kvalitetshotell med hög bandbredd och support 24/7/365. Konton levereras med FTPS. Just nu kan du spara upp till 87% på deras planer. Använd denna rabattlänk
för att få affären.

FTP har funnits sedan början av 1970-talet for— för användning i ARPANET, då antog FTP TCP / IP på 80-talet, och i mitten av 90-talet började säkerhetsfunktioner äntligen läggas till. För att göra FTP säkrare för överföring av känslig information föreslogs och antogs krypteringssäkerheter under 1990-talet.

Eftersom Internet växte ökade användarkommunikationen, liksom potentialen för avlyssning. Netscape kom med konceptet som kallas Secure Socket Layer (SSL) 1994 ⁠— som är ett krypteringsprotokoll som skyddar användardata från obehöriga tredje parter. SSL är faktiskt ett omslag för applikationslagret – som är den mest abstrakta nivån på internetprotokoll.

Med SSL och senare med TLS (Transport Layer Security) ⁠ – dataströmmar blir krypterade och kan inte läsas utan att ha dekrypteringsnycklarna. Detta används vanligtvis för webbplatser som kräver känslig användardata via Hypertext Transfer Protocol (HTTP) but— men samma principer kan tillämpas på FTP ⁠— vilket innebär att filer kan skickas från en lagringsplats till en annan, utan att en tredje part är kan veta vilka filer som överförs. FTPS är helt enkelt en version av FTP som använder TLS och SSL för säkerhet.

De säkra versionerna av FTP inkluderar FTPS, Implicit SSL och FTPS Explicit SSL. Med implicit läge är säkerheten etablerad och på plats innan någon dataöverföring sker. Om en klient försöker ansluta utan SSL-kryptering vägrar servern begäran. Explicit-läget tillåter dock klienten och servern att förhandla om säkerhetsnivån. Servern kan acceptera både krypterade och okrypterade förfrågningar.

FTPS i applikationer

FTP kan antingen ange en metod för att skicka filer eller det program som utför den faktiska sändningen. Protokollet i sig är ett av de äldsta sätten att skicka och få åtkomst till filer på Internet, och du måste fortfarande komma åt en FTP-server för att ladda upp filer till eller ladda ner filer från en webbplats. Detta är särskilt användbart för webbansvariga som inte använder ett innehållshanteringssystem (CMS).

De flesta webbhotell tillåter FTP-åtkomst – vilket i allmänhet är över säker FTPS-åtkomst. Det är mycket sällsynt att hitta en värd som inte stöder den – såvida de inte använder en annan men liknande teknik som WebDAV eller Secure Shell (SSH) -protokoll.

Det är viktigt att notera att FTPS inte har något att göra med det helt olika filöverföringssystemet, SSH File Transfer Protocol (SFTP). Flera företag erbjuder gratis och kommersiella versioner av säkra FTP-klienter, som du kan installera lokalt och använda för att överföra filer.

De mest populära kunderna inkluderar FileZilla, Transmit och CyberDuck. FTP kan också nås direkt via Windows File Explorer om den är korrekt inställd. Filer kan ofta dras och släppas från FTP-klienten till en mapp – och vice versa.

Det är vanligt att redigera filer på en lokal hårddisk och sedan trycka uppdaterat HTML eller innehåll på webbservern via FTP.

Vad är skillnaden mellan Anonym FTP och FTPS?

Anonym FTP är ett filöverföringsprotokollsystem som gör det möjligt för användare att ladda ner filer via vanlig FTP-åtkomst utan behov av ett säkert användarnamn och lösenord. Med detta system kommer varje användare att ha ett FTP-konto och inloggning åtkomst till din webbplats. Med dagens webbplatser med hög volym och ett brett utbud av säkerhetsproblem är anonym FTP inte en mycket praktisk applikation för filöverföringar.

Som jämförelse är FTPS nästan precis motsatsen till Anonym FTP. FTPS är en säkerhetsförlängning till File Transfer Protocol och skyddar mot manipulation när data skickas över ett offentligt nätverk. Nästan alla webbhotellleverantörer tillåter någon typ av FTP-åtkomst till sina kunder – de flesta erbjuder inte Anonymous FTP idag, men FTPS är inte heller alltid den nödvändiga metoden för filöverföring heller. Rådgör med din webbhotell innan du börjar ladda upp och ladda ner filer via FTP om du är osäker på vilken åtkomst användare har till din server.

FTPS och FTP är så gamla – är de fortfarande viktiga?

Vägar och broar är ett mycket gammalt koncept, men vi använder dem fortfarande. Under hela föregående århundrade lärde sig mänskligheten att skapa asfalt, hantera stålförsvarande balkar ⁠— och generellt göra broar säkrare.

De gjorde också broar mindre benägna att kollapsa och satte jerseybarriärer på motorvägar för att göra dem säkrare. Denna analogi gäller för informationssupervägen lika lätt ⁠— filöverföringsprotokoll har funnits längre än ett grafiskt operativsystem för gränssnitt. Ändå används de grundläggande nätverkskoncepten.

Är FTPS det enda sättet att skicka filer säkert?

Nej, det finns många alternativ tillgängliga, men var och en beror helt på det tillgängliga operativsystemet och / eller vilken typ av server som drivs av din webbhotell. FTP fungerar över flera operativsystem med relativt enkelhet.

WebDAV är mestadels Microsoft fokuserat, SSH File Transfer Protocol (SFTP) ⁠— använder SSH ⁠— som är inbyggt i Linux, men kräver speciell konfiguration för att kunna köras på Windows. Alternativt erbjuder AtomPub och CMIS liknande funktioner men behöver i allmänhet en större mängd konfiguration – och används för djup infrastruktur.

Vem använder SFTP?

Någon! Nästan alla webbhotell har FTP, och många möjliggör säkra överföringar. Se till att fråga din leverantör om TLS / SSL är en del av värdplanen. De flesta moderna värdar ska säga ja.

Andra funktioner i Serveradministration

 • Åtkomstloggar
 • Fil
 • Video
 • Anonym FTP
 • Cron Jobb
 • SSH-åtkomst

webbhotell-erbjudanden

Behöver seriös FTPS-värd?
Liquid Web gjorde mycket bra i våra senaste hastighets- och prestandatester. Just nu kan våra läsare spara upp till 50% på Liquid Web VPS-planer. Använd den här specialrabattlänken
för att få affären.

FTPS vanliga frågor

 • Är FTPS samma sak som File Transfer Protocol (FTP)?

  Namnet är liknande, men idén är annorlunda. FTPS är en säkerhetsförlängning till FTP. Det används som en säkerhetsåtgärd för att skydda mot manipulation när information överförs via internet.

 • Hur enkelt är det att implementera FTPS via min värdplan?

  Det beror på värdföretaget du använder. Medan vissa tillåter FTPS-åtkomst, förbjuder andra detta.

  Du kan fortfarande ha tillgång till FTP, men inte den extra säkerhetsförlängningen. Om detta är viktigt för dig är det ett måste att verifiera den här funktionen hos ditt webbhotell innan du registrerar dig.

 • Är FTPS verkligen nödvändigt?

  Det finns inget rätt eller fel svar på denna fråga, men här är vad du behöver veta: detta har utvecklats för att göra det säkrare att överföra information via internet.

  Det är inte nödvändigt, eftersom vissa värdföretag inte erbjuder support, men det förnekar inte fördelarna med det ur säkerhetssynpunkt..

 • Vad är de andra namnen på FTPS?

  Du kanske inte känner till FTPS, men du kunde ha stött på ett av dess andra namn vid någon tidpunkt. Det är också känt som FTP via SSL (Secure Sockets Layer). Andra termer inkluderar FTPES, FTP över TLS, FTP / SSL och FTP Secure.

 • Finns det sätt att dra fördel av FTPS om det inte erbjuds av ett värdföretag?

  Det enklaste sättet att dra nytta av FTPS är att hitta en webbhotell som tillåter FTPS-åtkomst.

  Om detta inte är möjligt, finns det tredjepartsföretag att överväga. Det lägger till ytterligare ett steg i processen, men klienter som FileZilla och CyberDuck används ofta.

 • Är SFTP samma sak som FTPS?

  Även om liknande på vissa sätt är SFTP och FTPS inte samma. Dessa är de mest använda protokollen för säkra FTP-överföringar, men är inte identiska.

 • Vad är skillnaden mellan explicita och implicita FTPS?

  Även känt som FTPES, namnet “uttryckligt” säger allt. Det betyder att klienten måste uttryckligen begära säkerhet från en FTPS-server.

  Implicit FTPS är annorlunda på det sätt som förhandlingar inte är tillåtna. En klient måste utmana servern med ett ClientHello-meddelande. Om detta inte tas emot av FTPS-servern tappas anslutningen omedelbart.

 • Är FTPS-servrar skyldiga att tillhandahålla ett offentligt nyckelcertifikat?

  Ja. Dessa kan skapas genom användning av verktyg, inklusive men inte begränsat OpenSSL.

 • Vilka är orsakerna till att många dike FTP för användning av FTPS?

  Det finns inget krav på att överföra data via FTPS, men det finns många skäl att göra ändringen från vanlig FTP. Framför allt är lösenord och data okrypterade med FTP.

  Tillsammans med detta attackeras ofta FTP-servrar genom “bakdörrar.” När detta händer är det möjligt för en attack att bli okänd under en längre tid.

 • Finns det några situationer där det är okej att ignorera FTPS, istället välja vanlig FTP?

  När det gäller online-säkerhet tror de flesta på idén att “det är bättre att vara säker än ledsen.”

  Det finns tillfällen när FTP är tillräckligt, till exempel när allt på servern är inställt på att delas. Dessutom kan det vara meningsfullt om ingen nätverksport eller brandvägg är nödvändig.

 • Vad anser användare som de bästa fördelarna med FTPS?

  Den primära fördelen är säkerheten, men andra inkluderar: används av miljoner, kommunikation som kan läsas av människor, överföringar från server till server och support som erbjuds av många kommunikationsramar.

 • Finns det några nackdelar med att använda FTPS?

  Precis som alla säkerhetsförlängningar eller applikationer måste du vara medveten om både fördelar och nackdelar.

  I övergripande mening kan FTPS hantera säker överföring av data. Det finns nackdelar att vara medvetna om, vilket kan inkludera: brist på ett enhetligt format för kataloglista, vissa FTP-servrar stöder inte SSL / TLS, och det kräver en sekundär DATA-kanal.

  För vissa räcker dessa nackdelar för att skrämma dem bort från FTPS och mot ett annat alternativ. Andra inser att trots de upplevda nackdelarna att detta fortfarande är det bästa sättet att säkert och säkert överföra data via internet.

 • Vilka är några av de bästa värdföretag som erbjuder FTPS-åtkomst?

  Det är bra att kontrollera FTPS-åtkomst med alla värdar du överväger, men några av de bästa inkluderar: Site5, DreamHost, A Small Orange, DailyRazor, HostDeal, 1 & 1 och BlueFur.

 • Är FTPS åtkomst samma från ett värdföretag till det nästa?

  Det kan vara några små skillnader när du byter från ett värdföretag till ett annat, men grunderna för FTPS-åtkomst förblir desamma. I sin enklaste form är detta alltid en säkerhetsförlängning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map