Den bästa Drupal-värden: Vem är det bästa för din webbplats? [Uppdaterad: 2020]

Jämför Drupal Hosting

Drupal är ett av de mest mångsidiga, avancerade och populära innehållshanteringssystemen (CMS). Värdar med Drupal-expertis är inte lika vanliga som de med WordPress-expertis.


Välj en värd som erbjuder Drupal som en enda klickinstallation och ger migreringshjälp. Leta efter leverantörer med snabb, skalbar värd, dagliga säkerhetskopior och Drupal-verktyg förinstallerade.

Läs nedan för att få information om de bästa värdplanerna för Drupal. Om du har bråttom är här topp 5:

 1. Siteground
  – Gratis Drupal-migrering, Drush-förinstallerat, snabba servrar, expertsupport
 2. Bluehost
  – 1-klick på Drupal-installation och 24/7 specialstöd
 3. A2 Hosting
  – Snabb Drupal-värd med gratis solid-state-enheter
 4. InMotion Hosting
  – Drupal VPS-värd som börjar med 4 GB RAM
 5. Hostpapa
  – Obegränsad Drupal-webbplatser och gratis domänregistrering

Hur valde vi de bästa värdarna för Drupal?

Vi valde de bästa Linux-värdarna och valde dem med snabb serverhastighet, robust säkerhet, Drupal-installationer med ett klick och dagliga säkerhetskopior. Sedan bedömde vi supportpersonalens Drupal-expertis.

Vi gjorde våra slutliga val med tusentals användarrecensioner från vår värddatabas.

Drupal Hosting

Vad är Drupal?

Drupal är en plattform för innehållshantering med öppen källkod som kan laddas ner och användas gratis. Den består av en kärngrupp av filer som är standard för alla installationer, plus plugins och teman som läggs till för att anpassa den.

Fördelarna med Drupal Bortsett liknande CMS-programvara

Eftersom WordPress och Joomla är de andra två mest populära CMS: erna, har jag jämfört dem med Drupal för att ge dig en bättre uppfattning om Drupals specialiteter.

Lära sig PHP PHP är ett relativt enkelt programmeringsspråk som alla kan lära sig.

Men innan vi går igenom deras jämförelser, här är en lista över allt de har gemensamt:

 • Gratis och öppen källkod: Alla de ovan nämnda CMS-applikationerna är öppen källkod, ännu viktigare. Med solida samhällen bakom sig stöds dessa system av hög kompetens och stöd.
 • Programmeringsspråk: Drupal, WordPress och Joomla är alla skrivna på PHP: s programmeringsspråk. Alla 3 är faktiskt utrustade med ett användarvänligt gränssnitt, vilket kräver liten faktisk programmeringskunskap för användning.
 • Gemenskapsdrivna projekt: På grund av deras öppen källkod är alla tre projekt drivna av deras starka utvecklare. Dessa utvecklare underhåller och uppdaterar sin plattform för ömsesidigt intresse.
 • MySQL Support: Alla dessa populära CMS: er stöder MySQL, det mest populära databashanteringssystemet av alla. MySQL är i huvudsak ett programmeringsspråk skapat för frågeställningar.
 • Plugins och tillägg: Medan deras namnkonventioner är olika, använder alla tre CMS: er plugins eller tillägg. Dessa fungerar som kompletterande tillägg för att komplettera programvaran med extra funktioner.
 • Installationer med ett klick: En populär term bland e-marknadsförare (eftersom det är fantastiskt). En klickinstallationer är vad de kallas, användare kan installera komplicerade tillägg eller programvara med ett klick. De används för att spara både tid och energi.
 • Flera supportkällor: Support är väl tillgodosedd för alla Drupal, WordPress och Joomla. Det finns flera källor till expertråd, inklusive forum, livechatt och officiella trådar.

Drupal och tävlingen

Drupal, WordPress och Joomla – Jämförelse sida vid sida

WordpressWordPress är ett fast alternativ även om Drupal anses vara bättre för större projekt.

Nu känner vi till några av likheterna mellan de tre, låt oss ta en titt på hur de jämför sida vid sida. Eftersom denna sida är tillägnad Drupal kommer vi att täcka den mer djupgående i motsats till dess konkurrenter.

Användargränssnitt

Drupals användargränssnitt är lite komplicerat vilket gör det mindre perfekt för kompletta nybörjare. Att lägga till innehåll till din webbplats är enkelt, men att ändra webbplatsens utseende är inte lika intuitivt.

Å andra sidan, lättast av de tre att använda, särskilt för nybörjare, är WordPress. WordPress-instrumentpanelen är intuitiv och enkelt att navigera.

Joomla är lite mer skrämmande för nybörjare med sin livliga instrumentpanel full av kraftfulla funktioner.

Extensions

Både Drupal och WordPress har tiotusentals tillägg. I Drupal kallas de moduler och i WordPress kallas de plugins. I Drupal måste dessa installeras manuellt på din webbplats eftersom den inte tillhandahåller installation med ett klick som WordPress gör.

Joomla har också tillägg men inte så många som WordPress eller Drupal. Det är mer komplicerat för användare att lägga till dessa på sin webbplats eftersom de måste installera dem manuellt.

Vad kan de hantera?

Drupal är mest kraftfulla CMS av de tre. Men denna kraft kommer till en kostnad. Användare behöver förståelse för CSS, HTMP och PHP för att dra fördel av programvarans funktioner.

Drupal kräver en anständig nivå av teknisk förståelse, och utvecklare har full anpassningskontroll med root-åtkomst.

Å andra sidan fungerar WordPress utmärkt för bloggar, små till medelstora webbplatser och små e-handelsbutiker.

Joomla kan hantera större webbplatser, inklusive mer komplicerade e-handelsbutiker eller webbplatser för sociala nätverk.

Vad kan Drupal göra?

Nu när du har fått en bättre uppfattning om Drupal jämför med den CMS-programvaran, låt oss lära oss mer om vad den faktiskt gör.

Det finns dussintals saker att lära sig om Drupal eftersom det är en komplex, mångsidig programvara designad för professionell skapelse.

drupal marknadsplatsDrupal-marknaden är ett bra exempel på en unik funktion som erbjuds av företaget.

Som sagt nämns Drupal ofta i samma andetag som WordPress och Joomla. Alla är innehållshanteringssystem (CMS) – de låter dig ordna text, bilder och videor på webben.

Använda Drupal för växande webbplatser

Drupals styrka ligger dock i dess komplexitet och robusta arkitektur. Det finns flera skäl till varför Drupal betraktas som ett bättre alternativ för större projekt.

Drupal är bäst för webbplatser som förväntas växa eller uppleva hög trafikvolym. Det har en stark efterföljning bland mediekunder, stora e-handelsbutiker, toppuniversitet och hushållsmärken. Drupal tillhandahåller också ram för många amerikanska och brittiska myndigheters webbplatser.

Flexibilitet för flera skript

Det är också känt för att vara mycket flexibelt, så att företag enkelt kan köra ett brett utbud av skript från en Drupal-installation. Till skillnad från Joomla! Är Drupal inte utformad för att stödja webbapplikationer, även om vissa användare gör det för detta ändamål.

Och medan WordPress är mer logiskt som en bloggplattform, är den inte utformad för att skala upp och ut som Drupal.

Drupal-moduler

Vad är Drupal-moduler?

Drupal-modulerInstallera moduler förklaras helt på plats.

Om du vet något om WordPress vet du att en sak som folk älskar med CMS är deras enorma mängd och olika plugins. Drupal har sin egen version av plugins, kallade moduler. Dessa hjälper dig att skapa specifika funktioner du vill ha på din webbplats.

Nedladdning och installation av Drupal-moduler

Drupal är, precis som WordPress, byggd med PHP. En Drupal-modul är ganska mycket en PHP-fil som kommer att driva sina egna funktioner på webbplatsen. Att installera Drupal-moduler är inte lika enkelt som att installera ett WordPress-plugin. Här är en snabb översikt:

 1. Hitta en Drupal-modul du väljer.
 2. Se till att du väljer filen ‘.gz’.
 3. Ladda ner modulen till din lokala dator.
 4. Navigera till din Drupal instrumentbräda.
 5. Installera modulen direkt från din dator.

Du kan också använda Drupals administratörskonsol, drush, för att ladda ner och installera allt i ett gränssnitt.

Inte exakt en installation med ett klick

Visst, låter tillräckligt enkelt. Du behöver inte vara en datawiz för att göra detta. Det är bara några fler steg än en klick installerar vi åtnjuter med WordPress plugins. Hur som helst, om du vill ha en detaljerad uppdelning av modulinstallationen är du här!

Hur du installerar Drupal i 5 enkla steg

Om din webbhotell inte tillhandahåller en klickinstallation av Drupal, måste du installera den själv. För att göra det måste du bara göra det följ några steg:

 1. Ladda ner installationsfilen från Drupal.
 2. Skapa inställningarna.php och filkatalogen för installationen.
 3. Skapa en databas för Drupal-installationen.
 4. Uppstart webbservern, klar för installation.
 5. Springa Drupal-installationsskriptet.

Ladda ner och extrahera

Först måste du ladda ner installationsfilen direkt från Drupal. När du har gjort det, extrahera filen för att få dess innehåll. Det finns flera sätt att ladda ner Drupal.

settings.php

För att Drupal ska fungera måste du lämna information om där din databas är kommer att vara. För detta måste du skapa din settings.php-fil för att lagra denna viktiga bit av information.

webbhotell kupong

Letar du efter rätt Drupal värd?
SiteGround erbjuder gratis Drupal-migrering. Drush är förinstallerat på deras planer. Och de är rankade som nr 1 av våra läsare. Just nu kan du spara upp till 67% på SiteGround-planer. Använd den här specialrabattlänken
för att få affären.

Skapa databas

Skapa databasDrupal bryter helt databasskapningsprocessen åt dig.

Efter din settings.php-fil måste du skapa din tomma databas. Din databas kan skapas med MySQL, phpMyAdmin eller till och med med hjälp av kommandoraden. Det är bäst att fråga din värd om detta beroende på dina alternativ.

Webbserver

För att lyckas starta installationen och vara förberedda måste du ställa in en webbserver. När detta är gjort är du redo att köra installationsskriptet.

Installationsskript

Bra, du har kommit så långt. Att köra installationsskriptet är den enklaste delen. Ser ut som en konventionell installatör är det ganska enkelt med en handfull alternativ att välja mellan när du installerar.

Support för installation

För att hitta mer detaljerade instruktioner om hur man installerar Drupal manuellt, läs igenom deras installationsguide. Eftersom det är öppen källkod finns det en stor Drupal-community tillgänglig för att hjälpa till med programvaran. Denna gemenskap är där människor träffas och samarbetar om nya projekt.

Här Drupal-användare kan hitta hjälp, chatta med andra och delta i forum. Att hitta professionellt stöd från företag tillgängliga för att hjälpa till med tjänster som värd och utbildning är också ett alternativ.

Tillväxt och historia om Drupal

Drupal-källkoden skrevs ursprungligen som en internetforumapplikation. Dess grundare, Dries Buytaert, är doktorand i datavetenskap.

Buytaert driver nu ett företag som heter Acquia som specialiserat sig på Drupal-stöd och har 300 anställda. Det var Acquia som hjälpte till med övergången till webbplatsen whitehouse.gov till Drupal-plattformen.

Drupal uppnår global popularitet

Från ödmjuka början har Drupal Core nu (från och med december 2019) 1,4 miljoner användare (officiell Drupal-statistik). Det ägs av Drupal Association, som är en ideell organisation som ägnar sig åt att främja Drupal.

På den moderna webben, Drupal är byggt för att stödja innehåll. Det låter företag indexera och visa anpassade innehållstyper på ett obegränsat antal sätt, så du är inte begränsad till vanliga blogg- eller e-handelsformat. Det är därför många företag använder Drupal över alternativen.

Drupal Krav

Krav på Drupal webbhotell

Drupal är designad för att installeras på LAMP-stack – Linux, Apache, MySQL och PHP.

Den senaste versionen är Drupal 8, som släpptes 2019. De flesta webbhotellföretag erbjuder LAMP-stackhosting. Det kan också installeras på Nginx eller Microsoft IIS (Windows).

drupal 8 Drupal 8 släpptes nyligen, läs mer om det.

Kärnkrav för installation

Kärninstallationen tar upp 15 MB utrymme. Kom ihåg: du behöver mer diskutrymme för teman, moduler och innehåll. Drupal rekommenderar 60 MB utrymme för mer komplexa webbplatser.

Du måste göra det kontrollera att din databas finns på samma maskin som dina webbplatsfiler. Detta är inte ett krav som sådan, men det gör en stor skillnad för resursanvändningen. Om din databas finns någon annanstans, kan du upptäcka att din värd objekt mot Drupal utan sofistikerad cachning på plats.

Drupal 8 Systemkrav

Här är några mer djupgående systemkrav för Drupal 8, men innan du fattar ett beslut om en Drupal-värdplan, rekommenderar vi att du först kontrollerar Drupals officiella webbplats.

 • Webbläsare som stöds: Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge, Opera
  • Mobil: Safari iOS, Firefox ESR, Explorer, Chrome (Android och iOS), UC-webbläsare, Opera Mini, Samsung Internet
 • Rekommenderade databasservrar: MySQL, MariaDB, Percona, PostgreSQL, SQLite
 • Rekommenderade webbservrar: Apache, Nginx, Microsoft IIS
 • PHP Krav: Version 7.2 uppåt.

Vad man ska leta efter i Drupal Hosting

Om du kommer att använda Drupal för att skapa en webbplats kommer du att göra det behöver värd för det. De populäraste webbhotellföretagen kommer att stödja plattformen.

I själva verket kommer de förmodligen att ge dig enkla installationer med ett klick på det från din värdkontrollpanel.

Börjar med billig webbhotell

Om du bara hittar dig runt Drupal och lär dig CMS kan du vara tveksam till att betala för värd. Även om du kan hitta gratis värd där ute, är företag som erbjuder dessa gratis tjänster vanligtvis inte de mest pålitliga.

Vi rekommenderar välja en riktigt billig webbhotellplan istället medan du lär dig hur du går runt Drupal. Drupal kan användas med flera olika databaser. Inklusive MySQL och MariaDB. Om du behöver support för MS SQL måste du göra det installera ytterligare moduler.

Hosting på delade, moln eller dedikerade servrar

Du kan vara värd för Drupal på delade servrar, molnservrar och till och med dedikerade servrar. Så länge din server har PHP-stöd är du bra att gå. Se bara till att den webbhotellplan du väljer ger dig minst 10 MB hårddiskutrymme. Detta kan begränsa dig från några av de billigaste delade värdplanerna hos några få webbhotellföretag.

Om du väljer att gå i molnhotellvägen kommer du att njuta av det flammande-snabba värdhastigheter.

Molnhotellösningar är snabbare än delad värd eftersom det låter dig använda resurserna för flera servrar. Detta jämförs med att fastna med resurserna på en enda server som du delar med andra värdkunder.

Rekommendation för större webbplatser

Större Drupal-webbplatser kan behöva välja VPS eller dedikerad servervärd för att få den kraft de behöver. Delad webbhotell är egentligen bara tillräcklig för individer och småföretag.

De flesta webbhotell gör det enkelt att migrera din webbplats till en mer kraftfull plan när den gör det växer ut från den delade infrastrukturen.

Drupal risker att se upp för

All programvara med en stor installerad bas hackas ibland. Framför allt i oktober 2014, i stor skala SQL-injektionshack gjorde tiotusentals Drupal-webbplatser osäkra.

Hacken utnyttjade en sårbarhet i Drupal 7: s kod, och det innebar att hackare kunde skapa en bakdörr som inte kunde upptäckas eller korrigeras.

Det har varit andra hacks sedan. Så du måste skydda dig själv. Om du har blivit offer för ett Drupal-hack måste du följa dessa steg för att bli ren och börja ny:

 1. Säkerhetskopiera din webbplats, inklusive alla dina filer och databaser (helst ladda ner den lokalt)
 2. Identifiera hacket (du kan behöva specialhjälp för detta, eller använd Google helt enkelt för att ta reda på hur)
 3. Bli av med den skadliga infiltratorn (igen, få teknisk hjälp eller göra din forskning)
 4. Säkra dina användarrättigheter
 5. Ändra alla administrativa användarnamn och lösenord, inklusive e-postkonton som de är länkade till
 6. Ställ in en brandvägg, såväl som extra skydd som du kan hitta användbart

Drupal för- och nackdelar

Drupal-för- och nackdelar – Vad är att älska eller hata?

Med Drupal som ett av de mer populära valen som en öppen källkod CMS finns det fortfarande några positiva och negativa faktorer att lyfta fram. Här är en sammanfattning av viktiga punkter.

Fördelar

 • De flesta webbhotell ger det som en gratis ett klick installationsprogram.
 • Utvecklare har försökt göra det mer användbart och investerar aktivt i att få feedback.
 • Det är väldigt flexibel, särskilt om du kan koda.
 • Den är utformad för att utformas så att den passar dina egna syften.
 • Det skalar upp bra, även med mycket stora mängder innehåll; Drupal 7 var kodas om med hastighet i åtanke.
 • Det har använts för att utveckla några mycket profilerade webbplatser (Sony Music, eBay, Harvard och Al Jazeera).
 • Användare roller och behörigheter är sofistikerade.
 • Plugins, kända som moduler, utökar kärnfunktionaliteten och gör Drupal mer mångsidig.

Nackdelar

 • Det är mindre populärt än konkurrenterna, så du tycker att det är lite svårare att få hjälp online.
 • Inlärningskurvan är ganska brant om du vill gå längre än grunderna.
 • Du kommer att behöva PHP-färdigheter (eller anställda hjälpare) för allt komplex.
 • Tilläggsmodulerna kan vara komplicerat och svårt att genomföra.
 • Stora uppgraderingar kan göra alla dina moduler helt oanvändbara.
 • En stor hack har gjort vissa bekymrade.

Bästa Drupal-värdar

Topp 3 Drupal-värdar – Våra vinnare

Det finns gott om anständiga Drupal-värdar där ute, men denna gång kom följande tre ut på toppen.

Här är en snabb jämförelse av deras mest prisvärda Drupal-planer som erbjuds:

Värd
webbplatser
Bandbredd
SSD-lagring
Startpris
Siteground1obegränsad10 GB$ 3,95 / mo
Bluehost1obegränsad50 GB$ 2,75 / mo
A2 Hosting1ObegränsatObegränsat$ 3.92 / mo

Siteground

Siteground

Siteground är vårt bästa val för prisvärd Drupal-värd. De inkluderar ett klick med ett klick och ett integrerat Git för utvecklarsamarbete.

Du kommer också att njuta av deras Drupal SuperCacher. Det är utformat för att optimera Drupal-cache för att öka webbplatsens hastigheter och laddningstid. Det levereras också med gratis Let’s Encrypt SSL-certifikat och gratis Cloudflare CDN

SiteGround lovar en drifttid på minst 99,9% men stannade över 99,99% drifttid under de senaste 12 månaderna.

Bluehost

Bluehost

Bluehost‘S billigaste delade värdplan ger femfaldigt lagringsutrymme för att rymma Drupal än SiteGrounds billigaste plan på 50 GB.

Företaget ger ingen garanti för drifttid, men vi har upplevt ganska konsekvent tillförlitlighet med deras webbhotell och har inte haft någon allvarlig driftstopp. Under de senaste 12 månaderna höll de också marken över 99,97%.

A2 Hosting

A2 Hosting

A2 Hosting matchar våra andra två Drupal-värdvinnare när det gäller pris. Skillnaden är att deras delade värdplaner ger dig obegränsat SSD-lagringsutrymme.

Du har också möjlighet att ha din webbplats värd på Turbo-servrar som är snabbare eftersom de innehåller färre A2-kundkonton på dem.

Precis som SiteGround, försäkrar A2 dig med en 99,9% drifttidsgaranti med ett tolvmånadersmedelvärde på 99,99%. Företaget har kraftfullare VPS och dedikerade värdalternativ för när du vill utöka din webbplats.

Användbara Drupal-guider

Om du redan är en Drupal-användare eller funderar på att köpa Drupal-värd från en av ovanstående värdar, här är några användbara guider.

 • Drupal CDN-integration: den här modulen låter dig konfigurera en enkel integration av innehållsleveransnätverk. Det uppgraderades nyligen 2020 och är fullt funktionellt.
 • Hur man aktiverar HTTPS: Om du undrar hur du kan aktivera dina SSL-certifikat med Drupal, leta inte längre.
 • Drupal cPanel-integration: den här modulen låter dig skapa FTP- och e-postkonton utan att behöva använda cPanel-instrumentpanelen separat. Det inkluderar automatiska e-postkonton, FTP-konton och behörighetssynkroniseringar för nya användare, samt en bulkuppdateringsfunktion.

webbhotell-erbjudanden

Letar du efter mycket för Drupal-värd?
A2 Hosting gör normalt poäng på eller nära toppen i våra senaste hastighetstester. Drupal kommer förinstallerade på sina planer. Just nu kan våra läsare spara upp till 50% på sina planer, som rekommenderas av Drupal. Använd den här specialrabattlänken
för att få affären.

Andra funktioner i CMS

 • Expression
 • MemHT
 • Plone
 • MS DotNetNuke
 • Joomla
 • Tiki Wiki
 • Umbraco
 • Concrete5

Drupal vanliga frågor

 • Vad är Drupal?

  Drupal är en öppen källkod för innehållshantering. Det är inbyggt i PHP och används för att bygga anpassade innehållshanteringssystem (CMS). Många förvirrar Drupal med att vara ett CMS, medan det faktiskt är en ram. Drupal fungerar dock som ett innehållshanteringssystem när det distribueras.

 • Vad används Drupal till?

  Drupal kan användas för att bygga nästan alla typer av webbplatser inklusive bloggar, företag, portfölj, e-handel och sociala nätverk. Mer kan Drupal användas för att skapa anpassade webbapplikationer, till exempel projekthanteringsverktyg och programvara för hantering av kundrelationer.

 • Är Drupal svårt att lära sig?

  Drupal har en högre inlärningskurva än andra CMS-applikationer. Det kräver viss teknisk kunskap och programmeringserfaring gör det lättare att arbeta med. Drupal är dock extremt flexibel och det beror på dess modulära ramverk. Till och med Drupals kärnfördelning är byggd som en serie moduler, vilket gör den öppen för flexibel utveckling.

 • Vad är Drupal-moduler?

  Drupal-moduler är förlängningsprogram designade för att läggas till på en Drupal-webbplats för att driva specifika funktioner. Moduler kan lägga till olika funktioner som utökar dess kärnfunktioner. Ett stort sortiment av Drupal-moduler är gratis tillgängliga från Drupal-projektets webbplats.

 • Kan nybörjare använda Drupal?

  När det gäller att bygga en webbplats eller webbapplikation anses Drupal vara det minst nybörjarvänliga alternativet bland de ledande CMS: erna. Även erfarna webbutvecklare kan förvänta sig att möta en utmanande inlärningskurva när de installerar Drupal för första gången. Men när en Drupal-webbplats har byggts helt, kan icke-tekniska användare lära sig att lägga till och uppdatera innehåll utan för mycket besvär.

 • Vilka typer av innehåll kan Drupal användas för?

  Drupal kan användas för att visa allt innehåll du vill ha. Den har ett antal inbyggda eller lättillgängliga innehållstyper för ett brett spektrum av applikationer. Dessa inkluderar blogginlägg, innehållssidor, produkter, personer, projekt och media. Nya innehållstyper kan enkelt skapas via admingränssnittet, tillhandahålls av moduler eller läggas till med kod.

 • Är Drupal-teman anpassningsbara?

  Drupal har ett temasystem som möjliggör en djupgående anpassning av webbplatspresentation. Detta inkluderar att ändra utseendet och layouten på din webbplats, men också för att tillhandahålla innehåll på andra sätt, till exempel genom ett RESTful API eller en RSS-flöde.

 • Vilka är systemkraven för Drupal 8?

  Drupal 8 kräver PHP 7.2 eller högre. Det fungerar med MySQL 5.5.3 (eller högre) och MariaDB 5.5.20 (eller högre) databaser. Mer, version 7 och 8 av Drupal ger stöd för andra databaser som PostgreSQL. Drupal 8 kan köras på Apache, Nginx eller IIS webbservrar.

 • Är Drupal tillgängligt i en installation med ett klick?

  Många värdplaner ger en installation med en klick på Drupal-kärnan genom kontrollpanelen. Men användningen av alla förbyggda Drupal-distributioner – som kan vara en realtidssparare – kräver vanligtvis manuell installation. Vissa värdar erbjuder installationsstöd för en liten uppsättning populära distros.

 • Vad är Drupal-distributioner?

  Drupal-distributioner tillhandahåller organiserade uppsättningar funktioner för specifika applikationer. Drupal-utvecklare har skapat detta system med paketerade distributioner och tar sin ledtråd från Linux-kulturen. En av de mest kraftfulla funktionerna i Drupal är dess distributionsprojekt. Till exempel finns det utdelningar för utbildning, ideell administration, kyrkor, myndigheter, musiker, podcasters och nyhetsförlag.

 • Har Drupal-distributioner ytterligare systemkrav?

  Förutom Drupals standardsystemkrav kan vissa Drupal-distributioner ha ytterligare och specifika värdkrav. Om du planerar att använda en specialiserad Drupal-distribution med din värd, se till att kontrollera specifika värdkrav och att din plan har täckt.

 • Kommer Drupal att arbeta med delad hosting?

  Om du bara vill lära dig Drupal fungerar delad hosting bra. Men om du planerar att vara värd för en stor, upptagen, komplex webbplats, är en VPS eller dedicerad server ett bättre val. Delade värdmiljöer är vanligtvis tekniskt tillräckliga för en grundläggande installation, men de typer av stora, komplexa platser för vilka Drupal är ett bra val klarar sig vanligtvis inte bra med delade värdplaner.

 • Vad är ett innehållshanteringssystem (CMS)?

  CMS står för ett innehållshanteringssystem. En CMS är ett program som organiserar innehållslagring, organisation och presentation genom att göra det enkelt att hantera massor av innehåll och kontrollera hur innehållet presenteras. Det kan användas för att uppdatera, ta bort och i allmänhet hantera innehåll.

 • Är Drupal ett CMS eller ett ramverk?

  Drupal är ett mycket modulariserat innehållshanteringsram med tillräcklig kraft och flexibilitet för att vissa utvecklare behandlar det som ett webbapplikationsutvecklingsram så mycket som ett CMS. Utanför utvecklingssamhället kallas Drupal normalt ett CMS.

 • Hur hanterar ett CMS webbplatsinnehåll?

  En CMS hanterar innehållet på din webbplats: webbsidor, blogginlägg, produkter, besökarkommentarer, projekt och så vidare. Sedan kan du skapa flera enskilda instanser av varje typ av innehåll. Vidare gör CMS dig möjlighet att definiera var varje innehåll ska visas på din webbplats, hur det ska se ut när det ses av en webbplatsbesökare och hur användare ska interagera med innehållet.

 • Hur hanterar en CMS webbplatsdesign?

  Ett CMS använder ett mallbaserat system, kallad ett tema, för att automatiskt duplicera designelement på varje sida. Om du tänker på en typisk webbplats eller blogg, delar alla sidor element som rubriker, menyer, sidofält och sidfotar. När du lägger till ett nytt innehåll, presenteras det med samma rubrik, meny, sidofält och sidfot som alla andra sidor på din webbplats.

  Om du vill ändra hela utseendet på din webbplats kan du göra det genom att ändra temat.

 • Hur hanterar ett CMS webbplatsuppdateringar?

  CMS ger ett “backend” eller administrativt gränssnitt för att lägga till och redigera innehåll. Detta innebär att vem som helst kan använda ett CMS för att uppdatera innehållet på en webbplats. Så snart en ändring har gjorts i CMS-backend uppdateras presentationen av detta innehåll omedelbart på den offentliga webbplatsen i front-end.

 • Hur skiljer sig Drupal från WordPress?

  Till skillnad från WordPress föredrar Drupal inte någon typ av innehåll framför en annan. Alla innehållstyper är lika stora. Detta gör det särskilt bra för att bygga komplexa applikationer för datamanipulation som projekthanteringsverktyg, CRM-system, onlinebutiker och sociala medienätverk. Samtidigt fokuserar WordPress på specialinnehåll som blogginlägg.

  Som sagt, både WordPress och Drupal stöder en mängd olika innehållstyper och är idealiska för komplexa arkitekturer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me