Den bästa ASP-värden: Vem är det bästa för din webbplats? [Uppdaterad: 2020]

Jämför ASP Hosting

ASP (Active Server Pages) är ett skriptspråk på serversidan som släpptes 1996 av Microsoft. Ibland kallas ASP Classic, det ersattes av ASP.NET 2002.


ASP-webbplatser kräver Windows-servrar som använder den mest uppdaterade versionen av Internet Information Services (IIS). Stödet till ASP i IIS förväntas fortsätta åtminstone till början av 2020.

Vi kommer att diskutera de bästa ASP-värdarna nedan, men för tillfället är här våra experters val för de bästa ASP-webbhotellarna:

 1. Hostgator
  – Prisvärd paket, massor av adminverktyg, Parallels Plesk kontrollpanel
 2. Kör pappa
 3. Liquid Web
 4. Register.com
 5. InterServer

Hur valde vi de bästa ASP-värdarna?

Från hundratals värdar valde vi ut dem som erbjuder kvalificerat stöd för ASP och ASP.NET och efterfrågade programmeringsmoduler som MVC 3.0. Vi letade också efter ett bra urval av adminverktyg och den senaste versionen av IIS.

Sedan jämförde vi våra resultat med tusentals användarrecensioner från våra databaser.

ASP-värd

jämföra asp hosting

Vad du lär dig

Så – låt oss ta reda på:

 • Vad är ASP?
 • Är det samma som ASP.NET?
 • Vilka är fördelarna med att använda ASP?

Vi täcker dessa frågor och mer när jag leder dig genom grundläggande ASP-värd och hur man hittar en bra ASP-värd.

Jag kommer också dela mina rekommendationer för tre bästa ASP-webbhotell för att hjälpa dig komma igång i din sökning efter rätt värd för ditt projekt.

vad är asp värd

Vad är ASP Hosting?

“[T] han hatare och naysayers har fel, och ASP.NET är en teknik som du bör försöka lära känna.” – Jeremy McPeak

Med ASP-värd på en Windows-baserad server kan du köra skript med Microsofts Active Server Pages-teknik för att skapa interaktiva sidor, ge databasåtkomst och mer.

Servrar och operativsystem

Din webbhotellleverantör använder ett operativsystem (OS) för att köra sina servrar, precis som du kör ett operativsystem på din dator. Medan Linux-drivna servrar är majoriteten bland webbhotell, blir värdar med Windows-drivna servrar vanligare för vissa webbplatser.

Det beror inte på en liten del på den växande populariteten hos Microsofts Active Server Pages (ASP). I sin tredje iteration är ASP nu ett skriptspråk du kan använda för att skapa dynamiska och interaktiva webbapplikationer.

ASP och dess konkurrenter

ASP var den tredje dynamiska webbaserade tekniken som släpptes på 1990-talet och konkurrerade med PHP och andra liknande programmeringsspråk som CGI..

ASP skapades för att arbeta med Microsofts Internet Information Services (IIS). IIS är en inbyggd Windows-komponent som hanterar webbserver och andra Internetfunktioner i operativsystemet Windows.

Hoppa till resten av recensionen.

Vad är ASP?

ASP är ett mångsidigt skriptspråk på serversidan. Det kan användas för att skapa interaktiva webbplatser, fristående applikationer för kod, åtkomst till databaser (som MySQL eller Microsoft Access-databaser), kombinera HTML-sidor eller till och med för att utföra enkla användaranpassningar som att visa det lokala datumet och tiden för varje besökare på en sida.

Dessutom kan den användas till tillåta besökare att interagera med din webbplats innehållsobjekt som Active X eller Java-element.

dokumentation för aktiva serversidorMicrosofts utvecklarnätverk innehåller dokumentation på Active Server Pages (ASP). Tryck också på: en FAQ, handledning och kodprover.

ASP / Active Server Pages

ASP / Active Server Pages är HTML-sidor som bäddas in direkt i ASP-skript. Därifrån bearbetar ASP-skript på din värdleverantörs server innan de skickas till din webbplatsbesökares webbläsare för visning.

Kortfattat, din webbhotellösningsserver kör HTML-koden, sedan ASP-koden och sedan slutligen levererar innehållet till webbläsaren för din webbplatsbesökare att se.

ASP är särskilt känd för sin:

 1. Enkel användning
 2. Oberoende från skriptspråk, så du kan använda vad du vill. Du behöver inte använda Microsofts språk.
 3. Kort inlärningskurva
 4. Massor av dokumentation
 5. Stort online-community

ASP kan hänvisa till två olika ramverk: ASP och ASP.NET.

ASP vs. ASP.NET

Om du är lite förvirrad kan det bero på att det finns två saker där ute som heter ASP:

 1. ASP eller “ASP Classic”
 2. ASP.NET

Hur skiljer sig ASP.NET från ASP?

ASP.NET släpptes första gången 2002. Det har många av samma funktioner som ASP men har en mer stabil grund baserad på Microsofts .NET-serverteknologi.

asp-net hemsidaMicrosofts ASP.NET-webbplats erbjuder dokumentation, verktyg och utbildning.

Tillägg till det, medan ASP.NET är mycket säkrare och fungerar bra med flera webbplatser, kan det kräva mer resurser för att köra ordentligt, ASP Classic som ett utmärkt alternativ för väletablerade webbplatser.

Vad är några ASP-användningsfall?

Både ASP Classic och ASP.NET-språk är fortfarande populära, fastän.

Flera stora webbplatser, inklusive Yahoo Music och Newegg.com, körs på ASP Classic samt Microsoft.com.

När du ser en URL som slutar på “.asp” ser du en ASP-genererad webbsida. Många andra sidor förlitar sig också på ASP, men använder URL-omdirigering för att maskera dess användning.

FunktionASPASP.NET
Språk typTolkadSammanställt
Protokoll för databasanslutningActiveX Data Objects (ADO)ActiveX Directory Objects (ADO) .NET
Dela upp problemenBlandar HTML med kodningslogikSeparerar logikkoden från HTML
Objektorienterad?DelvisFullt

Stöder Microsoft ASP?

Microsoft har lovat fortsatt stöd för ASP i minst ett decennium efter lanseringen av Windows 8.

Detta gav både utvecklare och användare mycket tid att göra nödvändiga uppgraderingar till och utbyten på sina egna och värdiga system och uppgradera till ASP.NET om de vill.

Letar du efter mycket på Windows Hosting?
Våra läsare kan för närvarande spara 20% på HostGators Windows-planer. Använd denna rabattlänk
.

Vilka är fördelarna med ASP Hosting??

ASP-värd är ett bra alternativ om du behöver interaktiva webbsidor och applikationer som är kraftfulla men ändå enkla att skapa och underhålla, särskilt om du använder andra Microsoft-produkter, till exempel Microsoft Office Suite, med ditt webbinnehåll..

Behovet av Windows Hosting

Eftersom ASP är ett skriptspråk på serversidan kräver det en webbserver för att utföra sina uppgifter. Webbservern tillhandahålls av Microsofts IIS, så om din webbplats förlitar sig på ASP för dess innehåll, behöver du ett Windows-server-värdalternativ.

Om du använder andra Microsoft webbvänliga produkter som Kontor och Exchange Server, att integrera ditt webbinnehåll med dina kommunikations- och samarbetssystem är en kort stund.

välja asp host

Välja en ASP-klar värd

De allra flesta webbhotellleverantörer kör sina servrar med UNIX eller Linux-baserade operativsystem, till exempel CentOS.

Det omvända är sant när det gäller persondatorer, men de lätta, fria och öppna källkodsfunktionerna i Linux OS gör det till ett idealiskt val för de flesta webbhotell att köra sina servrar.

Inget Linux tillåtet

Men Linux kan inte göra allt och är inte det idealiska alternativet för alla. ASP-drivna webbplatser kan vara ett bättre val beroende på din webbplats behov och preferenser. Och ASP kan inte köras på Linux – det kräver en Windows-baserad server.

Windows-baserade servrar är i minoritet och kräver mer investeringar från webbhotellleverantören.

Av den anledningen kan du förvänta dig att betala lite mer för hosting än du skulle göra för en jämförbar nivå av UNIX-baserad hosting.

Varför kostar det mer?

Men det är värt investeringen om:

 • Du använder Office- eller Exchange-servrarna
 • Din webbplats beror på Microsofts produkter
 • Din webbplats är beroende av teknik som Silverlight
 • Du använder språk som Visual Basic eller Visual Basic.NET för skript
 • Du använder MS SQL (Microsofts egenutvecklade version av Structured Query Language) för distribution av innehåll eller datainsamling

Om du planerar att driva en webbplats som är beroende av ASP är det en bra idé att kolla med din potentiella webbhotell till vara säker på att de kan stödja din webbplats och ge alla alternativ du behöver.

Vad är för- och nackdelarna med ASP?

Som gör allt, har ASP också sin Achilles-häl tillsammans med sina underbara funktioner.

Fördelar

 • Lägg till, redigera eller ändra dynamiskt innehåll på din webbplats med din värdleverantörs Windows-server
 • Lägre inlärningskurva än avancerad efterföljare, ASP.NET, inklusive enkel integrering av data på befintliga webbsidor
 • Bygg enkelt avancerade webbapplikationer i ett välbekant programmeringsprogram, komplett med mindre kodning

Nackdelar

 • Den nyare, mer populära ASP.NET-lösningen har XML-baserade komponenter, bättre språkstöd, användarautentisering och nya kontroller för att dra fördel av att ASP Classic verkar underlägsen
 • ASP Classic, som körs under IIS-processutrymmet, är benägen att krascha och tvinga IIS att starta om, för att inte tala om att det inte finns några inbyggda säkerhetsåtgärder
 • Trots snabb utvecklingsmiljö, tvingas tolkning av kod varje gång ASP-sidor gör minskad skalbarhet

bästa asp värdar

3 bästa ASP-värdar

Som jag lovade är här mina personliga val av de bästa värdleverantörerna för ASP-värd.

A2 Hosting

A2 Hosting
är det bästa valet för dem som söker en webbhotell som stöder ASP. I själva verket erbjuder det ASP-specifika värdplaner som kommer med snabba snabba prestanda på webbplatsen, dygnet runt support och 99,9% drifttidsgarantier.

A2 värdhemsida

Dessutom får du ett gratis SSL-certifikat, evig säkerhet för att skydda din webbplats data och gratis CloudFlare ServerShield för ökad webbplatshastighet, förbättrad säkerhet och fördelarna med en solid CDN för snabbare leverans av innehåll till webbplatsbesökare.

Hostgator

En annan värdleverantör som erbjuder ASP-specifik värd är HostGator
. Till exempel erbjuder kunderna den kraftfulla Parallels Plesk-panelen, den Windows-baserade värdkontrollpanelen, IIS (Internet Information Services) och Microsoft SQL Server 2008 R2.

HostGator hemsida

Dessutom tillhandahåller HostGators Windows-värd gratis verktyg för byggande av webbplatser, installation med ett klick av populära skript och premiumstöd i form av telefon, livechatt och e-post.

Kör pappa

Slutligen, GoDaddy
erbjuder Windows webbhotelltjänster komplett med ett gratis domännamn, användning av Windows Server 2012 R2, ett klick installerar för skript som WordPress, Joomla och Drupal, och 24/7 webbplatsövervakning och säkerhetsskydd.

GoDaddy-startsida

Dessutom ger GoDaddy användare en gratis Microsoft Office 365-affärs-e-post för första året, 50 FTP-användare och åtkomst till en intuitiv kontrollpanel för att hantera din webbplats kontoinformation.

webbhotell-erbjudanden

Kan inte bestämma vilken ASP-värd som passar dig?
Prova A2 Hosting: de är snabba och pålitliga. Registrera dig med vår speciella rabattlänk
och spara 50% på sina värdplaner.

Andra funktioner i språk och ramverk

 • ASP.NET
 • .NET Framework
 • VB.NET
 • laravel
 • PHP
 • Ruby on Rails
 • Perl
 • django
 • Pytonorm
 • Server sida inkluderar
 • Java
 • Kall fusion
 • CodeIgniter
 • CakePHP
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

ASP Vanliga frågor

 • Vad står ASP för?

  ASP står för Active Server Pages.

 • Vad är ASP?

  En ASP-fil innehåller en kombination av HTML och skript för att skapa dynamiska webbsidor.

 • Vad är ett skript på serversidan?

  Serverns skript körs på servern innan innehållet skickas till besökarens webbläsare. Detta gör att du kan presentera anpassat innehåll utan att lägga någon belastning på besökarens dator.

 • Är ASP ett programmeringsspråk?

  Nej. ASP Classic och ASP.NET är ramar som gör det möjligt för utvecklare att använda ett antal språk för att bygga webbplatser. VB-skript eller C # är vanliga val, men det stöder varianter av Java, Ruby, Python, c ++, PHP och andra.

 • Hur skiljer sig ASP Classic och ASP.NET?

  Det finns några viktiga skillnader. ASP Classic använder tolkade skript, men ASP.NET är kompilerat. Det gör ASP.NET snabbare. ASP.NET stöder mer komplexa språk och används mer än ASP Classic.

 • Varför har ASP-filer .asp- eller .aspx-förlängningar?

  Generellt sett anger en .asp-förlängning en ASP Classic-fil. Ett .apsx-förlängning indikerar en ASP.NET-fil.

 • Vem använder serversidan skript?

  De flesta vanliga skript, inklusive populära CMS-verktyg, innehåller ett element i skriptsidan på serversidan. Du behöver inte veta hur du kodar för att använda den.

 • Vilka är de viktigaste alternativen till ASP?

  Java och PHP är de vanligaste alternativen, men Python och Ruby vinner mark.

 • Kan jag använda ASP på Linux?

  I de allra flesta fall är ASP installerat på Windows. Det finns lösningar för Linux-distribution, men de kan vara instabila och svåra att installera.

 • Kostar det mer att använda ASP?

  Ja. När du använder en Windows-teknik måste du betala mer jämfört med en Linux-motsvarighet. Detta beror på kostnaden för programvarulicenser. Om du köper värd kommer din värd att räkna upp kostnaden till din månatliga eller årliga prenumerationsbetalning.

 • Varför skulle jag vilja ha ASP över andra skriptspråk?

  Om du redan använder Windows-teknologier är det vettigt att hålla sig till samma verktygset. Om du börjar från grunden kan det finnas billigare alternativ, förutsatt att du inte behöver använda Windows-specifik funktionalitet i din applikation.

 • Vilken databasteknologi används bäst med ASP?

  MS SQL är det självklara valet. Det är också möjligt att använda MS Access och andra.

 • Varför är Windows webbhotellpaket mindre populära?

  Det finns två huvudutmaningar: kostnad och tillgänglighet. Windows kostar alltid mer på grund av licenspriset. Dessutom erbjuder färre webbhotellleverantörer Windows-paket.

  Om du planerar att sätta upp en blogg, ett forum eller en enkel webbplats kan det vara lättare och billigare att använda PHP på Linux.

 • Vad är IIS?

  IIS är Microsofts webbserverprogramvara. ASP installeras som en modul i IIS.

 • Kan jag koda i ASP på min Windows PC?

  Ja. Under kontrollpanelen, under Program och funktioner, måste du granska dina Windows-funktioner för att se till att ASP och IIS är aktiverade. Kontrollera under Internet Information Services.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map