De bästa enkla maskinerna som är värd: Vem är det bästa för din webbplats? [Uppdaterad: 2020]

Jämför Simple Machines Hosting

Jämför enkla maskiner värd


Vad du lär dig

Oavsett om det ökar engagemanget på webbplatsen, tillhandahåller kundsupport eller publicerar vanliga frågor, används forum fortfarande ofta av organisationer och företag.

I den här artikeln kommer du att lära dig om en populär och lättanvänd forumskapare som heter Simple Machines Forum. Vi tittar på vad som ligger under huven för den här applikationen och hur du kan använda det för att öka intäkterna och engagemanget.

Jag delar det du ska leta efter i en Simple Machines Forum-värd.

Och jag kommer att ge några rekommendationer för webbhotell för att starta din sökning.

vad är enkelt maskiner forum

Vad är Simple Machines Forum?

Simple Machines Forum (SMF) är ett gratis applikation som låter dig bygga en online-community, anslagstavla eller forum snabbt och enkelt och utan behov av avancerad programmeringsfärdighet eller tung användning av serverresurser.

SMF startade som ett kommersiellt projekt, men 2010 omregistrerades det som en ideell organisation som leds av en mångfaldig grupp av individer från hela världen. Teamet arbetar för närvarande med SMF 2.1.

Internetforum har funnits i årtionden och till och med innan World Wide Web tog fart, lokala anslagstavla och Usenet hjälpte människor att hålla kontakten och interagera uppkopplad.

enkla maskiner hemsida skärmdump
Simple Machines webbplats

Vilka är fördelarna med att använda Simple Machines Forum?

Även om sociala nätverk, användarkommentarsektioner och snabbmeddelanden har ersatt och förstärkt traditionella forum i många inställningar, är forum fortfarande ganska populära.

Vem använder enkla maskiner Forum?

Simple Machines Forum kan skapas av företag, olika organisationer eller helt enkelt grupper av människor med ett gemensamt intresse.

Många företag fortfarande lita på forum för att förbättra djupet i användarengagemang, erbjuda kundsupport, adress ofta ställda frågor (FAQ), erbjuda tips och råd, eller helt enkelt öka deras onlineavtryck.

Varför använda enkla maskiner Forum?

Forum är en låg kostnad, lågt underhåll sätt att utnyttja mänsklig interaktion och innehåll skapat av entusiaster för att locka fler användare och trafik.

Ett av de mer populära programvarupaketen som används för att skapa webbforum är Simple Machines Forum (SMF).

om enkla maskiner värd

Om Simple Machines Forum

Simple Machines Forum är skriven på HyperText Preprocessor (PHP) och använder MySQL-databashantering, vilket betyder att det är byggd kring några av de mest populära industristandarder.

Användningen av PHP, MySQL och det faktum att SMF är freeware har bidragit till att skapa ett stort och relativt aktivt utvecklingssamhälle.

Vilka är de bästa funktionerna hos SMF?

SMF erbjuder några förbättringar av standardforumfunktionerna. Dessa inkluderar:

 • Full integration med din befintliga webbplats med Server-Side Includes (SSI)
 • Många anpassningsbara teman
 • Ett backup-verktyg
 • Ett konverteringsverktyg för att konvertera ditt befintliga forum eller anslagstavla till SMF
 • Flera “broar” för sömlös integration med flera CMS.

Enkel anpassning

Du kan också anpassa din SMF-installation med hundratals tillägg för att förbättra säkerheten, funktioner och intäkter.

SMF publiceras under BSD 3-klausulicensen, så medan det är öppen källa, omfördelning av modifierad kod omfattas av flera riktlinjer.

SMF 1.0 och 1.1 publiceras under mer restriktiva OSI-godkända licenser, så distributionen av vissa modifierade komponenter kan vara begränsad.

Enkel anpassning av maskiner
Skärmdump via simplemachines.org

Den vibrerande SMF-gemenskapen

I viss utsträckning kompenserar den unga och livliga SMF-gruppen – med stöd av PHP och MySQL – för distributionsbegränsningar.

Nya anpassade moduler och teman publiceras regelbundet och om det är nödvändigt bör det inte vara svårt att hitta utvecklare som kan skapa anpassade teman och tweaks för ditt forum..

Distribuera SMF: Enkelt, meningslöst

Utvecklingen av Simple Machines Forum är relativt enkel. Vissa värdar inkluderar SMF som en “klick” -installation via Softaculous eller Fantastico, men även om din värd inte gör det är installationsprocessen inte alltför krävande och bör inte orsaka problem för de flesta användare.

Även om din värd inte erbjuder “ett klick” -funktion, är chansen stor att den erbjuder en guide för SMF-installation och inställning.

Det finns flera sätt att distribuera SMF:

Metod

Fördelar och nackdelar

Delad server

Lätt att distribuera och billiga värdplaner, men andra användare kan bromsa servern

Dedikerad server

Fullständig kontroll, men kan vara dyr och tidskrävande att installera

Molnserver

Lätt att justera kapacitet och billig men viss brist på kontroll över data

värd & Support för SMF

Simple Machines Forum har ett begränsat fotavtryck och eftersom det är gratis är paketet ett populärt val för individer och små organisationer med begränsade resurser.

Men du måste fortfarande hitta en lämplig värd.

Vilka värdbehov du bör tänka på för SMF?

Du måste se till att din värdleverantör stöder MySQL och PHP, men du är hårt pressad för att hitta en värd som inte gör det – trots allt är det industristandarder.

Processen kan variera beroende på värden, vanligtvis måste du ladda ner SMF, få FTP-åtkomstdetaljer för domänen, tillsammans med SSH-åtkomst, sortera ut MySQL-detaljer och fortsätt med att installera paketet.

Databas och filhantering

Detta betyder vanligtvis att du måste ställa in en MySQL-databas, ladda upp installationsfilen till ditt konto och packa upp den.

Kontrollera om din filhanterare har uppacknings- och behörighetsfunktioner – det kan vara nödvändigt att kontakta värdstödet och öppna en Secure Shell-session (SSH).

Efter det är det bara en fråga om att använda FTP för att packa upp installationsfilen och fyll i nödvändig databasinformation och ställa in administratörstillträde.

Hosting är lätt att hitta

SMF-support finns ofta även på grundläggande värdpaket, med eller utan “ett klick” -installationsfunktionalitet. SMF distribueras vanligtvis på delade servrar, vanligtvis Linux-, Apache-, MySQL-, PHP- (LAMP) -server.

värdar för enkla maskiner forum
Bild via Pixabay

Även värdpaket på startnivå stöder nödvändiga standarder, så det säger sig självt att det ska vara lika enkelt att installera SMF på dedikerade och hanterade dedikerade servrar.

Tänk på virtuella servrar

Om du verkligen ville köra din egen dedikerade server kan du öva på en virtuell maskin i Vmware eller VirtualBox innan du distribuerade den på en riktig server. VirtualBox har en fördel eftersom det är gratis och öppen källkod.

Ställa in en virtuell server låter dig också testa nya versioner av programvara när de blir tillgängliga så att du inte orsakar huvudvärk för dina användare.

Du kan också bli bekant med administrationen om du inte redan har gjort det. På så sätt är du redo för prime time när du startar ditt forum.

Hosting support & Säkerhet för SMF

Forum tenderar att presentera ett stort mål för skadliga skådespelare, allt från mest välvilliga troll till spammare och phishers.

Därför är det viktigt att säkerställa säkra filtillstånd och hålla programvaran uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna. SMF support erbjuder all relevant information om tillgängliga och kommande uppdateringar.

Varför är säkerhet så viktigt med SMF?

Jobbet med att hålla med säkerheten är svårare för webbapplikationer eftersom de har många rörliga delar: webbservern, databasservern, PHP och själva operativsystemet.

Alla dessa kan konspirera till öppna upp stora säkerhetshål i din installation av SMF.

Hanterar du din egen server?

Värdleverantören på en hanterad server kommer att hålla saker uppdaterade, men om du kör din egen server kommer det att kräva lite arbete för att hålla dig uppdaterad.

Du bör låta dina serveruppdateringar köras och uppmärksamma nya utgåvor av SMF på dess hemsida.

hur man får enkla maskiner värd

Få enkla maskiner Forum

Om din värdleverantör inte erbjuder enkla maskiner som en klickinstallation (skam på dem!) Är det enkelt att installera enkla maskiner, förutsatt att du har en befintlig LAMP-server konfigurerad med de senaste versionerna av MySQL och PHP.

Vi kommer också antar att du redan har en FTP-klient på din maskin. Nästa steg är:

 1. Skapa en ny databas med antingen phpMyAdmin eller din webbhotells kontrollpanel.
 2. Ladda ner installationsfilen för Simple Machines från webbplatsen.
 3. Extrahera arkivet i en mapp på din lokala maskin.
 4. Ladda upp mappen till din server via SFTP till en katalog som webbservern använder.
 5. Se till att behörigheterna är korrekt inställda i katalogen. Det ska vara läsbart men inte skrivbart av andra.
 6. Kör installationsprogrammet genom att navigera till din server i en webbläsare. Installatören leder dig genom processen att ställa in forumet med grundläggande forum- och databasinställningar.

Processen beskrivs mer detaljerat på Simple Machines wiki.

bästa enkla maskiner värd

Mina val: 3 värdar för enkla maskinforum

Eftersom Simple Machine Forums körs på en standard LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) -stack som stöds av webbhotellindustrin, har du ett stort utbud av leverantörer.

De flesta av leverantörerna erbjuder inte SMF förinstallerat, men många av dem har det tillgängligt som en 1-klick installation. Även om de inte gör det är det fortfarande ganska enkelt att installera.

Verktyget ovan låter dig söka igenom hundratals värdar. Men om du föredrar att börja med en mindre lista, här är dina bästa spel för att vara värd för SMF.

Siteground

SiteGround är ett fast val för en SMF-installation. Deras inledande planer börjar på $ 3,95 per månad. Den grundläggande delade värdplanen erbjuder 10 gigabyte lagringsutrymme, vilket är mer än gott för ett litet forum. Du får till och med en gratis Låt oss kryptera SSL-certifikat för extra säkerhet.

Siteground-skärmdump

GreenGeeks

Om du förutser fler användare har GreenGeeks obegränsad lagring och bandbredd. Deras introduktionspris är bara ett öre mer till $ 3,56.

GreenGeeks värdhemsida skärmdump

Liquid Web

Om du vill hantera din egen server erbjuder Liquid Web en VPS-plan som börjar på 50,00 $ per månad. Det är mycket överkomligt och erbjuder alla funktioner du behöver, inklusive MySQL och cPanel.

Skärmbild för hemsidan för flytande webbhotell

Andra funktioner i forum

 • vBulletin
 • phpBB
 • Invision Board

Enkla maskiner Vanliga frågor

 • Vad är Simple Machines Forum?

  Simple Machines Forum (SMF) är en öppen källkodsprogram för att bygga online-forum och anslagstavlor. Det ses allmänt som en av de bästa på marknaden.

 • Varför använder människor enkla maskiner?

  Simple Machines Forum är en prisbelönad, öppen källkodsplattform för utveckling av forum och anslagstavlor som är utformad för att köras på servrar – även de med begränsade resurser.

  Förutom att det är enkelt på servrar är det också utformat för att vara lätt att använda för nybörjare webbutvecklare.

  Om du är en första gången webbansvarig och ett forum eller en anslagstavla är din idealiska plattform, är Simple Machines Forum en utmärkt plattform för dig att använda.

 • Vilka är nackdelarna med enkla maskiner?

  Simple Machines Forum har sin egen mjukvarulicentyp. Därför stöder inte programvaran med öppen källkod så plattform som den andra.

  Denna individualiserade licenstyp förhindrar källkoden från att omfördelas och förhindrar också att tidigare versioner ändras utan skriftligt tillstånd.

  Om du ska använda en öppen källkods forumplattform kanske du vill leta efter ett alternativ till enkla maskiner så att du kan hitta ett större community för utveckling och support.

 • Vilka är alternativen till enkla maskiner?

  Det finns flera alternativ till Simple Machines Forums för hantering av forum och anslagstavlor.

  Tre av de mest populära alternativen är phpBB, bbPress och vBulletin.

  Var och en av dessa alternativ har olika licenstyper – phpBB är 100% open source, bbPress är open source och finns som ett plugin för WordPress, och vBulletin är en kommersiell och proprietär plattform.

 • Måste jag veta hur man programmerar för att använda enkla maskiner?

  Inte riktigt. Till skillnad från många som är gratis att använda anslagstavla, har Simple Forums en modifierad användarlicens som förhindrar modifiering och publicering av kod.

  På grund av detta måste programmeringskunskapen för att flytta ett Simple Machines Forum framåt genom utveckling göras av Simple Machines Organization.

  Programmeringskompetensen är på dem, inte du.

 • Måste jag vara orolig för installation?

  Inte riktigt.

  Om du ska inkludera stavkontrollfunktioner i ditt forum, måste du installera GNU Ansell 0.50+ på din server.

  Det finns också några innehållshanteringssystem där som kan överbrygga med enkla maskiner för att lägga till forumfunktionalitet, så om du använder ett av dessa måste du ladda ner bronfilen.

  Annars är serverkraven för Simple Forums mycket standard och fungerar med nästan vilken serverinstallation som helst.

 • Finns det någon anledning att inte använda installationsguiden med ett klick?

  Om du behöver överbrygga ditt Simple Machines Forum med ett av de tidigare nämnda innehållshanteringssystemen, kanske det inte är bra att använda installationsguiden med ett klick.

  Men om du startar ditt anslagstavla och forum från grunden och Simple Machines Forum är tillgängligt från din webbhotell som installation med ett klick, använd det.

 • Vilka är kraven för Simple Machines webbhotell?

  En standard LAMP-stack fungerar bra för att vara värd för ett Simple Machines Forum.

  LAMP är en förkortning för en serverkonfiguration som inkluderar Linux, Apache, MySQL och PHP.

  Även om det är en föredragen installation, bör andra Unix-baserade servrar och Windows-servrar fungera också, förutsatt att dessa har Apache-, MySQL- och PHP-versionerna uppdaterade.

 • Kan jag vara värd för ett Simple Machines Forum på en delad värdplan?

  Många värdleverantörer inkluderar Simple Machines Forum som en installation med ett klick, så det bör vara bra om din webbplats bara börjar använda det på en delad webbhotell..

  Se till att din delade värdplan kan uppfylla minimikraven för enkla maskiner före installationen.

  När ditt forum börjar växa sin användarbas och trafikkrav, kommer du troligen att behöva uppgradera till en dedikerad värdlösning (och en virtuell där) för att skala din databas och lagring utan serviceavbrott.

 • Vad betyder självhosting? Jag behöver inte köra en server själv, gör jag det?

  Webbplatser med egen värd kräver inte att du personligen äger en server och hanterar den för att vara värd för din webbplats. Istället innebär självhosting helt enkelt att hosting inte tillhandahålls direkt av utvecklingsgruppen som skapade Simple Machines Forums.

  För att kunna använda en självhostad anslagstavla och ett forumsystem som Simple Machines, måste du kontraktera en värdleverantör innan du bygger din webbplats.

 • Behöver jag hanterad hosting för att kunna använda enkla maskiner som min forumplattform?

  Svaret på den här frågan beror på ditt svar på frågan, “Hur stort ansvar är du villig att ta för underhållet av din webbplats?”

  Ju mer komplex ditt forum och anslagstavla blir med plugins, teman och ytterligare funktioner, desto större blir ditt behov för professionellt hanterad webbhotell.

  Delad hosting kommer ofta med några hanterade tjänster inkluderade.

  Om du har en dedikerad värdlösning krävs det dock förvaltade tjänster som en del av ditt avtal, som är fallet med någon egen värdplattform för alla forum och anslagstavlor..

 • Hur jämför enkla maskiner med phpBB som en forumplattform?

  Båda dessa forumplattformar är öppen källkod och är fria att använda. Som sagt, deras licenser är mycket olika.

  Med enkla maskiner har du inte tillgång till kodbasen för att göra förbättringar eller ändringar.

  Med phpBB kan du få tillgång till koden, eftersom den publiceras under en “GNU General Public License.”

  På grund av denna tillgänglighet är det mycket mer troligt att du hittar anpassade teman och plugins som kan integreras i ett phpBB-forum än att hitta liknande mods för Simple Machines Forum.

  Beroende på hur unik du vill att din foruminstallation ska vara kanske du vill välja en tjänst framför den andra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map