Cloud Hosting: Snabb och skalbar värd för din webbplats

Jämför Cloud Hosting

Cloud hosting är känt för sin skalbarhet och pålitlighet. Det är ett vanligt val för nystartade företag och växande företag eftersom det kan hantera plötsliga trafikspikar utan att det påverkar webbplatsens prestanda.


Det finns många faktorer att tänka på när du väljer en molnvärd. Till exempel kommer vissa värdar omedelbart att skala åt dig. Andra kräver att du justerar kontoinställningarna manuellt först.

Här är våra experters val för de 5 bästa molnvärdarna:

 1. Siteground
  – Dagliga säkerhetskopior, helt hanterade, gratis SSL
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. Hostgator
 5. Liquid Web

Hur valde vi de bästa molnvärdarna?

Vi kortlistade molnvärdar som erbjuder dagliga säkerhetskopior, avancerad säkerhet, användarvänlighet och teknisk support av hög kvalitet. Sedan testade vi serverhastigheter.

Från dessa identifierade vi värdar som erbjuder sceneringssidor, utvecklarverktyg, gratis CDN: er och dedikerade IP: er. Slutligen tog vi upp tusentals användarrecensioner från vår egen databas.

Vad du lär dig här

Molnhotell blir mer och mer vanligt. Just nu finns det många värdar som erbjuder det. I den här artikeln kommer jag att förklara det för dig och hjälpa dig att få det bästa molnvärdet för dina behov.

Cloud Hosting

Dags att kolla Cloud Hosting och det är släktingar.

Vad är Cloud Hosting?

Molnet är ett IT-ordord som betyder många olika saker. Beroende på sammanhanget kan det betyda fjärrlagring, tjänster eller synkronisering. När det gäller webbhotell betyder molnhotell ett mer modernt och mer flexibelt tillvägagångssätt för servrar.

Innan vi definierar molnvärd, observera att olika värdar har sina egna definitioner av termen. Vi tittar på de två vanligaste fördelarna: elasticitet och tillförlitlighet.

Innan molnet

Innan molnet innebar webbhotell att hyra en bit serverutrymme från en fysisk enhet. Vissa typer av hosting fungerar fortfarande inom den gränsen. Om du till exempel hyrde en hel server kan du välja konfigurationen för servern, inom enhetens gränser.

Med molnhosting kan du:

 • Bryt dig fri från servergränser, t.ex. enhetsbegränsningar
 • Skapa virtuella servrar – Kombinera resurserna för ett kluster av maskiner, snarare än bara en
 • Hantera trafikspikar – Öka resursen på resan, på grund av att värdplanerna ökar för att möta efterfrågan
 • Ökad tillförlitlighet – Kopior av webbplatsen kan placeras på mer än ett ställe, med en andra nod som är klar att ta över om den primära noden misslyckas
 • Bättre drifttid – Vissa värdar som erbjuder molnhotell annonserar mycket bättre drifttidsgarantier – i vissa fall 100 procent.

Distribuerade servrar

Olika värdar ger denna redundans på olika sätt; vissa kommer att placera webbplatsen på flera lagringsenheter, medan andra använder flera virtuella servrar.

Dessutom är moln ofta spridda över olika fysiska platser för extra skydd mot “Guds handlingar.” Vissa värdar använder lastbalanseringsteknik för att se till att det virtuella datacentret klarar av efterfrågan när det ökar och minskar.

Vad exakt är molnet?

Ordet “moln” är ett stort surrord i dag. Och många har ifrågasatt vad molnet till och med är. Finns det någonstans fysiskt? Är det bara den här magiska platsen där alla våra uppgifter hålls för att frigöra utrymme på våra enheter?

Molnets terminologi är ofta en väldigt förvirrande faktor för de som är nya i ämnet, vi bryter ner det för dig i lekmän, för enkel förståelse.

Väl, molnet är inte en plats som hänger i luften ovanför våra huvuden som många av oss vill föreställa oss. Istället är det ett fysiskt utrymme där data lagras. Kort sagt, cloud är ett nätverk av servrar. Objekt lagrade i molnet bor på flera fysiska servrar som kan lokaliseras nästan var som helst i världen.

Vad är en molnserver?

En molnserver är en server som används för molnberäkning. I stället för att existera som en faktisk fysisk server, a molnserver är en virtuell server som körs i en molnberäkningsmiljö. Den är byggd, värd och tillhandahållen praktiskt taget. Data som lagras på en molnserver finns inte på en fysisk server, som är fallet med dedikerade servrar. Istället kan denna information spridas och kopieras över ett nätverk av servrar.

Cloud Server Network

En visuell representation av flera, sammankopplade molnservrar.

Cloud vs Shared Hosting

Detta skiljer sig från en delad server på många sätt.

När du är värd för en webbplats på en delad server finns din webbplats på en fysisk server tillsammans med andra användare. Du delar serverns resurser, som diskutrymme och bandbredd, med dessa andra kunder i ditt webbhotell.

Detta innebär också att din användning kan påverka prestandan för andra människors värdstjänster som delar servern med dig och vice versa.

Med molnvärd, värdleverantörer kan erbjuda dig förutdelade och dedikerade resursbelopp. Det beror på att dina tjänster inte är begränsade till de resurser som en server kan tillhandahålla.

Och eftersom din webbplats inte är värd bara på en fysisk plats behöver du inte dela resurser med någon annan. Detta är vad som ger moln-värd servrar deras stora kraft.

PålitlighetMekanismResurser
Delad serverUtsatt för problem på grund av delad miljöWebbplatsen körs på en fysisk server med andra användareFasta resurser
Cloud ServerNära felsäker, på grund av formbar miljöWebbplatsen körs i en dedicerad miljö i en molnberäkningsmiljöFlexibla resurser

Glöm inte tillförlitlighet

Annan skillnaden mellan delade servrar och molnservrar är tillförlitlighet. Eftersom molnet länkar flera källor till resurser är det nästan helt fel-resistenta.

Data distribueras över olika fysiska platser, så ett problem på en plats är osannolikt att påverka filer lagrade i molnet. Vanligtvis finns dina data som speglade kopior på minst tre olika platser.

Förväxla inte molnservrar med VPS

Vissa tror att en molnserver och en virtuell maskin är samma saker. Men en molnserver skiljer sig från en virtuell maskin.

En virtuell maskin är en datorbild som beter sig som en dator men inte är en fysisk dator. Låter förvirrande? Det är faktiskt mycket enklare än det verkar.

En virtuell maskin är precis som en dator i en dator. Det körs vanligtvis på en fysisk dator, ungefär som ett datorprogram. Den isolerar program och programvara till den här virtuella maskinen istället för att låta den fly till själva datorn.

Vad är Cloud Computing?

Cloud hosting är inte samma sak som cloud computing. Väsentligen, molnhotell är en form av molnberäkning. Definitionen av molnberäkning är i princip lagring och åtkomst av program eller data via internet. Den använder ett nätverk av fjärrservrar snarare än lokala servrar eller din egen dator.

Till exempel deltar du i cloud computing när du lagrar foton eller dokument på Google Drive eller till och med när du skickar e-post. När du är lagring, hantering eller bearbetning av data med hjälp av internet snarare än på din enhet, deltar du i molnberäkning. Online molnlagring blir mer och mer populärt eftersom människor njuter av tillgängligheten som det ger dem.

5 Cloud Computing-fördelar för företag

Fördelarna med molnberäkning är många. För personer som använder datorer för grundläggande, personliga uppgifter, molnberäkning kan frigöra deras enhetslagring. Det gör också våra filer tillgängliga från flera olika enheter snarare än bara en. Till exempel kan molnberäkning kontrollera ditt e-postmeddelande från din telefon, surfplatta, bärbar dator eller en arbetsdator. Din e-postmeddelanden levereras till e-postklienterna på vilken enhet du visar dem på snarare än att existera i bara ett fysiskt utrymme.

Webmail-demonstration

En kort demonstration av webbmailgränssnittet med Roundcube via Siteground.

För företag kan molnberäkning säkert eliminera mycket krångel, med ett stort antal fördelar:

 1. Kostnadsminskning
 2. Resurser och lagring
 3. Effektivitet
 4. Flexibilitet
 5. Katastrofåterställning

Kostnadsminskning

Det minskar IT-kostnaderna och ger dem mycket mer flexibilitet med vad de kan göra med deras data. Företag som använder molnhotell behöver inte ha fysiska servrar eller hårdvara som måste uppgraderas eller repareras.

Detta minskar också kostnaderna för energiförbrukning och ytterligare personal som behövs för att ta hand om fysisk hårdvara. Och om något skulle gå fel behöver inte företag fixa själva problemen. Tredjeparts molnleverantörer kommer att ta hand om reparationer och underhåll av servern.

Resurser och lagring

Cloud computing tillåter också företag att bara betala för de resurser de behöver.

De kan enkelt skala sina lagrings- och driftsbehov upp och ner när deras verksamhet expanderar eller lullar.

Effektivitet

Bortsett från webbhotell använder företag molnberäkning för att öka effektiviteten på arbetsplatsen. Molntjänster gör det möjligt för anställda och team att arbeta tillsammans.

Detta underlättar arbetet eftersom teammedlemmar inte behöver ständigt skicka uppdaterade filer runt eller kämpa för att se till att alla är uppdaterade och informerade om förändringar.

Flexibilitet

Cloud computing gör att många människor kan arbeta med ett projekt från olika platser. Med hjälp av cloud computing kan alla som arbetar med sitt projekt ha tillgång till samma filer.

De kan aktivt redigera och uppdatera saker på ett ställe som alla kan se. Detta tillåter också anställda att arbeta från olika platser istället för att behöva vara på kontoret.

Som ett resultat har molnberäkning gjort det möjligt för frilansare och avlägsna anställda att arbeta lika effektivt som interna anställda.

Katastrofåterställning

Cloud computing hjälper tusentals företag att spara tid och pengar för att få lämplig täckning för katastrofåterhämtning.

Detta skulle normalt inte vara överkomligt för mindre företag.

Vanliga molntjänsttjänster

Det finns många molntjänster. Dessa sträcker sig från applikationer som Dropbox och Google Drive, till molnhostmiljöer för webbplatser och applikationer.

Molntjänstleverantörer gör molnberäkning tillgänglig för alla, inte bara utvecklare.

De debiterar ofta en månatlig eller årlig prenumeration för människor att använda sina resurser. Och du kan vanligtvis välja att betala mer för extra lagringsutrymme eller ökad flexibilitet.

De bästa molntjänsterna är de som tillåter lagring och fildelning. Dessa typer av tjänster ger dig enkel tillgång till dina uppgifter oavsett var du är i världen.

Få åtkomst till viktiga dokument från vilken dator som helst. Hitta dina foton att dela med människor från någon annans dator. Spela din egen musik på en annans telefon. Som det är klart, dessa molntjänster har en mängd fritids- och arbetsrelaterade användningar.

Många molntjänster är faktiskt gratis upp till vissa användningsgränser. Dessa gratis konton kan sätta gränser för hur mycket lagring du kan använda eller storleken på filer du kan ladda upp. Vissa tjänster erbjuder också en tidsbaserad gratisversion när du börjar. Några av dessa gratis molntjänstalternativ har redan nämnts, till exempel Google Drive och Dropbox. Andra inkluderar MEGA, pCloud, MediaFire och OneDrive.

IaaS, PaaS och SaaS

Programvara som en tjänst (SaaS), plattform som en tjänst (PaaS) och infrastruktur som en tjänst (IaaS) är tre olika modeller för molnberäkning.

Den mest grundläggande formen, IaaS, tillhandahåller de grundläggande byggstenarna som är nödvändiga för molntjänster. Dessa är datorresurserna som görs tillgängliga av servrar. Till exempel diskutrymme och bandbredd. IaaS-leverantörer ger sina kunder molnservrar och ett sätt att komma åt dessa via en instrumentpanel eller API.

Bekanta dig med skillnaderna mellan IaaS, PaaS och Saas – förståelse för olika molnberäkningsmodeller hjälper dig i dina företag som webbansvarig.

PaaS är nästa steg upp från IaaS. PaaS tillhandahåller en plattform som människor använder för att utveckla och distribuera programvara på. Användare av PaaS kommer att få en fullständig värdmiljö komplett med serverprogramvara och resurser som görs tillgängliga av infrastrukturen. Detta är vanligtvis vad du får från grundläggande webbhotellleverantörer.

Slutligen är SaaS fullt fungerande och redo att gå program. Folk kan komma åt SaaS direkt från sina webbläsare. Detta är den form av molnberäkning som de flesta internetanvändare kommer att känna till. Med SaaS tar tredje parts tjänster allt från serverresurser till hantering och distribution av programvara.

webbhotell kupong

Letar du efter rätt molnhotell?
A2 Hosting kom i nr 1 i våra hastighetstester. Läsarna kan för närvarande spara stort på sina moln VPS-planer. Använd den här specialrabattlänken
för att få affären.

Förstå skillnaderna

IaaSPaaSSaaS
 • Infrastruktur som en tjänst
 • Virtuell plattform som krävs för att driva miljö och applikationer används
 • Inkluderar lagring som ett tjänsteerbjudande
 • Plattform som en tjänst
 • Driftsmiljö ingår, till exempel Windows / .NET, Linux / J2EE
 • Val av applikationer distribueras
 • Mjukvara som en service
 • Driftsmiljön till stor del irrelevant
 • Helt funktionella applikationer tillhandahålls (CRM, ERP och e-post)

Cloud Security: Public vs Private

När molnet blir en del av våra relationer med teknikföretag, kommer det alltmer att få rubriker runt om i världen. Högprofilerade säkerhetsöverträdelser har gjort vissa företag nervösa för att anta molnberäkning, och forskning görs för att avgöra hur säker molnet är.

De flesta av dessa rapporter avser dock molnlagring, där kryptering är mer oroande. Om du är värd för din webbplats i molnet kommer din värd helt enkelt att be att följa vanliga säkerhetsrutiner, till exempel att använda unika lösenord och hålla skript uppdaterade. Faktumet att din webbplats är värd i molnet kommer inte att ändra bästa praxis för säkerhet.

Den enda varning är det de flesta webbplatser är värda i offentliga moln. Värden tar bort säkerhet som hindrar alla kunder som tränger sig in på andras webbplatser eller servrar, och de flesta webbplatser kommer att fungera perfekt i denna miljö. För absolut bästa säkerhet, a privat moln är ett bättre alternativ, men detta är naturligtvis mycket dyrare service.

Vad är privat molnlagring?

Privat molnarkitektur finns i en organisationens eget datacenter. Som ett resultat är privata moln tillägnad bara en organisation snarare än att betjäna flera företag som offentliga moln gör.

Privat molnberäkning används vanligtvis av företag som behöver full kontroll över sina värdmiljöer. De vill ha den extra anpassningsförmågan att äga sin egen infrastruktur. Detta är bäst för företag som har oförutsägbara datorbehov.

Vad är Public Cloud Computing?

Offentliga molntjänster tar bort alla hanteringsuppgifter. Personer som använder denna form av molnberäkning ansvarar inte för någon hantering av sin värdmiljö. I stället värdleverantörens datacenter är värdens ansvar. De ger dig bara resurserna och tar hand om allt annat.

Privat molnlagring kan ge organisationer mest säkerhet för sina data. Det beror på att deras resurser inte delas med andra organisationer.

Å andra sidan är en hybridmolnmodell en molnberäkningsmiljö som kombinerar både offentliga och privata molntjänster. Så, hur skulle detta se ut i en organisation och varför skulle företag välja detta?

Företag kan använda privat molnlagring för att vara värd för känslig data och offentliga molnlösningar för mindre kritiska resurser. Detta fungerar bra för arbetsbelastningar som är mycket dynamiska. Betydelse, arbete som är oförutsägbart och som ibland kan kräva högre säkerhet eller olika datorbehov. Till exempel kan företag föredra säkerheten i en privat molnmiljö, men njuta av flexibiliteten i att lägga till resurser från en offentlig molnlösning när deras resursbehov plötsligt ökar.

Vill du ha mer information? Se vårt kapitel om cloud computing i vår ultimata guide till webbhotell.

Cloud Hosting vs VPS Hosting

Många värdar kunder växer ut delad värd, och nästa naturliga steg är en Virtual Private Server (VPS) eller molnhotellpaket. I själva verket är molnvärd och VPS-värd mycket lika:

 • Båda använder visualisering i kärnan i sin tjänst
 • Båda isolerar kundernas virtuella servrar så att de inte hindrar varandras tjänst.

Molnens huvudfördelar

 • Tillgång till en pool av resurser, snarare än bara en maskin
 • Virtuella servrar kan snabbt (ibland direkt) skalas upp och ner
 • Drifttiden kan vara bättre.

Om du inte är säker på vilken tjänst du ska välja, tala med din ideala värd om dina individuella behov innan du låser dig in i en långsiktig värdplan.

Cloud VPS

Cloud VPS-resurser via WhoIsHostingThis

Molnvärd och VPS-värd är mycket lika. Men många tror felaktigt att termerna kan användas omväxlande. Det finns faktiskt några inneboende skillnader mellan de två.

Cloud hosting, som vi vet, uppnår dess funktionalitet genom att sprida resurser över flera delade maskiner. Men dessa resurser ägnas åt dig som om du äger din egen server.

Å andra sidan ger en VPS dig din egen partitionerade server. Detta innebär att du får din egen del av en faktisk server med dina egna tilldelade resurser. Så det är lätt att se att i båda fallen isoleras användarnas resurser så att de inte påverkar andra användare på samma servrar.

Cloud Hosting vs dedikerade servrar

Många värdföretag erbjuder både VPS- och molnhotellternativ. Andra ger bara det ena eller det andra. Många företag har också dedikerade servrar som kan ge högre kontroll för användare.

Dedikerade servrar skiljer sig från både molnvärd och VPS-värdalternativ. När du köper en dedikerad server köper du användningen av hela servern. Detta skiljer sig från en VPS där du helt enkelt tilldelas specifika resurser över flera delade servrar. Resurserna för dedikerade servrar är helt isolerade till en enda värdkund.

Cloud Dedicated

Dedikerade serverresurser via WhoIsHostingThis

Dedikerade servrar är ett populärt val för stora operationer av uppenbara skäl.

Som ett resultat är det tydligt att se att dedikerade servrar resulterar i den mest kontroll du kan ha över en fjärrvärddmiljö. Eftersom du äger hela servern kan du konfigurera din värdmiljö du vill. Dedikerade servrar möjliggör också optimala prestandanivåer. Och eftersom du är den enda som använder servern kan användare njuta av de högsta säkerhetsnivåerna.

Däremot är VPS och molnhotell mycket billigare än dedikerade servrar. Med VPS-planer på topp som det mest budgetvänliga alternativet för människor som bara behöver mer kraft än delad hosting tillåter dem.

Hur man letar efter en molnleverantör.

De flesta medelstora företag kommer att dra nytta av molnhotell. Billiga delade värdplaner kommer att räcka för att möta kraven från personliga webbplatser och småföretag. Vanligtvis flyttar företag till molnet när de växer ut värdmiljöerna för delad webbhotell.

När du letar efter en molnhotellleverantör vill du se till några saker. Först vill du veta om företagets datacenter och infrastruktur:

 • Använder de den supersnabba kraften i SSD-molnhotell?
 • Var finns deras servrar?
 • Är dessa platser säkrade efter dina förväntningar?

Du kan ofta hitta svar på dessa frågor på webbplatserna för värdföretag.

Notera: Men ibland kommer inte företag att avslöja någon information om sina servrar eller om deras infrastruktur. Detta innebär vanligtvis att de hyr eller äger servrar i ett annat företags datacenter snarare än att äga sina egna.

Serverinfrastruktur

SSD-enheter är mycket snabbare än traditionella hårddiskar. Så helst skulle du välja en webbhotell som använder SSD-skivor i servrarna. SSD står för solid state drive. Det betyder att det inte finns några rörliga delar på hårddisken. Som ett resultat har serverns hastighet är inte beroende av hur snabbt disken kan rotera som är fallet med traditionella hårddiskar.

Traditionella hårddiskar kan kallas SATA eller SAS. Så när du tittar på olika värdar, se upp för dessa specifikationer. Typiskt, om en webbhotell har SSD-baserad webbhotell, kommer de att annonsera detta ganska öppet på grund av den enorma hastighetsökningen du kan få från dessa.

Säkerhetsfunktioner

Du vill också veta vilken typ av säkerhetsfunktioner som finns för att skydda dina data. Eftersom molnhotell placerar dina data tillsammans med andra användares data är säkerhetsriskerna mycket högre än med dedikerade servrar. Och din information distribueras mellan flera servrar, till skillnad från med delad hosting där den förblir på bara en server.

Säkerhet är mycket annorlunda än när du driver ditt företag i ett privat molnätverk. Intern serverinfrastruktur innebär att ditt företag kan vara säker på att servrar är säkra mot externa hot.

Med molnhotellserver måste du lita på din leverantör av molntjänster för att hålla dem säkra. Av denna anledning kan du vara bekvämare att värd hos en leverantör som äger sitt eget datacenter. Detta innebär att de kommer att ha stram kontroll över anläggningens säkerhet. Och de listar ofta alla säkerhetsfunktioner som de har på plats, såsom 24/7 bemannade faciliteter och övervakning av säkerhetskameror.

Inkluderade resurser

Som med alla värdplaner, vill du också vara uppmärksam på de resurser du får. Vissa värdföretag kommer att hävda att du kan få obegränsad diskutrymme och bandbredd med sina molnhotellplaner. Bluehost är ett sådant företag som erbjuder detta. Men se upp, dessa resurser är bara obegränsade under normal webbplatsanvändning. Kunder som lagrar stora filer eller använder värdkontot för filöverföring kan överskrida värdplanens användningsgränser.

Hostgator Cloud

Hostgator erbjuder intern jämförelse av sina tjänster, inklusive Cloud Hosting.

Det är därför jag gillar att se tydligt definierade resursgränser, till exempel på molnplanerna från HostGator. På det här sättet vet du den exakta mängden diskutrymme och bandbredd du har till ditt förfogande. Med molnhosting kan du enkelt uppskala dina resurser när du upplever besökspikar eller högre prestandakrav ändå.

Användarvänlig kontrollpanel

När man söker efter en värd kommer många att tänka på användarvänligheten för kontrollpanelen. Personer som använder molnvärd är inte alltid utvecklare. Faktum är att människor som har mycket teknisk kunskap tenderar att föredra VPS-planer för högre kontroll över sin värdmiljö.

Som ett resultat är det viktigt att kontrollpanelen från värdleverantören är intuitiv att använda. Många värdar använder en anpassad version av cPanel för detta. Du måste använda kontrollpanelen för att se din resursanvändning och skala dina utsläpp när du behöver mer eller mindre.

cPanel Demo

cPanel-demonstration.

Det är viktigt att kunna göra detta så att din webbplats kan få den kraft den behöver. Men också så att du inte betalar för oanvända resurser när du inte behöver dem.

Garantier för upptid

När du är värd i molnet är det enkelt att hitta mycket högre drifttidsgarantier än för delad webbhotell. Detta beror på flera speglade kopior av dina data som är spridda över olika servrar. Om en server går ner är det osannolikt att din webbplats kommer att uppleva driftstopp eftersom kopiorna kommer att hålla den igång.

Var noga med att försöka få kompensation om det skulle vara problem med stillestånd hos din värd. Ingen skada att försöka!

Se till att din värdleverantör har en drifttidsgaranti för att säkerställa att du kan förvänta dig en konsekvent drifttid. Många kommer att ge dig någon form av ersättning om du också upplever betydande driftsstopp.

Gratis molnvärd

Det finns några få företag som erbjuder någon form av gratis molnhotell. Dessa är Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform och Microsoft Azure. Dessa tre företag erbjuder både PaaS- och IaaS-molnberäkningsmodeller. De flesta värdföretag ger sina kunder PaaS-lösningar.

AWS är ett av de mest populära värdalternativen för utvecklare eftersom de ger sina kunder full kontroll genom en IaaS-modell. Med AWS gratis nivå, får deras användare hela 12 månader att använda sina tjänster.

Amazon Web Services Cloud Hosting gratis

Amazon Web Services Cloud Hosting har ett gratis 12-månadersnivå.

Google Cloud Platform har också en gratis nivå. Detta låter utvecklare bygga, testa och distribuera applikationer. Deras infrastruktur är mycket skalbar som molnhotell borde vara. Deras kostnadsfria testperiod är också tillgänglig i 12 månader eller upp till tills du har använt en viss kredit.

Microsoft Azure är ett annat populärt alternativ för gratis molnhotell. De har både IaaS- och PaaS-modeller för sina molntjänstjänster. Detta ger dig alternativ för hanterade och obegränsade tjänster.

Företagen som vill ha fullhanterad molnhotell måste dock betala för en värdplan. Det finns många fantastiska alternativ där ute att välja mellan. Några av de vanligaste och välbekanta webbhotlarna som erbjuder hanterade molnhotell är SiteGround, HostGator, Bluehost och LiquidWeb. Värdar som dessa ger vanligtvis en pengar-tillbaka-garanti i minst 30 dagar. Det här är fantastiskt eftersom det låter dig testa deras tjänster innan du begår helt.

webbhotell-erbjudanden

Letar du efter mycket på molnhotell?
SiteGround – rankad som nr 1 av våra läsare – är känd för sin utmärkta kundsupport. Du kan för närvarande spara stort på deras planer. Använd denna rabattlänk
för att få affären.

Fördelar och nackdelar med Cloud Hosting

Trots vissa branschprognoser har molnhotell inte gjort delad värd föråldrad. Det finns vissa situationer när delad hosting fortfarande trummar molnet. Det är billigare, till en början. Och olika värdar erbjuder olika typer av molnhotell; detta i sig är en försiktighetspunkt eftersom det är svårt att jämföra molnhosting.

Fördelar

 • Många värdar tar bara ut för den kapacitet du använder, så det är billigare för vissa webbplatser
 • Du kan ofta klona, ​​distribuera och ta bort servrar på ett ögonblick
 • Din webbplats kommer aldrig att begränsas av specifikationerna för en fysisk maskin
 • Företag behöver inte ha en hårdvara på plats, vilket minskar kostnaderna
 • Molnhotell är extremt skalbar och företag måste bara betala för de resurser de vill ha
 • För organisationer kan anställda ansluta till nätverket var som helst i världen med hjälp av valfri enhet snarare än att begränsas till interna maskiner
 • Dataförluster reduceras från att ha redundanta kopior och regelbundna säkerhetskopior
 • Tredje parter kan ge dig drifttidsgarantier.

Nackdelar

 • I vissa fall är prishoppet från delat till molnhotell stort
 • Du kan inte alltid styra var i världen din webbplats serveras från
 • Du kan tappa en del av kontrollen du skulle ha med en traditionell server, eftersom webbhotellleverantören kan placera varje serverinstans på sin egen molnplattform och ta bort en del av åtkomst dedikerade och VPS-kunder njuter av
 • Tredjeparts molntjänster kan ha tillgång till de data som finns på dem
 • Användare kan inte få åtkomst till data om deras internet går ner
 • Ingen fysisk kontroll över servern eller säkerhet.

Mina Topp 3 alternativ för molnvärd

Med så många val för molnhotell kan det vara svårt att veta var man ska börja. Således har jag satt ihop mina tre favoriter. De är ett bra ställe att börja och jämföra andra värdföretag med.

Siteground

Siteground

Siteground använder SSD-skivor i sina servrar för extremt snabba laddningshastigheter. Jämfört med LiquidWeb Hosting är deras planer dyrare för liknande resurser. Men SiteGround inkluderar dagliga säkerhetskopior och ett gratis CDN. Du kan också få enkla klickinstallationer av ett stort antal applikationer som du kan lägga till på dina webbplatser som WordPress, Magento, Drupal och Joomla. Deras datacentrar stöds av avancerade fysiska säkerhetsfunktioner för att säkerställa säkerheten för dina värddata.

LiquidWeb

Siteground

LiquidWeb är ett av våra favoritalternativ för deras 100% drifttidsgaranti. De har både VPS och dedikerade serveralternativ med molnhotell. Även om dessa hanteras fullt ut får du fortfarande root-åtkomst till servern. Detta är något som gör att VPS-molnhotell skiljer sig från vanligt molnhotell. Och LiquidWebs molntjänster inkluderar cPanel-åtkomst så att oerfarna användare omedelbart kan skala sina resurser utan teknisk kunskap.

Hostgator

Siteground

För den billigaste molnvärd som finns, är HostGator ett utmärkt val. Deras molnhotellplaner är jämförbara i pris med delad hosting, vilket gör dem extremt prisvärda för småföretag och enskilda. För att hålla priserna låga ger de mycket färre resurser än både LiquidWeb och SiteGround. Men detta gör dem perfekta för molnhotell för mindre projekt.

Andra funktioner i Hostingtyper

 • Colocation
 • Hanterad WordPress
 • VPS
 • Managed
 • Dedikerad server
 • Webbplatsbyggare
 • Delad värd
 • Återförsäljare

Ofta ställda moln

 • Vad är molnberäkning?

  Cloud computing är ett sätt att samla datorresurser tillsammans och behandla en stor grupp datorer som om de vore en enda dator.

  En molnberäkningsmiljö kan ha hundra eller tusentals enskilda datorer nätverkade ihop och sedan köra en eller många virtuella maskiner på den datorklyngen.

 • Vad är “molnet?”

  Molnet (med en bestämd artikel, som om det bara fanns en) är ett marknadsföringssymbol som är mer eller mindre meningslöst.

  Cloud computing är ett sätt att hantera enorma mängder datoressurser, men det finns inte ett “moln” där all molnberäkning händer.

 • Är internet molnet?

  Nej. Internet är ett gäng enskilda maskiner som kan kommunicera med varandra, men de agerar oberoende.

  Ett moln är ett gäng maskiner som fungerar som grunden för en eller flera virtuella maskiner.

 • Finns det många moln?

  Ja. Många företag och individer engagerar sig i någon form av molnberäkning.

 • Kan jag ha mitt eget moln?

  Ja. OpenStack är en programvara som låter dig bygga ditt eget moln. Om du har en samling nätverksdatorer kan du köra OpenStack på dem och skapa ditt eget moln.

 • Vad menar människor när de säger “molnet”?

  Vanligtvis hänvisar “molnet” till att köra applikationer som inte är centraliserade. Till exempel är Google Drive en molnapplikation. Var är dina data? I Googles moln, inte på en specifik server.

 • Eftersom det är decentraliserat, är molnbaserade tjänster dåliga?

  Nej. Cloud computing gör det möjligt att hantera datorresurser mer effektivt.

  Filer är inte längre begränsade av storleken på enskilda hårddiskar. Flera datorer kan arbeta tillsammans om ett svårt datorproblem. Bandbredd är tillgänglig för oväntade trafikspikar.

  Cloud computing är inte alltid den bästa lösningen på ett datorproblem, men det är ett mycket kraftfullt verktyg som gör att vi bättre kan utnyttja våra datoressurser.

 • Vilka är fördelarna med molnberäkning??

  Molnberäkning är i sig skalbar. Den virtuella maskinen som en specifik applikation kör på är att hämta datorresurser från en stor pool av resurser – mycket större än den för någon specifik dator.

  Om aktiviteten plötsligt ökar är fler resurser lätt tillgängliga. Om det finns en tillväxttrend kan fler datorer läggas till för att göra molnet större. Detta gör resursförsörjningen mycket bekvämare.

  Dessutom kan molnberäkning vara mer pålitlig eftersom bristen på en hårdvara inte nödvändigtvis tar bort hela klustret.

 • Vilka är nackdelarna med molnberäkning?

  Det kan finnas säkerhetsproblem, eftersom varje lager av abstraktion mellan applikationsanvändare och faktisk hårdvara kan drivas av en annan organisation och det finns ingen verklig garanti för att tjänsteleverantörer på lägsta nivå inte kommer att spionera, stjäla data eller stänga av.

  Det kan också vara problem relaterade till antalet abstraktionslager, vilket kan bromsa prestandan jämfört med att köra appar på bara metall.

 • Finns det något vilseledande med namnet “cloud computing”?

  Som en metafor är ”moln” ett problematiskt sätt att beskriva vad som händer. En mer exakt analogi kan vara “poolad resursberäkning.”

  Nomenklaturen betyder för det påverkar hur människor tänker på molninfrastruktur. Människor tenderar att tänka på det som en eterisk, nebulös enhet i det avstånd som de kan ladda upp data till och spela sin musik från, men det är inte vad som händer.

  I stället talar vi om miljoner verkliga, faktiska datorer som sitter i byggnader på verkliga platser.

  Den filen du laddade upp till Dropbox är inte på himlen. Det är en eller flera hårddiskar i en eller flera datacentrar någonstans.

  Dessa resurser kostar pengar, tar plats, använder energi. Att föreställa sig dem som ett moln hjälper till att ignorera denna verklighet. Det gör det enkelt att ignorera oro över säkerhet, integritet, laglighet och miljöpåverkan.

 • Vad är molnvärd?

  Detta beror på företaget och den specifika planen. Vanligtvis betyder det att värdföretaget samlar resurser från ett stort antal servrar, som det kanske eller inte äger, och sedan kör ett gäng virtuella maskiner ovanpå det klustret.

  Om du får ett VPS-konto är ditt VPS antagligen en av de virtuella maskinerna. Delade värdplaner grupperas tillsammans och körs på en av de virtuella maskinerna.

 • Är de flesta webbhotell som använder någon typ av molnhotellarkitektur?

  Ja. Även om de inte annonserar det som sådant, eller de ger det ett annat namn (“rutnät” och “kluster” är båda populära), har cloud computing blivit ganska standard för värdföretag på grund av fördelarna med skalning och tillförlitlighet.

  Webbhotellföretag som specifikt spelar upp idén om “molnvärd” kanske försöker lyfta fram dessa fördelar för dig. Eller så kanske de bara använder ett populärt surrord.

  Det är viktigt att titta förbi rubriken och läsa vilka tjänster som faktiskt tillhandahålls av alla värdföretag som du är intresserad av.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me