CDN-värd: Vi avslöjar de 3 bästa leverantörerna under 2020

Jämför CDN Hosting

Ett innehållsleveransnätverk (CDN) är en grupp sammankopplade datacentrar som spänner över hela världen. CDN: s snabbar på laddningstider för webbplatser genom att betjäna webbplatser från datacentra nära slutanvändaren.


Inte alla värdar erbjuder CDN: er. Leta efter värdar som inkluderar CDN: er i sina planer och erbjuder enkel installation via kontrollpanelen. Annars kan det vara svårt att installera ett CDN på egen hand.

Här är våra experters val för de fem bästa värdarna för CDN:

 1. Siteground
  – Gratis CDN, snabba servrar, utmärkt kundsupport
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. WP-motor
 5. Hostpapa

Hur valde vi de bästa värdarna för CDN?

Vi fick hundratals webbhotell som erbjuder enkel CDN-integration med deras planer. Vi testade var och en på användarvänlighet, serverns hastigheter, säkerhetsåtgärder och kvalitet på kundsupport.

Sedan analyserade vi tusentals verkliga användarrecensioner från vår databas för att komma fram till våra slutliga val.

CDN Hosting

CDN Hosting Featured Image

Vad är CDN Hosting?

Din medierik webbplats kan dra nytta av en innehållsleveransnätverk (CDN), som kopierar ditt innehåll och optimerar leveransen för bästa möjliga hastighet, användbarhet och prestanda.

Ett CDN är ett nätverk av servrar över hela världen som är inställt för att cache-kopiera en kopia av din webbplats och sedan leverera denna kopia till dina webbplatsbesökare för snabbare laddning.

Problemet: Lågsamma webbplatser

Webbplatser med mycket förändrat innehåll och tunga medier på dem kan det ta lång tid att ladda. Det här är ett problem eftersom du inte vill tappa värdefulla webbplatsbesökare till en långsam laddningssida.

Lösning: CDN: er kan öka sidbelastningstider

Så, vad är lösningen för det här? Annat än att öka prestanda för din webbhotell genom att byta till en högre värdnivå, kan du använda ett innehållsleveransnätverk (CDN) för att öka sidhastighetshastigheten på din webbplats.

tips om webbhotell

Behöver riktigt snabb värd?
Är du inte säker på var du ska börja? Våra läsare kan för närvarande spara 67% på SiteGrounds värd, som levereras med Cloudflare CDN. Använd denna rabattlänk
.

Typer av innehåll cachelagrat på ett CDN

CDN: er cache vanligtvis statiskt innehåll. Statiskt innehåll är allt som är fixerat på dina webbplatser som rubriker, huvudinnehåll, videor och bilder.

Dynamiskt innehåll, eller innehåll som ständigt förändras, kan ladda mycket snabbare som ett resultat.

Vissa CDN-system cachar också det dynamiska innehållet på din webbplats.

Hur fungerar ett CDN

Hur fungerar ett CDN?

Sammanfattningsvis kopierar ett innehållsleveransnätverk (CDN) allt innehåll på din webbplats – text, bilder, videofiler etc. – och levererar det till dina webbplatsbesökare för dina räkning på ett mer effektivt sätt.

Vad är kant-servrar?

En CDN duplicerar ditt webbinnehåll och lagrar det på många servrar vid närvarupunkter (POP) längs ett Internet-nätverk. Dessa servrar kallas “kantservrar.”

Hur fungerar de?

När någon besöker din webbplats kommer CDN: n att skicka ditt innehåll till dem från kantservern som ger optimal leverans. Ofta är den optimala servern den som ligger geografiskt närmast användaren, eftersom ju närmare servern är, desto snabbare kommer data att nå dem. Men detta är inte alltid fallet; om den närmaste servern redan har kapacitet kommer CDN att välja en annan server som har högsta tillgänglighet.

Förstå CDN Hosting

Förstå CDN-funktioner

För att förstå exakt vad som händer med ett CDN måste du ha en allmän förståelse för hur webbsidor levereras när du klickar på en länk eller anger en URL online.

DNS-förfrågningar

När någon klickar på en länk för att öppna en webbsida gör en webbläsare en begäran till servern. Detta kallas en DNS-begäran. Webbläsaren tillhandahåller domännamnet till DNS-servern. DNS-servern letar sedan upp domännamnet i sina poster för att hitta den matchande IP-adressen, mycket som att leta upp ett nummer i en telefonbok.

Därefter får webbläsaren IP-adressen till servern där webbplatsen lagras. Webbläsaren ansluter användarens dator till servern så att den kan få åtkomst till webbplatsen de begärde.

DNS-förfrågningar på ett CDN

När en DNS-begäran görs för ett domännamn på ett CDN letar DNS-servern efter den närmaste geografiska servern till användarens IP-adress och tillhandahåller sedan IP-adressen till närmaste kanten server. Så webbläsaren kommer att få webbplatsinnehåll från kantservern istället för ursprungsservern där webbplatsen faktiskt är värd.

Fördelar med CDN-värd

Fördelarna med att använda ett CDN

När ett CDN är på plats får varje besökare på din webbplats innehållet från den optimala servern i ett nätverk, istället för från en enda server som kan vara belägen långt borta eller överbelastad.

Detta system ger ett antal fördelar för alla webbplatser, men särskilt för medierika webbplatser:

 • Förbättrad webbplatsprestanda: Att använda den optimala servern för att leverera ditt webbinnehåll förbättrar webbplatsens prestanda och användbarhet för användare som gör saker som att strömma video.
 • Snabbare laddning av webbplatsen tider: Detta är viktigt för alla webbplatser, men särskilt för dynamiska webbplatser som WordPress, Drupal och Joomla.
 • Minskad buffring och latens: Att använda ett CDN hindrar dina webbplatsanvändare från att vänta på att innehåll, till exempel bilder och videor, ska laddas. Buffring och latens, särskilt med video och e-handel, minimeras eller elimineras.
 • Minskade trafikspikar: Det minskar eller eliminerar effekterna av trafikspikar på användarupplevelsen på din webbplats.
 • Minskad driftstopp: CDN-värdar kan hålla dina webbplatser online genom att leverera cachade sidor vid driftstopp.
 • Tillagd säkerhet: Duplicering och distribution av data ger dig en extra säkerhetsnivå: Om en naturkatastrof tar ut en grupp servrar i ett område kommer dina data fortfarande att finnas tillgängliga från servrarna i andra områden.
 • Förbättrad analys: Att spåra hur kantservrar används i ett CDN kan också ge värdefull analys av besökares aktivitet som kan leda till en bättre användarupplevelse.

Ytterligare fördelar med att använda ett CDN

Även utan alla ovanstående fördelar kan det vara värt det att använda en CDN bara för fartökning ensam. Att minska laddningstiderna på din webbplats, även med bara några sekunder, kan sänka din avvisningsfrekvens, förbättra din sökmotors ranking och öka konverteringarna.

Dessa fördelar är också särskilt viktiga för webbplatser med e-handel. Om din kund måste vänta för länge kan de navigera bort utan att göra ett köp.

Behöver du ett CDN?

Enskilda bloggare och små tegel- och murbrukföretag utan e-handel kanske inte ser någon nytta av ett CDN.

Webbplatser som levererar medieinnehåll och de med e-handel kan minska laddningstiderna och öka konverteringsgraden genom att använda ett CDN. Du bör överväga att använda ett CDN om:

 1. Din webbplats beror på att visa mycket bilder.
 2. Du erbjuder video eller ljud strömning.
 3. Du driver en inkomstgenererande webbplats där intäkterna påverkas av hastighet och drifttid, t.ex. e-handel webbplats.
 4. Du driver en e-handelswebbplats som upplever topptrafikperioder, som Black Friday.
 5. Du behöver snabbare lastningstider för din webbplats av någon anledning.

CDN-värdplaner

CDN-värdplaner

Eftersom CDN: s popularitet ökar, erbjuder många värdar CDN: er som ingår i deras värdplaner för att förbli konkurrenskraftiga. Många CDN-värdplaner är molnbaserade och använder virtuella servrar, vilket är väl lämpat för webbplatser som har trafikspikar och massor av media, eftersom molnhotellresurser vanligtvis är direkt skalbara..

Köper ett fristående CDN

Du kan också köpa en CDN-tjänst separat om den inte följer din valda webbhotellplan. Många märken med CDN: er finns tillgängliga, vissa öppen källkod, andra kommersiellt licensierade. De varierar också i funktioner. Till exempel tillåter vissa CDN: er endast statisk innehåll medan andra också innehåller dynamiskt innehåll. Som sådan, kostnaden varierar mycket.

Offentliga CDN-tjänster

En offentlig CDN är helt gratis och används vanligtvis av webbutvecklare som är värd för öppen källkodsprojekt. Vissa offentliga CDN-leverantörer inkluderar jsDelivr, cdnjs, och Microsoft Ajax CDN.

Dedikerad CDN-värd

Dedikerade CDN-tjänster

Du kommer sannolikt att få tillgång till ett CDN via din webbhotellleverantör. Men om du inte gör det, kan du istället använda en dedikerad CDN-leverantör för den här tjänsten. Det finns många alternativ där ute. Vi har jämfört tre populära val:

Amazon CloudFrontCloudFlare CDNAkamai
Bäst förAnvänds av utvecklare.Används av individer och små till medelstora företag. Detta ingår oftast i värdplaner.Används av de största webbplatserna. Mest populära CDN-leverantör.
Rapportering

Har den minsta täckningen av dessa tre leverantörer. De driver 69 serverplatser runt om i världen.

CloudFlare har 118 datacenter över hela världen.Akamai har den största distributionen av CDN-servrar i världen, med servrar i över 120 länder.
Plans

Amazon CloudFront har billigare prissättningsalternativ för individer. Amazon använder ett pay-as-you-go-system som låter dig bara betala för det du använder. Amazon har också ett gratis användningsnivå som du kan använda i ett år.

Företaget har månatliga planer för platt prissättning för sina kunder med alternativ för individer, småföretag och företag. Personliga webbplatser kan använda sin gratis nivå för att få ett CDN utan kostnad.

Priset för ett CDN med Akamai visas inte på deras webbplats. Istället måste kunder komma i kontakt med dem för att utveckla ett kontrakt för deras specifika företags behov. Deras tjänster är utformade för mycket större företag, inte enskilda eller små företag.

Stödet innehåll

Deras CDN stöder cachning av dynamiskt innehåll, inte bara statiskt innehåll. Och du har tillgång till cache-statistikrapporter.

Cloudflare inkluderar DDoS-skydd, webbplatsanalys, och de ger dig 24/7 support på deras dyraste betalda plan. Att aktivera Cloudflare CDN är enkelt.

Cachar dynamiskt innehåll såväl som statiskt innehåll. Inkluderar avancerad säkerhet, 24/7 support, samt funktioner för mjukvara och digital nedladdning.

Inbyggda CDN-tjänster

Webbhotellplaner kommer vanligtvis att inkludera CloudFlare CDN. Men vissa kommer att använda SiteLock TrueSpeed CDN istället. TrueSpeed ​​har också en stor global närvaro och kan till och med cache dynamiskt innehåll såväl som statiskt innehåll.

En av de bästa sakerna med TrueSpeed ​​är att du manuellt kan rensa cachen från din webbplats. Detta är verkligen användbart om du uppdaterar din webbplats och vill att innehållet på din webbplats ska uppdateras direkt över hela världen.

Så här aktiverar du ett CDN från din webbhotellleverantör

Om ett CDN ingår i din webbhotellplan måste du vanligtvis göra det aktivera det själv. Du kan göra det ganska enkelt från kontrollpanelen i ditt värdkonto. Även om kontrollpanelens layout kommer att skilja sig från företag till företag, bör processen vara liknande:Logga in ditt webbhotellkonto på din webbhotellleverantörs webbplats.

Navigera till en flik eller sektion i kontrollpanelen där din CDN-applikation kan vara. Du kanske hittar detta under Webbplatsförbättringsverktyg, tjänster, funktioner, optimera webbplatsen eller värd.

Välj CDN-leverantören som kommer med din värd, vilket är troligen Cloudflare.

Klick Gör det möjligt för att aktivera ditt CDN.

Ditt webbplatsinnehåll kommer nu att lagras i ett nätverk av globala servrar.

Poäng att komma ihåg

Det finns ett antal punkter att komma ihåg när du köper CDN Hosting:

 • CDN: s löser problemet med latens: hur lång tid det tar för en webbsida att ladda.
 • En CDN minskar din bandbredd användande.
 • En CDN hjälper inte alltid med problem med sidbelastning. Till exempel om dina webbplatsanvändare mestadels är lokala och du är värd för din webbplats på en lokal server.
 • De prestanda av ett CDN kommer att variera mycket. Prestanda varierar med mängden trafik på CDN, serveravbrott och räckvidden för CDN: s täckning.
 • En CDN ensam är inte det mest effektiva sättet att öka belastningen på din webbplats. Du bör också engagera dig i front-end optimering för att hjälpa dina webbplatser att ladda mer effektivt.
 • Din värdtjänst spelar också en stor roll i hur snabbt innehållet på din webbplats kommer att laddas.
 • CDN: er hjälper också till att utföra sidlastning på mobila webbplatser, men inte så mycket som de gör för stationära webbplatser.

Topp 3 CDN-värdar

Mina Top 3 CDN Hosting Services

Om du planerar att sätta upp en mediatung webbplats och du vill dra nytta av ett CDN kan det vara lite skrämmande att försöka begränsa din lista över potentiella värdar. Här är de tre värdarna som jag skulle rekommendera du tittar på.

Siteground

Siteground CDN Hosting Siteground
CDN Hosting

Varje av SiteGround-planerna innehåller ett gratis CDN från Cloudflare. Detta företag tillhandahåller konsekvent felfri hosting för alla typer av webbplatser. Om du gillar kundsupport är du mer än nöjd med SiteGrounds team dygnet runt.

Deras värd inkluderar obegränsade e-postkonton, gratis SSL-certifikat och en gratis daglig säkerhetskopia för att hålla dina webbplatsfiler säkra. Alltid en vinnare för billig webbhotell av hög kvalitet, vi rekommenderar SiteGround för din CDN-värd.

A2 Hosting

A2 Hosting CDN Hosting A2 Hosting
CDN Hosting

A2 Hosting är en annan vinnare när det gäller pris. Deras planer inkluderar också ett Cloudflare CDN. Allt som krävs för att aktivera ditt CDN med A2 är ett klick på Cloudflare-knappen i kontrollpanelen. Vi älskar att A2 har Turbo-servrar som tillval för att öka webbplatsens hastigheter 20 gånger.

Liksom SiteGround inkluderar deras planer gratis SSL-certifikat och 99,9% drifttid garanterat.

LiquidWeb

LiquidWeb CDN Hosting Liquid Web
CDN Hosting

För kraftfull värd med ett inkluderat CDN, kolla in Liquid Web. De har inte riktigt alternativ realistiskt för individer eller småföretag. Istället är deras värdmiljö perfekt för uppdragskritiska projekt och större företag. De ger dig 100% drifttid med moln VPS och dedikerade servrar. De har helt lyckats värd med root-åtkomst också.

LiquidWeb är det bästa valet för full effekt och kontroll om du har pengar till det.

webbhotell kupong

Letar du efter flammande snabb värd?
Vi har testat A2 Hosting-hastigheter och resultaten var imponerande. Du kan spara 50% på A2 Hosting-planer med vår speciella rabattlänk.

Andra funktioner i CDN: er

 • CloudFlare

CDN Vanliga frågor

 • Vad står CDN för?

  CDN är en akronym som står för Content Delivery Network.

 • Vad är ett CDN?

  En CDN är ett distribuerat nätverk av servrar som agerar tillsammans, även om de är bosatta i olika datacenter runt Internet.

 • Vilket syfte tjänar CDN: er?

  CDN: er är utmärkta när de serverar innehåll till Internetanvändare runt om i världen, samtidigt som de frigör resurser från de företag och organisationer vars data serveras.

 • Hur fungerar ett CDN?

  Eftersom servrarna som består av ett CDN finns på hela Internet erbjuder de ett antal fördelar jämfört med en traditionell serverinställning.

  Den största fördelen är optimerad leverans av innehåll.

  När en användare besöker en webbplats eller försöker ladda ner innehåll bestämmer CDN användarens plats och serverar innehållet från en server som ligger geografiskt nära användaren.

  Snabbare restid reducerar latens och potentiell fördröjning, eftersom innehållet kan serveras via en mer direkt rutt. Ju mer populär en webbplats och desto mer global en publik, desto större blir resultatet som CDN erbjuder.

  En annan fördel med ett CDN är det skydd som det erbjuder från attacker för denial-of-service (DoS) eller distribuerad denial-of-service (DDoS) -attacker.

  En DDoS-attack utförs av flera datorer medan en DoS-attack utförs av en enda. I båda fallen är emellertid målet att överväldiga målet med kommunikations- och anslutningsförfrågningar så att det inte kan svara.

  Eftersom ett CDN distribuerar trafik över ett helt nätverk, är det ett mycket svårare mål att överväldiga än en enda server eller serverkluster.

 • Vet slutanvändaren att de betjänas av ett CDN?

  Hela processen bör vara relativt transparent för användaren.

  Det enda sättet man skulle veta att de dirigeras genom ett CDN är om CDN är konfigurerat för att använda en annan URL än den som begärdes eller klickades på.

  Bortsett från det är det enda signalet som är den förbättrade hastigheten för åtkomst till filer, särskilt media.

 • Vilka typer av CDN-tjänster finns tillgängliga?

  Det finns ett antal olika CDN-modeller som används, inklusive dedikerade server-CDN: er, peer-to-peer (P2P) eller hybridsystem och privata CDN: er.

  Som namnet antyder är en dedikerad server-CDN en där serverens enda syfte är att fungera som ett CDN.

  Denna installation är den traditionella servern / klientmodellen, där innehållet lagras på de dedikerade servrarna och serveras upp till de begärande klienterna. Det är den standardtyp för konfiguration som oftast används av företag som erbjuder CDN-tjänster.

  Däremot blandar en P2P- eller hybridmetod det traditionella serverbaserade CDN med element i ett P2P-nätverk.

  Först populariserad av Napster, är P2P en decentraliserad metod för lagring och åtkomst till filer. I P2P-modellen finns det ingen central lagring och klienter eller kamrater har möjlighet att direkt komma åt filer från andra kamrater.

  En P2P CDN har den distinkta fördelen att bli kraftfullare när antalet användare ökar, i motsats till den traditionella modellen där fler användare resulterar i större efterfrågan och kräver ett ständigt växande kluster av servrar för att hålla uppe.

  Med ett P2P CDN är varje ny användare inte bara en klient utan också en annan server som kan hjälpa till att distribuera belastningen med dataförfrågningar, samt förbättra den geografiska täckningen av hela nätverket.

  På grund av denna fördel börjar många företag blanda P2P-element med deras traditionella CDN, vilket skapar en hybridstrategi som erbjuder det bästa från båda världar. Privata CDN: er är ett genomförbart alternativ för företag som inte är nöjda med kommersiella alternativ.

  Tack vare den relativt låga kostnaden för värdutrustning och tjänster är det möjligt att ställa in servrar på avlägsna platser som kan användas som ett privat CDN för att distribuera organisationens innehåll.

 • Vilka företag och typer av företag som erbjuder CDN-tjänster?

  Antalet och typen av företag som erbjuder CDN-tjänster är nästan lika varierat som de företag som använder sådana tjänster.

  Det finns ett antal företag som erbjuder åtminstone några CDN-tjänster gratis, som CloudFlair och BootstrapCDN.

  Ytterligare andra företag säljer CDN-tjänster kommersiellt, antingen specialiserade på CDN-tjänster eller buntar dem som en del av en större grupp tjänster som erbjuds. Microsoft är ett exempel på denna kategori och erbjuder CDN-tjänster till användare av sin Azure-molnplattform.

  Amazon erbjuder också CDN-tjänster som en del av sina webbtjänster. Akamai Technologies, MaxCDN, MetaCDN och CDNetworks är exempel på företag som är specialiserade på området.

 • Behöver du CDN-tjänster?

  Om ditt företag eller organisation bedriver onlineaffär runt om i världen, har en webbplats med hög trafik eller serverar bandbreddintensiva medier, kan en CDN-tjänst vara ett bra alternativ.

 • Varför typ av CDN bör du gå med?

  För de allra flesta organisationer är ett av de fria eller kommersiella alternativen ett bra val, särskilt när man överväger prestanda och säkerhetsfrågor som är involverade i korrekt upprättande av ett CDN.

  Med tanke på antalet och mångfald av tjänster på marknaden är det säkert att det finns en som passar praktiskt taget varje budget.

  Många värdföretag samlar CDN-tjänster med sina värdplaner, ofta för bara några dollar i månaden. I vissa fall kan en privat CDN vara det bästa valet för företag som har resurser och expertis för att korrekt konfigurera och administrera ett..

  Speciellt för organisationer som behöver skala kan förmågan att kontrollera och administrera sitt eget CDN resultera i betydande besparingar jämfört med ett kommersiellt alternativ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map