Alternativ till 66 av dina favorit Dead WordPress-plugins

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


WordPress-plugins utvecklas och underhålls av tusentals oberoende utvecklare. Med tiden är det oundvikligt att några av dessa plugins slutar stöds. Utvecklare går vidare till andra projekt eller blir överväldigade av uppgiften att hålla sin kod uppdaterad. Ibland utvecklas WordPress för att täcka funktionaliteten som plugins en gång tillhandahållit.

Den här artikeln täcker några av de mest populära nedladdade WordPress-pluginsna och föreslår alternativ för dem. Även om vi inte kan byta allt likadant, bör du kunna ändra dina plugins utan en enorm investering av tid.

Hitta plugins för utbyte

Listorna nedan är löst uppdelade i ämnekategorier och syftar till att tillhandahålla några alternativa plugins för de som är inaktuella. Där det inte finns någon direkt ersättning finns det en nära matchning eller ett migreringsverktyg som hjälper dig att växla till något annat.

Alternativa annonseringsplugins

Annonsplugins hjälper dig att tjäna pengar på din blogg, genom att automatisera placering av annonser och hantera sättet de visas. Några av de mest användbara ad-pluginsna har övergivits, avslutats eller ombyggts, så om du använder en av dessa är det dags för en omprövning.

 1. Enkel Adsense: detta plugin verkar ha övergivits av den ursprungliga författaren. Byt ut det med Easy Adsense Lite. Det låter dig snabbt placera annonser i dina innehållsområden och sidofältet, samtidigt som du säkerställer att du följer Googles gränser för antalet AdSense-annonser per sida.
 2. Enkel annonshanterare: fans av Simple Ads Manager kommer gärna att veta att det fortfarande finns. Dess nya namn är SAM Pro Free.
 3. Reklamchef: Advertising Manager tog hand om annonsrotation för AdSense och andra nätverk. Vårt alternativ, AdRotate, gör samma sak.
 4. Allt i ett Adsense och YPN: ett annat AdSense-plugin, men med en twist; det stödde också Yahoo! Partner Annonsnätverk, som inte längre finns. Dessutom hävdade vissa som använde detta plugin att det i hemlighet trattade kontanter till utvecklaren, även när den valfria donationen sattes till noll. Andra hade inget problem. Oavsett om den inte längre används, så prova Easy Adsense Lite istället.

Alternativa Analytics-plugins

Många analytiska plugins gjordes föråldrade med frisläppandet av Jetpack. Jetpack är ett WordPress-plugin som gör det möjligt för WordPress-användare som är värd för självhäst att utnyttja statistiken från WordPress.com; allt du behöver är en WordPress.com-inloggning.

 1. WordPress.com statistik: detta plugin har nu integrerats i Jetpack, så avinstallera det och installera Jetpack istället.
 2. Statpress: detta plugin har nu avslutats, tillsammans med en rad plugins som härrör från det (inklusive Statpress Reloaded, Statpress Community, Statpress Besökare och NewStatpress). Även om inte alla avbröts på grund av Jetpack, kommer det att täcka många av samma funktioner. Om du inte vill ersätta Statpress med Jetpack är Slim Stat Analytics ett bra alternativ och stöder också populära cache-plugins.
 3. Analytics360 °: detta var Mailchimps försök till ett WordPress analytics-plugin, och det blandade Google Analytics-data med Mailchimp-trafik. Du kan fortfarande integrera Google Analytics med Mailchimp med Analytics360 ° -rapporten i Mailchimp, även om plugin-programmet har övergivits.

Alternativa innehåll och utseende plugins

Google har lagt ökande betydelse på lyhörda, mobilvänliga webbplatser och WordPress-användare har varit tvungna att omutveckla teman för att säkerställa att de följer nya riktlinjer. Som sådant har många av de gamla pluginprogrammen för temahantering blivit föråldrade. Några populära plugins har också helt enkelt fallit ur utveckling; Återigen spelar Jetpack en roll i deras undergång.

 1. Comicpress Companion: Comicpress Theme Companion gav användare av Comicpress-teman ett bekvämt sätt att redigera CSS för sin webbplats utan att ändra de viktigaste stilarken. Utvecklingen av Comicpress Theme Companion stoppades i augusti 2012, eftersom Jetpack gjorde Comicpress Theme Companion föråldrad. Använd Jetpacks anpassade CSS-modul istället.
 2. WP-Cumulus: WP-Cumulus byggde Flash-taggmoln som kunde återges i 2D och 3D. Det är inte längre tillgängligt, efter att utvecklaren beslutat att sluta behålla koden. Prova alternativt WP Category Tag Cloud. Det gör att taggar och kategorier kan återges i sex olika format med HTML5 snarare än Flash.
 3. GD-stjärnbetyg: stjärnklassificeringar är bra för granskningswebbplatser och andra typer av innehåll som kräver en ranking. Sedan GD Star Rating upphörde har ett annat plugin, GD Rating System, gått in.
 4. WP Mobildetektor: detta plugin upptäckte användarens enhet och laddade sedan ett tema som var lämpligt för den enheten. WP Mobile Edition är ett bra alternativ som erbjuder ett automatiskt detekteringsskript, manuell växling och mobilteman.
 5. Nrelate-relaterat innehåll: Nrelate har bekräftat att detta plugin nu är ur utveckling. Det rekommenderar Zemanta relaterade inlägg istället.
 6. Lightbox Plus Colorbox: det finns ingen brist på lightbox-plugins för WordPress. Vi har använt WP Lightbox 2 med bra resultat. När du bäddar in en bild ska du se till att dina bilder är hyperlänkade i inställningarna för bilagandevisning och se till att listrutan Länk till är inställd som mediefil.
 7. WP-widgetcache: detta avaktiverade plugin cachade outputen från widgets för att spara dem som frågar databasen eller externa tjänster. Widget Output Cache gör samma sak.
 8. Page Flip Image Gallery: detta plugin laddade vissa innehållstyper i ett flipbokformat i ett WordPress-inlägg eller -sida. Återigen finns det många ersättningsalternativ, beroende på vilken innehållstyp du vill bädda in. Prova WPPDF som ett alternativ.
 9. AJAX-händelsekalender: händelsekalendrar är svåra att ersätta, eftersom de tenderar att använda många anpassade fält som inte enkelt kan anpassas till ett nytt plugin. Tyvärr kanske det inte finns ett sätt att rädda händelserna från en gammal AJAX-händelsekalenderinstallation, men du kan använda händelsekalendern WD för att replikera mycket av resten av dess funktionalitet.
 10. Popularitetstävling: detta plugin visade de mest populära inläggen på en blogg. Byt ut det med WordPress populära inlägg.
 11. WP-O-Matic: WP-O-Matic var en aggregator och autoblogging-plugin. Du kan ersätta mycket av dess kärnfunktionalitet med den liknande namnet WPeMatico.
 12. Sitemap Generator: det finns ingen brist på sitemap-plugins för WordPress, men se upp: det finns två olika smaker av webbplatskartor, och du måste välja rätt för dina behov. Google XML-webbplatskartor skapar en sajtkarta för sökmotorer, medan WP-webbplatssida inbäddar en webbplatskarta på en av dina sidor.
 13. evenemangskalender: det finns många händelsekalender-plugins för WordPress, och många har mycket liknande namn. Den här händelsekalenderns plugin är annorlunda, men innehåller de funktioner du troligt kommer att sakna från dess namngivare: datum- och tidsväljare, kortkoder och widgetstöd.
 14. WordPress Content Slide: skjutreglagen är också två-öre i WordPress-lagret, så du bör inte ha för mycket problem med att byta ut det här pluginet. Master Slider är en lyhörd HTML5-ersättning som fungerar på stationära och mobila enheter.
 15. WordPress-diagram: tillät dig att skapa diagram i farten inuti WordPress. wpDataTables gör detta och mycket mer med den extra förmågan att skapa interaktiva tabeller.

Alternativa pluginprogram för säkerhetskopiering

Det är viktigt att ta regelbundna säkerhetskopior av din WordPress-webbplats, eftersom en misslyckad uppgradering kan utplåna dina data. Det tål inte att tänka på. Vissa värdar tillhandahöll ganska sofistikerade säkerhetskopior som en del av ett värdpaket, men andra tar bara stillbilder för intern support. Om du använde ett av säkerhetskopieringsprogrammet nedan, leta efter ett alternativ för att vara säker.

 1. WP Online Backup: detta plugin skapade schemalagda säkerhetskopior och vidarebefordrade dem via e-post till administratören. WP-DB-Backup gör samma sak. Observera att den bara säkerhetskopierar kärntabeller och säkerhetskopierar inte plugin-data eller filer.
 2. Klar säkerhetskopiering: designad som en komplett online-backup-plugin, Ready Backup-integrerade WordPress-säkerhetskopior med molntjänster som Dropbox och Amazon S3. Om den här funktionen är viktig för dig använder du istället BackWPup. Det stöder Dropbox, S3, Azure, RackSpaceCloud, SugarSync, Glacier och Google Drive.

Alternativa plug-in för back-end, administration och instrumentpanelen

Ett stort antal plugins är utformade för att effektivisera WordPress-instrumentpanelen, eller underlätta administrationen för vissa uppgifter. Detta är ett ganska brett område, men ändå var några av dessa plugins avgörande för funktionerna på vissa webbplatser. Om du behöver ersättare, här är våra förslag.

 1. WordPress automatisk uppgradering: WordPress varnar nu automatiskt när en ny uppgradering är klar. Det gäller dock inte uppdateringen utan din tillåtelse. Plugin för automatisk uppdatering lägger till några användbara extrafunktioner.
 2. Min sidorder: detta plugin tillät användare med administratörsrättigheter möjligheten att ändra ordningen på sidor i backend. Växla detta föråldrade plugin för Simple Page Ordering för att njuta av liknande funktioner.
 3. Min kategoriordning: detta plugin tillät användare att ändra ordning på kategorier, liknande till min sidorder-plugin ovan. Använd i stället beställningsordrar för kategoriorder och taxonomi.
 4. Anpassad innehållstypshanterare: Detta plugin utsattes för en skadlig kodinjektion medan den lagrades i WordPress-pluginlagret. Tidigare verkar den ursprungliga utvecklaren ha gått AWOL, så det är osannolikt att återvända. Prova pods – anpassade innehållstyper och fält om du behöver ett alternativ.
 5. underhållsläge: Underhållsläge kan ha inaktiverats, men det finns ingen brist på alternativ i pluginförvaret. Prova underhåll istället.
 6. Adminer: detta praktiska plugin tillät WordPress-användare att komma åt PHPMyAdmin via deras WordPress admin-område. Vi har inte hittat några direkta pluginersättningar för det, men WP-Optimize ger dig liknande databasverktyg i ett plugin, inklusive några som du hittade i PhpMyAdmin.
 7. Fler fält: den här anpassade fältredigeraren verkar vara avstängd. Prova istället avancerade anpassade fält.
 8. WP missat schema: detta plugin var mycket användbart för att lösa de irriterande “Missed Schedule” -felen på schemalagda inlägg. WP Timezone erbjuder liknande funktioner för användare i Europa (använder CEST på sommaren, CET på vintern). Schemalagd postvaktare ser lovande ut, men den har inte uppdaterats sedan 2014, så använd försiktigt.
 9. Mailpress: Mailpress visade sig ha en exploit och togs offline i väntan på en fix. Innan det kommer tillbaka, prova nyhetsbrevet.
 10. WP Shortcode Exec: WP Shortcode Exec var ett praktiskt plugin som tillät skapandet och exekveringen av anpassade kortkoder. Lägg till kortkoder och filter är en direkt ersättning. Det kan också importera gamla data från WP Shortcode Exec.
 11. Optimera DB: Om du behöver optimera din WordPress-databas finns det många andra plugins som kommer att ersätta Optimize DB. Optimera databasen efter att ta bort revisioner raderar onödiga revisioner, taggar och kommentarer. Clean Up Booster låter dig skräpa samma slags data och låter dig också förhandsgranska dina tabeller.
 12. Mailbag: Mailbag var ett integrationsplugin för MailChimp och Campaign Monitor. Byt ut den med OptinMonster, som stöder en rad tjänster: MailChimp, AWeber, Keap (tidigare Infusionsoft), GetResponse, ConstantContact, CampaignMonitor, Hubspot, Marketo, ActiveCampaign, Pardot, TotalSend, Emma, ​​iContact, MailerLite, Customer.io, MailPoet, och FeedBlitz.
 13. Registrera Plus: Både Register Plus och dess efterföljare, Register Plus Redux, har gått i pension från WordPress-pluginlagret. Prova användarregistreringsassistenten på sin plats.

Alternativa cache-plugins

WordPress-caching är viktigt för att din webbplats ska kunna köras snabbt. Om din cache-plugin har löpt ut, hitta ett alternativ här.

 1. DB-cache: nu avbruten; använd W3 Total Cache på sin plats.
 2. Snabbcache: en annan avbruten cache-plugin. Och igen, W3 Total Cache är en bra ersättning.
 3. WP-cache: äntligen ett hederligt omnämnande för WP Cache. Det har inte avslutats, men har bytt namn till WP-Cache.com.

webbhotell kupong

Letar du efter snabbare WordPress-värd?
Vår värd nummer 1 – SiteGround – ger 3 lager cachning på sina WordPress-konton. Just nu kan du spara upp till 67% på SiteGround-planer. Använd denna rabattlänk
och få ett stort prestationsökning idag.

Alternativa pluginprogram för e-handel

E-handel-plugins är mycket svåra att byta ut utan att omarbeta hela produktkatalogen och försäljningsstödet. Det är därför det är viktigt att välja ett plugin som troligtvis stöds på lång sikt. Tack och lov finns det inte för många e-handelsplugins som behöver bytas ut.

 1. eShop: eShop-plugin tycks ha övergivits av utvecklaren, även om produkten fortfarande finns. Det finns ett sätt att migrera dina eShop-data till WooCommerce, vilket förmodligen är bättre än att börja om.
 2. Cart66 Lite: detta plugin finns fortfarande, i någon form. En version av den är fortfarande tillgänglig: Cart66 Cloud.
 3. YAK för WordPress: Yet Another Kart, eller YAK, var en favorit bland många WordPress-användare. Den enkla strukturen gjorde att alla inlägg eller sidor kan associeras med en produkt, och plugin-programmet stödde också faktureringsprocessen. Om det är enkelt du vill, med WordPress Simple PayPal Shopping Cart kan du enkelt sälja produkter. Placera bara kortkoderna på din kundvagn och produktsidor och använd PayPal-baksidan för att hantera faktureringssidan.

Alternativa formulär plugins

Det finns en mängd pluginprogram för WordPress. Om din finns i listan nedan, här är några alternativ som behåller liknande funktioner.

 1. cforms: Cforms kanske inte är i produktion, men det finns en gaffel: Cforms2.
 2. WP-reCAPTCHA: växla till WordPress ReCaptcha Integration plugin.
 3. TDO Mini Forms: detta var ett mycket praktiskt plugin som gjorde det möjligt för gäster att publicera innehåll till en blogg, som sedan kunde godkännas av en administratör. Det var ett bra sätt att helt och hållet kringgå administrationsområdet för WordPress backend. Eftersom TDO Mini Forms inte längre är under utveckling rekommenderar vi användarinlämnade inlägg. Även om det inte är en exakt matchning, fungerar den mer pålitligt än de andra pluginsna i denna nisch.

Se även: FormMail-alternativ

Alternativa mediaplugins

Död av Flash, och ökningen av HTML5, har förändrat sättet vi inbäddar media i WordPress. Som sådant har många plugins blivit föråldrade, medan andra helt enkelt har fallit av vägen under åren.

 1. podpress: detta plugin gjorde det riktigt enkelt att vara värd för en podcast med WordPress som backend. Om du litade på det kan du prova att byta till det här liknande plugin: Blubrry PowerPress Podcasting (eller PowerPress, kort sagt).
 2. Viper’s Video Quicktags: detta plugin gjorde det lättare att bädda in video i WordPress. Det krävs inte längre, eftersom mycket av dess funktionalitet ingår i den grundläggande WordPress-koden. Om du behöver migrera dina gamla quicktags till det nya formatet finns det en plugin för det.
 3. Ljudspelare: detta plugin är avaktiverat; prova Simple Audio Player istället.
 4. JW Player Plugin för WordPress: denna plugin fortsätter, men har bytt namn till JW Player 7 för WordPress.
 5. WP Filebase: WP Filebase är en medihanterare som gör filer enklare att hitta. Det har tagits bort från WordPress-plugin-katalogen. Det är dock fortfarande tillgängligt som ett fristående plugin från GitHub, men det verkar inte vara i aktiv utveckling. Det finns också en Pro-version som du kan använda som ett alternativ. Men om du vill använda ett gratis plugin, byt ut det med Enhanced Media Library eller Media Library Plus.

Alternativa säkerhetsplugins

Det är viktigt att förbättra din WordPress-säkerhet utöver standardnivån, antingen genom att härda WordPress manuellt eller använda ett säkerhetsplugin. Naturligtvis är en säkerhetsplugin som inte stöds en risk i sig. Överväg att byta ut dessa plugins med nyare alternativ.

 1. Säkerhet av Supsystic: medan detta plugin har en webbplats, är den inte listad i pluginförvaret. Byt ut det med något som All in One WP Security och brandvägg för att vara säker.
 2. Stealth-inloggning: detta plugin kunde dölja wp-login.php bakom en roterande upplåsningskodskärm. Byt ut det med Stealth-inloggningssidan.
 3. WordPress File Monitor: detta var ansvarigt för att övervaka WordPress kärnfiler och skicka ett e-postmeddelande när en fil ändrades. Bättre WP-säkerhet inkluderar denna funktion, liksom några andra användbara säkerhetsfunktioner.
 4. Webbplatsförsvarare: detta plugin erbjöd praktiska förslag på hur man hårdnar WordPress, och inkluderade också filskanning och admin-områdeskydd. All in One WP Security and Firewall är ett bra ersättare.

Alternativa SEO-plugins

Ut ur rutan kan WordPress ‘SEO saknas. Plugins nedan var till hjälp men har fallit ur utveckling. Byt ut dem så att din webbplats inte är sårbar för attacker.

 1. Roboter Meta: en robot.txt-skapare. Byt ut det med Simple Robots Meta.
 2. SEO Rank Reporter: denna rank tracker rapporterade rankning med några dagar. Det fungerar inte längre, så byt till Wincher Rank Tracker, som är liknande.
 3. Searchterms Tagging 2: detta plugin har registrerat alla söktermer för en sida, med målet att Google indexerar dem för att förbättra relevansen. Om de inte avmarkeras kan plugins som detta faktiskt skada rankningarna. Men om du vill ersätta Searchterms Tagging 2, så är de senaste söktermerna ganska bra. Det kommer att rapportera några termer utan att fylla in alla på sidan.

Alternativa plugins för sociala medier

Sociala nätverk är ett ständigt föränderligt landskap, och plugins håller på att bli föråldrade när kodändringar rullas ut. Dessutom är WordPress mycket bättre på att göra sociala medier än tidigare, så en del av funktionerna i dessa plugins är föråldrade.

 1. wordbook: detta plugin delade inlägg på en Facebook-vägg, men har slutat fungera. Du kan få samma funktionalitet om du installerar Jetpack och sedan ställer in publiceringsmodulen.
 2. Social: detta Mailchimp-plugin fungerade som en bro mellan en WordPress-blogg och Facebook / Twitter. Återigen täcker Jetpack det mesta av funktionaliteten du har tappat.
 3. Social glidare 2: att visa en glidande social panel är tufft nu när det här pluginet har gått. Du kan prova WP Social Slider, men fortsätt med försiktighet eftersom det inte har uppdaterats på länge.
 4. Enkel Facebook Connect: ett Facebook-inläggsplugin. Använd Jetpack.
 5. Wordbooker: en annan avbruten Facebook-plugin. Använd Jetpack.
 6. Twitter Blackbird Pie: den här gjorde det riktigt enkelt att bädda in tweets i WordPress-innehåll. Istället för att använda den här föråldrade koden, använd den officiella Twitter-plugin.
 7. Mingle Forum: detta tillägg tillät användare att bädda in ett Mingle-forum i en WordPress-blogg. Vi har inte hittat en direkt ersättning för det, men WPForo och bbPress är bra alternativ.

Alternativa översättningsprogram

Google Translate störde sättet för översättningsprogram som orsakar några få från utvecklingen. Andra har övergivits. Här är några alternativ för de du för närvarande använder.

 1. qTranslate: denna flerspråkiga switcher har övergivits, men den har en efterföljare: qTranslate-X. Författaren säger att det har lite gemensamt med originalet, men har tagit fram en migrationsguide.
 2. Codestyling-lokalisering: detta plugin verkar vara inaktuellt, så prova Loco Translate på sin plats.

webbhotell-erbjudanden

Letar du efter ett WordPress-prestationsgenombrott?
Trött på tröga hastigheter och justera plugins? Liquid Web fungerade mycket bra i våra senaste hastighetstester. Just nu kan du spara stort på deras planer genom att använda denna speciella rabattlänk
.

Sammanfattning

Att byta plugins är arbetsintensivt, men föråldrade plugins kan orsaka problem med även den mest väl underhållna WordPress-webbplatsen. Försök att välja alternativ som har bra support och en track record med ofta uppdateringar. Med detta i åtanke kan det ofta vara en bra idé att byta plugins även om din nuvarande inte är inaktuell.

Den viktigaste plugin är din backup-plugin, så se till att den är funktionell och säker. På så sätt kan du alltid rulla tillbaka dina förändringar om något går fel.

Ytterligare läsning och resurser

Vi har fler guider, självstudier och infografik relaterade till kodning och utveckling:

 • Du får det du betalar för: WordPress-värd är gratis, men det finns skäl till varför du kanske vill betala för det.
 • Säkerhetskopiera din WordPress-blogg: lära dig att skydda din webbplats under de tider då saker går fel.
 • Hur stor är WordPress-ekonomin? WordPress-ekonomin är mycket större och mer varierad än du antagligen förstår.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map