Topp 10 digitale nomader (og nomadiske par) – Avslutt rotte løpet

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden. Digitale nomader


Internett har gjort det enklere enn noen gang å starte en stedsuavhengig virtuell virksomhet eller å finne arbeid som kan gjøres hvor som helst i verden. Digitale nomader er de eventyrlystne sjelene som drar full nytte av denne nye virkeligheten ved å bli reisende på heltid. Hvis du er interessert i å bli en digital nomade selv, eller hvis du bare er nysgjerrig på fenomenet, er det ingen mangel på sosiale medier personligheter, blogger og nettsteder drevet av digitale nomader – dedikert til å gi inspirasjon og verdifull innsikt.

I denne listede listen vil vi introdusere ti digitale nomader og nomadiske duoer som er unikt interessante og gir nyttig informasjon for håpefulle digitale nomader og nysgjerrige lesere.

Dan Andrews og Ian Schoen

Dan Andrews og Ian SchoenDan og Ian grunnla en e-handel og produktdesignvirksomhet i 2007. Fra starten av var deres mål å skape en virksomhet som økte deres frihet i stedet for å binde dem til et skrivebord, kontor eller bygning. De bygde den virksomheten i åtte år og solgte den deretter i 2015. Tropical MBA er en blogg og podcast der Dan og Ian deler sine erfaringer med å bygge en virksomhet designet for å gjøre stedsuavhengighet mulig.

Det som gjør Tropical MBA spesiell, er at det er fokusert på entreprenørskap spesielt for digitale nomader. Selv om det er mange blogger og podcaster som hjelper gründere med å bygge bedrifter, produseres det ikke mange med mål om å hjelpe gründere med å bygge lønnsomme virksomheter, samtidig som de forfølger tidsfrihet og uavhengighet av beliggenhet.

Entreprenøriske digitale nomader vil få mye inspirasjon og innsikt fra Tropical MBA. De beste måtene å følge med på Dan og Ian er å lese bloggen deres, følge dem på Twitter og abonnere på podcasten deres.

 • Nettsted: Tropical MBA
 • Twitter: @TropicalMBA

Derek “vandrende jarl” Baron

Derek Baron - vandrende jarlDerek Earl Baron går av den digitale moniker “Wandering Earl”, og han er en eldste statsmann i det digitale nomadet, etter å ha vært på veien siden før Y2K. Det betyr at Earl har vært på veien i omtrent 6000 dager. I løpet av den tiden har han besøkt nesten 100 land.

Earl er den ultimate digitale nomaden: frisinnet, oppegående og ufridd. Han falt på en reise ved et uhell, og han har klart å holde seg på veien gjennom en kombinasjon av hardt arbeid og fleksibilitet. Reisene hans startet da han forlot USA på en tre måneder etter endt eksamen, og bare aldri slo seg tilbake. Earms blogg er lunefull og oppriktig godhjertet.

I løpet av sin tid på veien har Earl gjort litt av alt: han jobbet for forskjellige cruiserederier, tjente penger som vikarlærer i Boston, underviste i engelsk i Thailand, tjente inntekter med online markedsføring, fylt forskjellige andre roller, og sist lanserte sitt eget turfirma passende navngitt Wandering Earl Tours.

Ta en titt på Earl hvis du vil se en digital nomad som virkelig lever drømmen. Den beste måten å følge ham på er å lese bloggen hans (Start med innlegget om den gangen han ble kidnappet i Bangladesh!) Og å følge ham på Twitter.

 • Nettsted: Wandering Earl
 • Twitter: @WanderingEarl

Dave Bouskill og Debra Corbeil

Dave Bouskill og Debra CorbeilDave og Debra, tidligere profesjonelle innen filmindustrien, var ivrige reisende i noen år før de til slutt tok steget og ble digitale nomader på heltid i 2008. Siden har de vært i over 100 land og besøkt alle syv kontinenter – ja, de slo til og med leir i Antarktis. I dag er Dave og Debra prisbelønte reisebloggere og The Planet D er nettstedet der de dokumenterer eventyrene sine rundt om i verden og holder håpefulle digitale nomader motiverte.

Hvis du vil være reiseblogger, kan The Planet D hjelpe på to måter. For det første har nettstedet vunnet flere priser de siste årene, så det er et flott eksempel på reiseblogging å etterligne. For det andre deler Dave og Debra mange praktiske råd om hvordan du driver en vellykket reiseblogg; ved å lese Planet D lærer du fra to av de beste personene i bedriften.

De beste måtene å følge med på Dave og Debra er å lese bloggen og følge dem på Twitter.

 • Nettsted: The Planet D
 • Twitter: @ThePlanetD

Jodi Ettenberg

Colin WrightJodi Ettenberg er en tidligere advokat slått på heltids reise- og matblogger. Som noen andre på denne listen, hadde Jodi aldri tenkt å bli en digital nomad. Hun planla å bruke ett år på reise, og slo seg aldri tilbake. Bloggen hennes, Legal Nomads, startet som en personlig beretning om hennes reiser og var beregnet på familie og venner. Imidlertid, mens hennes reiser og blogging fortsatte, begynte hun å tiltrekke seg et voksende lesertall og bestemte seg for å gjøre en personlig blogg om til en mat- og reiseressurs.

Jodi har måttet håndtere en rekke helseproblemer: fra cøliaki til denguefeber til kroniske smerter. Dette gir henne til å skrive en luft av realisme når hun tar for seg kostholdsproblemer og kroniske medisinske tilstander på veien.

Hvis du vil lære mer om verdens mat, må Jodis blogg leses. Selv om det er mange reiseblogger på internett, er det ikke mange som bruker så mye tid på å spise god mat trygt mens de er på fremmed jord. De beste måtene å følge Jodi er gjennom bloggen og Instagram-kontoen hennes.

 • Nettsted: Legal Nomads
 • Instagram: LegalNomads

Matthew “Nomadic Matt” Kepnes

Matthew Kepnes - Nomadisk MattMatthew Kepnes, bedre kjent som Nomadic Matt, er antagelig den mest kjente digitale nomaden i dag. Nettstedet hans tiltrekker seg over en million besøkende per måned, og han er en bestselgende forfatter av New York Times. Matt traff veien i juli 2006 og har siden reist til over 80 land, alt på egen krone.

Med et publikum så stort som Matt, florerer sponsormulighetene. Likevel nekter Matt å godta sponsede turer. Det det betyr er at han betaler seg overalt hvor han går. Resultatet er at når du leser Matt’s blogg, får du reelle beretninger om hva den gjennomsnittlige digitale nomaden kan forvente å møte når du er ute på veien.

Matts nettsted er en av de mest polerte reisebloggene rundt, men det betyr ikke at den mangler for autentisitet. Bloggens tagline er “Reise bedre. Billigere. Lengre, ”og Matt sitt innhold er designet for å hjelpe digitale nomader å gjøre akkurat det: holde seg ute på veien og holde seg på budsjettet. De beste måtene å følge Matt er å lese bloggen hans og følge ham på Facebook.

 • Nettsted: Nomadic Matt’s reiseside
 • Facebook: Nomadic Matt

Pieter Levels

Pieter LevelsPieter Levels er en digital nomad og produsent av digitale produkter. Han har laget flere bemerkelsesverdige produkter på det digitale nomadområdet, inkludert Nomad List, Remote OK og Colive. På et tidspunkt i 2014 gikk han i gang med å bli gal og skapte 12 digitale produkter på 12 måneder. Det var i løpet av denne tiden at Pieter hoppet inn i det digitale nomadelyset da noen av prosjektene hans begynte å tiltrekke bred oppmerksomhet.

For ikke så lenge siden, til sjokk fra mange i det digitale nomadområdet, ble det rapportert at Pieter slo seg ned igjen. Imidlertid skjøt Pieter selv dette ryktet. I dag fortsetter Pieter å administrere produkter designet for digitale nomader og bringer sin pågående personlige erfaring som digital nomade til mål.

Hvis du er en skaper av digitale produkter – nettsteder, nettbaserte applikasjoner og så videre – og vil finne ut hvordan du kan utnytte din tekniske kreativitet for å komme ut av et avlukke, er det ingen bedre digital mentor å følge enn Pieter. De beste måtene å følge Pieter på er via bloggen og Twitter-kontoen hans:

 • Nettsted: levels.io
 • Twitter: @levelsio

Natalie Sisson

Natalie SissonNatalie Sisson, AKA the Suitcase Entrepreneur, er forfatter, foredragsholder, online markedsfører, gründer og digital nomad. Hun har vært på vei siden 2010 og besøkt mer enn 70 land mens hun samtidig drev en lønnsom online virksomhet.

Natalie mener at gründere bør bygge virksomheter som støtter livsstilen deres i stedet for å overta livet, og hun bruker seg selv som et eksempel på den slags frihet som entreprenørskap kan skape. Natalie skriver og snakker ofte om sin tro på at frihet er en rettighet og ikke et privilegium, og en hun tror alle kan oppnå.

Natalies nettsted, Suitcase Entrepreneur, er hennes virksomhet – eller i det minste en stor del av det likevel. Koffertentreprenøren er grunnlaget for arbeidet Natalie hjelper andre digitale nomader med å bygge lønnsomme online virksomheter som muliggjør et liv med stedets uavhengighet og tidsfrihet. Hvis du er forretningsinnstilt og ønsker å bygge en lønnsom online virksomhet som kan hjelpe deg med å unnslippe rotterace, kan Suitcase Entrepreneur hjelpe deg med det.

De beste måtene å følge med på Natalie er å sjekke ut nettstedet Suitcase Entrepreneur og følge henne på Twitter.

 • Nettsted: Suitcase Entrepreneur
 • Twitter: @SuitcasEpreneur

Nadine Sykora

Nadine SykoraVideograf, blogger og digital nomade Nadine Sykora har besøkt nesten 50 land de siste 5 årene. Nadine er en ekte reiseblogger og vlogger, og produserer morsomme og innsiktsfulle videoer og artikler som beskriver maten, opplevelsene og skjønnheten som tilbys av hvert reisemål hun besøker..

Nadine er noe av en YouTube-kjendis. Kanalen hennes har eksistert siden før hun ble nomadisk, og tidlig innhold faller solid inn i komedie- og satiresjangrene. Nadine utnytter sin erfaring med å produsere morsomme videoer for YouTube, og resultatet er at Nadines reisevideoer er noen av de beste og morsomste du vil finne.

De beste måtene å følge Nadine på er å abonnere på YouTube-kanalen hennes og lese bloggen hennes.

 • Nettsted: Hey Nadine
 • YouTube: Hei Nadine

Colin Wright

Colin WrightColin Wright er forfatter, foredragsholder og reisende på heltid. Han driver også en YouTube-kanal, blogger mye, og har levert en håndfull TEDx-samtaler. Selv om vi stopper der, berører vi bare toppen av isfjellet. I utgangspunktet, hvis det innebærer reiser, sosiale medier, å skrive eller snakke, har Colin sannsynligvis gjort det.

Colin har en unik tilnærming til å reise. Han flytter til et nytt sted hver tredje eller fjerde måned og lar leserne stemme på hvor han skal gå neste gang – de velger landet, han velger byen. Som du kan forestille deg, gitt den manglende planleggingen, er det ikke alltid like lett å sette opp overnattingssteder. Så mellom langtidsopphold på steder valgt av tilhengere, tar Colin kortsiktige turer med tog og buss.

Colin er en erfaren reisende på heltid med mye å si om minimalisme og tjene penger hvor som helst. De beste måtene å følge Colin på er gjennom bloggen, YouTube-kanalen og Twitter-kontoen hans:

 • Nettsted: Exile Lifestyle
 • YouTube: Colin Wright
 • Twitter: @ColinIsMyName

Jason og Nikki Wynn

Jason og Nikki WynnJason og Nikki Wynn ble digitale nomader da de handlet i sin eksklusive urbane livsstil i Dallas for en bobil og den åpne veien. Opprinnelig var ideen å reise rundt i USA for å finne det beste stedet å slå seg ned permanent. Akk, de klarte aldri å finne det perfekte stedet og bestemte seg snart for at selv USA ikke var stort nok til å tilfredsstille vandrerlysten. Så de handlet i RV for en seilbåt og ble liveaboards på heltid med planer om å seile havene på jakt etter eventyr.

Hvorfor skal du følge Wynns? For det første er de morsomme! Bloggen deres beskriver virkelige opplevelser på veien rundt i USA og krøniker overgangen til seilere på heltid. Instagram-kontoen deres vil inspirere deg til å fortsette å jobbe på flukten fra rotteløpet, og YouTube-kanalen deres vil gi deg praktiske råd for å komme deg på vei før enn senere.

 • Nettsted: Gone with the Wynns
 • YouTube: Borte med Wynns
 • Instagram: the_wynns

Bli med i de digitale nomadene

Det har aldri vært en bedre tid enn i dag å bygge en stedsuavhengig inntekt og se verden. Med inspirasjon, innsikt og veiledning fra disse digitale nomadene, vil du ha all kunnskapen som er nødvendig for å finne ut hvordan du også kan avslutte rotterace.

Alle bilder brukt med tillatelse med følgende unntak. Bilde av Matthew Kepnes beskåret fra @nomadicmatt på @NYTTravelShow av Stefan Krasowski. Lisensiert under CC BY 2.0.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map