Smittsomt innhold: Hvordan få morderen til å bli viral

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Enten det er en katt som spiller piano, en uheldig reporter som tar seg fra en druestampingbad eller en skandaløs anmeldelse av et produkt eller en tjeneste, har Internett et varig kjærlighetsforhold med viralt innhold.

Den rare alkymien av teknologi og følelser som forvandler et stykke medier fra bare et annet bilde, video, sang eller dokument til noe som ganske enkelt må deles med ganske enkelt alle, gjøres mulig av dagens sammenkoblede verden. En diktators nedbrytning, en kjendismeltdown eller en umulig touchdown kan gyte videoer og bildemakroer som er pusset over hele verdens Facebook-, Twitter- og Tumblr-kontoer før du kan si “Holy Meme, Batman!”

Men hva skal det til for at innhold blir smittsomt? Markedsføringsprofessor Jonah Berger har begrenset den i sin bok, Contagious: Why Things Catch On. I følge Berger er det første trinnet til enhver vellykket virussatsing følelser. Vi lever kanskje i en elektronisk verden, men akkurat som våre frakoblede forgjengere, reagerer vi kraftigst på stimuli som får oss til å føle ting dypt. Liker det eller ei, er menneskedyret drevet av følelser, og hvis innholdet ditt ikke klarer å fremkalle en sterk følelse – lykke, overraskelse, underholdning, raseri, osv. – så er sjansene for å bli viral ved siden av null.

Utover enkelt følelsesmessig engasjement, identifiserer Berger fem andre viktige elementer som er nødvendige for å ta innholdet ditt til neste nivå av delbarhet: sosial valuta, triggere, offentlig observabilitet, praktisk verdi, og historiefortelling. Når disse faktorene kombineres, blir vi drevet til å møte våre dype behov for å dele en fortelling, fremstå som intelligente (eller i det minste kunnskapsrike) ved å gi praktisk informasjon og få sosial troverdighet med våre jevnaldrende ved å bli sett på å gjøre det. Når denne trangen tar tak, er et raskt klikk på “deling” -knappen eller avfyring av en liten tweet det naturlige resultatet.

Ikke glem maskinvareaspektet ved å administrere ditt virale innhold. Hvis du skyter for millioner av visninger og delinger, må du også sørge for at hostingpakken din har det som trengs for å håndtere plutselige pigger i etterspørsel.

Du trenger ikke å være psykolog for å lage kvalitetsmessig, engasjerende innhold, men du trenger en grunnleggende forståelse av menneskene som tar det inn. Bare husk å sørge for at nettstedet ditt kan takle belastningen når neste mesterverk fanger på.

Viralt innhold

De seks innsidehemmelighetene til smittsomt innhold

Den’Det er ingen hemmelighet at relevant og verdifullt innhold kan bidra til å øke merkevarekjennskap og eksponering. Med i dag’forbrukere overfor informasjon overbelastning overalt hvor de vender seg, altfor mye bra innhold blir ikke lagt merke til. Takket være forskning har vi nå en bedre forståelse av psykologien bak det som driver forbrukerne til å dele innhold. La’s ta en titt.

En kort leksjon i viral psykologi

Jo sterkere følelsen er, desto mer sannsynlig vil det føre til en responsiv handling.

Innhold med høyt energiinnhold “sosial overføring” (dvs. aksjer).

Innhold som fremkaller følelser med høyt opphisselse, enten positive (ærefrykt) eller negative (sinne eller angst) er mer viral enn innhold som fremkaller følelser med lav opphisselse eller deaktivering (f.eks. Tristhet).

Jo mer følelsesinnhold fremkaller, jo mer viralt vil det bli.

Folk kan dele emosjonelt ladet innhold for å gi mening om sine opplevelser, redusere dissonans eller utdype sosiale forbindelser.

Det er mer sannsynlig at de vil dele en annonse når det vekker mer underholdning og en kundeservicerfaring når det vekker mer sinne.

Forskning av Jonah Berger og Katherine Milkman har vist en standardavviksøkning i mengden sinne en artikkel vekker = ytterligere 2,9 timer som hovedhistorien på nettstedet New York Times, nesten 4x det gjennomsnittlige antall timer artikler bruker på det posisjon.

Mer praktisk, interessant og overraskende innhold er mer viralt fordi det reflekterer positivt på menneskene som deler det.

Å grave dypere: Hvordan innhold vekker følelser

Nivå av interesse og hastighet på interesse

Hjerneforskere og forskere har funnet ut at følelsen av interesse kontinuerlig er til stede under normale forhold og er den sentrale motivasjonen for engasjement.

Interesse og interaksjon med andre følelser påvirker alle andre mentale prosesser. Derfor er titler så enormt viktige.

I gjennomsnitt vil 8 av 10 personer lese overskrift, men bare 2 av 10 vil lese resten.

Hastigheten til emosjonell aktivering

Visuelt, lettforståelig og konsumert innhold er generelt det mest virale fordi det kommuniserer sin sterke emosjonelle påvirkning i løpet av de første sekundene av visningen.

I følge Nielsen har brukere på gjennomsnittlig webside tid til å lese høyst 28% av ordene under et gjennomsnittlig besøk.

Visuelt innhold er bedre til å formidle følelsesmessighet og bli forstått raskt og enkelt.

40 av de 50 beste innleggene gjennom tidene på Reddit er enten bilder eller videoer.

Innholdets lengde

New York Times artikkelstudie fant ut at lengre artikler har en tendens til å bli delt oftere.

Korrelasjonen var sterk selv etter å ha tatt hensyn til mengden eksponering for nettstedet. Ren ordetelling var nærmere korrelert med deling enn noen annen variabel som ble undersøkt.

Forskere antyder at dette skyldes at de lengre artiklene handlet om mer engasjerende emner.

Innholdsemne

Fordi de fremkalte ærefrykt, var vitenskapsartikler bedre enn alle andre i studien til New York Times mest sendte artikler.

30% av artiklene på den mest e-postlisten var om vitenskapsrelaterte emner.

Mengde brukerengasjement

Folk elsker å snakke om seg selv.

Noe forskning antyder at minst 40% av kommunikasjon ansikt til ansikt handler om jeget, og over 80% av aksjene på sosiale medier er selvfokuserte.

Hvilke følelser du skal fremkalle

Positivt innhold er mer viralt enn negativt innhold, men det’s fordi viralitet delvis er drevet av fysiologisk opphisselse.

Eksperter sier at følelsen av ærefrykt er den tryggeste og mest pålitelige veien mot viralt innhold.

I følge Jonah Berger, av alle variablene som ble studert i New York Times artikkelstudie, hadde ærefrykt det sterkeste forholdet til en artikkel som lager den mest e-postliste.

Kreative oppfinnelser, fullførte arbeidskrevende prosjekter, fantastisk design og roman er alle måter å vie ærefrykt hos et publikum.

I en studie utført av Moz av hva som gjorde vellykket *visuell* innholdet blir viralt:

Topp 5 følelser fremkalt (mest vanlig):

 1. Fornøyelse
 2. Renter
 3. overrasket
 4. Lykke
 5. Delight

Bunnen 5 Følelser fremkalt (minst vanlig):

 1. Sinne
 2. Høflighet
 3. Frustrasjon
 4. Tvil
 5. Flause

Jonah Berger’s 6 nøkkeldrivere som former viralt innhold (STEPPS)

 1. Sosial valuta: Jevnaldrende popularitet av ideen

Folk snakker om ting som får dem til å se bra ut.

Gi publikum en måte å se bra ut, føle deg spesiell eller som en innsider, og de’Jeg skal fortelle andre – og spre ordet om deg underveis.

Mange merker som har utnyttet kraften fra sosial valuta har ikke investert i reklame – de er avhengige av jungeltelegrafen etter å ha tilbudt eksklusivitet til en valgt gruppe av påvirkere.

 1. triggere: Daglige påminnelser om ideen eller produktet

Utløsere har stor innvirkning på menneskelig atferd.

De former valgene vi tar, tingene vi snakker om og produktene vi kjøper.

For eksempel når de fleste tenker på peanøttsmør, kommer gelé opp i tankene.

Å spille fransk musikk i matbutikken gjør det mer sannsynlig at folk kjøper fransk vin; Å spille tysk musikk gjør det mer sannsynlig at folk kjøper tysk vin.

Ved å koble produktet eller ideen din til utbredte triggere kan du hjelpe dine egne initiativ til å lykkes.

 1. Følelse: Hvor mye du inspirerer til en dyp emosjonell reaksjon

Nøkkelen til å fremkalle følelser med innhold handler om opphisselse – i hvilken grad forskjellige følelser aktiverer oss eller skyter oss opp.

Det er mer sannsynlig at folk deler noe innhold over andre fordi opphissingen – enten det er sinne, ærefrykt eller humor – vekker oss til å videreføre det.

 1. Offentlig (Observerbarhet): Høyt synlighet av et produkt selger i hovedsak seg selv

Ved å bruke logoer, farger og andre designelementer for å gjøre et produkt mer offentlig, forenkles adopsjon av produktet og øker sjansen for at flere finner ut om produktet eller ideen din..

Den berømte Macintosh Apple-logoen pleide å møte brukeren da den bærbare datamaskinen ble lukket. Steve Jobs innså at selv om dette hjalp brukeren med å finne ut hvilken måte å åpne den bærbare datamaskinen, da de gjorde det, var logoen opp ned for alle andre å se.

 1. Praktisk verdi (Nyttighet): Vi ønsker å dele nyttig informasjon

Jo mer nyttig informasjon er, jo mer blir den delt på sosiale medier.

Rabatter, reiseanbefalinger eller artikler om den beste solkremen du kan bruke, blir sendt rundt fordi de er nyttige.

Uthev utrolige tilbud eller nyttige tips, og flere vil gi dem videre.

 1. Historiefortelling: En fortelling rundt ideen eller produktet gir klissethet

Historier er måten å gi mening om ting der vi ikke har fakta.

Folk vil snakke om et produkt eller merke hvis det er en del av en bredere fortelling.

kilder

 • 6 måter å få historien din til å bli viral på – inc.com
 • Den hemmelige oppskriften for suksess med viral markedsføring i innhold – moz.com
 • Hvorfor innhold blir viralt: teorien og beviset – moz.com
 • Hva gjør online innhold viralt? – jonahberger.com
 • Vil du sende denne kolonnen via e-post? Det er kjempebra – nytimes.com
 • Viral’s Secret Formula – jonahberger.com
 • Slik utløser du Word of Mouth – jonahberger.com
 • Hvordan skrive magnetiske overskrifter – copyblogger.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map