NY STUDIE: Hvilke domener blir holdt, og hvilke blir mistet? [Data om .COM vs alt annet]

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden. Hvilke domener blir holdt


Vi velger å beholde bare 30% av domenene vi registrerer, i henhold til vår nye forskning på domeneregistreringsatferd på tvers av de ledende toppdomenene (TLDs).

Har du noen gang hatt en god ide for et nettsted og kjøpt domenet – bare for å la det bortfalle et år senere? Dette er ikke uvanlig.

Vi siktet for å finne hvor ofte folk lar domener bortfalle hvert år (churn rate) og hvilke av de mest populære TLD-ene lider mest av dette.

Når vi analyserte datautvalget, som dekker en million domener, registrert over de åtte ledende TLD-ene, fant vi det bare 29,79% av domenene blir fornyet hvert år. Av de 70,21% av domenene som ikke er fornyet, er 41,22% igjen til å utløpe, mens 28,99% er registrert av andre brukere.

Enten vi grøfter domenene på grunn av høye andreårs kostnader, eller bare sliter med å følge opp ideene våre etter en impulsiv, spekulativ eller optimistisk registrering, viser dataene at færre enn ett av tre domener fornyes hvert år.

Richard Kershaw ved WhoIsHostingThis.com sa: “Vi ønsket å finne ut mer om domeneregistreringsatferd, så vi bestilte denne studien på en million domener – det viser seg at hastighetsgraden for domener er mye mye høyere enn jeg tror mange forventer.”

Forskningen

Her på WhoIsHostingThis.com ønsket vi å forstå mer om oppførselen vår når det kommer til domeneregistreringer: hvor mange domener som blir fornyet, hvor mange som blir registrert på nytt av andre registranter, og hvor mange som er igjen for å utløpe og gå tilbake på salg?

For å utforske disse spørsmålene og avdekke andre trender, kom vi i kontakt med Whois XML API, den ledende domeneleverandøren for domenet Whois, DNS, IP og nettbasert trussel om intelligens til alle trusler fra Fortune 500-selskaper til offentlige etater og nettkriminalitetsenheter..

Prøven

Whois XML API samlet inn data om en million domener registrert på de mest populære åtte TLD-ene etter antall domeneregistreringer. Alle er gTLDer bortsett fra ccTLD .CN (Kina), men noen kan overraske deg.

Den tilfeldig valgte prøven ble sammensatt av følgende domener:

TLDPrøvestørrelse
.COM796501
.NETT84153
.TOPP53691
.ORG35844
.INFO17655
.CN7111
.XYZ3840
.BIZ1205

Whois XML API så på antall unike domenenavn som er opprettet siden 2012. Dette ble fulgt opp ved å analysere hvor mange domener som var registrert, men ikke fornye registreringen det første året. I tillegg til hvor mange domener som ble registrert av en opprinnelig registrant som ikke klarte å fornye seg med at domenet ble plukket opp av et potensielt sprett.

Våre funn

Hvilke TDL-er som blir droppet - Animasjon

Bare 30% av registrerte domener blir beholdt etter ett år

Av de en million domenene som utgjør utvalget, ble bare 29,79% av domenene oppbevart av registrantene. 70,21% av domenene ble ikke fornyet, enten overlatt til å utløpe (41,22%) eller omregistrert av andre (28,99%).

Fornyelsesgraden varierer betydelig etter TLD.

TLDs som så den høyeste prosentandelen av domener som ble oppbevart etter et år var .NET, .ORG og .INFO, med fornyelsesgrader på 46,31%, 44,24% og 34,56%.

TLD-ene med den laveste andelen fornyelser var .TOP, .BIZ og .CN, med fornyelsesgrad på 22,22%, 16,60% og 1,72%.

Domener fornyet

Over to av fem domener skal utløpe hvert år

41,22% av de analyserte domenene ble grøftet helt, med registranter som tillot dem å utløpe og bli tilgjengelig for andre.

TLD-ene med den høyeste prosentandelen av droppet domener var .CN med enorme 97,19%, .XYZ med 58,33%, og .BIZ med 50,04%.

De med den laveste delen av domenene igjen å utløpe var .COM med 43,12%, .ORG med 28,85%, og .NET med 19,28%.

Domener ikke fornyet

28,99% av domenene blir registrert på nytt av andre brukere

28,99% av domenene i prøven ble ikke fornyet og i stedet registrert av en annen bruker.

.NET (34,41%), .TOP (33,75%) og .BIZ (33,36%) var TLD-ene med høyest omregistreringsgrad.

.XYZ (16,82%), .INFO (15,54%) og .CN (1,10%) hadde de laveste omregistreringsnivåene.

Domener Med Registrant Oppdatert

Gjennomsnittlig kornfrekvens for domener er over 70%

Registranter valgte å ikke beholde 702,133 av en million domener som ble analysert: det er en kornsats på 70,21%.

Når vi fordeler dette med TLD, kan vi se at TLD-ene med de høyeste kornhastighetene er .CN (98,28%), .BIZ (83,40%) og .TOP (77,78%).

De med den laveste churn-raten er .INFO (65,44%), .ORG (55,76%) og .NET (53,69%).

Domain Churn Rate

Churn rate for .CN domener er gjennom taket på over 98%

Mens den gjennomsnittlige klandraten for domener allerede er over 70%, er kornfrekvensen for .CN-domener mye mye høyere og når 98,28%.

Av de som ikke ble holdt, var bare 1,10% registrert av noen andre. Bare 1,72% av .CN-domenene ble fornyet.

.COM-domeneregistreringer kontra resten

.COM TLD er den mest populære. Av de vi analyserte, ble 28,09% beholdt og 71,91% falt. Av de som ble falt, ble 28,79% omregistrert av andre brukere, mens den største prosentandelen, 43,12%, fikk utløpe.

Dataen

TLD Study Data Sammendrag

Få tilgang til våre data her. Husk å sitere WhoIsHostingThis.com som kilde hvis du bruker dataene på nytt til dine egne prosjekter..

Metodikken vår

For å produsere denne rapporten, oppdraget vi Whois XML API for å samle et utvalg på en million domener over åtte TLDer etter antall domeneregistreringer per år.

Dataene ble samlet i oktober 2019 med det eneste formål å utarbeide denne rapporten.

Ingen personlig informasjon, for formålene med GDPR, ble behandlet for denne studien.

Hvis du har spørsmål om metodikken eller studien generelt, kan du kontakte oss. Vi svarer dem gjerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map