Hvem eier alle Bitcoins?

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


som-eier-all-the-Bitcoins

Menneskeheten har brukt sin relativt korte tid på denne planeten på å jage en rekke rikdommer – gull, krydder, kakaobønner, til og med murstein av komprimert te – og moderne mennesker er intet unntak. Planetenes monetære rikdom er høyere enn den noensinne har vært, og med 2013-estimater som er på rundt 241 billioner dollar, har hver eneste jordas syv milliarder mennesker en andel på rundt $ 35.000..

Men konsolidering av rikdom er nesten like gammel som menneskehetens søken etter å tilegne seg den. Den raske gjennomgangen av den faktiske fordelingen av ressurser, valuta og varer maler et helt annet bilde.

En av de minst balanserte distribusjonene er den beleirede virtuelle valutaen Bitcoin. Etter en skandale som involverte internettets “anonyme marked” -side Silk Road og et stort tyveri som førte til konkurs i en av de største børsene, har Bitcoin’s formuer brydd seg like vilt som markedsverdien. Men det er fortsatt en populær investeringsmulighet, og selv om estimater varierer med hensyn til det totale antallet Bitcoin-eiere over hele verden, hevder den generelle konsensus at bare en prosent av totale Bitcoin-eiere over hele verden mellom sytti og åtti prosent av alle Bitcoins.

Den rikeste kremen i denne virtuelle avlingen holdes av gåtefulle Bitcoin-grunnlegger Satoshi Nakamoto, som anslås å ha utvunnet omtrent en million Bitcoins i valutaens første dager. Runners-up inkluderer Winklevoss-brødrene (kanskje mest kjent for sin beryktede søksmål mot Facebook) og Federal Bureau of Investigation, som tok beslag i 174 000 Bitcoins da den la ned den første iterasjonen av Silk Road.

Hvordan vil fordelingen av Bitcoin formue sammenligne med andre betalingsmåter i kjølvannet av Mt. Gox og andre hikst i den ville ‘n’ ullete verdenen av virtuell valuta? Bare tiden vil vise. Men med den siste Bitcoin som ble grunnlagt for gruvedrift rundt 2140 eller så, har vi god tid til å se hvilke bevegere, rystere, drømmere og vågestier som vil høste resten av denne virtuelle formuen.

Hvem-eier-all-the-Bitcoins

PS. Husk å sjekke innlegget vårt på bitcoin-tilknyttede programmer!

Transkript: Hvem eier alle Bitcoins?

Bitcoin distribusjon vs. The Global Wealth Gap

Vi lever i en verden av ulikheter – både penger og med Bitcoin. Akkurat som mesteparten av harde penger og anleggsmidler, er de aller fleste Bitcoins besatt av noen få rike individer.

Verden er rikere i dag enn noen gang før

I 2013 nådde jordens rikdom 241 billioner dollar, som er 9% høyere enn i 2012 og 5% høyere fra 2010, og hele 106% høyere enn i 2000.

Men en mye større kake er skåret opp på en måte som noen tror er urettferdig

Mellom 2010 og 2013 vokste andelen av de rikeste med 4 prosentpoeng, da andelen av de fattigste krympet med 2 prosentpoeng.

Bitcoins var mer tallrike og dyrebare i 2013 enn i noe tidligere år

27. desember 2013 var Bitcoin-markedsandelen, dvs. den totale verdien av Bitcoins, 9,762 milliarder dollar.

Men verdien av alle Bitcoins er fremdeles bare 2,5% av markedsverdien til Google.

Er tildelingen av bitcoins like skjev for de rike som distribusjonen av global velstand?

0,06% av adressene inneholder 68,9% av alle Bitcoins – (tilsvarer BTC 8352315.562 eller $ 6,055,428,782)

98,95% av adressene inneholder 0,68% av alle Bitcoins – (tilsvarer 82215,298 BTC eller $ 59,606,091)

En stor BTC-stash blir sjelden lagret på en enkelt adresse – av sikkerhetsmessige årsaker blir normalt et slikt innskudd skivet opp til paier på 50-100 BTC og lagret på flere adresser kontrollert av samme person.

Så hvem er menneskene bak Bitcoin-adressene? Svaret er … ingen vet. Et sentralt trekk ved Bitcoin er anonymitet: vi kan se hvor mange Bitcoins en adresse inneholder, men vi vet ikke nøyaktig hvem den tilhører.

Men ifølge grove estimater, eide 280 000 mennesker Bitcoins i slutten av 2013.

Det er vanskelig å skaffe nøyaktige tall for disse anonyme eierandelene. Nyere estimater har vist at fordi flertallet av mennesker med betydelige aksjer sprer BTC-formuen over flere adresser, kan det være at rikdomsforskjellen i Bitcoin ikke er så ekstrem som adressedataene antyder. Det er faktisk sannsynlig at de øverste 1% av BTC-eierne bare eier rundt 78% av all BTC, ikke 96%.

Den kjente superrike av BTC-økonomien

  1. Satoshi Nakamoto: BTC 980.000
  2. FBI: BTC 174.000 (beslaglagt gjennom stengningen av Silk Road)
  3. The Winklevoss Bros: BTC 120.000

Hvordan sammenligner BTC Wealth Share med Global Wealth?

Det er tydelig at formuesandelen i Bitcoin-verdenen er enda mer ujevn fordelt enn i verden for øvrig.

De nederste 70% av Bitcoin-eierne eier 1%, da toppen% 0,71% eier 55%.

De nederste 70% av den virkelige verden eier 3% som de øverste 0,71% eier 41%.

Ettersom BTC er en ny valuta som favoriserer tidlige adoptere, er det lett å forstå hvorfor så få har så mange. I fremtiden vil det være interessant å se om BTCs formueforskjell fortsetter eller blir jevnere for alle innehavere. Hva tror du?

Alle oppgitte verdier er i USD.

kilder

  • Bitcoin-distribusjon etter adresse – bitcoinrichlist.com
  • Distribusjon av Bitcoin Wealth av eier – bitcointalk.org
  • Amerikansk regjering eier den største bitcoin-lommeboken på internett – wired.com
  • Google Inc. (GOOG) markedsdata – uk.finance.yahoo.com
  • Credit Suisse Global Wealth Report 2013 – publikasjoner.credit-suisse.com
  • Blockchain – blockchain.info
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me