APIene som hemmelig styrer livet ditt

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


{APIer} som hemmelig styrer livet ditt

Det moderne livet er for mange online. Og hvert klikk, hver tweet, hver Facebook-lignende eller produktanmeldelse, blir en del av et større datapool (sammen med e-postene våre, nettkjøp, GPS-informasjon og mer) som bare venter på å bli skummet og sortert av et verktøy som kalles applikasjonsprogrammet. grensesnitt (API).

Tilstedeværelsen av applikasjonsprogramgrensesnittet (API) er kanskje ikke noe du tenker mye på hver dag. Men disse protokollene og verktøyene brukes av selskaper hver dag til å samle inn, organisere og analysere fjell av data, mye av det veldig personlig og ekstremt verdifullt for markedsførere, rettshåndhevelse og offentlige myndigheter av alle slag. Hver gang to applikasjoner kobles sammen for å dele informasjon og forbedre funksjonaliteten, er sjansen stor for at et API er i bruk.

For eksempel produserer og samler lovhåndhevingsbyråer og andre offentlige myndigheter enorme datamengder i løpet av sin virksomhet, og API-er er nøkkelen i analysen og sammenligningen av disse dataene. Fra sporing av kriminalitet til forbedret avdelingseffektivitet, og fra demografisk forskning til atferdsmessig profilering, spiller APIer en nøkkelrolle i moderne elektronisk overvåking, informasjonshåndtering og kriminalitetsforebygging.

Utover rettshåndhevelse og forskning, bruker noen av de største selskapene på Internett, inkludert Netflix, Amazon, Twitter, Facebook og mer, APIer for å samle informasjon om brukerne sine og bruke den til å tilpasse opplevelsen – og for å lage målrettet markedsføring og belønningsprogrammer . Andre API-er, for eksempel de som er generert av Trendrr, Trackur og andre data-gruveselskaper, brukes til å bygge veldig detaljerte profiler av brukere, inkludert alder, kjønn, politikk, inntekt og interesser. Og til tross for at han har kommet seg i lovlig varmt vann, fortsetter tidligere up-and-comer Rapleaf også å samle inn data og bygge lønnsomme profiler av enkeltpersoner over hele nettet – enten de har valgt bort eller ikke.

Til tross for personvern gjelder det likevel at APIer, sammen med andre, enda mer hemmelighetsfulle metoder for datainnsamling og behandling, er her for å bli. Og med APIer som bare står for milliarder av inntekter for selskaper i hele den sosiale mediesfæren og Internett for øvrig, er det sannsynlig at de bare blir mer sofistikerte og kraftige, ettersom livet både online og av blir stadig mer påvirket av innhøstede data.

APIer som hemmelig styrer livet ditt

APIene som hemmelig styrer livet ditt

Et API (applikasjonsprogramgrensesnitt) er et sett med rutiner, protokoller og verktøy for to forskjellige applikasjoner for å kommunisere med hverandre for å forbedre funksjonene og legge til funksjonaliteten til en eller begge. De lar utviklere bygge innovasjoner på toppen av et annet selskaps teknologi.

Skremmende måter APIer blir brukt

Hvor mye av det personlige livet ditt er lett tilgjengelig for tredjeparts APIer?

Databasemarkedsføring er en industri på flere milliarder dollar.

SMM-selskaper (Social Media Monitoring) liker Trendrr, Trackur, og Sentiment Metrics bruke sofistikerte algoritmer for å samle inn og analysere den enorme mengden av personopplysninger som forbrukere legger igjen i sitt online kjølvann.

Spesifikke data om en person samlet inn av SMM og andre tjenester kan omfatte:

 • En persons husholdningsinntektsområde
 • Aldersgruppe
 • Politisk skjevhet
 • Kjønn og alder på barn i husholdningen
 • Interesser i temaer som religion, pengespill, tobakk og underholdning for voksne
 • Hva står på en persons Amazon-ønskeliste

Demografiske, husholdnings-, interesse- og kjøpsdata kan hentes fra en e-postdatabase (opptil tusenvis av e-postmeldinger) via tjenester som f.eks. Rapleaf, eDataSource, og Vippe.

Rapleaf kan bygge intime databaser på mennesker ved å trykke på velgerregistreringsfiler, handlehistorier, sosiale nettverksaktiviteter og eiendomsregister som den deretter selger for målrettet online annonsering.

 • Den samler også inn data basert på aktiviteten til brukerens venner.
 • Tjenesten har tydelig verdi for mange med rundt 200 millioner API-samtaler per dag i 2011.
 • Tidlige adoptere inkluderte politiske kampanjer.
 • Det kan avgjøre om noen er en verdig risiko for et kredittkort eller et lån – alt uten å hacking i noen kontoer eller bryte noen lover.
 • I 2010 avdekket The Wall Street Journal en spesifikk forekomst der tjenesten avslørte et unikt Facebook ID-nummer som lenker tilbake til en persons virkelige navn til minst 12 selskaper.
 • Praksisen med å avsløre Facebook ID-numre ble avsluttet etter at tidsskriftet brakte det under selskapets oppmerksomhet.

Grunnlagt i 1969 med mer enn 32 milliarder dataregistreringer, Acxiom sporer personlig informasjon fra en persons nettoppførsel til personnummer og til og med økonomi.

 • Serverne behandler mer enn 50 billioner data “transaksjoner” i året.
 • Acxioms kunder har inkludert Wells Fargo, HSBC, E * Trade, Toyot, Ford og Macy’s.

Intelius samler offentlige poster for å la selskaper og forbrukere utføre bakgrunnssjekker av andre mennesker, og hevder å ha mer enn 20 milliarder poster på enkeltpersoner.

 • Den sporer navn, adresse, adressehistorie, alder, bursdag, telefonnummer, pårørende, inntekt, verdien av hjemmet ditt og din sivilstand.
 • Den søker også i regjeringsjournaler for kriminell virksomhet, konkurser, panterett, dommer, aliaser, søksmål, skilsmisseregister og dødsregister.

pipl gjennomsøker nettet på jakt etter andre nettsteder og datavinnere som sosiale nettverk og offentlige ressurser med ditt navn og personopplysninger.

 • Deretter viser lenker til den informasjonen på en enkelt side og selger målrettede annonser.

iOS-app Forfriske kobler sosiale kontoer for å opprette et dossier med ting du bør chatte om med medlemmer av sosiale nettverk.

Rapporative viser data om personer som sosiale medier, hvor de befinner seg, deres selskap, tittel og mer i Gmail ved siden av e-postsamtalene dine.

De tinder dating-app lar brukere se personer med interesse innen en valgt avstand, og vise Facebook-venner og interesser til felles. Når en kamp er laget, kan brukerne bruke appens chattefunksjon.

API-er har tillatt for bredere bruk av ansiktsgjenkjenning teknologi, med Mashape.com med 77 mashups som utnytter APIer for ansiktsgjenkjenning.

Alessandro Acquisti, førsteamanuensis ved Carnegie Mellon University, demonstrerte hvordan et fotografi av et tilfeldig individ kan sendes til en database der det raskt og nøyaktig kan knyttes til navn, fødselsdato og personnummer..

Facebooks ansiktsgjenkjenningsfunksjon, som kan matche ansikter til profiler, gruppere bilder med lignende ansikter i dem og foreslå navnet til en venn når tagging av bilder ble forbudt i Europa.

 • Den tyske personvernmyndighetens største bekymring var at Facebook ikke varslet brukerne om at ansiktsgjenkjenningsteknologien ble brukt.
 • De hevdet at en biometrisk database som inneholder millioner av ansikter, har et enormt potensial for å bli misbrukt.

Selv om Google forbød ansiktsgjenkjenning for Google-briller, noen selskaper som Gjenkjenning for glassavOrbeus har funnet måter å eliminere personvernproblemet ved å fokusere på funksjoner i stedet for å oppdage en identitet.

I Elk Grove kan CA-offiserer bruke ansiktsgjenkjenningsteknologi for å analysere bilder matet til dem i sanntid fra videokameraer rundt i byen og gi varsler når kameraene oppdager folk som politiet jakter på.

Rettshåndhevelse i USA har samlet en enorm database med mer enn 120 millioner søkbare fotografier fra hele verden, inkludert bilder på førerkort i alle stater i forbundet for å hjelpe til med å spore opp terrorister, kriminelle mistenkte og medskyldige.

Noen forhandlere har til og med vurdert å implementere ansiktsgjenkjenning for når kjendiser besøker butikkene sine.

Tjenester som er avhengig av API-er

Her er bare et utvalg av hundrevis av tjenester og apper som er avhengige av APIer.

Med avtaler med mer enn 1000 telekommunikasjonsselskaper rundt om i verden, Twilios APIer hjelpe utviklere enkelt å legge til SMS-, tale- og VoIP-funksjonalitet til applikasjonene sine.

 • En bedrift kan bruke Twilio for å la en kunde representere snakke med folk som besøker nettstedet sitt.
 • En drosjetjeneste kan bruke den til å sende en SMS-melding til kundene og gi beskjed om hvilken tid turen deres kommer.

Trendsmap.com kombinerer populære, stedsspesifikke Twitter-emner med Google Maps for brukere å se de mest tweetede emnene for et gitt sted i sanntid.

Bruker Data.govs API, ThisWeKnow.org lar brukere se detaljer om sammensetningen av en by befolkning, huseiere kontra leietakere, nylig tilstrømning av nye innbyggere, antall fabrikker i byen og lokal kreftstatistikk.

Poligraft.com forsøker å belyse enhver politisk nyhetshistorie på nettet, og gi detaljert informasjon om alle politikere og nyhetsverdige personer i stykket.

TheTracktor.com hjelper deg å skaffe prisinformasjon som vil hjelpe deg i å ta informerte kjøpsbeslutninger.

 • Du kan se prishistorikken for et hvilket som helst element, så du vet om du nettopp gikk glipp av en bratt rabatt.

APIer drivstoffmobil fordi enhver app som gjør noe interessant, trenger å gi data frem og tilbake mellom en server.

MyFitnessPal lanserte et lukket API for sine partnere slik at brukere kan synkronisere flere enheter og få et større bilde av deres generelle helse.

Nike laget sitt Fuelband API tilgjengelig for tredjepartsutviklere for å bygge iPhone-apper som kompletterer produktet, for eksempel Zombier, løp! app som ber brukerne ta opp tempoet ved å simulere zombieangrep.

De mest populære API-ene

Mange av de sosiale verktøyene som bedrifter og enkeltpersoner bruker hver dag, er avhengige av APIer fra Twitter, Facebook, YouTube, Google, Flickr, LinkedIn, Foursquare og mer.

De 10 mest populære APis i ProgrammableWeb-katalogen er:

 1. Google Kart med nesten 2500 mashups
 2. Twitter med nesten 800
 3. YouTube med mer enn 670
 4. Flickr med over 620
 5. Amazon Produktreklame på 420+
 6. Facebook med mer enn 400
 7. Twilio på 350+
 8. fm klokka 234
 9. eBay med mer enn 230
 10. Google søk på nesten 200

De fleste driftsmiljøer som Microsoft Windows har et API slik at programmerere kan skrive applikasjoner som er konsistente med driftsmiljøet.

Belønningsprogrammer og stedsbasert markedsføring har blitt stadig mer populært etter hvert som flere apper lanseres for å gjøre programopprettelse, gjennomføring, styring og sporing enklere.

Amerikanske myndighetsdata ble tilgjengelig som API-er i 2011.

 • Den største saken for bruk av offentlige regjeringsdata er å øke effektiviteten for rettshåndhevelse for analyse og åpenhet.
 • Socratas Data API SODA gjør et regneark til et API.
 • 4 amerikanske statlige myndigheter (Oregon, Oklahoma, Mississippi, Colorado) og 7 store amerikanske byer (Austin, Chicago, Seattle, New York, San Francisco, New Orleans og Baltimore) bruker alle SODA for å spore kriminalitetsdata.

API-eksplosjonen

I følge White House Innovation Fellow Kin Lane vil APIer være standard for selskaper innen 2015.

Fra og med 105 APIer oppført i 2005, ProgrammableWebs API-katalog nådde 8000 API-er i november 2012, og økte med 1 000 på bare 3 måneder.

Katalogen har nå funksjoner mer enn 9 500 APIer, vokser 18,8% på 8 måneder.

De fem beste kategoriene av de siste 1000 APIene som er lagt til er Enterprise, Financial, Science, Payment og Messaging.

I følge John Musser, grunnlegger av ProgrammableWeb, er det noen selskaper som står for milliarder av dollar i inntekter per år via API-koblinger til deres tjenester.

Expedias tilknyttede nettverk teller Virksomhet verdt 2 milliarder dollar et år via APIer, hvor 90% av virksomheten deres er gjennom APIer.

Internett-tjenester håndterer milliarder av API-samtaler per dag, for eksempel Google (13 milliarder kroner), Facebook (5 milliarder kroner), Netflix (1,4 milliarder dollar), eBay (1 milliard dollar) og Klout (1 milliard dollar).

Det økende antall risikokapitalfinansierte selskaper som hjelper bedrifter med å administrere sine API-tilbud er en annen indikator på veksten, inkludert:

 • Mashery.com
 • 3scale.net
 • StrikeIron.com
 • SonoaandApigee.com
 • DirectAPI.com

Administrasjonstjenester inkluderer målingstilgang, innhenting av tilgangsnøkler, kontinuerlig overvåking av oppetid, sikkerhet og analyse av kundebruk.

kilder

 • Socrata Data API: Keeping Government Open – blog.programmableweb.com
 • 8000 APIer: Rise of the Enterprise – blog.programmableweb.com
 • Web API-er – Vekst, styring, protokoller, testverktøy – qualitylogic.com
 • Milliarder av API-anrop som krysser nettet, omdefinerer “programvare” – zdnet.com
 • API-er for Enterprise – information-age.com
 • Orbeus lanserer APIer for visuell anerkjennelse (men ikke skumle ansiktsgjenkjenning) for Google Glass – techcrunch.com
 • High-End-butikker bruker ansiktsgjenkjenningsverktøy for å oppdage VIP-er – npr.org
 • MyFitnessPal-appen med kalorietelling er i ferd med å bli enda mer nyttig – mashable.com
 • Twitter kunngjør Advertising API – mashable.com
 • Nytt Pipl API trekker i en svimlende – og skummel – Mengde med personopplysninger i appene dine – readwrite.com
 • Topp 5 nettoppsamlinger – science.howstuffworks.com
 • Refresh Gir skumle dossierer om mennesker for å unngå klosset småprat – lifehacker.com
 • Hvordan Rapleaf er datamining Min vennelister for å forutsi kredittrisikoen din – fastcompany.com
 • En nettpioner profilerer brukere med navn – online.wsj.com
 • Kartlegging og deling av forbrukergenomet – nytimes.com
 • Disse datagruverne vet alt om deg – money.cnn.com
 • Facebook må ødelegge ansiktsgjenkjenningsdata – eller få godkjenning av brukere, Tyskland bestemmer – zdnet.com
 • Boston Manhunt: Facial Recognition Technology Catching with Police – mercurynews.com
 • Ansiktsgjenkjenningsprogramvare: Lover eller fare? – cbsnews.com
 • Med en enorm investering på 70 millioner dollar er Twilio nå verdt 500 millioner dollar – businessinsider.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me