79 gratis nettstedstester og tjenester for å forbedre nettstedet ditt

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden. Hvordan vi administrerer et eksternt team med Asana


Når nettstedet ditt er oppe og går, må du sørge for at det fungerer på sitt beste. Det betyr å sjekke ladetiden, sørge for at det ikke er kodingsfeil, og sikre at den er indeksert i søkemotorer. Det er en rekke tester og tjenester på nettstedet som kan hjelpe deg med dette.

Hvis du selv besøker nettstedet ditt for å sjekke det, får du kanskje ikke et klart bilde av underliggende feil. Det er vanskelig å oppdage problemer med koden eller DNS-innstillingene hos registraren din, bare fra å se på siden i en nettleser. For å holde deg informert, løp gjennom ressursene i denne artikkelen for å gjøre nettstedet ditt best mulig.

De fleste verktøyene i denne guiden er gratis, og du trenger ikke å opprette en konto for å bruke de fleste av dem. Hvis et verktøy har en betalt versjon som kan være verdt å vurdere, har vi lagt merke til det i beskrivelsen.

Test for hastighet og ytelse

Nettstedets hastighet er viktig. Hvis en side lastes sakte, kan besøkende ganske enkelt gå tilbake, og du vil sannsynligvis miste salget til en konkurrent. Hastigheten på nettstedet ditt kan også påvirke rangeringen av søkemotorene, så det er viktig å utføre hyppige tester på nettstedet slik at du kan finjustere nettstedet eller vertsplanen din.

 1. Pingdom er en kjent hastighetstester som rangerer nettstedet ditt ut av 100 for ytelse. Den umiddelbare, gratis rapporten gir deg lasten hastighet på sekunder. (Krever påmelding. Det blir ikke belastet noe hvis abonnementet blir kansellert innen 30 dager.)
 2. Uptrends ‘nettstedets hastighetstest lar deg velge hvilket sted du vil teste fra; Velg mellom dusinvis av byer over hele verden.
 3. BasicState sjekker nettstedet ditt hvert 15. minutt. Hvis det oppdager et problem, rapporterer det via e-post eller tekstmelding.
 4. WebSitePulse lar deg sjekke nettstedets hastighet fra tre kontinenter.
 5. WebPageTest gir detaljert statistikk om nettstedets hastighet, MIME-typer og andre tekniske aspekter ved lastingshastigheten til nettstedet.
 6. PageSpeed ​​Insights er Googles offisielle verktøy for hastighetskontroll av nettsteder, og gir deg en sjanse til å se hvor lang tid det tar Googles gjennomsøkere å indeksere dataene dine.
 7. WebsiteTest er en annen hastighetskontroll som rapporterer tiden det tar å gjengi og vise nettstedet ditt.
 8. Site24x7 sjekker tilgjengeligheten på nettstedet fra mer enn 50 lokasjoner samtidig; kan du tilpasse plasseringene den bruker fra søkefeltet. (Begrenset gratis verktøy; vanlige kontoer leveres med 30 dagers prøveversjon uten kredittkort.)
 9. GTMetrix er en hastighetskontroll med en ekstra funksjon: den tilbyr spesifikke tips som vil bidra til å forbedre lastetiden. Hvis du registrerer deg, kan du spille inn videoer av lasting av nettstedet ditt, slik at du kan bestemme hvilke elementer som får siden til å gå tregere.
 10. Monitive er en oppetidsovervåkningstjeneste med et enkelt, attraktivt grensesnitt. (Den gratis testen er ekstremt grunnleggende, men du kan oppgradere for et gebyr.)
 11. Dotcom Monitor sjekker nettstedets hastighet fra 23 steder over hele verden.
 12. WhatsMyIp har en HTTP-komprimeringstest.

Sjekk SEO

Søkemotorer bruker nøkkelord for å bestemme temaet på nettstedet ditt, og de bruker denne informasjonen til å rangere den etter organiske søk. Det er viktig å se nettstedet ditt gjennom Googles “øyne.” Bruk disse brikkene for å sikre at optimaliseringsstrategien din fungerer, og oppdage problemer med strukturen på en side som kan føre til at rangeringen din sklir.

 1. Webmasterverktøy viser deg nøyaktig hvordan nettstedet ditt vises i Googles indeks; praktisk hvis du vil finpusse utseendet.
 2. Nibbler gjør mye for å løse problemer med nettstedet ditt. Den sjekker de interne koblingene dine på en delmengde med sider for å sikre at de har beskrivende lenketekst, i stedet for ting som “klikk her.” Headings-rapporten lager en tagsky av overskrifts nøkkelordene, slik at du kan sjekke om innholdet ditt er riktig representert. Nibbler sjekker også gjennomsnittlig ordtelling på sidene dine, og antall innkommende lenker du har, og en rekke faktorer, inkludert lenker til sosiale mediekontoer, mengden innhold på nettstedet ditt, bilder og hvor enkle sider er å gjøre skrive ut. Merk at den bare tester 5 sider, men det gir deg en viss ide om brukeropplevelsen du tilbyr uten at du betaler for live brukertesting. Til slutt scorer det nettstedet ditt av ti, og ser på interne lenker, mobilkompatibilitet, kodekvalitet, overskrifter, sidetitler og URL-format på fem eksempelsider..
 3. SEO SiteCheckup har et brukervennlig grensesnitt og viser deg praktiske måter å forbedre poengsummen på.
 4. Chkme gir en kort, grunnleggende rapport om nettstedets struktur.
 5. IsMyBlogWorking rapporterer en rekke nyttige statistikker som kan påvirke SEO-en din, inkludert detaljer om robots.txt, liste over søkemotorer, CMS-versjon, hastighet på nettstedet og RSS-feed.
 6. WooRank analyserer nettstedets metabeskrivelser, titler, nøkkelord og andre komponenter for å se hvor forbedringer kan gjøres.
 7. PlugInSEO sender vanlige SEO-rapporter til din e-postadresse, gratis, og viser umiddelbare rapporter om SEO-problemer på nettstedet ditt.
 8. PowerMappers verktøy for SEO-optimaliseringssjekkere sjekker mot Google, Yahoo og Bing retningslinjer, i tillegg til generelle anbefalinger for beste praksis. PowerMapper har også en kompatibilitetskontroll som advarer om uoverensstemmelser i visse nettlesere. Sjekken inkluderer stasjonære nettlesere fra IE7 og utover. Du kan også se om nettstedet ditt har problemer med overholdelse av W3C-standarder. Og den sammenligner nettstedet ditt mot Usability.gov-standarder og plukker ut sider som bryter retningslinjene.
 9. Site Analyzer gir prosentvis score for SEO, innhold, design, ytelse og tilgjengelighet, og presenterer forbedringer i en hendig sjekkliste. Det lager også en hendig oversiktsgraf som viser problemene du trenger å jobbe med.
 10. SEO Web Page Analyzer lar deg raskt sjekke overskrifter, metabeskrivelse, nøkkelord og mer. Den gir også detaljert statistikk om interne og eksterne lenker, koblingsjuice og bildekoder.
 11. SEOCentro har en serie SEO-brikker, inkludert en optimaliseringsanalysator, taganalysator, nøkkelordets tetthetskontroll og et søkeordforslagverktøy.
 12. Found utfører en kanonisk domenesjekk for å sikre at nettstedet ditt løser seg til den samme URL-adressen ved hjelp av WWW- og ikke-WWW-adresser.
 13. Screaming Frog er et skrivebordsprogram som gir en fullstendig revisjon av nettstedet. Hvis du liker mange detaljer om lenker, bilder og kode, er dette verktøyet for deg.

Avgrens innholdet ditt

Innhold er hjertet og sjelen til et nettsted. Hvis den er tynn, eller dårlig strukturert, klarer den ikke å få inn trafikken du trenger. Innhold bør skrives med tanke på mennesker, men det trenger de riktige komponentene for å sikre at søkemotorene forstår hvordan de indekseres, og at det lastes raskt. Bruk disse sjekkene til å søke etter duplikatinnhold, plagiering og innhold som er vanskelig å lese.

 1. Word2CleanHTML lar deg fjerne rare Word-formatering fra innhold før du limer den inn i et CMS, slik at du ikke slutter med rare tegn eller formatering.
 2. Copyscape skanner på nettet etter duplikatformulering, slik at du raskt kan se om noen stjeler innholdet ditt. Den oppdager eksakte kopier, og også nære fyrstikker som kan indikere plagiering eller spinning.
 3. Siteliner finner raskt duplikatinnhold på ditt eget nettsted, og trekker ut ødelagte lenker, gjennomsnittlig antall ord per side og antall lenker på sidene dine..
 4. Clarity Grader skanner innholdet ditt for lesbarhet. (Det krever at du registrerer deg for en 7-dagers gratis prøveperiode for å bruke den.)
 5. Med SmallSEOTools Plagiarism Checker kan du sjekke artikler for spunnet innhold; det er ideelt hvis du ansetter en frilansskribent, og du vil sjekke at arbeidet deres er unikt før du publiserer det.
 6. Med SEOBooks søkeorddensitetsanalysator kan du se hvor ofte søkeordene dine vises på en side. Ikke optimaliser for mye, da en unaturlig mengde nøkkelord vil gjøre innholdet ditt vanskelig å lese.
 7. Online Broken Link Checker tilbyr enkle nettstedstester for ødelagte koblinger. Det peker ut deres nøyaktige plassering i HTML, noe som gjør fjerning eller korreksjon virkelig enkel.
 8. Lesbarhetstesten fra Juicy Studio tilbyr en rekke tester på nettstedet ved bruk av Gunning Fox-indeksen, Flesch-Kincaid-skalaen og testnivåer på karakternivå, og den forklarer hvordan du kan tolke resultatene fra de forskjellige testene. Hvis du er nybegynner, er dette et flott sted å begynne.
 9. Lesbar kan gi score for Flesch Kincaid, Gunning Fog, SMOG, Coleman Liau, og Automatisert lesbarhet, samt en estimert minimumsalder for leseren, og antall komplekse ord i innholdet..
 10. Lesbarhetspoeng skanner innhold og gir en Flesch Kincaid Reading Ease-poengsum. Innhold må skannes side for side i gratisversjonen, men du kan bulk skanne hvis du blir et betalende medlem.
 11. CSS Drive lar deg komprimere CSS-kode for å forbedre lastetiden.

Forsikre deg om at nettstedet ditt er tilgjengelig

Retningslinjer for tilgjengelighet på nettsteder er med på å gjøre nettet brukbart for funksjonshemmede brukere. Dette kan omfatte personer med synsproblemer, for eksempel fargeblindhet, eller personer som synes det er vanskelig å bruke en mus. Det er viktig å huske at intet verktøy fullt ut kan erstatte en menneskelig seer, men en kombinasjon av nettstedstester vil indikere hvor potensielle problemer ligger.

 1. Cynthia Says skanner nettstedet ditt og forteller deg om innholdet er tilgjengelig. Den måler seg mot rehabiliteringsloven § 508, og W3C WCAG-standarder.
 2. AChecker skanner HTML-en din for tilgjengelighetsproblemer, med fokus på innholdet.
 3. Color Oracle er et skrivebordsprogram som simulerer fargeblindhet, slik at du kan se grafikk på nettstedet ditt gjennom øynene til en fargeblind besøkende.
 4. WAVE plukker ut områder med lav kontrast på nettstedet ditt; disse kan gjøre det vanskelig å lese lenker og knapper for personer med synshemming.
 5. Fargehjulet for tilgjengelighet lar deg velge fargekombinasjoner som vil gjøre nettstedet ditt enklere for fargeblinde å bruke.
 6. Tilgjengelighetsutviklerverktøy er en Google-utvidelse for nettleseren din. Den legger til tilgjengelighetsruter til standardutviklerverktøysettet i Chrome.
 7. Adobes Acrobat DC har en funksjon som lar deg skanne PDF-dokumenter for tilgjengelighetsproblemer. Dette er nyttig for enhver virksomhet som tilbyr nedlastbare hjelpefiler, brosjyrer eller skjemaer.
 8. ax Developer Tools er en Firefox-plugin som skanner nettsteder for tilgjengelighetsproblemer.
 9. NoCoffee er en Chrome-utvidelse som lar deg vise nettstedet ditt i forskjellige moduser: lav skarphet, lav kontrastfølsomhet, fargeblindhet eller et hindret synsfelt. (Direkte lenke til plugin: installer NoCoffee.)

Sjekk kompatibilitet over forskjellige stasjonære nettlesere

Sjekker du nettstedet ditt i forskjellige nettlesere, bare for å sjekke at det gjengis riktig? De siste årene har nettlesere blitt mer standarder, men mange av seerne dine kan bruke gamle nettlesere, eller operativsystemer du ikke har tilgang til. Forsikre deg om at alle som besøker nettstedet ditt kan bruke det, og stryk problemer med nettleserkompatibilitet med disse verktøyene.

 1. NetRenderer lar deg sjekke hvordan nettstedet ditt vil se ut i Internet Explorer versjoner 5.5 til 11. Det er sjelden å finne eldre versjoner i bruk, men noen besøkende vil sitte fast med dem, så det er best å løse så mange feil du kan.
 2. BrowserShots inneholder skjermbilder av hvordan nettstedet ditt ser ut i forskjellige nettlesere og på forskjellige operativsystemer. Dette er en flott måte å forstå hva en bestemt besøkende ser når de rapporterer om problemer med nettstedet ditt.
 3. BrowserStack viser nettstedkompatibilitet for mer enn 700 forskjellige nettlesere og nettleserversjoner. Du kan generere skjermbilder for en rekke plattformer; Kontrolløren inkluderer mobile og stasjonære enheter. (Du må registrere deg for en gratis prøveperiode.)

Valider dine DNS-poster

Domenenavnsystemet (DNS) lar datamaskinen din finne et hvilket som helst nettsted på nettet. For å være fullt synlige, må DNS-postene dine være riktige, men å få innstillingene riktig kan være utfordrende for nybegynnere og ikke-teknologier. DNS-poster inkluderer også kritiske data som sikrer at e-postkontoen din fungerer korrekt, så det er avgjørende at du skanner DNS-en med jevne mellomrom, og hver gang du bytter web-verter.

 1. WhatsMyDNS lar deg sjekke om domenenavnet ditt har blitt fullstendig forplantet ved å skanne servere over hele kloden. Dette er nyttig hvis du nettopp har flyttet verter og vil sikre at navneserverendringene er fullstendig replisert.
 2. Pingdom’s DNSCheck-verktøyet utfører seks nettstedstester på DNS-innstillingene dine for å sikre at det ikke er feil med sonen din.
 3. Uptrends tilbyr en hendig DNS-rapport som raskt skanner SOA-, NS-, A-, MX- og TXT-poster.
 4. IntoDNS tilbyr en omfattende rapport om alle aspekter av DNS-nettstedet ditt, og tydelig tydelig frem feil eller aspekter som kan forbedres.
 5. ViewDNS tilbyr en clutch av DNS-verktøy for webansvarlige. Sjekk om nettstedet ditt er nede, få tilgang til DNS-postene dine, eller finn alle nettstedene som deler navneserverne dine. Du kan også sjekke om nettstedet ditt er blokkert i Kina eller Iran.

Sørg for at nettstedet ditt ser bra ut på mobil

Mobile enheter øker i antall, så du må sørge for at nettstedet ditt ser bra ut på telefoner og nettbrett. Dette gleder besøkende og gjør nettstedet ditt enklere å bruke. Google rangerer også mobilvennlige nettsteder høyere enn nettsteder som ikke har blitt optimalisert for mobil, så det er lurt å kjøre grundige sjekker hver gang du justerer temaet ditt.

 1. Google Mobile-vennlig test avgjør om nettstedet ditt ser bra ut på mobile enheter.
 2. MobiReady viser hvordan nettstedet ditt ser ut på forskjellige typer mobile enheter.
 3. Screenfly viser deg hvordan nettstedet ditt ser ut ved forskjellige skjermoppløsninger. Du kan velge spesifikke enheter for å se nøyaktig hva brukerne ser i nettleservinduet.
 4. MobileTest.me viser nettstedet ditt i en mobil emulator; Velg mellom en rekke enheter og operativsystemer. Du kan samhandle med nettstedet ditt nøyaktig som du ville gjort hvis du virkelig så det på den enheten, slik at du har en full forhåndsvisning av hvordan den gjengis.
 5. BrowserStacks responsive designtester viser deg hvordan nettstedet ditt ser ut på forskjellige enheter. Roter gjennom liggende og portrettmodus, og ta skjermbilder av nettstedet slik det vises på den enheten. (Du må registrere deg for en gratis prøveperiode for å bruke den.)
 6. iPadPeek lar deg surfe på nettet ved hjelp av en virtuell iPad eller iPhone.
 7. AmIResponsive viser en rask forhåndsvisning av en URL i fire forskjellige skjermstørrelser.
 8. W3Cs mobileOK-kontroller tilbyr en grunnleggende mobilvennlig test.

Bekreft og korriger kodefeil

Kodefeil kan føre til ødeleggelse på nettstedet ditt, og det påvirke utformingen, funksjonaliteten eller hastigheten. Selv om du er en kompetent koder, kan du uforvarende introdusere feil når du installerer nye temaer og plugins. Disse brikkerne skanner raskt HTML-, CSS- og skriptspråk for å plukke ut valideringsfeil i løpet av sekunder.

 1. HTML Validator Pro er en kvalitetstester for nettstedet ditt; den skanner nettstedets HTML-kode for å sikre at den er gyldig. Den sjekker også stavemåte når den skanner nettstedet ditt.
 2. W3C CSS Validation Service sjekker live CSS-koden for feil.
 3. Det er også en W3C valideringstjeneste for HTML, XHTML, SMIL og MathML.
 4. HTML Tidy skanner automatisk HTML-filer for potensielle forbedringer.
 5. JSFiddle leverer nettsteder tester av JavaScript, HTML og CSS proaktivt før du distribuerer dem på nettstedet ditt. Skriv inn koden din i de forskjellige skriptingsboksene og test den i sanntid, og kopier deretter de resulterende skriptene til nettstedet ditt når du er klar.

Mål brukeropplevelse og brukervennlighet

En nettreders mening om sitt eget nettsted vil ofte variere mye fra den besøkende. Brukeropplevelse (UX) er nøkkelen til å forstå hvor behagelig nettstedet ditt er, mens brukervennlighet er et mål på hvor enkelt det er å fullføre en oppgave. UX og brukervennlighet er sammensatt, så mange av disse tjenestene bruker virkelige mennesker.

 1. TryMyUI tilbyr deg sjansen til å observere en ekte person som bruker nettstedet ditt. Du betaler et gebyr for hver bruker som besøker, og til gjengjeld får du et lyd- og videoopptak av opplevelsen deres. Du kan også lage et spørreskjema som brukeren skal fylle ut. (Du kan få en enkelt brukertest som prøveperiode gratis.)
 2. UsabilityHub gir deg sjansen til å fange en besøkende førsteinntrykk av nettstedet ditt ved å bruke FiveSecondTest-verktøyet. Den tilbyr også førsteklikk, navigasjon og A / B designtester, i tillegg til sjansen til å samle tilbakemeldinger i et spørreskjema. Grunnleggende tester på nettstedet er gratis (registrering kreves), og en profesjonell versjon er også tilgjengelig.
 3. LuckyOrange registrerer video av hver brukers besøk, slik at du kan se nøyaktig hva de så på, og hvor langt de rullet nedover på siden. Målet er å velge ut problemområder der folk blir sittende fast eller frustrerte på nettstedet ditt. (Krever registrering.)

Samle statistikk om nettstedets ytelse

For å forbedre nettstedet ditt kontinuerlig, sjekk statistikk og rapporter ofte. Analytics forteller deg hva som har skjedd tidligere, slik at du kan finpusse og forbedre det basert på bevis. Du har sannsynligvis minst en statistikkpakke installert, men det er lurt å ha minst to arbeider side om side, siden hver gir et litt annet bilde.

 1. Google Analytics er det gratis webanalyseverktøyet som hver nettstedseier må bruke. Installasjonen tar et par minutter, men allikevel samler den enorme mengder data om brukeratferd og nettstedstatistikk.
 2. LuckyOrange har et Heat Maps-verktøy som oppdager plasseringen til hvert klikk eller trykk. Den viser disse visuelt over nettstedets layout, slik at du kan se hva folk klikker mest på – og områdene som blir ignorert. (Gratis prøveversjon er tilgjengelig.)
 3. WordPress har et eget statistikkverktøy som tilbyr data om nettstedets innhold og ytelse. Det er en fin måte å se hvilke innlegg som gir gode resultater, og hvilke som ikke klarer å oppnå trekkraft. Denne statistikken kan slås på umiddelbart hvis du bruker WordPress.com
  . For å bruke dem på en WordPress-installasjon som er hostet selv, er det bare å installere JetPack-pluginen og koble den til et gratis WordPress.com
  regnskap.
 4. Statcounter samler inn datarik statistikk og rapporterer dem i sanntid. Det er gratis for små nettsteder med færre enn 9 000 sidebelastninger om dagen, selv om du bare har tilgang til detaljerte data fra de siste 500 besøkende.
 5. Hvis du bruker AdWords, må du bruke AdWords-søkeordrapporten sammen med analyseverktøyene. Den inneholder detaljer om nøkkelordene folk brukte da de klikket på en PPC-annonse. Dette er en viktig rapport for alle som bruker AdWords, siden den lar deg se irrelevante søk og gjøre dem om til negative søkeord.

Hold nettstedet ditt sikkert

Nettstedets sikkerhet er sist på listen vår, men det bør ikke være en ettertanke. Stram sikkerhet er viktig for å holde hackere ute, og forhindre at IP-en din blir svartelistet for spam.

 1. Sucuri skanner nettstedet ditt for skadelig skadelig programvare, og lar deg få vite om nettstedet ditt er svartelistet. Den vil også sjekke om programvaren din er utdatert.
 2. Hvorfor ingen hengelås? hjelper deg med å diagnostisere problemer med SSL-sertifikater, og gir en liste over usikre elementer på nettstedet ditt.
 3. ScanMyServer tilbyr nettstedstester for malware, SQL-injeksjoner og XSS.
 4. WebCheck.Me varsler deg hvis serveren din ikke er konfigurert riktig, og også søker etter virus og malware.
 5. Unmask Parasites varsler deg hvis den finner skjulte malware-koblinger som ofte er svært vanskelige å finne.

Forbedre nettstedet ditt kontinuerlig

Det er vanskelig å administrere et nettsted, og mange av disse nettstedstestene tar tid å kjøre gjennom. Men jo før du begynner å måle suksess, jo før vil du oppdage alvorlige problemer. Det kan utgjøre en enorm forskjell for måten de besøkende oppfatter deg på, og det kan bidra til å øke inntektene og redusere sjansen for katastrofe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me