Vet dina drönarlagar: Dessa åtta överträdelser kan landa dig i fängelse

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida. 8 sätt din drone kan landa dig i fängelse


Fram till 2020 kommer det att finnas mer än sju miljoner drönare endast i USA. Hobbyflyg blomstrar. Med allt större antal otränade operatörer har ökat antalet olyckor, liksom några hårfostrande nästanmissar med kommersiella flygplan.

Medan vissa länder tillåter dröneflygning ganska mycket var som helst, skapar många länder snabbt lagar för att begränsa deras användning. Du behöver inte uppmärksamma din lokala luftfartsadministration för att landa i fängelse. Det kan hända för att du går illa med lagar som inte är drönare. Dessa inkluderar saker som invasion av privatlivet och äventyrar allmänheten.

Om du vill undvika olaglig användning finns det 8 tydliga scenarier att undvika.

Din snabbpass till fängelse

Det är inte möjligt att lista varje drone-lag och alla förordningar – även i USA, mycket mindre i alla länder. Men vi kan titta på tydliga exempel på vårdslös användning. Här är några av de fall som har fått hobbyister att dröna användare i mycket besvär – i vissa fall landar de i fängelse.

1. Freaking ut politiker och kändisar

2013 flög en aktivist från Tysklands piratparti en drönare nära den tyska kansleren Angela Merkel under en presskonferens.

Operatören arresterades och arresterades av polisen. Han hävdade att han bara försökte ta ett närbild. När polisen bestämde att han inte var ett hot, släppte de honom.

De flesta små drönare kan inte bära vapen, så det är inte en primär oro. Men de kan fortfarande bära skadliga ämnen som oroar säkerhetsteam. Så att flyga nära politiker och andra kändisar är ett fullständigt nej, av uppenbara skäl.

Regeringsbyggnader

Statliga säkerhetsteam är på samma sätt mot flygande drönare nära regeringsbyggnader.

Det har förekommit flera tillfällen av människor som flyger för nära Vita huset, både avsiktligt och av misstag. 2015 arresterades en man för att ha flyttat sin surr i Lafayette Park. Händelser som detta har resulterat i att utrustning för upptäckt av drönare testades i Washington, DC.

Inte bara kända människor och regeringsbyggnader

I Storbritannien får droner aldrig flygas inom 50 meter från fordon, byggnader, människor och strukturer. Den främsta motivationen är säkerhet; den sekundära motivationen är integritet. Så all användning i städer är helt förbjuden i Storbritannien. Men även dronanvändning i ett relativt avskilt område kommer sannolikt att resultera i ett besök på din lokala polisstation.

USA: s federala luftfartsadministration överväger faktiskt avslappnande lagar om att flyga nära människor. Det skulle fortfarande behöva ligga långt ovanför personen och åtminstone 10 meter bort horisontellt. Dessutom: detta gäller bara för mycket lättviktiga hantverk. Trots detta förhindrar filtlagarna lagstiftningsinvasion i många länder, inklusive USA och de flesta EU-stater.

En drönare som faller på någons huvud kommer att orsaka en allvarlig skada, vilket är en annan god anledning att inte riskera att komma för nära människor.

2. Att göra saker som är olagliga även utan drönare

Ibland är det inte drönaren som får dig att arresteras. Det är det du knyter till drönaren. Leverera en stor kombination pizza med drönare, okej. Att leverera 5 gram metamfetamin med drönare, inte okej.

Polisen i Maryland arresterade två personer för att ha försökt smuggla droger, pornografi och tobak till en kriminalinstitution via drönare.

Det var ett kreativt försök att få kontraktsband i fängelse, och det kommer vi förmodligen att se upprepade. Men det finns en enkel regel här: om det är mot lagen utan drone, är det fortfarande emot lagen med en drönare.

3. Flyga en drone nära en flygplats eller flygfält

USA: s federala luftfartsadministration förbjuder användning av alla drönare inom 5 mil från en flygplats, såvida du inte får tillstånd från flygplatstornet först. Detta kallas FAA-kontrollerat luftrum. Om du inte är säker på om du är säker utanför FAA-gränsen, kolla in Airmap.io.

I andra länder är det klokt (även om det inte nödvändigtvis är obligatoriskt) att kontrollera sektionsdiagram på SkyVector för att avgöra var flygplan sannolikt kommer att flyga.

No-Fly Zones

Många områden i USA betraktas permanent som inga flygzoner. Till exempel kan du inte flyga en drönare i New York City. Dessutom skapas små flygfält för specialevenemang. Det är också vanligt att zoner utan flyg flyttas upp för speciella politiska evenemang, till exempel president Obamas besök i London i slutet av 2015.

No Fly Drones tillhandahåller en uppdaterad lista över områden utan körning i Storbritannien. Om du är i USA kan du kontrollera aktuella flygplatser med den amerikanska regeringens B4UFLY-app.

För information om globala flygplatser bör du kolla in DJI: s onlinekarta. Men notera att dess syfte är att ge råd till droneoperatörer. Det är inte perfekt. Det är inte heller uttömmande. Som DJI uttrycker det, “Det är alltid användarens ansvar att bestämma vilka lagar och förordningar som gäller för alla operationer och att erhålla nödvändiga myndighetstillstånd.”

Om du flyger för nära ett flygplan medan det är luftburen tillåter amerikansk lag för närvarande både rejäl böter och fängelse för att äventyra ett flygplan. Kanadensisk lag är också mycket tydlig att det kommer att få konsekvenser av att flyga “på ett sätt som är eller kan vara farligt för flygsäkerheten”.

Det har förekommit flera fall av drönare som kommer nära flygplan, även om inga större katastrofer ännu. Om en drone träffade huvudkroppen på ett flygplan, tror piloter att den kan sugas in i motorn, bryta flygkroppen eller knäcka ett fönster. Om flera fel uppstår samtidigt är en krasch möjlig.

4. Flyga en drone för hög

En drönare kan nå över 10.000 fot under ideala förhållanden, men du skulle nästan säkert bli arresterad för att ha flygt så högt om din drone upptäcktes.

Alla fritidsdronflygningar bör genomföras under 400 fot för att vara lagliga i USA; UK Civil Aviation Authority rekommenderar samma gräns (PDF). (Fyra hundra fot motsvarar cirka 13 våningar i en typisk hyreshus.)

Det finns två huvudskäl till varför gränsen på 400 fot gäller. De flesta nästan misslyckanden äger rum över 400 fot, vilket är helt klart en bra anledning att flyga låg. Dessutom måste din drone vara i din siktlinje, och det blir knepigt när det blir en fläck bland molnen. I praktiken är det en bra idé att hålla sig under 200 fot.

5. Störa med akutarbetare

Allt som begränsar räddningstjänstens skyldigheter strider mot amerikansk lag, så drönare kan inte flyga nära nödsituationer. De kan hindra åtkomst för andra flygplan, till exempel helikoptrar, och kan vara en fara för operatörer som arbetar nedan.

I juni 2016 kunde brandmän i Kalifornien inte sätta in helikoptrar på grund av drönare som svävade över skogsbränder. Detta beteende har en böter på upp till 25 000 dollar.

6. Fotografera drönare i en nationalpark

Tänker du ta din drönare på en bilresa – kanske flyga den över Grand Canyon? Att flyga i avlägsna områden kan landa dig i varmt vatten. Drönare stör naturen och naturliga livsmiljöer. De kan också vara en irritation för andra turister.

Nästan alla amerikanska nationalparker är zoner som inte flyger, och i strid med reglerna är det högst $ 5 000 böter. I praktiken blir du förmodligen böter mindre. Men det räcker för att förstöra din semester.

7. Sälja drone-foton

Om du flyger en drone för fritidsanvändning antas det att du kommer att flyga ett ganska litet hantverk. Om du flyger för företag är du föremål för mycket strängare lagar i de flesta länder. Oavsett storleken på din drone, om du tar ett foto och säljer det, blir det automatiskt ett kommersiellt hantverk. Det sätter dig i en helt annan kategori av lagen.

Förordningar som detta gäller i Kanada, USA och Storbritannien.

8. Flyga en oregistrerad surr

Alla utom de minsta drönarna måste registreras för att flyga i USA. Bötesbeloppet för att flyga en oregistrerad surr kan uppgå till $ 27 500, och du kan också få en 3-månaders fängelse.

Realistiskt sett är det osannolikt att sådana hårda påföljder skulle delas ut till amatördrönanvändare. Men registreringsavgiften är bara $ 5, så det är vettigt att följa lagen snarare än att bli det första testfallet i domstolarna. Under de första 8 månaderna fick Federal Aviation Administration 520 000 drone-registreringar. Det är 200 000 fler än antalet bemannade flygplan på sina poster.

Var kan jag lovligt flyga?

Vissa länder är mycket liberala när det gäller drönare. Men i alla länder är drone-lagar kanske inte den viktigaste frågan. Sekretess- och säkerhetslagar ersätter i allmänhet drönelagar. Så även om ett land tekniskt tillåter drönare att flyta var som helst kommer det fortfarande att finnas begränsningar. Du kanske inte lagligen får använda kameran till exempel. Och du kommer säkert att bryta lagen om du kraschar med människor och saker.

Fortfarande, om dronelagarna i USA och Europa stör dig, finns det andra mer tillmötesgående länder.

mexico

Det finns inga lagar som begränsar drönare under 2 kg (4,4 lbs) i Mexiko, så att du kan flyga under dagen. Det är fortfarande en bra idé att flyga bort från flygplatser. Postandfly fick klokt tillstånd från Mexico City Airport innan han filmade denna fantastiska video:

Brasilien

Landets militär använder rutinmässigt drönare för hemlig övervakning och har också en avslappnad inställning till personlig dronanvändning. Fram till nyligen kan du fånga urbana bilder som Team BlackSheeps otroliga fågelperspektiv över Rio nedan. Några lagar har nu antagits för att begränsa dronanvändningen över städer, på grund av säkerhetsproblem inför OS 2016 i Rio.

Indien

Du måste flyga lågt (under 300 fot) och långt borta från flygplatser och folkmassor. Men annars kan du flyga dit du vill i Indien.

Här är en fantastisk utsikt över Indien som tagits över tre veckor av Winston Bohl:

Grekland

Packa en miniatyr quadcopter för din semester, och det är osannolikt att du kommer att stöta på problem i Grekland. Den helleniska civila luftfartsmyndigheten har beslutat att alla farkoster under 350 gram (tre fjärdedels pund) ska vara helt oreglerade.

Här är en rolig video av zonic.tv där du kan se lite av dronen själv på punkter:

Andra länder

För att leta upp ett specifikt land, se UAV Systems International-lista.

Sammanfattning

Drone-lagar är mycket nya, och vissa länder är fortfarande ganska förlåtande. Men vi kommer bara att se fler begränsningar när tekniken blir vanligare runt om i världen. Den höga sannolikheten för en flygolycka kommer bara att påskynda önskan om laglig kontroll.

Förutsatt att du håller dig borta från människor och flygplatser och inte bär olaglig last, är det osannolikt att du kommer att arresteras eller bli alltför böter. Det finns en förutsättning: i USA måste din drone också registreras ordentligt.

Annars, håll dig säker och ha kul!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map