Vem äger alla bitcoins?

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


som-äger-all-the-Bitcoins

Mänskligheten har tillbringat sin relativt korta tid på denna planet som jagar en mängd olika rikedomar – guld, kryddor, kakaobönor, till och med tegel av komprimerat te – och moderna människor är inget undantag. Vår planets monetära förmögenhet är högre än den någonsin har varit, och med 2013 uppskattningar på cirka 241 biljoner dollar, har alla jordens sju miljarder eller så en andel på cirka $ 35 000.

Men konsolideringen av välstånd är nästan lika gammal som mänsklighetens strävan att förvärva den. Den snabba översynen av den faktiska fördelningen av resurser, valuta och varor målar en helt annan bild.

En av de minst balanserade fördelningarna är den beläggade virtuella valutabitcoin. Efter en skandal som involverade Internet: s “anonyma marknad” -sida Silk Road och en stor stöld som ledde till konkurs i ett av dess största börser, har Bitcoin’s förmögenhet bäst lika vilt som marknadsvärdet. Men det är fortfarande en populär investeringsmöjlighet, och även om uppskattningarna varierar med avseende på det totala antalet Bitcoin-ägare runt om i världen, anser den allmänna konsensus bara en procent av totala Bitcoin-ägare över hela världen mellan sjuttio och åttio procent av alla Bitcoins.

Den rikaste grädden i denna virtuella gröda hålls av den gåtfulla Bitcoin-grundaren Satoshi Nakamoto, som beräknas ha brytat ungefär en miljon bitcoins i valutas tidiga dagar. Löpare inkluderar Winklevoss-bröderna (kanske bäst känd för sin ökända rättegång mot Facebook) och Federal Bureau of Investigation, som grep 174 000 Bitcoins när det stängde av den första iterationen av Silk Road.

Hur kommer fördelningen av Bitcoin-rikedom att jämföras med andra betalningsmetoder i kölvattnet av Mt. Gox och andra hickor i den vilda ‘n’ ylla världen av virtuell valuta? Svaret kommer med tiden. Men med den sista Bitcoin som grundades för gruvdrift omkring 2140 eller så har vi gott om tid att se vilka rörelser, skakare, drömmare och våghalsar som ska skörda resten av denna virtuella förmögenhet.

Who-äger-all-the-Bitcoins

PS. Var noga med att kolla in vårt inlägg på bitcoin-program!

Transkript: Vem äger alla bitcoins?

Bitcoindistribution kontra The Global Wealth Gap

Vi lever i en värld av ojämlikheter – både pengar och Bitcoinvis. Precis som huvuddelen av hårda pengar och anläggningstillgångar ägs den stora majoriteten av Bitcoins av några få rika individer.

Världen är rikare i dag än någonsin tidigare

2013 nådde jordens rikedom 241 biljoner dollar, vilket är 9% högre än 2012 och 5% högre från 2010 och en total 106% högre än 2000.

Men en mycket större paj är skivad på ett sätt som vissa tycker är orättvis

Mellan 2010 och 2013 ökade andelen av de rikaste med 4 procentenheter, eftersom andelen av de fattigaste minskade med 2 procentenheter.

Bitcoins var mer många och dyra under 2013 än under något föregående år

Den 27 december 2013 uppgick Bitcoin-marknadspriset (dvs. det totala värdet på Bitcoins) till 9,762 miljarder dollar.

Men värdet på alla Bitcoins är fortfarande bara 2,5% av marknadsvärdet för Google.

Är tilldelningen av bitcoins precis lika skev för de rika som distributionen av global rikedom?

0,06% av adresserna innehåller 68,9% av alla Bitcoins – (motsvarande BTC 8352315.562 eller 6 055 428 782 dollar)

98,95% av adresserna innehåller 0,68% av alla Bitcoins – (motsvarande 82215,298 BTC eller 59 606 091 dollar)

En stor BTC-stash lagras sällan på en enda adress – av säkerhetsskäl skivas en sådan insättning normalt upp till pajer på 50-100 BTC och lagras på flera adresser som kontrolleras av samma person.

Så vem är människorna bakom Bitcoin-adresserna? Svaret är … ingen vet. Ett viktigt drag med Bitcoin är anonymitet: vi kan se hur många Bitcoins en adress innehåller, men vi vet inte exakt vem den tillhör.

Men enligt grova uppskattningar ägde 280 000 personer Bitcoins i slutet av 2013.

Att få exakta siffror för dessa anonyma innehav är svårt. Nya uppskattningar har visat att eftersom majoriteten av människor med betydande aktier sprider sin BTC-förmögenhet över flera adresser, kanske förmögenhetsskillnaden i Bitcoin inte är så extrem som adressuppgifterna antyder. I själva verket är det troligt att de 1% av BTC-innehavarna bara äger cirka 78% av alla BTC, inte 96%.

Den kända superriken i BTC-ekonomin

  1. Satoshi Nakamoto: BTC 980 000
  2. FBI: BTC 174 000 (greps genom stängningen av Silk Road)
  3. Winklevoss Bros: 120 000 BTC

Hur jämför BTC Wealth Share med Global Wealth?

Det är uppenbart att välståndets andel i Bitcoin-världen är ännu mer ojämnt fördelad än i världen i stort.

De lägsta 70% av Bitcoin-ägarna äger 1%, eftersom topp% 0,71% äger 55%.

De botten 70% av den verkliga världen äger 3% som de bästa 0,71% äger 41%.

Eftersom BTC är en ny valuta som gynnar tidiga adoptörer är det lätt att förstå varför så få har så många. I framtiden kommer det att vara intressant att se om BTC: s förmögenhetsskillnad fortsätter eller blir jämnare för alla innehavare. Vad tror du?

Alla angivna värden är i USD.

källor

  • Bitcoindistribution med adress – bitcoinrichlist.com
  • Distribution av Bitcoin Wealth av ägaren – bitcointalk.org
  • USA: s regering äger den enskilt största Bitcoin plånboken på Internet – wired.com
  • Google Inc. (GOOG) Marknadsdata – uk.finance.yahoo.com
  • Credit Suisse Global Wealth Report 2013 – publikationer.credit-suisse.com
  • Blockchain – blockchain.info
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me