NY STUDIE: Vilka domäner hålls kvar och vilka faller bort? [Data om .COM vs allt annat]

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida. Vilka domäner som hålls


Vi väljer att behålla bara 30% av de domäner vi registrerar, enligt vår nya forskning om domänregistreringsbeteende över de ledande toppdomänerna (TLD).

Har du någonsin haft en bra idé för en webbplats och köpt domänen – bara för att låta den förfalla ett år senare? Detta är inte ovanligt.

Vi försökte hitta hur ofta människor låter domäner upphöra att gälla varje år (churn rate) och vilka av de mest populära TLD: erna lider mest av detta.

När vi analyserade dataprovet, som täcker en miljon domäner, registrerade över de åtta ledande TLD: erna, fann vi det just 29,79% av domänerna förnyas varje år. Av de 70,21% domänerna som inte förnyas lämnas 41,22% att löpa ut, medan 28,99% är registrerade av andra användare.

Oavsett om vi släpper domänerna på grund av höga andraårskostnader eller helt enkelt kämpar för att följa upp med våra idéer efter en impulsiv, spekulativ eller optimistisk registrering, visar data färre än en av tre domäner förnyas varje år.

Richard Kershaw på WhoIsHostingThis.com sa: “Vi ville ta reda på mer om domänregistreringsbeteende så vi beställde denna studie av en miljon domäner – det visar sig att churn rate för domäner är mycket mycket högre än jag tror många skulle förvänta sig.”

Forskningen

Här på WhoIsHostingThis.com ville vi förstå mer om vårt beteende när det gäller domänregistrering: hur många domäner som förnyas, hur många som omregistreras av andra registranter och hur många som är kvar för att löpa ut och gå tillbaka till försäljning?

För att utforska dessa frågor och upptäcka andra trender, kom vi i kontakt med Whois XML API, den ledande domänleverantören för DNS, IP, och cyberhotsinformation för alla hot från Fortune 500-företag till myndigheter och cyberkriminalitet..

Provexemplaret

Whois XML API samlade data om en miljon domäner registrerade på de mest populära åtta TLD: erna med antalet domänregistreringar. Alla är gTLD-enheter bortsett från ccTLD .CN (Folkrepubliken Kina), men vissa kan överraska dig.

Det slumpmässigt utvalda provet bestod av följande domäner:

TLDProvstorlek
.COM796.501
.NETTO84.153
.TOPP53.691
.ORG35.844
.INFO17.655
.CN7111
.XYZ3840
.BIZ1205

Whois XML API tittade på antalet unika domännamn som skapats sedan 2012. Detta följdes upp genom att analysera hur många domäner som var registrerade men förnyade inte registreringen det första året. Samt hur många domäner som har registrerats av en initial registrant som inte lyckades förnya med domänen som hämtades av en potentiell squatter.

Våra resultat

Vilka TDL som tappas - Animering

Endast 30% av de registrerade domänerna behålls efter ett år

Av de en miljon domäner som utgjorde urvalet hölls endast 29,79% av domänerna av registranterna. 70,21% av domänerna förnyades inte, antingen lämnades att löpa ut (41,22%) eller omregistreras av andra (28,99%).

Förnyelsetalen varierar betydligt med TLD.

TLD: erna som såg den högsta andelen domäner som bevarades efter ett år var .NET, .ORG och .INFO, med förnyelsesatser på 46,31%, 44,24% och 34,56%.

TLD: erna med den lägsta andelen förnyelser var .TOP, .BIZ och .CN, med förnyelsesatser på 22,22%, 16,60% och 1,72%..

Domäner förnyade

Över två av fem domäner kvarlämnar varje år

41,22% av de analyserade domänerna dikerades helt, med registranter som tillät dem att löpa ut och bli tillgängliga för andra.

TLD: erna med den högsta andelen tappade domäner var .CN med enorma 97,19%, .XYZ med 58,33% och .BIZ med 50,04%.

De med den lägsta delen av domäner kvar att löpa ut var .COM med 43,12%, .ORG med 28,85% och .NET med 19,28%.

Domäner förnyas inte

28,99% av domänerna omregistreras av andra användare

28,99% av domänerna i provet förnyades inte och omregistrerades istället av en annan användare.

.NET (34,41%), .TOP (33,75%) och .BIZ (33,36%) var TLD: er med de högsta omregistreringsgraden.

.XYZ (16,82%), .INFO (15,54%) och .CN (1,10%) såg de lägsta omregistreringsnivån.

Domäner med registranten uppdaterad

Den genomsnittliga kärnfrekvensen för domäner är över 70%

Registranter valde att inte behålla 702 133 av de en miljon domäner som analyserats: det är en kärnfrekvens på 70,21%.

När vi delar upp detta med TLD kan vi se att TLD: erna med de högsta kärnfrekvenserna är .CN (98,28%), .BIZ (83,40%) och .TOP (77,78%).

De med de lägsta churn-kurserna är .INFO (65,44%), .ORG (55,76%) och .NET (53,69%).

Domain Churn Rate

Kärnfrekvensen för .CN-domäner är genom taket på över 98%

Medan den genomsnittliga kärnfrekvensen för domäner redan är över 70%, är kärnfrekvensen för .CN-domäner mycket högre och når 98,28%.

Av de som inte hållits registrerades endast 1,10% av någon annan. Endast 1,72% av .CN-domänerna förnyades.

.COM-domänregistrering kontra resten

.COM TLD är den mest populära. Av de vi analyserade hölls 28,09% och 71,91% sjönk. Av de tappade var 28,79% omregistrerade av andra användare, medan den största andelen, 43,12%, lämnades att löpa ut.

Uppgifterna

TLD-studieöversikt

Få tillgång till våra uppgifter här. Var noga med att citera WhoIsHostingThis.com som källa om du använder data igen för dina egna projekt.

Vår metod

För att producera denna rapport gav vi XML API i uppdrag att samla in ett urval av en miljon domäner över åtta TLD: er efter antal domänregistreringar per år.

Uppgifterna samlades in i oktober 2019 för att endast utarbeta denna rapport.

Ingen personlig information, för syftena med BNP, behandlades för denna studie.

Om du har frågor om metodiken eller studien i allmänhet, vänligen kontakta oss. Vi svarar gärna på dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me