Mina topp 5 värdande skräckhistorier

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


När Halloween är över och gjort med ytterligare ett år är det nästan dags att gå vidare från tankar om spöken, nålar och andra saker som stöter på natten. Men inte riktigt.

Jag har drivit webbplatser i över 15 år, och under den tiden har jag haft min del av värdupplevelser, inklusive det goda, det dåliga och det raka skrämmande.

Så i säsongens anda kommer jag att sammanfatta fem av mina största skräckhistorier med värd. Även om jag inte kommer att nämna namn på företag, kan det ge en varning om vilka typer av saker du kanske vill se upp när du hanterar dina webbplatser.

1. Blizzard fångar min webbplats; Kannibalism säkerställer

När jag fick mitt första riktiga värdkonto 1998, efter flera års värd på gratistjänster, började det mycket grovt. Jag fick mitt första värdkontrakt som julklapp och ställde in det under dagarna efter. Min webbplats var uppe i mindre än en dag innan den gick ner och stannade där.

Det hände så snabbt att jag först trodde att det var ett DNS-problem. Men efter att jag ringde support fick jag veta att problemet var mycket mer fysiskt: de hade drabbats av en snöstorm och hela datacentret var offline. Värden stängdes och det förblev så i två dagar.

Det var den längsta stillestånd som jag har haft tidigare och sedan dess, men det var bara början på min värd skräckhistorier.

2. Invasion av Pod Hosting Snatcher

När snöstormssituationen löst sig, kunde jag inte ha varit mer nöjd med min första värd. Det var ett litet företag, men visade sig vara pålitligt och rimligt prissatt, vilket gjorde det till den perfekta platsen för mig att komma igång.

Men efter bara ett års värd hos dem köptes företaget ut av en mycket större spelare i fältet och saker började snabbt falla isär.

Även om jag gick igenom den första, och mycket turbulenta, övergångsperioden, blev tjänsten och hastigheten på kontot betydligt sämre. Supportförfrågningar tog timmar att få svar, sajten var regelbundet nere och brukade vara långsam när den var uppe. Värst av allt steg priserna med nästan 50% för samma tjänst. Jag tvingades borgen och flytta till ett annat företag.

När jag kom kände jag mig som en flykting, men som alla bra skräckfilmer var jag inte säker än.

3. Barrikaderna kollapsar mot zombiehorden

På den nya värden gick saker bra. Även om priset var något högre än jag var van vid, var service och hastighet jämförbar och uppetiden var nästan oslagbar. Jag stannade kvar i mer än fyra år utan att göra något mer än att betala min räkning.

Men i augusti 2005 lanserade jag sajten Plagiarism Today och innan alltför länge började den få allvarlig uppmärksamhet. Efter att en Slashdot-effekt tog platsen offline 2006, ringde jag värden och frågade dem vad jag kunde göra för att förhindra problemet. De informerade mig om att jag bara varnade dem, de kunde ge mig de resurser jag behövde för att överleva.

Tyvärr var det inte helt sant. Några månader senare träffades jag med en Digg-effekt och trots att jag hade ringt min värd för att varna dem om den förestående horden, kunde de inte rädda min webbplats. Jag gick offline under ytterligare ett kritiskt ögonblick och det räckte för att jag skulle leta efter en ny värd för den webbplatsen.

4. Fallet med fantomtrafikspikarna

Efter att ha flyttat Plagiarism Today till en ny värd på en nätverksserverinstallation var jag beredd på alla trafikspikar och överlevde för det mesta jag gjorde. Ytterligare två Digg-effekter och otaliga StumbleUpon-svärmar passerade utan så mycket som en blinkning.

Men värden inrättade nya regler för databasanvändning som innebar att trafikspikar skulle flytta webbplatsens databas till en annan pool. Om ett konto gjorde det mer än två gånger under en månad, skulle det vara en extra kostnad.

Jag tänkte inte så mycket på detta eftersom det bara skulle påverka under Digg-effekter eller andra trafikspikar och oddsen för att jag skulle få mer än 2 på en månad var smala.

Men jag började få e-postmeddelanden om att mitt konto skulle gå in i poolen. Problemet var att jag inte hade någon anledning till att det skulle hända eftersom trafiken var låg och Googlebot (eller någon annan spindel jag kunde se) inte var på webbplatsen. Kort sagt, saker var döda.

När jag bad om en förklaring sa de att det händer ibland och att de inte kunde fastställa varför jag hade det här problemet rutinmässigt. Två månader i rad var jag i en position där min pooltid användes av dessa fantomspikar och jag hade inget kvar för några riktiga.

Återigen tvingades jag gå vidare, denna gång drivs av spöken.

5. Site Eraser

Jag bestämde mig för att ta chansen att gå upp till mitt första VPS-värdkonto och slutligen konsolidera alla mina olika konton för första gången på flera år. Men min första erfarenhet gick inte särskilt bra.

Efter mindre än en månad med den här nya värden gick min webbplats ner. Jag loggade in för att starta om VPS men omstarten frös. Så småningom fick jag reda på att RAID-kontrollen på min fysiska maskin hade kraschat och de arbetade för att återställa min webbplats från säkerhetskopior. Efter att ha väntat flera timmar på att återställas, fann jag att deras säkerhetskopior inte var tillräckliga och min hemsida var fortfarande inget annat än ett fel.

Lyckligtvis hade jag en ny databasbackup och kunde helt enkelt peka DNS tillbaka till det gamla värdkontot och få mig upp på bara några ytterligare timmar (cirka 16 timmars total driftstopp).

När jag var igång startade jag processen att hitta en annan VPS-värd och slutligen bosatte mig mig på Servint, där jag är i dag.

Slutsats

Sanningen är att även om det här handlar om skräckhistorier utanför den femte och möjligen den fjärde berättelsen, tror jag att alla företag bakom dem var bra värdar som gjorde det bästa de kunde.

Det här är egentligen inte tänkt att vara en avgift om värdföretag, utan snarare ett erkännande av att värd kan vara en mycket skrämmande plats ibland och inte mycket kan ändra det. Precis som med Halloween själv, är rädslan till stor del i våra huvuden och verkligheten är mycket ljusare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me