Hur man väljer ett domännamn

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


I slutet av 2012 innehöll Internet nästan en fjärdedel av en miljard (PDF) registrerade domännamn, av vilka många ägde inte sina speciella fördelar. Att välja rätt domännamn är en kritisk del av att definiera ditt företag online, och lika viktigt som att välja rätt värd (om inte mer). Medan “TedSmithMotorPartsMan Manufacturing.com” kan vara en exakt representation av ditt företag och ditt varumärke, är det tunga mentalmöbler när du staplar mot något som “SmithMotors.com” – och du vill hålla saker lätt och livlig för dina potentiella kunder när de ” sök igenom webben eller skriv i adressfältet.

När det gäller att välja ett domännamn, är att hitta en balans mellan dessa kritiska element – enkelhet, minnesvärdighet, relevans – nyckeln till att få den svårfångade blixtnedgången i din online-flaska. I sin kärna innehåller ett framgångsrikt domännamn ett tydligt omnämnande av ditt varumärke (avgörande för bra SEO och för att undvika förvirring av kunder), kreativ sammansättning (desto bättre att kila sig i kundernas hjärnor) och kompakt konstruktion (för att se till att det förblir kil tillräckligt länge för att de ska besöka din webbplats). Om du saknar några eller alla dessa komponenter, kanske du bara hittar dig en webbplats som får många träffar, men av alla fel skäl.

Om du tror att du har fått en vinnare ska du se till att den är tillgänglig för köp (antingen oregistrerad eller tillgänglig från en tidigare köpare) och att ditt önskade namn också finns tillgängligt på populära sociala mediesajter innan du skriver ut dessa visitkort. En kärlek till konsistens kan vara “hobgoblin of small minds”, men det är en väsentlig del av att bygga ett starkt varumärke som resonerar med allmänheten.

Och med tanke på att färre än tio procent av domännamnen är “premium” tillräckligt för att resonera med massorna, kan en snabb körning genom Rosener-ekvationen inte vara en dålig idé, heller.

När du är redo att köpa har du en mängd olika alternativ, inklusive oberoende registratorer, men många värdleverantörer hjälper dig gärna med registrering. Se till att du tar dig tid att undersöka alla dina alternativ.

Att välja rätt domännamn behöver inte vara ett hit-eller-miss-förslag. Genom att hålla ditt domännamn rent, kreativt och kompakt kommer du vara på god väg att göra din webbplats – och ditt varumärke – till en kraft att räkna med.

Välj rätt domännamn för ditt företag i nio enkla steg.

Hur man väljer ett domännamn för ditt företag

Ett bra domännamn kan skapa eller bryta ett företag eller åtminstone påverka webbplatsens trafik och varumärkesåterkallelse. Som att hitta bra fastigheter – och ofta lika kritiskt – att välja ett domännamn kan vara överväldigande. För att förenkla processen, vi’Vi har valt handen om våra favoritinsidertips för att välja det perfekta domännamnet.

De 9 väsentliga elementen att tänka på när du väljer ett domännamn

 1. Använd din domän som ett varumärkesverktyg

  Tänk på ditt domännamn som det viktigaste marknadsföringsverktyget för att skapa surr.

  Enligt FragerFactor.com, rätt domännamn “kan direkt påverka din bild, omedelbart skapa förtroende och trovärdighet och få mer erkännande bland alla intressenter.”

  Varumärkesdomäner hjälper till med marknadsföring.

  TimeHop, sajten och appen som visar vad du gjorde för ett år sedan på sociala mediekanaler, började som den inte så fängslande 4SquareAnd7 ÅrAgo.com, enligt MorganLinton.com.

  • TimeHop.com är lätt att komma ihåg, märkbart och talar verkligen till vad denna start gör.
  • Uppstarten fick just 3 miljoner dollar i ny finansiering från Spark Capital.

  Märkesdomäner bygger också trovärdighet när du tjänar länkar.

  Överväg att bygga en domän runt meningsfulla ord med massa överklagande.

  Enligt Nielsen är webbplatser med märkesvaror Tredje mest pålitliga reklamkälla för Internetanvändare, bundna med redaktionellt innehåll.

  Eliot Silver(EliotsBlog.com) rapporterar att många domäninvesterare väger värdet av potentialen för varumärkesutveckling högre än värdet på nuvarande trafik eller intäkter.

  Enligt DNJournal.com, Trek Bicycle Corp. köpte nyligen Trek.com för 245 000 dollar, en av de största försäljningarna som rapporterades under första halvåret 2013.

 2. Var kort, catchy & minnesvärd

  Att vara lätt att säga och stava är avgörande för att öka pass-rate. Vem som helst ska kunna uttala din domän.

  Enligt DomainNameSales.com, av de 200 miljoner + registrerade namnen, endast uppskattat 5-7% är tillräckligt med premium för att resonera med många människor.

  Forskning av McKinsey & Företaget visar att word of mouth är den främsta faktorn bakom 20-50% av alla köpbeslut.

  “Domän King” Rick Schwartz säger att veta vilka domäner som har nominellt värde. Till exempel har alla NNN.com-värden (3 nummer som 123.com). Det finns en marknad för dessa domäner.

  FragerFactor.com säger att de mest effektiva domännamnen är en relevant och minnesvärd uppmaning.

  • “De bästa domännamnen säger utsikterna på ett lätt att komma ihåg vad man ska göra härnäst, vart man ska få information, varför man ska begära en demo eller när man ska beställa.”

  Fråga dig själv: Passar domänen “radiotest” – är det nästan omöjligt att felskriva det efter att ha hört det?

 3. Tänk på förlängningen

  År 2012 mer än 250 miljoner domäner registrerades.

  • Ungefär 102 miljoner som slutar på .com (48%)
  • 14 miljoner .net
  • 10 miljoner .org
  • 8 miljoner
  • 2 miljoner med .co

  Nästan 84 000 domännamn registreras per dag.

  Cirka 21% av webbplatserna .com och .net är bara webbplatser med en sida. 15% är registrerade, men inte’t pekar på en arbetsplats alls.

  Domäner på toppnivå (TLDs) – de mest värdefulla tillägg – är avgörande när du väljer ett domännamn.

  Ett alternativ är att köpa flera tillägg (.net, .info, .com, .biz) och rikta dem alla till samma webbplats med 301 omdirigeringar.

  EN .com TLD är idealisk därför det’s guldstandarden och de flesta Internetanvändare som kommer ihåg din domän kommer att anta att du använder den.

  .Net och .orgs historiska prestanda har inte täckt klyftan med marknadsledare. Com.

  Enligt Frank Schilling av DomainNameSales.com, ccTLD: er som har utfärdats och präglats av det land du bor i, till exempel .uk för Storbritannien och .ch för Schweiz, ligger nära bakom..

  På sin blogg sa Schilling. Com (förkortning för. Commerce) var inte den dominerande TLD när han började använda Internet 1993; det mesta innehållet var på webbplatserna .int, .mil, .edu och .gov.

  • Trenden började när stora märken som Yahoo, eBay, McDonalds och Fox började använda .com.

  Enligt MorganLinton.com, .co TLD börjar få dragkraft i startutrymmet med webbplatser som Angel.co och Startups.co.

  Företaget som grundade .co TLD, go.co, nyligen lanserat Pop.co – ett paket onlinetjänster för att ta bort hinder mellan att komma med en cool idé och bygga en närvaro på nätet.

  Domänlandskapet har utökats med nya generiska toppdomäner, eller gTLD (d.v.sök, .sök, .pizza, .blog) som vem som helst kan köpa och köra.

  • I juni 2012, 1409 gTLD hade sökt.
  • 230 hade mer än en sökande som kämpade för det.
  • Det kostade $ 185 000 att ansöka om en gTLD och kan kosta $ 2 miljoner + för att landa en och ställa in den.
  • Google sökte 101 gTLD, Amazon för 76. De tävlade om 23 direkta matcher.
  • .Com kommer att förbli guldstandarden.

  Frank Schilling förutspådde att “nytt gTLD-fönster kommer att medföra några betydande förändringar som vi alla bör förbereda oss för,” noterar att vi alla bör hålla ett öppet sinne och omfamna dessa förändringar.

  Om du’är du fortfarande osäker på vilken anknytning du ska välja, DomainsBot.com har en TLD-rekommendationsgenerator som du kan prova.

 4. Skydda ditt varumärke

  Akta er förcybersquatting. den’Det är inte ovanligt att konkurrens registrerar en domän med olika tillägg för att stjäla trafik.

  Att investera i alla TLD är en lämplig försiktighetsåtgärd för att skydda ett varumärke.

  Enligt World Intellectual Property Organization (WIPO) såg 2012 ett register över 2 884 fall på cybersquatting som täcker 5 084 domännamn – en ökning med 4,5% från 2011.

  Anti-Cybersquatting Consumer Protection Act (ACPA) föreskriver skadestånd från $ 1 000 till $ 100 000 om en part registrerar en domän i ond tro med avsikt att tjäna på ett varumärkes goodwill.

  Under 2013, Donald Trump begärde 400 000 dollar i skadestånd över fyra webbplatser som använder fastighetsmagulens namn och varumärke.

  I sin tur undviker du att registrera en domän nära en konkurrent’s och vara försiktig med att kränka ett varumärke som kan leda till en rättegång.

  Kontrollera varumärkesdatabasen för U.S. Patent and Trademark Office (uspto.gov) för registrerade varumärken som matchar ditt önskade domännamn, liknande namn, variant stavningar och synonymer.

  den’är klokt att investera i felstavade eller stavstavade domäner.

 5. Varumärke dig själv, personligen

  Att registrera ditt eget namn är ett bra sätt att bygga upp ditt personliga märke, även om du’är inte redo att göra någonting med det ännu, gå vidare och köpa det.

 6. Vara kreativ

  De flesta domäner med en ord tas, prova dessa kreativa metoder för att hitta ett domännamn som passar ditt varumärke:

  • Sammansätter två hela ord
   YouTube, FlightsCity, SEOBook
  • Med en fras
   Sex bortsett
  • Blanda delar av två ord ihop
   Microsoft
  • Tweaking ett ord
   Flickr
  • Anbringa ett ord med ett prefix eller ett suffix
   Shopify, Travelocity
  • Eller utgör ett helt unikt namn
   Etsy, Odeo

  Använd dessa för att hjälpa brainstorma namn:

  • namestation.com
  • domaintyper.com
  • leandomainsearch.com
  • domai.nr
 7. Undvik bindestreck domännamn

  Avstreckade domäner har inget varumärke och har lite SEO-värde. De försämrar trovärdigheten och kan fungera som en skräppostindikator, vilket gör det svårt att tjäna länkar.

  De påverkar också en mun till mun eftersom de’är svårt att säga utan att stava det.

  De orsakar en förlust av typ-in trafik för att människor inte gör det’t minns bindestreck eller placering av bindestreck.

  Enligt DomainNameSales.com står typ-in-trafik för 50% av alla besökare.

  Rick Schwartz skrev på RicksBlog.com, “Typinlägg är validering av värde oavsett åsikt.” Han tillade att typdomäner föds varje dag.

  Till exempel, TheDomains.com rapporterar att namnet på den nyaste medlemmen av kungafamiljen GeorgeAlexanderLouis.com, handregistrerad av Luc-Andre Biggs, ser nu runt 7 500 unika besökare om dagen.

  Schwartz noterade, “Om en domän inte har någon typ av inmatningstrafik, bör den vara specifik, kommersiell och helst bara två enkla att stava ord.”

 8. Kontrollera tillgängligheten på webbplatser för sociala medier

  En bra regel för att göra dig upptäckbar är att hålla samma namn på olika plattformar. Kontrollera att din domän är tillgänglig på Facebook, Twitter och LinkedIn.

  Prova ett verktyg som KnowEm (knowem.com) som låter dig kontrollera om du använder ditt märke, produkt, personliga namn eller användarnamn direkt på hundratals webbplatser med sociala medier.

 9. Don’låt ditt domännamn upphöra!

  Även stora varumärken har låtit sina domäner löpa ut.

  Enligt iGoldRush.com, där’ibland mer än 20 000 domäner löper ut på en dag.

  Håll din kontaktinformation uppdaterad. Du bör få meddelanden, don’t ignorera dem.

  Ställ in en kalenderpåminnelse när du köper din domän.

  Om din registrator erbjuder automatisk förnyelse, dra fördel av den här funktionen.

källor

 • 5 regler för att välja ett minnesvärt domännamn – shopify.com
 • Domäninformation Funktioner – domaintyper.com
 • Domännamns utgångsdatum: Bör du uppmärksamma? – domaintyper.com
 • Hur man väljer ett domännamn – bloggingwithamy.com
 • Hur man väljer domännamn för SEO – seobook.com
 • Ska jag använda flera domäner för min webbplats? – carlowseo.com
 • Domänhjuling och -hantering – online.wsj.com
 • Dot-Mayhem: Domänen Landgrab, av siffrorna – news.cnet.com
 • WIPO-undersökningen avslöjar oro för kostnader för teknikens tvistprocess – wipo.int
 • Trump söker skadestånd i fallet “Cybersquatting” – cnn.com
 • Tvister på domännamn – bitlaw.com
 • Rapportera: Mer än 250M domännamn har nu registrerats, nästan hälften är .Com och .Net – techcrunch.com
 • Domän – moz.com
 • Grunderna i domännamn för ditt företag – entreprenör.com
 • Globalt förtroende för reklam och märkesmeddelanden – nielsen.com
 • Ett nytt sätt att mäta marknadsföring av munnen – mckinsey.com
 • Köparhandbok – domainnamesales.com
 • Domännamn 101 – domainnamesales.com
 • Exakt matchningsdomäner kan vara varumärken – elliotsblog.com
 • 3-bokstavs. Com Beat fortsätter – De sätter ihop 11 av de 20 bästa fläckarna på vårt senaste försäljningsschema – dnjournal.com
 • I Nya gTLD: er är den enda säkerheten förändring – domainnamesales.com
 • Rick Schwartz domännamn och trafikblogg – ricksblog.com
 • GeorgeAlexanderLouis.com får 7 500 dagliga besökare: Ägare: “Jag kommer förmodligen att sluta donera det till kungafamiljen” – thedomains.com
 • Försöker Startups.co vara den nästa Angel.co? – morganlinton.com
 • Starta omfördelning – Från 4SquareAnd7 årAgo.com till TimeHop.com – morganlinton.com
 • Kraftfulla namn = Lönsamma resultat – fragerfactor.blogspot.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me