Hur man installerar ett GoDaddy SSL-certifikat

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


Så du vill köpa ett SSL-certifikat eller flytta bort från värdens delade SSL-certifikat, men du skrämmas av möjligheten att behöva installera ett certifikat på din server. Var inte det. Om du har CPanel / Web Host Manager (WHM) som körs på din server är det faktiskt väldigt enkelt att installera ett anpassat SSL-certifikat, och GoDaddy erbjuder vägbeskrivningar om hur du gör det. På bara fem steg kan du installera ditt eget anpassade SSL-certifikat.

Ett snabbt ord om CPanel

Innan du börjar bör du notera att CPanel har möjligheten att skapa ett SSL-certifikat utan WHM, men det kan inte installera det på servern. Utanför root-åtkomst till servern kan CPanel inte göra ändringar som krävs för Apache för att aktivera certifikatet. Om din värd bara ger dig CPanel (utan tillgång till WHM-backend), måste du be din värd installera certifikatet åt dig.

Steg 1: Köp certifikatet

Att köpa ett SSL-certifikat är ganska enkelt. Besök bara GoDaddys SSL-sida för att köpa det antal certifikat du behöver. Observera att medan webbplatsen fortfarande listar certifikaten till det ursprungliga priset, ringer de upp till försäljningspriset när de placeras i din kundvagn. Du behöver ett SSL-certifikat per domän eller underdomän, såvida du inte får ett certifikat som tillåter flera domäner.

Steg 2: Aktivera SSL-kredit

När du köper ett SSL-certifikat via GoDaddy får du inte faktiskt ett SSL-certifikat – du får en kredit som gör att du kan skapa ett. Du måste sedan gå till SSL-hanteringssidan och klicka på “Använd kredit.”

Välj sedan certifikatet du vill använda (du har troligen bara ett).

Detta skapar ett nytt, tomt certifikat på din server.

Steg 3: Skapa ett certifikat och signeringsförfrågan

Logga sedan in på WHM-backend och skapa ett certifikat och signeringsförfrågan (CSR). För att göra detta, gå till Web SSL / TLS-menyn i din WHM och klicka på “Generera ett SSL-certifikat och signeringsförfrågan.”

Fyll i informationen för ditt certifikat (e-postadress, lösenord, företagsnamn etc.). Var noga med att se till att nyckelstorleken är inställd på 2048, annars kommer GoDaddy inte att acceptera CSR.

När du klickar på “Skapa” kommer din server att skapa tre strängar av slumpmässig text, signeringsbegäran, certifikatet och en nyckel. Spara nyckeln till en säkerhetskopierad textfil och kopiera din signeringsbegäran, inklusive start- och slutraderna, och logga in på GoDaddys skärm för certifikathantering.

Leta reda på det tomma certifikatet du vill använda på den här webbplatsen och klicka på “Hantera certifikat.”

Inuti ditt certifikat, hitta fältet som begär din CSR och klistra in det. GoDaddy kommer automatiskt att fylla i mycket av certifikatets data för dig. Klicka på “Skapa certifikat” och GoDaddy börjar verifiera domänen och generera certifikatet. (Observera att om din e-postadress som är kopplad till domänen skiljer sig från den som är associerad med certifikatet måste du godkänna certifikatsuppsättningen för att den ska slutföras.) När ditt certifikat är klart kan du gå tillbaka till att använda det till ditt konto.

Steg 4: Tillämpa ditt certifikat

När ditt certifikat har genererats, ladda ner det till din dator genom att klicka på knappen “Hämta”.

Därefter extraherar du .zip-filen som du just har laddat ner och öppnar .crt-filen med Notepad eller en motsvarande textredigerare. Kopiera hela innehållet och logga sedan in på din WHM. Under “SSL-hantering” klickar du på “Installera ett SSL-certifikat och konfigurera domänen.” Klistra in innehållet i .crt-filen i rutan nedan “Installera en SSL Cert.”

När detta steg är klart bör de andra fälten på sidan fyllas automatiskt och du kan trycka på “Skicka”. Om allt är i ordning bör servern acceptera certifikatet och starta om Apache. Certifikatinstallationen ska nu vara klar.

Steg 5: Testa

Bryt inte ut champagnen ännu. Certifikatsinstallationen är klar, men det är en bra idé att utföra ett snabbtest för att säkerställa att allt fungerar korrekt. Besök hemsidan för webbplatsen som du installerade certifikatet för att ändra “http” till “https.” Om ditt certifikat är korrekt installerat bör du inte få några säkerhetsfel och webbadressen ska nu se ut så här:

Oroa dig inte om ett säkerhetsfel visas. Vänta bara några minuter, rensa webbläsarens cache och försök igen. Det kan ta några ögonblick innan din webbläsare inser att certifikatet har ändrats. När certifikatet laddas utan fel klickar du på låsikonen i webbadressfältet och läser informationen från ditt nya certifikat för att se till att det är korrekt. Om allt verkar vara i ordning, grattis – du är klar!

Med tanke på att det nuvarande priset för ett korrekt SSL-certifikat är ungefär en dollar per månad, gör den potentiella avkastningen på investeringar att installera en smart satsning för alla som vill förbättra sin webbplats säkerhet och användarupplevelse. Om din webbplats kräver att användare skickar in referenser (även sådana som är så enkla som ett användarnamn och lösenord för ett forum), eller om din webbplats har en butik (med eller utan en betalningsbehandlare utanför webbplatsen), kan ett SSL-certifikat snabbt betala för sig själv genom att tillhandahålla ökad trafik och större sinnesfrid för dina användare och för dig.

Fortsätt med inlägg som detta genom att prenumerera på vårt RSS-flöde eller följa @WhoIsHosting på Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me