Hur man får ett gratis domännamn från vem som är värd för detta

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


Hur man får ett gratis domännamn

Det engelska språket har några intressanta, för att inte tala om motstridiga ord. Du kanske har hört “de bästa sakerna i livet är gratis”, även om det verkligen beror på vad du anser vara de “bästa sakerna.” Men du kanske också har hört “ingenting i livet kommer gratis”, vilket är lite mer realistiskt.

Även om det är möjligt att få gratis domännamn, kommer du alltid att hitta på små bokstäver, och om du inte är medveten om alla villkor och regler kan du hitta dig själv med en oväntad räkning längs vägen.

Gratis domännamn med värdplan

För att bygga en egen värd webbplats måste du först säkra ett domännamn. Den första delen av processen är att hitta en som inte redan har tagits, som blir mer och svårare att göra i takt med åren och fler och fler webbplatser dyker upp på Internet. När du hittar ett tillgängligt domännamn som fungerar för dina ändamål, vill du haka det så snart som möjligt.

Du kan köpa domännamn från domänregistratorer, och priserna är vanligtvis ganska rimliga. Du kan också vanligtvis köpa domännamn från värdleverantörer när du håller på att ställa in din värdplan. Men många värdleverantörer erbjuder ett gratis domännamn när du registrerar dig för en av deras värdplaner. Det är en liten förmån som är utformad för att locka dig att använda deras värdtjänster och det är bra.

Men som du kanske gissat, det finns en fångst. Domännamnet är vanligtvis bara det första året. Därefter kommer det vanliga köp / förnyelsepriset att komma in och läggas till i din årliga värdräkning.

Detta är dock inte en orimlig affär. Att få en bra webbhotell från marken kan kosta allt från mindre än 100 $ till flera tusen, beroende på hur mycket du gör själv, om du anställer en professionell webbdesigner och hundra andra beslut du måste fatta.

Innan du registrerar dig för webbhotell ska du kontrollera om någon webbhotell som du är intresserad av erbjuder gratis domännamn. Du hittar förmodligen några, så kolla också värdrecensioner för att hjälpa dig att välja den som är bäst för dig.

Hur mycket du än slutar spendera för att få din webbplats igång, att kunna spara lite pengar på domännamnet är trevligt. Det är dock särskilt bra om din budget är extra stram och du gör mycket av installationen själv för att spara pengar. Vet bara att för att behålla din domän måste du börja betala för det ett år efter att du registrerat dig.

Gratis domännamn med värduppgradering

Förutom att de ibland erbjuder gratis domännamn när du registrerar dig för en värdplan, kommer vissa värdleverantörer ibland också att erbjuda ett gratis domännamn när du uppgraderar din värd. Om din webbplats till exempel har vuxit ut den kapacitet som erbjuds av din delade värdplan och du vill uppgradera till virtuell privat server eller VPS-värd, kan det komma att kvalificera dig för ett gratis domännamn.

Du kan vanligtvis dra nytta av detta på ett par sätt. Eftersom du uppgraderar, äger du redan en webbplats och en domän, så att du kanske kan tillämpa det gratis domänerbjudandet på ditt förnyelse av ditt domännamn snarare än att köpa en ny domän. Om din domän är registrerad hos din webbhotell är det ganska enkelt. Om det inte är det, måste du överföra ditt domännamn till din värd, vilket inte är lika lätt, men inte heller för betungande. Din värdleverantör kanske kan hjälpa dig att göra detta om du inte är säker på hur.

Eller även om du redan har en webbplats som du uppgraderar värd för kan du ta det gratis domännamnet och köpa en helt ny. Detta är perfekt om du har planer på att bygga en andra webbplats, antingen vid förnyelse eller vid någon tidpunkt i framtiden.

Gratis domännamn med gratis webbplats

Ja, det finns verkligen. Men än en gång finns det en fångst, men det är en ännu större fångst än att behöva betala tio dollar på vägen. Fångsten är att du aldrig kommer att äga webbplatsen. Det tillhör den enhet som tillhandahåller webbplatsen och domännamnet till dig.

Exempel på detta inkluderar WordPress.com
, Blogger, Tumblr och andra webbplatser som låter dig ställa in sidor eller hela webbplatser gratis. Saken är att du inte riktigt får ett gratis domännamn. Du får använda ett domännamn som är kopplat till tjänsten.

Om du till exempel vill bygga en webbplats som heter Money-Saving Shopping Tips kan en faktisk domän vara något som moneysavingshoppingtips.com. Men om du bygger den webbplatsen på en gratis tjänst som WordPress.com
, domänen skulle istället vara något som moneysavingshoppingtips.wordpress.com.

Det betyder att du har liten eller ingen kontroll över vad som händer med din webbplats. Om, av någon anledning, WordPress.com
kände att din webbplats på något sätt bröt mot deras användarvillkor, de kunde omedelbart och utan varning stänga din webbplats. Detta är osannolikt, men om WordPress.com av någon anledning helt enkelt försvann, så skulle din webbplats, igen utan varning.

Du kan få en anpassad domän från webbplatser som WordPress.com
, men du måste betala för den uppgraderingen, så vid den tidpunkten är det inte längre ett gratis domännamn eller webbplats.

Att kunna bygga en webbplats gratis och få ett gratis domännamn på detta sätt kan fungera för dig, beroende på vad dina planer för din webbplats är. Men om du bygger en affärssida eller planerar att bygga din blogg till en intäktsgenererande strävan är detta förmodligen inte ditt bästa alternativ.

En kombination av gratis tjänster

När du letar efter webbhotell och domännamn kommer du säkert att stöta på webbplatser som gybo.com. Denna tjänst drivs av Google och erbjuder både ett gratis domännamn och en gratis webbplats. Här kommer det – fångsten: Det är bara gratis för det första året. Efter det kommer du att debiteras varje månad för både webbplatsen och domännamnet, förutsatt att du registrerade domänen på gybo.com. Om inte, betalar du bara för värden.

Återigen kan detta vara ett bra alternativ om du bara vill bygga en liten personlig webbplats, eller om du är en nybörjare som försöker lära sig in och utslag i att driva en webbplats innan du investerar i den som ett långsiktigt projekt. Var dock medveten om att gybo.com (och andra tjänster som det) sätter begränsningar på den gratis webbplatsen. Till exempel kommer den bara att innehålla tre sidor, 25 MB hårddiskutrymme och 5 GB bandbredd. Dessutom inkluderar det inga domänbaserade e-postadresser eller någon form av e-handelsstöd.

Dessa funktioner, liksom mer hårddiskutrymme, sidor och bandbredd, är tillgängliga mot extra avgifter.

Vårt gratis domänerbjudande

Ibland kanske du inte bara ser webbhotellleverantörer utan andra företag och webbplatser som är kopplade till webbhotell som kommer att göra specialerbjudanden tillgängliga för kunder och läsare. Till exempel, här på WhoIsHostingThis.com, har vi ett pågående gratis domänerbjudande för alla som bidrar med en recension på vår webbplats.

Det är enkelt. Granska bara en kvalificerad värd (det finns flera), se till att det är en bra kvalitet och originalgranskning och skicka den. Din recension modereras av vår webbplats redaktörer. När den har publicerats och om den är kvalificerad får du en gratis domain.com-kupong. Testa!

Fortsätt med inlägg som detta genom att prenumerera på vårt RSS-flöde eller följa @WhoIsHosting på Twitter.

Bild beskuren från Domain Name Hosting av India7 Network. Licensierad under CC BY 2.0.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me