Fake It to Make it: Bör du köpa följare?

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


Fake It för att göra det

Det sägs ofta att livet inte är en popularitetstävling, men när det gäller den ibland vilda ‘n’ galna världen av sociala medier, kan det säkert verka som en. När allt fler av oss flyttar mer och mer av våra liv på nätet, har vårt rykte på Twitter och Facebook blivit lika viktigt – och lika föremål för granskning, förlöjligande och respekt – som vårt rykte på kontoret. Men vad kan du göra när din clout begränsas av, ja, din Klout?

Mycket som gymnasiet eller en ny karriär, att hitta framgång och popularitet på nätet innebär ofta att falla tillbaka på ett klassiskt råd: Ibland måste du bara förfalska det tills du gör det. Naturligtvis finns det många sätt att göra det online. Du kan ta ett upprörande ställning, tweeta fingrarna till benet eller bli kung (eller drottning) av den roliga omposten. Men om även dessa låter som för mycket arbete kan du alltid få vänner och påverka människor på det nya och förbättrade sättet: genom att köpa dem.

Att köpa onlinevänner och följare är en överraskande vanlig (och förvånansvärt prisvärd) praxis. Med webbplatser runt om ‘Netto som lovar tusentals nya följare för mindre än du skulle betala för en ny surfplatta, verkar vänner på det gammaldags sättet verkligen dumt. Och att sälja imaginära vänner har blivit stora affärer; vissa människor har gjort sex figurer som trycker fram följare från etern.

Dina nya vänner kommer att ge dig några imponerande siffror, men de kanske inte är väldigt livliga jämfört med levande, andningsfulla följare. Majoriteten av dessa köpta följare kommer sannolikt att vara automatiserade dummy-konton, utformade för att logga in, posta och i grunden efterlikna alla beteenden hos ett riktigt konto för att undvika att väcka misstänksamhet. Och konton som verkar populära blir ofta populära bara för att riktiga människor (som inte vet att du har köpt sociala medier motsvarande zombies) börjar följa det de ser som ett mycket populärt konto; de vill inte missa något som alla andra tycker är så fängslande.

Naturligtvis är det kanske inte en idiotsäker plan att köpa dig till online berömmelse och förmögenhet. Om de som kör utställningen blir kloka i din plan kan du plötsligt upptäcka att alla dina döda kamrater har förvisats tillbaka till den elektroniska världen som de sprang från. Så om du bestämmer dig för att köpa några virtuella kamrater för att locka fler, kan det vara en smart idé att överväga lite tid och uppmärksamhet när det gäller att bygga relationer med de verkliga människorna som följer dig.

Fake it to Make it

Fake It to Make it: Om du köper dig väg till sociala medier berömmelse?

I dagens digitala miljö spelar inverkan och popularitet roll. Oavsett om du är en startup som vill vinna dragkraft, på jakt efter ett jobb eller en underhållare som försöker boka spelningar, kan det vara frestande att köpa följare. Men riskerar du ditt rykte värt det? Låt oss ta en titt…

Vem förfalskar det?

Några av de vanligaste yrken som ses med falska följare är komiker, skådespelare, musiker och politiker.

Startups, bloggare och arbetssökande har också varit kända för att köpa följare.

Enligt John Greathouse, genomsnittet för de 15 bästa personligheterna på Twitter är 30,4% falskt, 40,9% inaktivt och 28,7% verkligt och aktivt.

För underhållare lovar stora sociala medier efter signaler och möjlighet inte bara en bra show, utan att få fler fans och därför mer pengar för arenor och promotorer.

Kändisar är dock inte alltid medvetna om att många av deras följare är falska.

Studier av sociala mediemönster tyder på att bots (ihåliga konton) dras oproportionerligt till långvariga Twitter-konton med stora följningar (som president Obamas).

Enligt Fake Follower Check Tool (fakers.statuspeople.com) från StatusPeople (Obs: StatusPeople uppger att deras resultat är inexakt):

 • 71% av Lady Gagas mer än 39 miljoner följare är falska eller inaktiva.
 • 70% av president Obamas över 34 miljoner följare är falska.
 • Endast 21% av Shakira 21,4 miljoner följare är förmodligen verkliga.
 • Och bara 26% av Oprah Winfrey’s 20 miljoner följare extrapolerades som verkliga och aktiva.

Under 2012, Mitt Romney anklagades för att ha falska anhängare, efter att ha fått 80% av sina 800 000+ (nu 1,5 miljoner) inom tre månader.

 • Hans följare såg en 17% topp på en dag: 21 juli 2012.

Både YouTube och Twitter har överdimensionerade falska följningar av 30% och 37% respektive.

EDM-musiker DJ M1X som erkänt för att köpa anhängare för att hjälpa till att boka spelningar och få dragkraft.

Många företag och marknadsförare har också betraktats som “fakers.”

Vissa har anklagats för att betala för recensioner på webbplatser som Yelp och Google+, ibland hitta recensenter på Craigslist.

Vad är priset på ett stort efterföljande?

… förvånansvärt billigt.

2012 var det genomsnittliga priset för 1 000 följare $ 18,00.

Mediabistro.com reporterade att av de 100 bästa Google-resultaten för sökfrasen “köp Twitter-följare” fanns det 20 eBay-säljare och 58 webbplatser erbjuder olika typer av falska följare.

Enligt Wired magazine:

Facebook: På Socialyup.com kan du köpa 500 likes för $ 30 eller 20,000 för $ 699.

Pinterest: Pinfol.com levererar 100 följare för $ 15 eller 5 000 för $ 95.

Twitter: FanMeNow.coms paket börjar på $ 10 för 1 000 följare och går hela vägen upp till 1 750 $ för en miljon.

Youtube: 500views.com levererar 30 000 visningar för $ 150. 3 100 $ kommer att göra din video “viral” med en miljon visningar.

Mediabistro.com rapporterar:

Instagram: Du kan betala Buy-More-Fans.com 75 $ i utbyte mot 5 000 följare.

Bloggar: På CommentHunt.com kan du köpa 50 bloggkommentarer för $ 149 eller 250 för $ 399.

Vimeo: JustBuyViews.com kommer att netto 100.000 Vimeo-vyer för $ 200.

tumblr: 100 Tumblr-följare kostar dig 10,99 dollar och 10 000 kommer att kosta dig 484,64 $ med hjälp av SocialNetworkBooster.net.

Men dessa webbplatser kommer att leverera följare i form av bots och “ihåliga” eller inaktiva konton.

Att köpa “riktiga” följare på webbplatser som TwitterTechnology.com, Intertwitter.com och Fiverr.com är också ett alternativ.

Du kan också köpa “Riktade följare” med mjukvara som söker igenom och hittar Twitter-användare med liknande intressen och automatiskt följer dem, i hopp om att de kommer att följa dig i gengäld.

 • Såsom: FastFollwerz.com, FollowerSale.com och Devumi.com

Varför verkliga Trumps är falska

Bots som används för att bygga uppföljningar ofta spam sociala medier webbplatser med falska konton och skräp meddelanden.

Falska eller inaktiva följare kommer inte att lägga till något väsentligt engagemang i ditt sociala nätverk.

Det är till och med troligt att de kommer att förringa statistik som din Klout poäng (klout.com) som används för att mäta påverkan online.

Arbetsgivare kan nu rensa ut imposter på Twitter med hjälp av applikationer som Statuspeople.com s Fakers ansökan eller SocialBakers.com s FakeFollowers-applikation.

Om ditt falska nummer är under 20% tenderar du att vara på den säkra sidan.

TwitterCounter.com, Det finns möjlighet att ange ett namn och få en 3-månadersvy av antalet följare. Om det finns oregelbundna betydande hopp, pekar alla tecken på falska.

Fakers riskerar att bli fångade och förbjudna från sociala webbplatser …

Webbplatser för sociala medier har börjat ta bort falska konton från sina webbplatser, ibland till och med uppmanade de som har köpt följare.

Facebooks huvudkontor rapporterade ungefär 83 miljoner falska Facebook-konton att de städar upp.

Yelp och Google filtrerar alltmer recensioner för att motverka bedragare.

Exempelvis kanske en recension inte publiceras på en webbplats om den har för många utropstecken.

Om ett företag har för många falska eller misstänkta recensioner, Gläfsa markerar det med en anteckning om att företaget hittades och försökte manipulera sitt system med falska recensioner.

Hur man hittar en Faker

Den genomsnittliga falska har 48 885 följare och följer cirka 1 800 personer.

75% av falska annonserar en webbadress i sin profil, jämfört med 31% av de totala Twitteranvändarna.

Medelåldern för ett falskt konto är cirka 5 månader.

61% av falska profiler är mindre än tre månader gamla.

De har en plötslig topp i antalet vänner, följare, gillar osv.

De har flera följare utan ett profilfoto.

För Twitter är PR-tweets och standardäggavataren kännetecken för falska konton.

De har massor av fans, men lite till inget engagemang.

 • De verkar inte prata med någon, och ingen verkar prata med dem (du kan ta reda på detta med hjälp av Twitter’s Advanced Search).

Inläggspostning är inkonsekvent och oregelbunden.

Inläggets innehåll är av låg kvalitet.

De pratar bara om sig själva.

De publicerar samma meddelanden om och om igen.

Titta på Facebook-konton med massor av likes men väldigt lite märkbar användaraktivitet.

 • En sida med tiotusentals fans men bara några kommentarer och ingen i kolumnen “Talking About This” är en främst misstänkt.

En studie säger att 97% av falska Facebook-profiler identifierar sig som kvinnliga, medan endast 40% av de verkliga användarna gör det.

Håll utkik efter Pinterest-användare med hög andel följare utan bio eller foto.

Se upp för generiska kommentarer på YouTube. I en analys rymde ett musikklipp tiotusentals visningar på veckor, men de enda kommentarerna var variationer på “Den här videon är fantastisk!”

 • Den mörka sidan av sociala medier: Köpa recensioner och följare – bizjournals.com
 • Att betala för följare kan kosta dig ett jobb – forbes.com
 • The Underground Twitter Economy: Buying and Selling Followers – adweek.com
 • Hur man köper vänner och påverkar människor: Gångfrekvensen för falska följare på sociala medier – adweek.com
 • Köpa följare av sociala medier online: Ska du göra det? – topdogsocialmedia.com
 • Köper Twitter-följare: Det (billiga) priset på vänskap – wordstream.com
 • Köp vänner på Facebook – wired.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me