Failover Hosting: Är det rätt för dig?

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


SerLXSmallOavsett om du är ny med att vara värd eller vill byta, kommer du att vara helt medveten om att stillestånd är det enda du vill undvika.

Stopptid är ett stort problem för värdkunder, och det är en av de främsta anledningarna till att folk byter leverantör.

Webbhotell använder uppetid som marknadsföringsstrategi och erbjuder framstående garantier och löften om kompensation. (Vissa garantier är bättre än andra.)

Vissa värdtjänster går ett steg längre; de erbjuder “redundant” eller “failover” -hotell. Idén är enkel: ha en säkerhetskopia redo om huvudservern går ner och eliminerar därför en svag punkt i varje värdinställning.

Men uttrycket ‘överflödigt’ har inneburit många olika saker i värdvärlden. Låt oss titta på vad “redundant” verkligen betyder.

Redundanta lösningar: Fördelarna

Med de flesta typer av webbhotell finns din webbplats på en server.

Om något händer med den datorn, går din webbplats ner. Den kommer inte tillbaka förrän den flyttas någon annanstans eller om datorn har reparerats.

Stopp kan leda till katastrofala dataförluster och förlängda driftstopp. Om du driver ett företag kan konsekvenserna gå förlorade intäkter, frustrerade kunder och besvär för personalen.

Redundant hosting försöker skydda dig med en säkerhetskopia som tar över inom några minuter eller sekunder. Men inte all redundans är lika.

Olika definitioner av redundans

Som ett exempel väljer vi tre webbhotell och tittar på deras failover-värdpaket. Obs! Dessa paket och priser var korrekta vid skrivandet av artikeln (april 2010).

  • Draknet erbjuder en failover-lösning som innebär att ha en duplikatkopia av webbplatsen i ett separat datacenter. Om något händer med deras huvuddatacenter uppdaterar den DNS så att den pekar till den andra servern. Detta är dyrt; 60 $ för ett failover-konto (som du måste uppdatera själv), eller $ 90 för ett som uppdateras varje vecka.
  • Site5: s överflödiga paket liknar en moln- eller rutnätinställning. Det finns ingen säkerhetskopia. alla webbplatser är värd på virtuella maskiner som kan flyttas till en annan fysisk maskin omedelbart. Detta är mer överkomligt (från $ 25 per månad) och hjälper till att skydda mot trafikspikar.
  • Hosting Zoom speglar närmare nätverkshotell. Flera servrar delar den belastning som skapats av webbplatsen, var och en har olika funktioner (e-post, webb osv.). Varje maskin har en säkerhetskopia av den annans funktionalitet. I händelse av misslyckande kan någon av dem ta över alla roller. Detta är det billigaste alternativet, från $ 8 per månad.

Titta noga på dessa. Endast Draknet erbjuder en hög redundansnivå.

Medan de två andra planerna skyddar mot att en enda dator misslyckades, skulle webbplatsen fortfarande försvinna om det var problem på datacenter eller nätverksnivå.

Genom att ha en säkerhetskopia av webbplatsen på ett geografiskt mångfaldigt läge, kan bara ett fel i datacentret och i failover-applikationen leda till betydande driftsstopp vid Draknet.

Redundant vs. Grid eller Cloud

I många syften är redundant hosting det just så: överflödig.

Kom ihåg: Inte all redundant hosting är lika. Inte alla planer inkluderar den viktiga säkerhetskopieringen utanför webbplatsen som tillhandahålls av Draknet.

Utan det elementet ger molnhotell och nätverkshotell många av samma fördelar till en bråkdel av priset:

  • Med nätverkshosting finns din webbplats inte på en fysisk server. Det finns på en virtuell maskin i en grupp fysiska servrar. Om en fysisk server stöter på ett fel påverkas inte nätets prestanda på allvar.
  • Med molnhotell finns det hundratals fysiska servrar i molnet. Ett enda fel har nästan ingen inverkan.

Ska jag köpa redundant hosting?

Maskinvarufel händer, men de är sällsynta. De flesta drifttider har bero på routing eller andra datacenterproblem. Du kommer troligtvis att uppleva mer stillestånd på grund av dina egna misstag än på grund av ett hårdvaruproblem.

Om inte en redundant webbhotell erbjuder möjligheten att säkerhetskopiera webbplatsen på en annan fysisk plats, är det liten fördel att ha ett redundant konto kontra ett nätverk eller molnhotell. Men du betalar för privilegiet, så du måste ringa det slutliga samtalet själv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me