BitCoin: Vad dina morföräldrar måste veta idag

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


how-to-explain-Bitcoin-to-din-morföräldrar

Bitcoin har funnits sedan 2009, och även om det inte längre är den enda provinsen med hårdkärniga webgeeks och lyckliga (om ibland glömska) spekulanter, är det heller inte exakt ett hushållsnamn. I en undersökning 2014 som genomfördes av den digitala finans- och mediagiganten The Street, sa bara två procent av de tillfrågade att de ägde Bitcoins, mer än tre fjärdedelar hade aldrig hört talas om den virtuella valutan, och mindre än en femtedel sa att de någonsin skulle överväga att använda Bitcoin (eller något alternativ till traditionell valuta). Hela 80% sa att de hellre skulle äga guld jämfört med någon form av kryptovaluta, men med tanke på mänsklighetens långa kärleksaffär med glänsande metaller, är det knappast en överraskning.

Det överraskande är dock fördelningen av Bitcoin-kännedom mellan olika åldersgrupper. Även om äldre människor (som dina föräldrar eller kära gamla Gran) kan tyckas osannolikt bry sig om sådana banbrytande finansiella trollkarlar, avslöjade samma undersökning som underströk Bitcoin: s låga profil med allmänheten en överraskande stat: respondenter som föll in i 50 -till-64-årig demografisk var de mest kända (med 30%) med Bitcoin och överdistrade yngre generationer med 10%.

Som sagt fann en undersökning 2013 av brittiska Bitcoin-användare att den genomsnittliga “Bitcoiner” troligen är en man i början av 30-talet som har fått ett heltidsjobb, ett förhållande och en kärlek till kapitalism (eller åtminstone den virtuella sorten ). Så medan din pappa eller din Gran kanske är intresserad av Bitcoin, om du är en ung karl med en nördig vibe, är det möjligt att de kanske letar efter dig för att förklara hur de kan förvandla pensionen till glittrande cyber.

Lyckligtvis är grunderna i bitcoin ganska enkla att behärska och passar bra med exempel från den icke-virtuella världen (inklusive plånböcker och nyckelkoder). Så även om det förblir osannolikt kommer du att bli ombedd att förklara komplikationerna med gruvdrift och hashhastighet vid nästa familjemiddag, men det skulle förmodligen behöva dig att granska grunderna (bara om Grandad beslutar att han vill omvandla din arv!)

Hur du förklarar Bitcoin till dina morföräldrar

PS. Var noga med att kolla in vår artikel om referensprogram för webbansvariga som betalar ut i bitcoin!

ol {
list-stil-typ: ingen;
}

Hur du förklarar Bitcoin till dina morföräldrar

Har du någonsin försökt förklara Bitcoin till dina morföräldrar? den’Det är inte svårt om du har rätt grunder.

Vad är Bitcoin kära?

Bitcoin är en valuta, precis som $, £, €, ¥. Men Bitcoins är en decentraliserad digitala pengar som skapas, hålls och spenderas elektroniskt runt om i världen.

Bitcoin liknar och skiljer sig från konventionella pengar:

$, £, €, ¥BTC
Det är säkerhetskopierat av …Produkter, tjänster och det utfärdande landets ekonomiProdukter, tjänster och en sund konsensus från användare
Det styrs av …CentralbankerMatematik och distribuerad databehandling
Internationell överföring tar …Flera dagarNågra minuter
Internationella överföringar kostar …Upp till 10 eller 2-3% av en transaktion0 till $ 0,01
När du har betalat …En återkrav är möjligInga återkrav

Tänka ett bankkonto eller ett kreditkort: istället för att betala kontant överför köpare konventionella pengar via en bank. Bitcoin fungerar på samma sätt – du kan köpa produkter på internet eller kassa in dem för andra valutor. Vad’det nya är att du stänger av mellanhänderna: banker och betalningsföretag.

Skaffa Bitcoin!

Köp det på ett online-utbyte eller genom direktinsättning

 • Tänk på en bank där du öppnar ett konto i utländsk valuta:
  1. 1. Du går in
  2. 2. Öppna ett konto
  3. 3. Dela in lite pengar för att köpa utländska kontanter för att sätta på ditt nya konto
 • I Bitcoin version:
  1. 1. Du loggar in på Bitcoin-utbytet eller direktinsättningsplattformen online
  2. 2. Du öppnar ett Bitcoin ‘konto’ (dvs ett ‘Wallet’)
  3. 3. Trådpengar ($, £, €, etc.) från ett bankkonto eller betala hos en lokal Moneygram-agent kontant för att få bitcoins till nuvarande växelkurser.

Köp fysiska bitcoins

 • Beställ från välrenommerade, oberoende producenter. Var beredd att betala mer för fysiska Bitcoins än deras nominella värde.

Min det

 • Köp en gruvdator och släpp den i ditt extra sovrum.

Lagra dina Bitcoins!

I din ‘plånbok’

 • Glöm din skinnfodral – En plånbok är en digital förvaring på internet, på din dator eller din mobiltelefon. En plånbok är som ett bankkonto utan bank.

I din hemliga låda / stash / kudde

 • Till och med fysiska Bitcoins kan bara spenderas online. Varje fysiskt mynt har en online-adress som du kan komma åt med lösenordet (privat nyckel) som är dold i myntet. Sedan kan du överföra Bitcoin till din plånbok eller spendera den direkt.

En Bitcoin plånbok innehåller:

Adress (er)

 • Föreställ dig ett bankkontonummer. Din Bitcoin plånbok innehåller också ett sådant nummer (eller flera) och varje adress har en Bitcoin-saldo. Under en transaktion är adressen synlig för alla användare i nätverket.

Privat nyckel

 • Detta är en hemlig kod (liknande en PIN-kod) som genereras för varje adress där du har Bitcoins. Den här nyckeln är bara känd för dig och gör det möjligt att överföra pengar från en Bitcoin plånbok till en annan.

Spendera dem!

 1. 1a. Uppkopplad på mer än 15 tusen online-återförsäljare.
  • Öppna din plånbok med din egen Bitcoin-adress …
 2. 1b. Vid försäljningsstället: I Bitcoin-vänliga kaféer och butiker över hela världen, Om du har smarttelefonåtkomst till din bitcoin-plånbok.
  • Använd din telefon för att skanna koden som visas på räkningen.
   • Godkänn transaktionen på din telefon.
    • Vänta tills nätverket verifierar den här transaktionen. Detta tar i genomsnitt 10 minuter …
 3. 1c. Vid ett Bitcoin-utbyte – byta Bitcoin för $ eller andra valutor.
 4. 2. Använd din privata nyckel för att godkänna en överföring till säljarens Bitcoin plånbok.
 5. 3. Transaktionen behandlas av ett nätverk av “gruvarbetare”: datorer som verifierar din transaktion.
 6. 4. Transaktionen är krypterad = förvandlas till en alfanumerisk kod.
 7. 5. Sedan ingår det i ett ‘block’ med andra transaktioner under de senaste 10 minuterna.
 8. 6. Transaktionsblocket behandlas av tusentals gruvarbetare för verifiering. De är som virtuella bokförare som registrerar varje transaktion i en huvudbokstransaktion som kallas ‘block chain’.
 9. 6a. När ett block “brytts” skördar gruvarbetare en belöning på 25 Bitcoins och ibland en transaktionsavgift. Du kan gå med i gruvarbetarna för att tjäna din del av gruvbelöningen och avgifterna.
 10. 7. Alla ser din transaktion och din adress i blockkedjan – men inte din privata nyckel, din Bitcoin-saldo eller personuppgifter. Detta säkerställer att ingen Bitcoin spenderas två gånger, ingen Bitcoin kapas och att inga personuppgifter utsätts.
 11. 8. Transaktion bekräftad! Du har spenderat dina Bitcoins!

Höger-O. Men är det verkligt?

Lika riktiga som dina pengar på ett bankkonto – men du kan inte spendera dem kontant och Bitcoin’acceptans är långt ifrån universellt ännu.

Kan jag köpa mina grönsaker med Bitcoin?

Förmodligen inte hos den lokala livsmedelsbutiken ännu, men det’det är bara en fråga om tid.

Är en Bitcoin-transaktion billig?

Gruvavgiftsavgiften varierar vanligtvis mellan 0 och 1 amerikanska cent – vilket djupt går under typiska kreditkortsavgifter.

Underbar. Är det säkert?

En Bitcoin-överföring kan vara säkrare än kreditkorttransaktioner som det inte gör’t involvera personuppgifter och kreditkortsdata. Din plånbok och privata data lagras på din dator eller din online plånbok’är upp till dig att skydda dem.

Framgång? Bra. Vänta nu till nästa familjesamling för att ta fram definitioner av ‘hash rate’, ‘svårighet’ och ‘föräldralösa block’. Och försök att sätta upp ett ärligt leende när hans Bitcoin-balans dvärgar ditt.

* All angiven valuta är i USD.

källor

 • Vanliga frågor – bitcoin.org
 • Avgifter för Bitcoin-transaktioner förklarade – bitcoinfees.com
 • Köp riktiga bitcoins – buyphysicalbitcoins.com
 • Genomsnittliga avgifter för kreditkortsbearbetning – cardfellow.com
 • Fysiska bitcoins av Casascius – casascius.com
 • En nybörjare’s Guide till Bitcoin – coindesk.com
 • Köp vacker valuta som kan lösas ut för Bitcoins i din digitala plånbok när som helst – titanbtc.com
 • Jämförelse av banköverföringsavgifter – mybanktracer.com
 • Guttmann, B (2013), The Bitcoin Bible – books.google.co.uk
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map