Wie is de eigenaar van alle Bitcoins?

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


wie-bezit-alle-bitcoins

De mensheid heeft hun relatief korte tijd op deze planeet doorgebracht op jacht naar een verscheidenheid aan rijkdom – goud, kruiden, cacaobonen, zelfs bakstenen van samengeperste thee – en moderne mensen zijn geen uitzondering. De monetaire rijkdom van onze planeet is hoger dan ooit, en met schattingen van 2013 die ongeveer 241 biljoen dollar bedragen, hebben alle zeven miljard mensen op aarde een belang van ongeveer $ 35.000.

Maar het consolideren van rijkdom is bijna net zo oud als de zoektocht van de mensheid om het te verwerven. De snelle beoordeling van de feitelijke verdeling van middelen, valuta en goederen geeft een heel ander beeld.

Een van de minst gebalanceerde distributies is die van belegerde virtuele valuta Bitcoin. Na een schandaal waarbij de “anonieme markt” -site Silk Road op het internet betrokken was en een grote diefstal die leidde tot het faillissement van een van de grootste beurzen, zijn de fortuinen van Bitcoin net zo wild geworden als de marktwaarde. Maar het blijft een populaire investeringsmogelijkheid, en hoewel schattingen variëren met betrekking tot het totale aantal Bitcoin-bezitters over de hele wereld, is de algemene consensus van mening dat slechts één procent van de totale Bitcoin-bezitters wereldwijd controle tussen de zeventig en tachtig procent van alle Bitcoins.

De rijkste crème in deze virtuele oogst is in handen van de raadselachtige Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto, die naar schatting in de begintijd van de valuta ongeveer een miljoen Bitcoins heeft gedolven. Runners-up zijn onder meer de gebroeders Winklevoss (misschien het best bekend om hun beruchte rechtszaak tegen Facebook) en het Federal Bureau of Investigation, dat 174.000 Bitcoins in beslag nam toen het de eerste iteratie van de zijderoute stopte.

Hoe zal de verdeling van Bitcoin-rijkdom zich verhouden tot andere betaalmethoden na Mt. Gox en andere hikken in de wilde ‘n’ wollige wereld van virtuele valuta? De tijd zal het leren. Maar met de laatste Bitcoin klaar voor mijnbouw rond 2140 of zo, hebben we voldoende tijd om te zien welke verhuizers, shakers, dromers en waaghalzen de rest van dit virtuele fortuin zullen oogsten.

Wie bezit alle bitcoins

PS. Zorg ervoor dat u onze post over bitcoin-partnerprogramma’s bekijkt!

Afschrift: Wie is de eigenaar van alle Bitcoins?

Bitcoin Distribution vs. The Global Wealth Gap

We leven in een wereld van ongelijkheden – zowel qua geld als qua Bitcoin. Net als het grootste deel van hard geld en vaste activa, is de overgrote meerderheid van Bitcoins bezeten door een paar rijke individuen.

De wereld is vandaag rijker dan ooit tevoren

In 2013 bereikte de rijkdom van de aarde $ 241 biljoen, dat is 9% hoger dan in 2012 en 5% hoger dan in 2010 en maar liefst 106% hoger dan in 2000.

Maar een veel grotere taart wordt op een manier gesneden waarvan sommigen denken dat het oneerlijk is

Tussen 2010 en 2013 groeide het aandeel van de rijksten met 4 procentpunten, terwijl het aandeel van de armsten met 2 procentpunten kromp.

Bitcoins waren in 2013 talrijker en kostbaarder dan in enig vorig jaar

Op 27 december 2013 bedroeg de marktkapitalisatie van Bitcoin (d.w.z. de totale waarde van Bitcoins) $ 9,762 miljard.

Maar de waarde van alle Bitcoins is nog steeds slechts 2,5% van de marktwaarde van Google.

Is de toewijzing van bitcoins net zo scheef voor de rijken als de distributie van wereldwijde rijkdom?

0,06% van de adressen bevatten 68,9% van alle Bitcoins – (gelijk aan BTC 8352315.562 of $ 6.055.428.782)

98,95% van de adressen bevatten 0,68% van alle Bitcoins – (gelijk aan 82215.298 BTC of $ 59.606.091)

Een grote BTC-voorraad wordt zelden zelden op één adres opgeslagen – om veiligheidsredenen wordt een dergelijke aanbetaling normaal gesproken opgedeeld in taarten van 50-100 BTC en opgeslagen op meerdere adressen die door dezelfde persoon worden beheerd.

Dus wie zijn de mensen achter de Bitcoin-adressen? Het antwoord is … niemand weet het. Een belangrijk kenmerk van Bitcoin is anonimiteit: we kunnen zien hoeveel Bitcoins een adres bevat, maar we weten niet precies tot wie het behoort.

Maar volgens ruwe schattingen bezaten eind 2013 280.000 mensen Bitcoins.

Het verkrijgen van exacte cijfers voor deze anonieme deelnemingen is moeilijk. Recente schattingen hebben aangetoond dat, omdat de meerderheid van de mensen met substantiële aandelen hun BTC-vermogen over meerdere adressen verdeelt, het vermogensverschil in Bitcoin mogelijk niet zo extreem is als de adresgegevens suggereren. Het is zelfs waarschijnlijk dat de top 1% van de BTC-houders slechts ongeveer 78% van alle BTC bezit, niet 96%.

De bekende superrijken van de BTC-economie

  1. Satoshi Nakamoto: BTC 980.000
  2. De FBI: BTC 174.000 (in beslag genomen door de sluiting van Silk Road)
  3. The Winklevoss Bros .: BTC 120.000

Hoe verhoudt BTC Wealth Share zich tot Global Wealth?

Het is duidelijk dat het vermogensaandeel in de wereld van Bitcoin nog ongelijker is verdeeld dan in de wereld in het algemeen.

De onderste 70% van de Bitcoin-bezitters bezit 1%, terwijl de bovenste% 0,71% 55% bezit.

De onderste 70% van de echte wereld bezit 3%, terwijl de bovenste 0,71% 41% bezit.

Aangezien BTC een nieuwe valuta is die early adopters begunstigt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom zo weinigen er zo veel hebben. In de toekomst zal het interessant zijn om te zien of het vermogensverschil van BTC aanhoudt of gelijkmatiger wordt voor alle houders. Wat denk je?

Alle vermelde waarden zijn in USD.

Bronnen

  • Bitcoin-distributie op adres – bitcoinrichlist.com
  • Distributie van Bitcoin Wealth door eigenaar – bitcointalk.org
  • De Amerikaanse overheid is eigenaar van de Single Largest Bitcoin Wallet op internet – wired.com
  • Marktgegevens van Google Inc. (GOOG) – uk.finance.yahoo.com
  • Credit Suisse Global Wealth Report 2013 – publicaties.credit-suisse.com
  • Blockchain – blockchain.info
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me