Top 10 digitalnih nomadov (in nomadskih parov) – Zapustite dirko podgana

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino. Digitalni nomadi


Internet je kot kdaj koli prej olajšal začetek virtualnega podjetja, neodvisno od lokacije, ali iskanje dela, ki ga je mogoče izvesti kjer koli na svetu. Digitalni nomadi so pustolovske duše, ki v celoti izkoristijo to novo resničnost s tem, da postajajo popotniki s polnim delovnim časom. Če vas zanima, ali lahko sami postanete digitalni nomad ali pa ste samo radovedni o pojavu, osebnosti, bloge in spletna mesta, ki jih vodijo digitalni nomadi, ne manjka – namenjenih zagotavljanju navdiha in dragocenega vpogleda.

Na tem kuriranem seznamu bomo predstavili deset digitalnih nomadov in nomadskih duetov, ki so edinstveno zanimivi in ​​nudijo koristne informacije tako za ambiciozne digitalne nomade kot za radovedne bralce.

Dan Andrews in Ian Schoen

Dan Andrews in Ian SchoenDan in Ian sta leta 2007 soustanovila podjetje za e-trgovino in oblikovanje izdelkov. Njihov cilj je bil ustanoviti podjetje, ki bi povečalo njihovo svobodo, namesto da bi jih privezalo na pisalno mizo, pisarno ali stavbo. To podjetje so gradili osem let in ga nato prodali leta 2015. Tropical MBA je blog in podcast, kjer Dan in Ian delita svoje izkušnje z gradnjo podjetja, ki je omogočilo neodvisnost lokacije.

Tropical MBA je posebna zato, ker je osredotočen na podjetništvo posebej za digitalne nomade. Medtem ko obstaja veliko blogov in podcasta, ki podjetnikom pomagajo pri gradnji podjetij, jih ni veliko, da bi podjetnikom pomagali graditi dobičkonosna podjetja, hkrati pa si prizadevali za svobodo časa in neodvisnost lokacije.

Podjetniški digitalni nomadi bodo dobili veliko navdiha in vpogleda iz Tropical MBA. Najboljši načini za spremljanje Dan in Iana so branje njihovega bloga, spremljanje na Twitterju in naročanje na njihov podcast.

 • Spletna stran: Tropical MBA
 • Twitter: @TropicalMBA

Derek Baron “Potujoči grof”

Derek Baron - Potujoči grofDerek Earl Baron gre mimo digitalnega nosilca “Potujoči Earl” in je starejši državnik vesoljskega digitalnega nomada, ki je na poti že od Y2K. To pomeni, da je Earl na cesti že približno 6000 dni. V tem času je obiskal skoraj 100 držav.

Earl je vrhunski digitalni nomad: brezskrben, vznemirjen in nepopustljiv. Potoval je po naključju in s pomočjo trdega dela in prilagodljivosti mu je uspelo ostati na cesti. Njegova potovanja so se začela, ko je odšel iz Združenih držav Amerike na trimesečno po diplomsko potovanje in se ni nikoli več umiril. Earl in resnično ljubezniv, Earlov blog je odlično branje.

V času svojega potovanja je Earl naredil nekaj vsega: delal je na različnih križarjenjih, zaslužil denar kot nadomestni učitelj v Bostonu, učil angleščino na Tajskem, zaslužil s spletnim trženjem, polnil razne druge vloge in nazadnje ustanovil lastno turnejsko podjetje z imenom Wandering Earl Tours.

Oglejte si Earl, če želite videti digitalnega nomada, ki resnično živi sanje. Najboljši način, da mu sledite je, da preberete njegov blog (Začnite s objavo o času ugrabitve v Bangladešu!) In mu sledite na Twitterju.

 • Spletna stran: Wandering Earl
 • Twitter: @WanderingEarl

Dave Bouskill in Debra Corbeil

Dave Bouskill in Debra CorbeilDave in Debra, nekdanji profesionalci filmske industrije, sta bila nekaj let navdušena popotnika, preden sta se leta 2008 končno pognala in postala polno zaposlena digitalna nomada. Od takrat sta bila v več kot 100 državah in obiskala vseh sedem celin – ja, kampirali so celo na Antarktiki. Dave in Debra sta danes nagrajena potovalna blogerja, The Planet D pa je spletno mesto, kjer dokumentirajo svoje dogodivščine po vsem svetu in motivirajo digitalne nomade..

Če želite biti potovalni bloger, vam lahko Planet D pomaga v dveh pogledih. Prvič, spletno mesto je v zadnjih nekaj letih osvojilo več nagrad, zato je odličen primer potovanja v bloganje za posnemanje. Drugič, Dave in Debra delita veliko praktičnih nasvetov, kako voditi uspešen potovalni blog; z branjem planeta D se boste učili od dveh najboljših ljudi v podjetju.

Najboljši načini za spremljanje Daveja in Debre so branje bloga in sledenje njim na Twitterju.

 • Spletna stran: Planet D
 • Twitter: @ThePlanetD

Jodi Ettenberg

Colin WrightJodi Ettenberg je nekdanja odvetnica, ki se je ukvarjala s polnimi delovnimi časi in blogerka o hrani. Kot nekateri drugi na tem seznamu, tudi Jodi nikoli ni nameraval postati digitalni nomad. Odločila se je, da namerava eno leto preživeti v potovanju in se nikoli več ne umiri. Njen blog Legal Nomads se je začel kot osebni račun njenih potovanj in je bil namenjen družini in prijateljem. Ker pa so se njena potovanja in bloganja nadaljevala, je začela pritegniti vse večje bralce in se odločila, da bo osebni blog spremenila v bonafidno hrano in potovalne vire.

Jodi se je moral spopadati z različnimi zdravstvenimi težavami: od celiakije do dengue vročine do kronične bolečine. To ji daje pisanje zraka realizma, ko se ukvarja s prehranskimi težavami in kroničnimi zdravstvenimi stanji na cesti.

Če želite izvedeti več o hrani sveta, je Jodijev spletni dnevnik branje. Medtem ko je na spletu ogromno potovalnih blogov, se marsikdo ne porabi toliko časa, da bi se na tujih tleh varno prehranjeval z veliko hrano. Najboljši načini za sledenje Jodi so prek njenega bloga in računa na Instagramu.

 • Spletna stran: Legal Nomads
 • Instagram: LegalNomads

Matthew “Nomadic Matt” Kepnes

Matthew Kepnes - nomadski MattMatthew Kepnes, bolj znan kot Nomadic Matt, je verjetno najbolj znan digitalni nomad danes. Njegovo spletno mesto na mesec privabi več kot milijon obiskovalcev in je avtor uspešnice New York Timesa. Matt je jutri leta 2006 zašel na pot in od takrat je prepotoval več kot 80 držav, vse na lastni koži.

Pri številnih občinstvu, kot je Matt, ima priložnosti za sponzorstvo veliko. Kljub temu Matt noče sprejeti sponzoriranih potovanj. To pomeni, da plača svojo pot, kamor koli gre. Rezultat tega je, da ko preberete Mattov blog, dobite resnične podatke o tem, kaj lahko pričakuje povprečni digitalni nomad, ko je na cesti..

Matt-ovo spletno mesto je eden najbolj poliranih blogov o potovanjih, vendar to še ne pomeni, da mu primanjkuje pristnosti. Oznaka spletnega dnevnika je “Potujte bolje. Cenejši. Dlje, «in Mattova vsebina je zasnovana tako, da digitalnim nomadom pomaga, da to storijo: bodite zunaj na cesti in ostanite pri proračunu. Najboljši načini za sledenje Mattu so branje njegovega bloga in spremljanje na Facebooku.

 • Spletno mesto: Nomadic Matt’s Travel Site
 • Facebook: Nomadic Matt

Nivoji piterjev

Nivoji piterjevPieter Levels je digitalni nomad in proizvajalec digitalnih izdelkov. V digitalnem nomadskem prostoru je ustvaril več pomembnih izdelkov, med drugim Nomad List, Remote OK in Colive. Na neki točki leta 2014 se je zagotovo razbesnel in v 12 mesecih ustvaril 12 digitalnih izdelkov. V tem času je Pieter skočil v središče digitalne nomade, ko so nekateri njegovi projekti začeli pritegniti široko pozornost.

Nedolgo nazaj je na šok mnogih v digitalnem prostoru nomad poročalo, da se Pieter umiri nazaj. Vendar je sam Pieter to govorico uničil. Danes Pieter še naprej upravlja z izdelki, namenjenimi digitalnim nomadom, in svoje trajne osebne izkušnje kot digitalni nomad prinaša v svoje prizadevanje..

Če ste ustvarjalec digitalnih izdelkov – spletnih mest, spletnih aplikacij ipd. – in želite ugotoviti, kako izkoristiti svojo tehnično ustvarjalnost, da izstopite iz kabineta, ni boljšega digitalnega mentorja, ki bi mu sledil kot Pieter. Najboljši načini za sledenje Pieterju so prek njegovega bloga in Twitter računa:

 • Spletna stran: Level.io
 • Twitter: @levelsio

Natalie Sisson

Natalie SissonNatalie Sisson, AKA Podjetnik za kovčke, je pisateljica, govornica, spletni tržnik, podjetnik in digitalni nomad. Na poti je že od leta 2010 in je hkrati obiskala več kot 70 držav, hkrati pa vodila dobičkonosno spletno podjetje.

Natalie verjame, da bi morali podjetniki graditi podjetja, ki podpirajo njihov življenjski slog, ne pa da prevzamejo življenje, sama pa uporablja kot primer svobode, ki jo podjetništvo lahko ustvari. Natalie pogosto piše in govori o svojem prepričanju, da je svoboda pravica in ne privilegij, in tisto, za katero verjame, da jo lahko doseže vsak.

Natalie je spletno mesto kovček podjetnik njeno podjetje – ali vsaj velik del tega. Podjetnik Kovček je temelj za delo, ki ga Natalie pomaga drugim digitalnim nomadom graditi dobičkonosna spletna podjetja, ki omogočajo neodvisnost lokacije in časovno svobodo. Če ste poslovno usmerjeni in želite zgraditi dobičkonosno spletno podjetje, ki vam lahko pomaga, da se izognete dirki s podganami, vam lahko Suitcase podjetnik pomaga..

Najboljši načini, kako biti v koraku z Natalie, je, da si ogledate spletno stran Suitcase Podjetnik in ji sledite na Twitterju.

 • Spletna stran: kovček podjetnik
 • Twitter: @SuitcasEpreurur

Nadine Sykora

Nadine SykoraVideografinja, blogerka in digitalna nomad Nadine Sykora je v zadnjih 5 letih obiskala skoraj 50 držav. Resnična potovalna blogerka in vloggerka, Nadine ustvarja zabavne in pronicljive videoposnetke in članke, ki opisujejo hrano, izkušnje in lepoto, ki jih ponuja vsaka destinacija, ki jo obišče.

Nadine je nekaj YouTube zvezdnika. Njen kanal obstaja že odtlej, preden je postal nomadski, zgodnja vsebina pa solidno sodi v žanr komedije in satire. Nadine izkorišča svojo izkušnjo z ustvarjanjem smešnih videoposnetkov za YouTube, rezultat pa je, da so Nadinini potovalni videoposnetki nekateri najboljši in najbolj smešni, kar jih boste našli.

Najboljši načini spremljanja Nadine so naročanje na njen YouTube kanal in branje njenega bloga.

 • Spletna stran: Hey Nadine
 • YouTube: Hej Nadine

Colin Wright

Colin WrightColin Wright je pisatelj, govornik in popotnik za polni delovni čas. Prav tako vodi YouTube kanal, obširno blogi in je opravil peščino pogovorov o TEDxu. Celo tam se ustavimo, se samo dotaknemo vrha ledene gore. V bistvu, če gre za potovanja, družabne medije, pisanje ali govorjenje, je Colin verjetno to storil.

Colin ima edinstven pristop k potovanju. Na novo lokacijo se preseli vsake tri ali štiri mesece in pusti svojim bralcem, da glasujejo, kam naj gre naprej – izberejo državo, on izbere mesto. Kot si lahko predstavljate, glede na pomanjkanje načrtovanja nastanitvenih prostorov ni vedno enostavno. Tako se Colin med dolgotrajnimi bivanji na lokacijah, ki jih izberejo njegovi privrženci, odpravi na kratko z vlakom in avtobusom.

Colin je izkušen popotnik s polnim delovnim časom, ki lahko veliko pove o minimalizmu in zaslužku od kjer koli. Najboljše načine za sledenje Colinu so prek njegovega bloga, YouTube kanala in Twitter računa:

 • Spletna stran: Življenjski slog v izgnanstvu
 • YouTube: Colin Wright
 • Twitter: @ColinIsMyName

Jason in Nikki Wynn

Jason in Nikki WynnJason in Nikki Wynn sta postala digitalna nomada, ko sta v Dallasu trgovala v svojem vrhunskem urbanem življenjskem slogu za RV in odprto cesto. Sprva je bila ideja potovati po Združenih državah Amerike in poiskati najboljšo lokacijo za stalno bivanje. Žal jim ni uspelo najti popolnega mesta in kmalu so se odločili, da tudi ZDA niso dovolj velike, da bi zadovoljile njihovo potepanje. Tako so v RV-ju trgovali z jadrnico in postali polni delovni reševalci z načrti, da plujejo po morjih v iskanju pustolovščine.

Zakaj bi morali slediti Wynnom? No, za začetek so zabavni! Njihov blog podrobno opisuje resnične izkušnje na celotnem območju ZDA in kronike o njihovem prehodu v mornarje s polnim delovnim časom. Njihov Instagram račun vas bo navdihnil, da boste še naprej delali na svojem pobegu z dirke podgan, njihov YouTube kanal pa vam bo dal praktične nasvete, kako se na pot odpraviti prej kot pozneje.

 • Spletno mesto: Gone with Wynns
 • YouTube: Gone with Wynns
 • Instagram: the_wynns

Pridružitev digitalnim nomadom

Nikoli ni bilo boljšega časa kot sedanjost, da zgradimo dohodek, neodvisen od lokacije, in vidimo svet. Z navdihom, vpogledom in vodenjem teh digitalnih nomadov boste imeli vse potrebno znanje, da ugotovite, kako lahko tudi vi zapustijo dirko podgan.

Vse slike, ki se uporabljajo z dovoljenjem z naslednjo izjemo. Slika Matthewa Kepnesa, obrezano iz @nomadicmatt na @NYTTravelShow avtorja Stefan Krasowski. Licencirano pod CC BY 2.0.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map