Top 10 digitale nomaden (en nomadische stellen) – Stop de ratrace

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen. Digitale nomaden


Het internet heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om een ​​locatieonafhankelijk virtueel bedrijf te starten of werk te vinden dat overal ter wereld kan worden gedaan. Digitale nomaden zijn de avontuurlijke zielen die ten volle profiteren van deze nieuwe realiteit door voltijds reizigers te worden. Als je geïnteresseerd bent om zelf een digitale nomade te worden, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar het fenomeen, is er geen tekort aan persoonlijkheden, blogs en websites van sociale media die worden beheerd door digitale nomaden – toegewijd aan het bieden van inspiratie en waardevol inzicht.

In deze samengestelde lijst introduceren we tien digitale nomaden en nomadische duo’s die uniek interessant zijn en nuttige informatie bieden voor aspirant-digitale nomaden en nieuwsgierige lezers.

Dan Andrews en Ian Schoen

Dan Andrews en Ian SchoenDan en Ian richtten in 2007 samen een e-commerce- en productontwerpbedrijf op. Vanaf het begin was het hun doel om een ​​bedrijf te creëren dat hun vrijheid vergrootte in plaats van ze aan een bureau, kantoor of gebouw te binden. Ze bouwden dat bedrijf acht jaar lang en verkochten het vervolgens in 2015. Tropical MBA is een blog en podcast waarin Dan en Ian hun ervaring delen met het bouwen van een bedrijf dat is ontworpen om locatie-onafhankelijkheid mogelijk te maken.

Wat Tropical MBA bijzonder maakt, is dat het specifiek gericht is op ondernemerschap voor digitale nomaden. Hoewel er veel blogs en podcasts zijn die ondernemers helpen bij het opbouwen van bedrijven, worden er niet veel geproduceerd met als doel ondernemers te helpen winstgevende bedrijven op te bouwen en tegelijkertijd tijdvrijheid en locatieonafhankelijkheid na te streven.

Ondernemende digitale nomaden zullen veel inspiratie en inzicht halen uit Tropical MBA. De beste manieren om Dan en Ian bij te houden, is door hun blog te lezen, ze op Twitter te volgen en zich op hun podcast te abonneren.

 • Website: tropische MBA
 • Twitter: @TropicalMBA

Derek “Wandering Earl” Baron

Derek Baron - Wandering EarlDerek Earl Baron gaat onder de digitale naam ‘Wandering Earl’ en hij is een oudere staatsman van de digitale nomadenruimte, die al voor het tweede jaar op pad was. Dat betekent dat Earl ongeveer 6000 dagen onderweg is. Gedurende die tijd heeft hij bijna 100 landen bezocht.

Earl is de ultieme digitale nomade: vrijgevochten, vrolijk en ongebonden. Hij viel per ongeluk op reis en het is hem gelukt om op de weg te blijven door een combinatie van hard werken en flexibiliteit. Zijn reizen begonnen toen hij de Verenigde Staten verliet voor een reis van drie maanden na zijn afstuderen, en hij vestigde zich nooit meer. Grillig en oprecht vriendelijk van hart, Earl’s blog is geweldig gelezen.

Tijdens zijn tijd onderweg heeft Earl van alles een beetje gedaan: hij heeft voor verschillende cruisemaatschappijen gewerkt, geld verdiend als vervangende leraar in Boston, Engelse les gegeven in Thailand, inkomen verdiend met online marketing, diverse andere functies vervuld en meest recentelijk lanceerde zijn eigen reisorganisatie met de toepasselijke naam Wandering Earl Tours.

Bekijk Earl als je een digitale nomade wilt zien die echt de droom leeft. De beste manier om hem te volgen is om zijn blog te lezen (begin met de post over de tijd dat hij in Bangladesh is gekidnapt!) En hem te volgen op Twitter.

 • Website: Wandering Earl
 • Twitter: @WanderingEarl

Dave Bouskill en Debra Corbeil

Dave Bouskill en Debra CorbeilDave en Debra, voormalige professionals uit de filmindustrie, waren een paar jaar enthousiaste reizigers voordat ze eindelijk de sprong waagden en in 2008 fulltime digitale nomaden werden. Sindsdien zijn ze naar meer dan 100 landen geweest en hebben ze alle zeven continenten bezocht – ja, ze kampeerden zelfs op Antarctica. Tegenwoordig zijn Dave en Debra bekroonde reisbloggers en The Planet D is de website waar ze hun avonturen over de hele wereld documenteren en gemotiveerde digitale nomaden blijven motiveren.

Als je een reisblogger wilt worden, kan The Planet D in twee opzichten helpen. Ten eerste heeft de website de afgelopen jaren verschillende prijzen gewonnen, dus het is een geweldig voorbeeld van bloggen over reizen om na te bootsen. Ten tweede delen Dave en Debra veel praktisch advies over het runnen van een succesvol reisblog; door het lezen van de Planet D leer je van twee van de beste mensen in het bedrijf.

De beste manieren om Dave en Debra bij te houden, is door de blog te lezen en ze op Twitter te volgen.

 • Website: The Planet D
 • Twitter: @ThePlanetD

Jodi Ettenberg

Colin WrightJodi Ettenberg is een voormalig advocaat die fulltime reis- en foodblogger is geworden. Net als sommige anderen op deze lijst, was Jodi nooit van plan een digitale nomade te worden. Ze was van plan om een ​​jaar te reizen en vestigde zich nooit meer. Haar blog, Legal Nomads, begon als een persoonlijk verslag van haar reizen en was bedoeld voor haar familie en vrienden. Maar naarmate haar reizen en bloggen voortduurden, begon ze een groeiend lezerspubliek aan te trekken en besloot ze om van een persoonlijke blog een levensmiddel te maken op het gebied van eten en reizen.

Jodi heeft te maken gehad met verschillende gezondheidsproblemen: van coeliakie tot knokkelkoorts tot chronische pijn. Dit geeft haar een sfeer van realisme terwijl ze zich bezighoudt met voedingsproblemen en chronische medische aandoeningen onderweg.

Als je meer wilt weten over het eten van de wereld, moet je de blog van Jodi lezen. Hoewel er veel reisblogs op internet staan, besteden niet veel mensen zoveel tijd aan het veilig eten van lekker eten terwijl ze op buitenlandse bodem zijn. De beste manieren om Jodi te volgen zijn via haar blog en Instagram-account.

 • Website: juridische nomaden
 • Instagram: LegalNomads

Matthew “Nomadic Matt” Kepnes

Matthew Kepnes - Nomadische MattMatthew Kepnes, beter bekend als Nomadic Matt, is waarschijnlijk de meest bekende digitale nomade van dit moment. Zijn website trekt meer dan een miljoen bezoekers per maand en hij is een bestverkopende auteur van de New York Times. Matt ging in juli 2006 op pad en is sindsdien op eigen kracht naar meer dan 80 landen gereisd.

Met een publiek zo groot als dat van Matt zijn er veel mogelijkheden voor sponsoring. Toch weigert Matt gesponsorde reizen te accepteren. Dat betekent dat hij overal zijn geld betaalt. Het resultaat is dat wanneer je de blog van Matt leest, je echte verslagen krijgt van wat de gemiddelde digitale nomade kan verwachten als hij onderweg is.

De website van Matt is een van de meest gepolijste reisblogs die er zijn, maar dat betekent niet dat het niet authentiek is. De blog-slogan is “Travel Better. Goedkoper. Langer ‘en de inhoud van Matt is ontworpen om digitale nomaden te helpen precies dat te doen: op pad blijven en binnen het budget blijven. De beste manier om Matt te volgen is door zijn blog te lezen en hem te volgen op Facebook.

 • Website: de reissite van Nomadic Matt
 • Facebook: Nomadische Matt

Pieter Levels

Pieter LevelsPieter Levels is een digitale nomade en maker van digitale producten. Hij heeft verschillende opmerkelijke producten gemaakt in de digitale nomadenruimte, waaronder Nomad List, Remote OK en Colive. Op een gegeven moment in 2014 ging hij razend gek en creëerde hij 12 digitale producten in 12 maanden. Het was in deze tijd dat Pieter in de schijnwerpers van de digitale nomade sprong toen sommige van zijn projecten wijdverbreide aandacht begonnen te trekken.

Nog niet zo lang geleden werd tot de schok van velen in de digitale nomadenruimte gemeld dat Pieter zich weer ging settelen. Pieter zelf schoot dit gerucht echter neer. Tegenwoordig blijft Pieter producten beheren die zijn ontworpen voor digitale nomaden en brengt hij zijn voortdurende persoonlijke ervaring als digitale nomade naar de onderneming..

Als u een maker bent van digitale producten – websites, webgebaseerde applicaties, enzovoort – en wilt weten hoe u uw technische creativiteit kunt gebruiken om uit een kast te komen, dan is er geen betere digitale mentor om te volgen dan Pieter. De beste manieren om Pieter te volgen zijn via zijn blog en Twitter-account:

 • Website: levels.io
 • Twitter: @levelsio

Natalie Sisson

Natalie SissonNatalie Sisson, AKA the Suitcase Entrepreneur, is een schrijver, spreker, online marketeer, ondernemer en digitale nomade. Ze is onderweg sinds 2010 en heeft meer dan 70 landen bezocht en tegelijkertijd een winstgevend online bedrijf geleid.

Natalie is van mening dat ondernemers bedrijven moeten opbouwen die hun levensstijl ondersteunen in plaats van hun leven over te nemen, en ze gebruikt zichzelf als een voorbeeld van het soort vrijheid dat ondernemerschap kan creëren. Natalie schrijft en spreekt vaak over haar overtuiging dat vrijheid een recht is en geen voorrecht, en een die volgens haar iedereen kan bereiken.

De website van Natalie, Suitcase Entrepreneur, is haar bedrijf – of in ieder geval een groot deel ervan. The Suitcase Entrepreneur is de basis voor het werk dat Natalie doet om andere digitale nomaden te helpen bij het opbouwen van winstgevende online bedrijven die een leven van locatieonafhankelijkheid en tijdvrijheid mogelijk maken. Als u zakelijk ingesteld bent en een winstgevende online onderneming wilt opbouwen die u kan helpen ontsnappen aan de ratrace, kan Suitcase Entrepreneur u daarbij helpen.

De beste manier om Natalie bij te houden, is door de Suitcase Entrepreneur-website te bekijken en haar op Twitter te volgen.

 • Website: Suitcase Entrepreneur
 • Twitter: @SuitcasEpreneur

Nadine Sykora

Nadine SykoraVideograaf, blogger en digitale nomade Nadine Sykora heeft de afgelopen 5 jaar bijna 50 landen bezocht. Als echte reisblogger en vlogger produceert Nadine grappige en inzichtelijke video’s en artikelen die het eten, de ervaringen en de schoonheid beschrijven die worden aangeboden door elke bestemming die ze bezoekt.

Nadine is iets van een YouTube-beroemdheid. Haar kanaal bestaat al voordat ze nomadisch werd en vroege inhoud valt stevig in de komedie- en satire-genres. Nadine maakt gebruik van haar ervaring met het maken van grappige video’s voor YouTube en het resultaat is dat de reisvideo’s van Nadine tot de beste en grappigste behoren die je zult vinden.

De beste manier om Nadine te volgen is door je te abonneren op haar YouTube-kanaal en haar blog te lezen.

 • Website: Hey Nadine
 • YouTube: Hey Nadine

Colin Wright

Colin WrightColin Wright is schrijver, spreker en fulltime reiziger. Hij runt ook een YouTube-kanaal, blogt uitgebreid en heeft een handvol TEDx-lezingen gehouden. Zelfs als we daar stoppen, raken we slechts het topje van de ijsberg aan. Kortom, als het om reizen, sociale media, schrijven of spreken gaat, heeft Colin het waarschijnlijk gedaan.

Colin heeft een unieke manier van reizen. Hij verhuist om de drie of vier maanden naar een nieuwe locatie en laat zijn lezers stemmen over waar hij heen moet – zij kiezen het land, hij kiest de stad. Zoals u zich kunt voorstellen, is het, gezien het gebrek aan planning, niet altijd eenvoudig om accommodaties op te zetten. Dus tussen lange verblijven op door zijn volgers gekozen locaties, maakt Colin korte reizen per trein en bus.

Colin is een ervaren fulltime reiziger met veel te zeggen over minimalisme en overal geld verdienen. De beste manieren om Colin te volgen zijn via zijn blog, YouTube-kanaal en Twitter-account:

 • Website: Exile Lifestyle
 • YouTube: Colin Wright
 • Twitter: @ColinIsMyName

Jason en Nikki Wynn

Jason en Nikki WynnJason en Nikki Wynn werden digitale nomaden toen ze hun luxe stedelijke levensstijl in Dallas inruilden voor een camper en de openbare weg. Aanvankelijk was het de bedoeling om door de Verenigde Staten te reizen om de beste locatie te vinden om permanent neer te strijken. Helaas konden ze de perfecte plek nooit vinden en besloten al snel dat zelfs de Verenigde Staten niet groot genoeg waren om hun reislust te bevredigen. Dus ruilden ze de camper in voor een zeilboot en werden fulltime liveaboards met plannen om de zeeën te bevaren op zoek naar avontuur.

Waarom zou je de Wynns volgen? Nou, om te beginnen zijn ze leuk! Hun blog beschrijft echte ervaringen op de weg door de hele Verenigde Staten en beschrijft hun overgang naar fulltime zeilers. Hun Instagram-account zal je inspireren om te blijven werken aan je ontsnapping aan de ratrace, en hun YouTube-kanaal geeft je praktisch advies om eerder dan later op pad te gaan.

 • Website: Weg met de Wynns
 • YouTube: weg met de Wynns
 • Instagram: the_wynns

Deelnemen aan de digitale nomaden

Er is nooit een betere tijd geweest dan nu om een ​​locatieonafhankelijk inkomen op te bouwen en de wereld te zien. Met de inspiratie, het inzicht en de begeleiding van deze digitale nomaden, heb je alle knowhow die nodig is om erachter te komen hoe jij ook kunt stoppen met de ratrace.

Alle afbeeldingen gebruikt met toestemming, met de volgende uitzondering. Afbeelding van Matthew Kepnes bijgesneden van @nomadicmatt op @NYTTravelShow door Stefan Krasowski. Gelicentieerd onder CC BY 2.0.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map