Тецх Хоардинг: изненађујућа статистика и озбиљне последице

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници. Тецх Хоардинг


Платформе друштвених медија више нису новост: почев од средине 2000-их, Фацебоок, Твиттер и ИоуТубе показали су праву стабилност.

Како су се ове мреже развиле да остану релевантне, тако и укуси и тенденције њихових корисника.

Да ли бисте избрисали стари мрежни садржај?

Ипак, у дигиталном свету где је све забележено, дуговјечност може бити обавеза. Многи од нас се клањају по претходним постовима или сликама, знајући да су лош одраз наших садашњих себе?

Најједноставније решење могло би бити брисање старог и незахвалног садржаја, а неки стручњаци то препоручују.

Али да ли сте заиста спремни раздвојити се са овом ризницом речи и слика? Да ли бисте уклонили потенцијално неугодан садржај са друштвених медија, али задржали копију на рачунару или телефону?

Питали смо 947 појединаца о начинима на које они остава или отпустити дигитални садржај, како на друштвеним мрежама, тако и на сопственим уређајима. Наши налази откривају шта их највише брине у њиховој дигиталној историји, мерама које предузимају да се избегне неприлика и осећањима иза њихових одлука..

Како се ваш приступ дигиталном складиштењу упоређује са приступом просечног корисника? Наставите читати да бисте сазнали.

Хоардинг Хабитс

Наше дигитално складиштење

Значајан проценат наших испитаника известио је да никада не брише дигитални садржај – ни на својим јавним налозима на друштвеним медијима или на сопственим уређајима. Заиста, 4 од 5 испитаника рекло је да никада не уклањају старе постове, видео снимке или фотографије са друштвених медија.

Ово би могло одражавати потешкоће чишћења старог садржаја: на пример, на Твиттеру и Фацебооку може бити тешко избрисати постове у великим серијама без коришћења спољних апликација. Ипак, с обзиром на недавни низ скандала са славним лицима у вези са увредљивим садржајем друштвених медија, могло би се очекивати да ће се више корисника редовно уређивати.

Надаље, већина корисника признала је да није деактивирала налоге на друштвеним мрежама које више не користе. На пример, од оних који су раније користили Миспаце, више од две трећине никада није званично затворило своје профиле. Иако је могуће да избришете свој Миспаце налог чак и ако сте изгубили акредитиве за пријаву, поступак у више корака може да делује на многе као превише тежак.

Они који су избрисали старе слике и видео записе обично су очистили садржај с друштвених медија прије него што су га уклонили са својих уређаја. Али већина испитаника је рекла да никада не бришу фотографије или видео записе са својих уређаја.

Можда приступачне опције за складиштење у облаку омогућавају ово чување: с терабајтима меморије који су доступни по малим трошковима, не морате бити досадни око простора на свом паметном телефону.

Сећања, апатија и други мотиви за чување

Зашто чувамо?

Зашто се људи држе старог садржаја? На питање зашто они складиште дигитални материјал на својим уређајима, скоро три четвртине испитаника рекло је да нерадо брише сећања. Овај налаз указује на занимљив аспект наше дигиталне ере: меморију све више повезујемо са дигиталним артефактима, уместо наших сећања.

Поред тога, 71% рекло је да садржај на својим уређајима чува у сврху вођења евиденције. Уосталом, дигитална документација може бити истакнута у будућим споровима – можда нећете знати када ће вам ови “примици” добро доћи..

Што се тиче садржаја на друштвеним медијима, већина испитаника је такође изразила жељу да задржи успомене. Али 55% испитаника је рекло да није разматрало брисање старих постова или слика. Слично томе, 54% сматра да подаци на њиховим друштвеним медијима нису нарочито осетљиви и, према томе, није захтевало брисање.

Можда многи од ових људи доследно размишљају о садржају друштвених медија, стварајући заиста безопасне дигиталне отиске. Ипак, не можемо увек да разумемо како се наши досадашњи постови могу срамотити или увредити.

Ако јавне личности и велике корпорације могу наићи на пукотину на друштвеним медијима, можемо ли веровати нашим инстинктима о начину на који ће се наше објаве доживљавати?

Проблеми с прошлим садржајем

Како дигитално чување може утицати на наш живот

Многи испитаници су изразили забринутост да би се њихов садржај на мрежи могао задржати против њих – а 10% је рекло да би се то раније догодило. Ова брига је била релативно стална међу професионалним, владиним и романтичним ситуацијама.

Ипак 22% испитаника који су запослили запослене изјавило је да су одлучили да неће некога запослити на основу његовог садржаја на друштвеним медијима.

У тим су случајевима фотографије и текстови били најчешћи облици проблематичног садржаја. С друге стране, уопште непостојање мрежног профила могло би одвратити потенцијалне послодавце у нади да ће вам потврдити вјеродајнице, тако да је углађено присуство друштвених медија вјероватно најбољи приступ.

Интересантно је, међутим, да су сукоби у вези са садржајем на друштвеним медијима могу бити чешћи изван професионалне домене. Испитаници који су користили своје садржаје на друштвеним медијима против њих су највероватније рекли да су их пријатељи или неки други значајни људи навели са собом.

Наравно, постоји широк спектар таквог понашања, у распону од добронамјерног задиркивања до злостављања па чак и уцјењивања.

Заштита и приватност

Најпопуларнији начини за безбедност на мрежи

Већина људи узела је проактиван приступ како би се заштитила путем интернета, са 77% је рекло да су опрезни у вези са оним што су отпремили на мрежне платформе. Занимљиво је да су Баби Боомерс вероватније извештавали о таквом опрезу, упркос неким истраживањима која сугеришу да млади Американци више пазе на опасности на Интернету.

Поред тога, 70% појединаца рекло је да само пријатељима и породици дозвољава преглед њихових рачуна. Последњих година Фацебоок је увео низ ан нијансираних контрола приватности, омогућавајући корисницима да ограниче ко може видети прошле и будуће постове. Твиттер функционише на једноставнијој основи, омогућавајући корисницима да твитове учине „јавним“ или „заштићеним“ (видљиво само пратиоцима).

Двадесет и шест процената рекло је да блокира људе који су покушали да сачувају садржај који су пренели. Снапцхат, на пример, може обавестити кориснике када је неко направио снимак снимка њиховог садржаја, омогућавајући вам да одлучите да ли да их блокирате да се крећу напред.

На Фацебооку, међутим, свако ко може видети ваше фотографије такође их може преузети, а ви можда не знате када је неко спремио слику коју сте поставили.

Миленијуми и Ген Ксерс били су далеко вероватнији од Баби Боомерс-а да блокирају људе који су покушали да сачувају своје садржаје на друштвеним медијима, сугеришући да старији корисници можда не могу бити подесни на овај ризик.

Пруденце вс Параноиа: Проналазак средњег терена

Наша открића илуструју широку забринутост у погледу количине дигиталног садржаја сачуваног на нашим уређајима и друштвеним медијима. Употребљавајући ове технологије неко време, многи од нас се плаше да би нас старе грешке у процени могле вратити у прогон.

Ипак, овај пројекат такође доказује колико његујемо трајан запис који пружају наши уређаји и друштвени медији. Ако желимо да снимимо топла сећања, можда ћемо се морати с неким жаљењем позабавити.

Као што наши испитаници то јасно показују, могуће је усвојити промишљен и уравнотежен приступ вашем дигиталном отиску. Много је начина да свој садржај очистите и излечите без целокупног заклињања на друштвене медије.

Надамо се да ћете прегледати тактике представљене у овој студији и размотрити да ли могу да вам делују. Узмите у обзир приступ вашем присуству на мрежи и можете се мање бринути због увреде или остављања погрешног утиска.

На ВхоИсХостингТхис.цом помажемо свим врстама организација да промишљено и ефикасно приступе раду својих веб локација. Баш као што стари садржај може угрозити вашу присутност на друштвеним мрежама, лоша перформанса веб локације може покварити утисак корисника о вашем предузећу.

Погледајте наше стручне прегледе и водиче и погледајте како вам можемо помоћи да постигнете брзину.

Методологија и ограничења

За ово истраживање користили смо Амазонову платформу Мецханицал Турк за истражити 947 људи о њиховој употреби технологије. Сви су имали право да учествују у анкети, али они који нису успели да провере питање који се налазио отприлике на половини анкете били су дисквалификовани и њихови одговори до тог тренутка су искључени.

Демографске информације

Пол

 • Мушкарци: 431
 • Жене: 511
 • Остало: 5

Генерација

 • Највећа генерација (рођена пре 1928): 1
 • Тиха генерација (рођена 1928. до 1945.): 5
 • Баби Боомер (рођен 1946. до 1964.): 117
 • Генерација Кс (рођена 1965. до 1980.): 254
 • Миленијум (рођен 1981. до 1997.): 541
 • Генерација З (Рођен након 1998.): 29

Друштвени медији

 • Имаоци јавног рачуна: 294
 • Власници приватних рачуна: 653

Ограничења

Закључци до којих смо дошли у овом истраживању засновани су на подацима који су сами пријављени. Ова врста података има својствена ограничења, укључујући, али не ограничавајући се на преувеличавање и селективну меморију.

Поделите наш рад

Имате ли пријатеља или вољене људе који би заиста требали размислити о чишћењу својих друштвених медија? Слободно поделите овај пројекат са њима или било којим другим читаоцем који би могли да се интересују за наше резултате. Позовите се на ову страницу кад год делите наш садржај да бисмо поштено приписали нашем тиму.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me