NOVI ŠTUDIJ: Katere domene zapustijo in katere zapustijo? [Podatki o .COM vs Vse ostalo]

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino. Katere domene se ohranijo


Glede na naše nove raziskave v zvezi z vedenjem registracije domen v vodilnih domenah najvišje ravni (TLD) smo se odločili ohraniti le 30% registriranih domen..

Ste že od nekdaj imeli idejo za spletno mesto in domeno kupili – le da bi leto kasneje zapustila? To ni redko.

Ugotovili smo, kako pogosto ljudje pustijo, da se domene vsako leto iztekajo (hitrost strjevanja) in katera od najbolj priljubljenih TLD-jev zaradi tega najbolj trpi..

Ko smo analizirali podatkovni vzorec, ki zajema milijon domen, registriranih v osmih vodilnih TLD, smo to ugotovili Vsako leto se obnovi 29,79% domen. Od 70,21% domen, ki niso obnovljene, 41,22% ostane do konca veljavnosti, 28,99% pa registrirajo drugi uporabniki.

Ne glede na to, ali se domeno odpravljamo zaradi visokih stroškov drugega leta ali se preprosto trudimo slediti svojim idejam po impulzivni, špekulativni ali optimistični registraciji, podatki kažejo, da se vsako leto obnovi manj kot ena od treh domen.

Richard Kershaw na WhoIsHostingThis.com je dejal: “Želeli smo izvedeti več o obnašanju registracije domen, zato smo naročili to študijo na milijon domen – izkazalo se je, da je stopnja strjevanja domen mnogo večja, kot mislim, da bi mnogi pričakovali.”

Raziskava

Tu na spletnem mestu WhoIsHostingThis.com smo želeli razumeti več o našem obnašanju, ko gre za registracije domen: koliko domen se obnovi, koliko jih ponovno registrirajo drugi registracijski zavezanci in koliko jih še lahko izteče in se vrnejo v prodajo?

Da bi raziskali ta vprašanja in odkrili druge trende, smo stopili v stik z Whois XML API, vodilno domeno Whois, DNS, IP in ponudnikom podatkov o kibernetski grožnji vsem, od podjetij Fortune 500 do vladnih agencij in enot za kibernetsko kriminaliteto.

Vzorec

Whois XML API je zbral podatke o milijon domen, registriranih na najbolj priljubljenih osmih TLD-jih po številu registracij domen. Vsi so gTLD, razen ccTLD .CN (Ljudska republika Kitajska), vendar vas lahko nekateri presenetijo.

Naključno izbrani vzorec je bil sestavljen iz naslednjih domen:

TLDVelikost vzorca
.COM796.501
.MREŽA84,153
.VRH53,691
.ORG35.844
.INFO17.655
.CN7.111
.XYZ3.840
.BIZ1.205

Whois XML API si je ogledal število edinstvenih imen domen, ustvarjenih od leta 2012. Sledila je analiza, koliko domen je bilo registriranih, vendar prvo leto niso obnovili registracije. Kot tudi koliko domen je registriral začetni registracijski zavezanec, ki se ni uspel obnoviti z domeno, ki jo je pobral potencialni skvoter.

Naše ugotovitve

Kateri TDL-ji se spustijo - animacija

Po enem letu se hrani samo 30% registriranih domen

Od enega milijona domen, ki sestavljajo vzorec, so registracijske zavezance hranile le 29,79% domen. 70,21% domen ni bilo obnovljeno, bodisi so zapustili (41,22%) bodisi so jih drugi registrirali (28,99%).

Stopnje podaljšanja se močno razlikujejo glede na TLD.

TLD-ji, v katerih je bil najvišji odstotek ohranjenih domen po letu dni, so .NET, .ORG in .INFO, s stopnjami podaljšanja 46,31%, 44,24% in 34,56%.

TLD-ji z ​​najnižjim odstotkom obnov so bili .TOP, .BIZ in .CN, s stopnjami obnavljanja 22,22%, 16,60% in 1,72%.

Obnovljene domene

Vsako leto zapusti več kot dve od petih domen

41,22% analiziranih domen je bilo v celoti izločenih, registracijski zavezanci pa so jim omogočili, da se iztečejo in postanejo na voljo drugim.

TLD-ji z ​​najvišjim odstotkom padlih domen so bili .CN z ogromnimi 97,19%, .XYZ z 58,33% in .BIZ s 50,04%.

Tiste z najnižjim deležem domen, ki jim je potekel rok veljavnosti, so bile .COM s 43,12%, .ORG z 28,85% in .NET z 19,28%.

Domene niso obnovljene

28,99% domen ponovno registrirajo drugi uporabniki

28,99% domen v vzorcu ni bilo obnovljeno in jih je ponovno registriral drug uporabnik.

.NET (34,41%), .TOP (33,75%) in. BIZ (33,36%) so bili TLD z najvišjimi stopnjami ponovne registracije..

.XYZ (16,82%), .INFO (15,54%) in .CN (1,10%) so opazili najnižje stopnje ponovne registracije..

Domene z registracijskim posodobljenim

Povprečna hitrost strganja za domene je več kot 70%

Registranti so se odločili, da ne bodo obdržali 702,133 od milijon analiziranih domen: to je 70,21%.

Ko to razčlenimo po TLD, lahko vidimo, da so najvišji deleži zrcaljenosti najnižji .CN (98,28%), .BIZ (83,40%) in .TOP (77,78%).

Tisti z najnižjimi stopnjami hlajenja so .INFO (65,44%), .ORG (55,76%) in .NET (53,69%).

Hitrost strjevanja domene

Stopnja strjenosti domen .CN je več kot 98% skozi streho

Medtem ko je povprečna hitrost strjevanja za domene že več kot 70%, je stopnja strjevanja za .CN domene precej višja in dosega 98,28%.

Od tistih, ki niso obdržani, je le 1,10% registriral nekdo drug. Obnovljeno je bilo le 1,72% domen .CN.

.Registracije domene COM v primerjavi z ostalimi

.COM TLD je najbolj priljubljen. Od teh smo analizirali 28,09%, 71,91% pa jih je padlo. Od teh padlih je bilo 28,79% ponovno registriranih s strani drugih uporabnikov, medtem ko je največji odstotek, 43,12%, zapustil.

Podatki

Povzetek podatkov študije TLD

Do naših podatkov dostopajte tukaj. Prosimo, ne pozabite navesti WhoIsHostingThis.com kot vir, če podatke ponovno uporabite za lastne projekte.

Naša metodologija

Za pripravo tega poročila smo naročili Whois XML API za zbiranje vzorca milijon domen v osmih TLD po številu registracij domen na leto.

Podatki so bili zbrani oktobra 2019 z edinim namenom priprave tega poročila.

Za to študijo niso bili obdelani nobeni osebni podatki za namene GDPR.

Če imate vprašanja glede metodologije ali študije na splošno, nas kontaktirajte. Z veseljem jim bomo odgovorili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map