Nesmiselne glede potreb po pasovni širini? Tukaj je opisano, kako narediti matematiko

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Eden izmed lepših izzivov pri iskanju rešitve za gostovanje je določitev, koliko pasovne širine strežnika bo vaše spletno mesto potrebovalo. Ko primerjate načrte gostovanja, postane pasovna širina (skupaj s prostorom za shranjevanje) veliko pomembnejša.

Za razliko od prostora za shranjevanje, ki ga je mogoče enostavno nadzorovati tako, da po potrebi odstranimo ali naložimo vsebino, pasovna širina zahteva prilagodljivost in subtilen izračun. Ne želite plačati več, kot je potrebno, vendar tudi ne želite, da stranke zavrnejo ali se ne spopadajo s včasih pomembnimi kaznimi za prekoračitev dodeljenega zneska..

Koliko pasovne širine potrebujete? Če ste pripravljeni vložiti malo časa in izračuna, da to ugotovite, lahko uravnotežite pasovno širino in proračun.

Pasovna širina po številkah

Če zaženete novo spletno mesto, je izračunavanje pasovne širine nekaj, kar je posneto v temi. Najboljši pristop je, da prvih nekaj mesecev po zagonu pozorno spremljate dejavnost svojega spletnega mesta, tako da lahko določite dejansko mesečno porabo in ustrezno prilagodite svoj račun..

Za bolj uveljavljena spletna mesta je izračunavanje ocenjene pasovne širine enostavno:

  1. Ocenite povprečno velikost strani vašega spletnega mesta v kilobajtih (KB). Če ne veste, uporabite test Pingdom’s Time Load na nekaj straneh in vzemite povprečje.
  2. Pomnožite to vrednost z mesečnim povprečnim številom obiskovalcev.
  3. Rezultat iz koraka 2. pomnožite s povprečnim številom ogledov strani na obiskovalca.

Upoštevajte, da morajo vaši izračuni vključevati vsako spletno mesto, ki gostuje na strežniku. Če (na primer) v istem računu imate dvanajst domen, si vzemite čas za seštevanje velikosti strani, obiskovalcev in ogledov strani v vseh domenah. (Če matematika ni vaša močna obleka, ima MarbleHost osnovno orodje, ki vam lahko pomaga. Končni odgovor celo pretvori v GB, zato je koristno za določitev, koliko pasovne širine morate kupiti, ne da bi morali nositi decimalno številko.)

Ti preprosti izračuni naj vam dajo predstavo o obsegu pasovne širine, ki ga lahko pričakujete, vendar je potrebno malo več matematike. Če dodelite dodelitev uporabe samo na teh grobih ocenah, ne boste dobili celotne slike; morali boste upoštevati resnične izzive in priložnosti.

Pusti prostor za rast

Večina spletnih mest ne uporablja veliko pasovne širine. Če ne gostite velikih medijskih datotek ali prenašate veliko, lahko običajno dobite manj kot 10 GB na mesec. Na primer, skromno priljubljen blog z 1000 obiskovalci na dan, velikostjo 100 kb in dvema ogledoma strani na povprečnega obiskovalca bo potreboval le približno 8,5 GB pasovne širine na mesec.

Seveda so te številke le ocena in veljajo samo za tukaj in zdaj. Ker ne želite spreminjati načrtov ali gostiteljev vsakič, ko se podatki preusmerijo, morate načrtovati prihodnost in si dati prostora – in razloga – za rast.

Na pasovno širino, ki jo vaše spletno mesto porabi, lahko vpliva več dejavnikov.

  1. Spremembe postavitve: Če spremenite postavitev spletnega mesta, lahko povečate velikost strani in uporabite več pasovne širine.
  2. Rast prometa: Z malo sreče bo promet na vašo spletno stran naraščal.
  3. Soba za rast: Ko dodajate več strani, se običajno poveča tudi število ogledov strani, zlasti tistih iz pajkov iskalnikov. Če želite dodati več domen, je to običajno veliko bolj priročno in cenovno dostopno z obstoječim računom kot z ustvarjanjem novega.
  4. Prometni konci: Nepričakovani prometni krizi, kot tisti, ki jih povzročajo spletna mesta z družabnimi novicami, lahko v enem mesecu porabo pasov podvojijo ali celo potrojijo..

Na veliko načinov je izbira pasovne širine podobna nakupu drva, kjer je splošno pravilo, da zberete toliko, kolikor potrebujete, in ga nato podvojite ali potrojite. S pasovno širino boste želeli svoje ocenjene potrebe pomnožiti pet- ali celo desetkrat.

Čeprav morda nikoli ne porabite več kot delček svoje dodelitve, vas bodo prihranili previsoki računi tudi od najtežjega prometa. Poleg tega, ker je dodatna pasovna širina izredno ugodna, če je vgrajena v servisni načrt (zagotovo cenejša od plačevanja previsokih stroškov ali stroškov ustavitve vašega spletnega mesta v času največjega časa), je dobro vredno cene. Z nakupom dodatne pasovne širine (in z njo veliko) ne boste samo gostovali v prihodnosti, temveč tudi kupovali brezskrbnost, ki izhaja iz vedenja, da boste pripravljeni na vse, kar pride po vaši poti.

Spremljajte takšne objave, tako da se naročite na naš RSS vir ali sledite @WhoIsHosting na Twitterju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me