My Top 5 Gostovanje zgodb grozljivk

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Ko se je noč čarovnic končala še eno leto, je že skoraj čas, da se premaknete na misli o duhovih, goblinih in drugih stvareh, ki se ponoči napadejo. Ampak ne čisto.

Spletna mesta vodim že več kot 15 let in v tistem času sem imel svoj delež izkušenj z gostovanjem, vključno z dobrimi, slabimi in naravnost strašljivimi.

Torej, v duhu sezone bom z gostovanjem povzel pet mojih največjih grozljivih zgodb. Čeprav ne bom omenil imen podjetij, lahko opozori na vrste stvari, na katere boste morda želeli paziti, ko se ukvarjate s svojimi spletnimi mesti.

1. Blizzard lovi moje spletno mesto; Kanibalizem

Ko sem leta 1998 dobil svoj prvi pravi račun za gostovanje, se je po letih gostovanja na brezplačnih storitvah začelo zelo grobo. Svojo prvo pogodbo o gostovanju sem prejel kot božično darilo in jo nastavil v dneh po tem. Moje spletno mesto je bilo pripravljeno manj kot en dan, preden se je pokvarilo in tam ostalo.

Zgodilo se je tako hitro, da sem sprva mislil, da gre za vprašanje DNS. Toda, ko sem poklical podporo, sem izvedel, da je težava veliko bolj fizična: zadeli so mejo, celoten podatkovni center pa je brez povezave. Gostiteljica je bila zaprta in tako je ostala dva dni.

To je bil najdaljši izpad, ki sem ga imel pred in od takrat, vendar je bil to začetek mojih grozljivih zgodb.

2. Invazija Pod Hosting Snatcher

Ko se je situacija z mehurjem razrešila, nisem mogel biti bolj navdušen nad prvim gostiteljem. To je bilo majhno podjetje, vendar se je izkazalo za zanesljivo in po ugodnih cenah, zaradi česar sem bil primeren kraj za začetek.

Vendar je po le enem letu gostovanja pri njih podjetje odkupilo veliko večje igralce na terenu in stvari so se hitro začele razpadati.

Čeprav sem se zatekel skozi začetno in zelo burno prehodno obdobje, sta se storitev in hitrost računa bistveno poslabšala. Zahteve za podporo so trajale več ur, da smo dobili odgovor, spletno mesto je bilo redno sproščeno in je bilo običajno počasi, ko je bilo gor. Najslabše je, da so se cene za isto storitev zvišale za skoraj 50%. Prisiljen sem bil v varstvo in prestop v drugo podjetje.

Ko sem prišel, sem se počutil kot begunec, a kot kakšen dober film grozljivk še nisem bil varen.

3. Barikade se strnejo proti zombijski hordi

Pri novem gostitelju so stvari šle odlično. Čeprav je bila cena nekoliko višja, kot sem je bila vajena, sta bila storitev in hitrost primerljiva, čas nadgradnje pa skoraj nepremagljiv. Tam sem ostal več kot 4 leta, ne da bi kaj več storil kot plačal svoj račun.

Toda avgusta 2005 sem odprl spletno mesto Plagiarism Today in predolgo je začelo dobivati ​​nekaj resne pozornosti. Potem ko je Slashdot učinek spletno mesto leta 2006 vzel brez povezave, sem poklical gostitelja in jih vprašal, kaj lahko storim, da težavo preprečim. Obveščali so me, da če jim preprosto opozorim, mi lahko dajo sredstva, potrebna za preživetje.

Žal to ni bilo povsem res. Nekaj ​​mesecev kasneje so me zadeli Digg učinki, in čeprav sem poklical svojega gostitelja, da bi jih opozoril o skorajšnji hordi, niso mogli rešiti moje strani. V drugem kritičnem trenutku sem odšel brez povezave in to je bilo dovolj, da sem iskal novega gostitelja za to spletno mesto.

4. Primer fantomske prometne konice

Po selitvi Plagiatstva danes k novemu gostitelju na nastavitvi omrežnega strežnika sem bil pripravljen na kakršen koli prometni vzpon in večinoma na preživetje. Še dva Digg učinka in nešteto rojev StumbleUpon sta minila brez trepeta.

Toda gostitelj je postavil nova pravila o uporabi baz podatkov, ki so pomenila, da bodo rezultati prometa premaknili bazo podatkov na drugem področju. Če bi račun storil več kot dvakrat v enem mesecu, bi bilo treba dodatno plačati.

Nisem si veliko mislil o tem, saj naj bi prišlo do vpliva le med Digg učinki ali drugimi prometnimi konicami in možnosti, da sem bil več kot 2 v mesecu, so tanki.

Vendar sem začel prejemati obvestila po e-pošti, da se moj račun odpravlja v bazen. Težava je bila v tem, da nisem imel razloga, da bi se to zgodilo, saj je bilo prometa malo, Googlebot (niti katerega drugega pajka, ki sem ga lahko videl) pa ni bilo na mestu. Skratka, stvari so zamrle.

Ko sem prosil za razlago, so mi rekli, da se to včasih zgodi in niso mogli natančno določiti, zakaj imam to težavo rutinsko. Dva meseca zapored sem bil na položaju, ko je moj bazen čas izkoristil te fantomske prometne konice in mi ni preostalo nič drugega kot pravi.

Še enkrat sem bil prisiljen nadaljevati, tokrat so ga pregnali duhovi.

5. Izbris spletnega mesta

Odločil sem se, da bom izkoristil svoj prvi račun za gostovanje VPS in končno konsolidiral vse svoje različne račune prvič v nekaj letih. Vendar moja prva izkušnja ni šla zelo dobro.

Po manj kot mesecu dni s tem novim gostiteljem je moje spletno mesto propadlo. Vpisal sem se za ponovno zagon VPS-a, vendar je ponovni zagon zmrznil. Sčasoma sem ugotovil, da se je krmilnik RAID na mojem fizičnem stroju zrušil in si prizadevajo za obnovitev mojega spletnega mesta iz varnostnih kopij. Po čakanju nekaj ur, da se obnovi, sem ugotovil, da varnostne kopije niso ustrezne in moja domača stran še vedno ni bila nič drugega kot napaka.

Na srečo sem imel nedavno varnostno kopijo baze podatkov in sem lahko preprosto usmeril DNS nazaj na stari račun gostovanja, kar me je sprožilo v samo nekaj dodatnih urah (približno 16 ur skupnega izpada).

Ko sem se sprožil, sem začel postopek iskanja drugačnega gostitelja VPS in se na koncu naselil na Servint, kjer sem danes.

Spodnja črta

Resnica je, da čeprav gre za vse grozljive zgodbe, zunaj pete in morda četrte zgodbe, verjamem, da so bila vsa podjetja, ki so za njimi, dobra gostitelja, ki so naredila najboljše, kar so lahko.

To resda ne pomeni, da bi bili gosti podjetja, ki so gostovala, temveč zgolj priznanje, da je gostovanje na trenutke lahko zelo strašljivo mesto in to ne more veliko spremeniti. Tako kot pri sami noč čarovnic je strah v veliki meri v naših glavah in resničnost je veliko svetlejša.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map