Ми Топ 5 Хостинг Хоррор Сториес

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници.


Кад је Ноћ вештица готова и још годину дана, скоро је време да се крене од мисли о духовима, гоблинима и другим стварима које постају налет на ноћ. Али не баш.

Водим веб странице више од 15 година, и у то време имао сам свој део искуства са гостовањем, укључујући добра, лоша и потпуно застрашујућа..

Дакле, у духу сезоне препричаћу пет највећих хорор прича са гостовањем. Иако нећу да спомињем имена компанија, може упозорити на врсте ствари на које бисте требали пазити када бавите својим веб локацијама.

1. Близзард хвата мој сајт; Канибализам

Када сам 1998. добио свој први прави хостинг хостинг рачун, након година гостовања на бесплатним услугама, покренуо сам се врло грубо. Први уговор о гостовању примио сам као божићни поклон и покренуо га данима касније. Моја веб локација је радила мање од једног дана пре него што је пала и остала тамо.

То се догодило тако брзо да сам у почетку помислио да је то проблем ДНС-а. Али, након што сам назвао подршку, сазнао сам да је проблем био много физички: погођени су мећавом и цео њихов центар података био је ван мреже. Домаћин је искључен и тако је остало два дана.

Било је то најдуже време паузе које сам имао и пре и после, али то је био само почетак мог хорор прича.

2. Инвазија Под Хостинг Снатцхер-а

Једном када се ситуација са снегом решила сама, нисам могао више да се одушевим својим првим домаћином. Била је то мала компанија, али показала се поузданом и разумним ценама, што ме је чинило савршеним местом за почетак.

Међутим, након само годину дана гостовања код њих, компанију је откупио много већи играч на терену и ствари су се брзо почеле распадати.

Иако сам прошао кроз почетни и веома бурни транзициони период, услуга и брзина рачуна знатно су се погоршали. Захтеви за подршку трајали су сатима да би се добио одговор, сајт је редовно падао и обично је био спор када је био горе. Најгоре од свега, цене су за исту услугу порасле за готово 50%. Била сам присиљена да кауцију и пребацим се у другу компанију.

Када сам стигао, осећао сам се као избеглица, али као и сваки добар хорор филм, још нисам био сигуран.

3. Барикаде се сруше против хорде зомбија

Код новог домаћина ствари су ишле одлично. Иако је цена била нешто виша него што сам био навикнут, услуга и брзина су били упоредиви, а продужетак је био готово ненадмашан. Остао сам тамо више од 4 године, а да нисам урадио ништа више од плаћања рачуна.

Али у августу 2005. године покренуо сам страницу Плагиарисм Тодаи и, предуго, почео да добија озбиљну пажњу. Након што је Сласхдот ефект преузео веб локацију ван мреже 2006. године, назвао сам домаћина и питао их шта могу учинити да спречим проблем. Обавестили су ме да ако их једноставно упозорим, могу ми дати ресурсе потребне за преживетје.

Нажалост, то није било потпуно тачно. Неколико месеци касније били су погођени Дигг ефектом и, иако сам позвао свог домаћина да их упозорим на скорашњу хорду, нису успели да спасу моју локацију. Прекинуо сам ван мреже током другог критичног тренутка и то је било довољно да ме тражи нови домаћин за ту страницу.

4. Случај Фантомских саобраћајних шиљака

Након премештања Плагијаризма данас у нови домаћин на подешавању мрежног сервера, био сам спреман за било какве скокове у саобраћају и, углавном, преживио сам. Још два Дигг ефекта и безброј СтумблеУпон ројева прошли су без трептаја.

Али домаћин је поставио нова правила о употреби базе података која су значила да ће скокови промета преместити базу података веб локације у други базен. Ако би рачун то урадио више од два пута у току једног месеца, настала би додатна наплата.

Нисам пуно размишљао о овоме, јер је требало да утиче само током Дигг ефеката или других шпица у саобраћају, а шансе да добијем више од 2 у месецу биле су мале.

Међутим, почео сам добијати обавештења путем е-поште да мој рачун иде у базен. Проблем је био што нисам имао разлога да се то догоди, јер је саобраћај био мали, а Гооглебот (нити било који други паук који сам могао видети) није био на сајту. Укратко, ствари су биле мртве.

Када сам тражио објашњење, рекли су да се то понекад дешава и нису могли да прецизно утврде зашто имам овај проблем рутински. Два месеца заредом био сам у положају када су моје време на базену искористили ти фантомски шпици у саобраћају и није ми преостало ништа друго него за правом.

Још једном, био сам приморан да кренем даље, овај пут потјеран од духова.

5. Ерасер за сајтове

Одлучио сам да искористим прилику да поставим свој први ВПС хостинг налог и коначно консолидујем све своје различите налоге први пут у неколико година. Међутим, моје прво искуство није прошло баш најбоље.

Након мање од месец дана са овим новим хостом, моја веб локација је пала. Пријавио сам се за поновно покретање ВПС-а, али поновно покретање је замрзнуто. На крају сам сазнао да се РАИД контролер на мојој физичкој машини срушио и они раде на обнови моје веб локације из резервних копија. Након што сам чекао да се обнове неколико сати, установио сам да њихове резервне копије нису адекватне и моја почетна страница и даље није била грешка.

Срећом, недавно сам направио резервну копију базе података и могао сам једноставно да усмјерим ДНС на стари хостинг налог, подижући ме за само неколико додатних сати (око 16 сати укупног застоја).

Једном када сам се покренуо, покренуо сам поступак проналаска другог ВПС домаћина и коначно се настанио на Сервинт-у, где сам данас.

Суштина

Истина је да, иако су све ово хорор приче, изван пете, а можда и четврте приче, верујем да су све компаније које стоје иза њих били добри домаћини, радећи најбоље што су могли.

Ово заиста није намењено хости компанија које се баве хостингом, већ само потврда да хостинг може понекад бити застрашујуће место и не може много тога да промени. Као и код самог Ноћи вјештица, страх нам је углавном у главама и стварност је много свјетлија.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me