Ко је власник свих битцоина?

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници.


ко је власник свих биткоина

Човечанство је провело своје релативно кратко време на овој планети тражећи разнолико богатство – злато, зачине, какао зрна, чак и цигле компресованог чаја – а савремени људи нису изузетак. Монетарно богатство наше планете је веће него што је икада било, а процењује се да ће се 2013. проценат достићи око 241 билиона долара, а сваки од седам милијарди планета на Земљи или око тога има удео од око 35.000 долара.

Али консолидација богатства је стара готово колико и тежња човечанства да је стекне. Брзи преглед стварне расподјеле ресурса, валуте и робе црта врло другачију слику.

Једна од најмање уравнотежених дистрибуција је дистрибуирана виртуална валута Битцоин. После скандала који је укључивао интернет место „анонимног тржишта“ Силк Роад и велике крађе која је довела до банкрота једне од његових највећих берза, срећа Битцоина била је подједнако дивља као и његова тржишна вредност. Али то и даље остаје популарна могућност улагања, и док се процене разликују у односу на укупан број власника Битцоин-а широм света, општи консензус држи да само један проценат укупног власништва Битцоина широм света између седамдесет и осамдесет процената свих Битцоина.

Најбогатију крему у овом виртуелном усеву држи енигматични оснивач Битцоина Сатосхи Накамото, за кога се процењује да је у раним данима минирао око милион Битцоина. Покровитељи укључују браћу Винклевосс (можда најпознатија по својој злогласној тужби против Фацебоока) и Федерални истражни биро, који су запленили 174.000 Битцоина када је зауставио прву итерацију Пута свиле..

Како ће се дистрибуција богатства Битцоин упоредити са другим начинима плаћања након Мт. Гок и остали штуцање у дивљом ‘н’ вукором свету виртуалне валуте? Само ће време показати. Али са последњим Битцоин-ом припремљеним за рударство око 2140. или тако нешто, имамо довољно времена да видимо који покретачи, шејкови, сањари и смели људи жети остатак овог виртуалног богатства.

Ко је власник свих биткоина

ПС. Обавезно погледајте наш пост о битцоин партнерским програмима!

Транскрипт: Ко је власник свих битцоина?

Дистрибуција Битцоин-а и Глобални јаз богатства

Живимо у свету неједнакости – и у новцу и у Битцоинвисе. Баш као и већина тврдог новца и основних средстава, огромну већину Битцоина посједује неколико богатих појединаца.

Свет је данас богатији него икад раније

У 2013. години достигло је богатство на Земљи 241 билиона долара, што је за 9% више него у 2012. и за 5% више од 2010. и за 106% више него 2000..

Али много већи колач се исече на начин на који неки мисле да није фер

Између 2010 и 2013, удео најбогатијих порастао је за 4 процентна поена, пошто се удео најсиромашнијих смањио за 2 процентна поена.

Битцоини су у 2013. били много бројнији и драгоцјенији него у било којој претходној години

27. децембра 2013., тржишна капа Битцоин-а (тј. Укупна вредност Битцоина) износила је 9,762 милијарде долара.

Али вредност свих Битцоина је и даље само 2,5% тржишне вредности Гооглеа.

Да ли је расподјела биткоина једнако шкрта за богате као и дистрибуција глобалног богатства?

0,06% адреса садржи 68,9% свих битцоина – (што је БТЦ 8352315.562 или 6,055,428,782 $)

98,95% адреса садржи 0,68% свих битцоина – (што је 82215,298 БТЦ-а или 59,606,091 УСД)

Велика залиха БТЦ-а ретко се чува на једној адреси – из безбедносних разлога такав депозит се обично реже на пите од 50-100 БТЦ и смешта на више адреса које контролише иста особа.

Па ко су људи који стоје иза Битцоин адреса? Одговор је … нико не зна. Кључна особина Битцоина је анонимност: можемо видети колико Битцоинова адреса садржи, али не знамо тачно којој припада..

Али према грубим проценама, 280.000 људи је власништво Битцоина крајем 2013. године.

Тешко је добити тачне цифре за ове анонимне грађу. Недавне процјене су показале да, будући да већина људи са значајним удјелима шири своје БТЦ богатство на више адреса, неједнакост богатства у Битцоин-у можда није толико екстремна колико би сугерирали подаци адреса. У ствари, вероватно је да првих 1% власника БТЦ-а поседује само око 78% свих БТЦ-а, а не 96%.

Познати супербогати БТЦ економије

 1. Сатосхи Накамото: БТЦ 980,000
 2. ФБИ: БТЦ 174,000 (заплијењено затварањем Пута свиле)
 3. Тхе Винклевосс Брос .: БТЦ 120.000

Како се БТЦ богатство дели у поређењу са глобалним богатством?

Јасно је да је удио богатства у свету Битцоина још неравномерније распоређен него у свету уопште.

Доњих 70% власника Битцоина поседује 1%, док горњи% 0,71% поседује 55%.

Доњих 70% реалног света поседује 3%, док горњих 0,71% има 41%.

Како је БТЦ нова валута која фаворизира рано усвајање, лако је разумети зашто тако мало њих држи. Убудуће ће бити занимљиво видети хоће ли се разлика између богатства БТЦ-а наставити или ће постати равномернија за све власнике. Шта мислиш?

Све наведене вредности су у УСД.

Извори

 • Дистрибуција Битцоин-а по адреси – битцоинрицхлист.цом
 • Дистрибуција богатства Битцоин-а од стране власника – битцоинталк.орг
 • Америчка влада поседује највећи појединачни битцоин новчаник на Интернету – виред.цом
 • Подаци о тржишту Гоогле Инц. (ГООГ) – ук.финанце.иахоо.цом
 • Извештај о глобалном богатству Цредит Суиссе за 2013. годину –итионс.цредит-суиссе.цом
 • Блоцкцхаин – блоцкцхаин.инфо
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map