Kako začeti spletno mesto za e-trgovino

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino. Kako začeti spletno mesto za e-trgovino


Vzemite si trenutek za razmislek o tej besedni zvezi: zaženite spletno mesto za e-trgovino. Zdi se, da bi bila lahko najlažja stvar na svetu, kajne? V bistvu je samo izdelava spletnega mesta, dodajanje nekaterih izdelkov, dodajanje nakupovalne košarice in voilà! Poslujete! Nič ni tako, kot je bilo nekoč, kjer si moral:

 • bodisi zgraditi ali najeti trgovino.
 • kupite oznake.
 • skladišče, razpakiranje in prikaz inventarja.
 • najemite ljudi za delo v vaši trgovini.

To je zahtevalo veliko vnaprejšnjih naložb časa in denarja, in če bi podvig spodletel, bi bili lahko rezultati katastrofalni.

Podeljeno, zagon in vodenje spletnega mesta za e-trgovino ponuja veliko nižjo oviro pri vstopu v maloprodajni prostor, vendar to še ne pomeni, da ni treba upoštevati nekaj pomembnih stvari – ali da boste ustvarili pravico do dobička proč. Predpostavimo, da ste na pol poti za izdelavo spletnega mesta za e-trgovino, in že ste se odločili, katere izdelke prodajati, in začeli takoj zagnati svoje spletno mesto.

Ustvari poslovni načrt

Ja, moraš. Ne začnete samo s spletnim mestom; začenjate podjetje in vsako podjetje, ki se je začelo brez načrta, je namenjeno neuspehu. Če sledite načrtu, boste zagotovili, da dosegate mejnike in rastete tako, kot želite.

Še pomembneje pa je, da če nameravate povabiti koga k vlaganju v vaše podjetje, vam nihče ne bo izročil denarja, ne da bi prej videl vaš poslovni načrt. Vedeti morajo, da bodo donosnost naložbe dobile, in edini način, kako to dokazati, je dober poslovni načrt.

Če še nikoli niste napisali, je to v redu. Zahvaljujoč internetu je večina stvari – tako kot zagon spletnega mesta za e-trgovino – lažja kot kdaj koli prej. Oglejte si spletna mesta, kot je RocketLawyer.com, za predloge in komplete poslovnega načrta. Uprava za mala podjetja ponuja tudi nešteto virov za nove lastnike podjetij. Če še vedno niste kos samemu sebi, lahko najamete poslovnega svetovalca, ki vam bo pomagal.

Izberite domeno

Razprave o tem, ali naj bodo domene z blagovno znamko ali ne, so številne in zahtevajo ločeno preučitev. Spodnja vrstica je, da morate izbrati ime domene, preden začnete graditi spletno mesto. Ne glede na najboljše prakse pri izbiri dejanskega imena, je treba upoštevati eno .com domena .com se bo večina lažje spomnila kot .net ali .biz.

Če želite uporabiti .com, poskusite poiskati nekaj drugega, preden se odločite za drugo razširitev domene, ki morda ne bo videla toliko prometa. Ne pozabite na ime svoje domene. Ni treba, da se natančno ujemajo z imenom vašega podjetja, kolikor je zapomnjeno in ga lahko dobro znamko.

Izberite spletni gostitelj

Skoraj ste pripravljeni za izdelavo spletnega mesta za e-trgovino, toda vseeno, ko to lahko storite, potrebujete košček internetnih nepremičnin, kjer bo vaše spletno mesto prebivalo. Izbira spletnega gostitelja je lažja, kot si mislite.

Najbolje je, da poiščete nekaj, ki ponujajo gostovanje v e-trgovini ali preprosto integracijo nakupovalnih košaric, in nato primerjate spletne gostitelje na podlagi teh funkcij, stroškov, storitev in vseh drugih dejavnikov, ki so za vas pomembni, preberite nekaj pregledov o vsakem od jih in izberite tistega, ki pride ven.

Ena najpomembnejših odločitev za gostovanje, ki jo lahko sprejmete za spletno mesto za e-trgovino, je, ali kupujete namensko ali upravljano gostovanje. Namensko gostovanje bo zmanjšalo verjetnost, da se bo vaše spletno mesto znižalo ali počasi delovalo zaradi zmanjšane pasovne širine in svojim strankam zagotovilo višjo raven varnosti. To je še posebej pomembno, ko stranke na spletnem mestu ponujajo številke kreditnih kartic in drugih osebnih podatkov.

Upravljano gostovanje bo ponujalo vse te funkcije, poleg tega pa boste imeli mir, če bo vaše spletno mesto propadlo sredi noči ali ko ste na dopustu, bo gostitelj delal tako, da ga bo obnovil in deloval kot hitro, kar je mogoče, z malo in nič poseganjem od vas.

Na koncu izberite gostitelja in vrsto gostovanja, ki bo ponujalo hitrost. Kako hitro se vaše spletno mesto za e-trgovino in strani z izdelki nalagajo, so ključnega pomena za ohranjanje zanimanja strank in dokončanje prodaje. Če kupec izdelek postavi v nakupovalni voziček in nato predolgo čaka, da lahko dokonča transakcijo, bo verjetno preprosto zapustil voziček in se premaknil na spletno mesto, ki jim omogoča več nakupa. hitro.

Izberite košarico

Tako kot gostitelji, tudi možnosti nakupovalnih košaric obilujejo. Morda se tega še ne zavedate, a spletna nakupovalna vozička lahko naredijo veliko več kot preprosto izvajanje denarnih transakcij. Veliko programske opreme nakupovalnega vozička lahko naredi tudi naslednje stvari:

 • navedite kode kupona (če jih ponujate).
 • sledenje pošiljanju strankam.
 • kupcem zagotoviti možnosti in cene pošiljanja.
 • po nakupih pošljite obvestila po e-pošti tako vam kot vašim strankam.
 • in še veliko, veliko, veliko več.

Znova gre za to, da ga omejite na nekaj kandidatov, nato pa izberete tistega, ki vam je najbolj všeč, ali pa se zdi, da je ta pridobila najbolj pozitivne ocene. Ne pozabite preveriti, ali je nakupovalna košarica združljiva z izbranim gostiteljem.

Žični okvir in oblikujte svojo spletno stran

Če niste seznanjeni s pojmom, postavljanje žičnih okvirov v bistvu pomeni preslikavo, kaj bo vsebovalo vaše spletno mesto in kje bodo stvari locirane. Gre bolj za funkcionalnost in uporabnost kot za estetiko, kar prihaja v oblikovanje. Žični okvir bo nakazal stvari, na primer, kje bo navigacijski meni, kje bo iskalno polje, kako dolga je vsaka stran, kaj se pojavi zgoraj in pod pregibom, koliko in katere strani bo vsebovalo vaše spletno mesto itd. To vam bo zagotovilo načrt, ki mu boste sledili, ko boste ustvarjali vsebino, ki bo šla na vašo spletno stran, in navesti, kje bodo izdelki, ki jih boste prodali v e-trgovini spletnega mesta bodo našli in kako bodo razvrščeni in organizirani.

Ne glede na to, ali spletno mesto za e-trgovino oblikujete sami ali ga bo za vas oblikoval oblikovalec, vam bo žični okvir pomagal vedeti, katere funkcije naj se izstopajo, katere so lahko manj izrazite, katere barve naj uporabljajo itd..

Zdaj ste na pol poti za zagon spletnega mesta.

2. del – Zagon vašega spletnega mesta za e-trgovino

Napisali ste poslovni načrt, kupili spominsko domeno, postavili spletno gostovanje in uredili svoje spletno mesto za e-trgovino.

Na poti ste v dobičkonosno prihodnost – če to storite pravilno. Morda se sliši kot preprost predlog, toda izdelava spletnega mesta za e-trgovino ne pomeni postavljanje bloga. Vzpostavljate podjetje s prodajo izdelkov kupcem, ki vam bodo zaupali svoj denar. Z enim napakam se lahko celotno podjetje spusti, preden se sploh zares spusti.

Najboljši način, da se izognete katastrofi, je, da imate načrt in postavite dober temelj, preden začnete karkoli prodati. Boste v veliko boljšem položaju, da se postavite – in svoje spletno mesto za e-trgovino – za uspeh.

Odločite se, katere funkcije želite vključiti

Kaj menite, da bi poleg izdelkov, ki jih boste prodajali na spletnem mestu za e-trgovino, še kaj koristilo vašim strankam in vam pomagalo povečati prodajo? Blog? Nakup vodnikov? Primerjalni grafikoni izdelkov? Upoštevajte, da so funkcije, kot so nakup vodnikov in primerjalne karte, precej statične, zato jih ne bi bilo treba posodabljati zelo pogosto (seveda odvisno od prodajnih izdelkov, ki jih prodajate), vendar bi blog potreboval redne posodobitve in vzdrževanje, da ostanejo ustrezne, zanimive in dragocene tako za vaše stranke kot za vaše spletno mesto.

Če vas blog ne zanima ali ne znate spremljati spletnega dnevnika, je verjetno bolje, da ga ne vključujete. Edino, kar je slabše, kot to, da sploh nimate spletnega dnevnika na spletnem mestu za e-trgovino, je to, da sedi v mirujočem stanju, zaradi česar je videti, kot da vaše spletno mesto ni nikoli posodobljeno, in vam ni mar za vaše podjetje ali stranke. Če nimate spletnega dnevnika, ne boste negativno vplivali na vašo prodajo, kot bo imel opuščen blog.

Če želite imeti spletni dnevnik, vendar preprosto nimate časa ali pisnih veščin za vzdrževanje, razmislite o sklenitvi pogodbe za tekstopise, ki bodo izdelali vsebino za vas. Pazite, koga najamete. Deset dolarjev za objavo na spletnem dnevniku se vam morda zdi krade, vendar dobite tisto, za kar plačate. Vlaganje v kakovostne vsebine, ki so dragocene za vaše stranke in povečuje prodajo, je vedno dobra poslovna odločitev in vredna stroškov.

Ustvarite mehanizem za pomoč strankam

Kadar koli ustvarite podjetje, ki ponuja nekaj v zameno za denar, ustvarite odnos s strankami. Ali je to razmerje koristno za obe strani, je večinoma v vaših rokah. Če stranke nimajo možnosti, da vas dosežejo, ko gre kaj narobe (in v nekem trenutku bo), lahko to povzroči nezaupanje in povzroči izgubo sedanjih in potencialnih strank.

Odločiti se morate, kako bodo stranke lahko stopile v stik z vami, ko bodo imele vprašanja ali težave z naročili. Preprost kontaktni obrazec? Telefonska številka? Podpora za klepet v živo? Stroški teh možnosti se zelo razlikujejo, prav tako tudi učinkovitost. Če navedete kontaktni obrazec, boste spremljali e-pošto, da lahko stranke pravočasno prejmejo odgovore? Če zagotovite podporo v klepetu v živo, boste na voljo 24/7 ali boste plačali storitev, ki vam bo na voljo?

Če šele začenjate, najprej razmislite o najcenejši – vendar še vedno učinkoviti – možnosti in nadgradite na boljšo podporo, ko vaše podjetje raste in se povečujejo prihodki. Bottom line je, ne glede na način, ki ga izberete, poskrbite, da se bodo vaše stranke počutile poskrbljeno. Zaradi tega se vedno znova vračajo.

Tržite svojo stran

Ko ste kupili domeno in gostovali, zasnovali in naselili spletno mesto z izdelki in dobro vsebino, je čas, da odprete svoja vrata kupcem. Toda kje so? Kot boste morda odkrili, ne da bi načrtovali, kupci ne kupujejo samo zato, ker ste ustvarili spletno mesto za e-trgovino. Besedo morate izvleči.

Marketinški načrt mora biti del vašega poslovnega načrta. Boste uporabili socialne medije? Ali boste kupovali oglase s plačilom na klik? Kaj pa tradicionalno oglaševanje na radiu ali v časopisu? Ali bo vsebinski marketing deloval za vas? Vse to je treba ugotoviti pred lansiranjem.

Ko se vaše spletno mesto zažene in imate na voljo vse svoje oglaševalske in družabne račune, je čas, da izveste besedo. Na družino in prijatelje lahko vedno računate, da vam bodo pomagali širiti besedo, vendar socialnih medijev ne popustite kot pomembno tržno orodje.

Nekaj ​​stvari, ki jih lahko naredite, je:

 • ponudite kupone izključno ljudem, ki jim je všeč vaša stran na Facebooku, ali tvitnite z uporabo določenega hashtaga, ki ga ustvarite
 • poiščite na Twitterju, da omenja vaše izdelke, in se odzivajte na te tvite s povezavami do novega spletnega mesta za e-trgovino
 • se obrnite na blogerje v vaši vertikali in jih prosite, naj pregledajo vaše izdelke ali ponudite objavi gostov, da se pozanimate o svojem podjetju
 • pripnite fotografije svojih izdelkov na Pinterestu s povezavami do vašega spletnega mesta

Trženje socialnih medijev ponuja preveč kanalov in priložnosti za seznam, zato naredite malo domače naloge, da ugotovite, kako naj ta omrežja delujejo za vas in vaše spletno mesto za e-trgovino..

Vzdrževajte svoje spletno mesto

Ko je spletno mesto izdelano, pridobite kupce in prodajate, vaše delo ni končano. Svoje spletno mesto morate nadzirati, da zagotovite, da bo vedno delovalo tako, kot bi moralo. Ena najslabših stvari, ki se lahko zgodi spletnemu mestu za e-trgovino, je najprej to, da gre sredi noči, nato pa se stranke začnejo glasno in javno pritoževati, da ne morejo opraviti nakupov, ki jih želijo narediti. Odpravite tovrstno nesrečo z orodji in storitvami za spremljanje spletnega mesta, kot je upravljano gostovanje.

Prav tako ne pozabite redno posodabljati strani svojih izdelkov. Če prodajate svoje izdelke, bi moralo biti zelo enostavno biti v koraku s tem, kaj je na voljo in kaj ukinite. Če ste prodajalec, ne želite vznemirjati kupcev, ker na svojem spletnem mestu ponujate izdelek, ki ga proizvajalec ne izdeluje več..

Uprite se skušnjavi, da bi preoblikovali ali reorganizirali spletno mesto prepogosto. Spletna mesta za e-trgovino naletijo na poseben izziv pri vzpostavljanju zaupanja pri kupcih. Ljudje vam izročite svoj denar; želijo in morajo imeti možnost, da zaupajo vašemu spletnemu mestu, del tega zaupanja pa izhaja iz tega, da se pri navigaciji ne srečujejo s težavami in da lahko najdejo, kar želijo, kadar želijo. Če nenehno premikate stvari, se bodo kupci opogumili in prenehali nakupovati z vami.

Izdelava spletnega mesta za e-trgovino sama po sebi ni tako težka. Načrtovanje in dobra izvedba pa zahtevata dolgoletno, uspešno in donosno podjetje. Nikoli ne podcenjujte moči kakovosti in dobrega storitev za stranke.

Zadnja posodobitev: marec 2015

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map