Hoe een GoDaddy SSL-certificaat te installeren

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


U wilt dus een SSL-certificaat kopen of afstand nemen van het gedeelde SSL-certificaat van uw host, maar u wordt geïntimideerd door het vooruitzicht dat u een certificaat op uw server moet installeren. Doe niet. Als CPanel / Web Host Manager (WHM) op uw server draait, is het installeren van een aangepast SSL-certificaat eigenlijk heel eenvoudig en geeft GoDaddy aanwijzingen over hoe u dit moet doen. In slechts vijf stappen kunt u uw eigen aangepaste SSL-certificaat installeren.

Een kort woord over CPanel

Voordat u begint, moet u er rekening mee houden dat CPanel de mogelijkheid heeft om een ​​SSL-certificaat te maken zonder WHM, maar dat het dit niet daadwerkelijk op de server kan installeren. Zonder roottoegang tot de server kan CPanel geen bewerkingen doorvoeren die Apache nodig heeft om het certificaat in te schakelen. Als uw host u alleen CPanel geeft (zonder toegang tot de WHM-backend), moet u uw host vragen om het certificaat voor u te installeren.

Stap 1: Koop het certificaat

Een SSL-certificaat kopen is vrij eenvoudig. Ga naar de SSL-pagina van GoDaddy om het aantal certificaten te kopen dat je nodig hebt. Houd er rekening mee dat, hoewel de site nog steeds de certificaten tegen de oorspronkelijke prijs vermeldt, ze tegen de verkoopprijs overgaan wanneer ze in uw winkelwagentje worden geplaatst. U heeft per domein of subdomein één SSL-certificaat nodig, tenzij u een certificaat behaalt dat meerdere domeinen toestaat.

Stap 2: Activeer het SSL-tegoed

Wanneer je een SSL-certificaat via GoDaddy koopt, krijg je niet echt een SSL-certificaat – je krijgt een tegoed waarmee je er een kunt maken. U moet dan naar de SSL-beheerpagina gaan en op “Gebruik krediet” klikken.

Kies vervolgens het certificaat dat u wilt gebruiken (u heeft er waarschijnlijk maar één).

Hierdoor wordt een nieuw, leeg certificaat op uw server gemaakt.

Stap 3: Maak een certificaat en ondertekeningsverzoek

Log vervolgens in op uw WHM-backend en maak een certificaat en ondertekeningsverzoek (CSR). Om dit te doen, gaat u naar het Web SSL / TLS-menu in uw WHM en klikt u op “Een SSL-certificaat en ondertekeningsverzoek genereren”.

Vul de gegevens voor uw certificaat in (e-mailadres, wachtwoord, bedrijfsnaam, etc.). Zorg ervoor dat de sleutelgrootte is ingesteld op 2048, anders accepteert GoDaddy de CSR niet.

Zodra u op ‘Maken’ klikt, maakt uw server drie reeksen willekeurige tekst, het ondertekenverzoek, het certificaat en een sleutel. Sla de sleutel op in een back-up tekstbestand en kopieer uw ondertekeningsverzoek, inclusief de begin- en eindregels, en log opnieuw in op het certificaatbeheerscherm van GoDaddy.

Zoek het lege certificaat dat u met deze site wilt gebruiken en klik op “Certificaat beheren”.

Zoek in uw certificaat naar het veld dat uw CSR aanvraagt ​​en plak het in. GoDaddy vult automatisch veel van de certificaatgegevens voor u in. Klik op “Certificaat maken” en GoDaddy begint het domein te verifiëren en het certificaat te genereren. (Houd er rekening mee dat als uw e-mailadres dat aan het domein is gekoppeld, verschilt van het adres dat aan het certificaat is gekoppeld, u de certificaatconfiguratie moet autoriseren om het succesvol te voltooien.) Zodra uw certificaat is voltooid, kunt u weer verder gaan met het toepassen ervan naar jouw rekening.

Stap 4: uw certificaat toepassen

Zodra uw certificaat is gegenereerd, downloadt u het naar uw computer door op de knop “Downloaden” te klikken.

Pak vervolgens het .zip-bestand uit dat u zojuist hebt gedownload en open het .crt-bestand met Kladblok of een gelijkwaardige teksteditor. Kopieer de volledige inhoud en log vervolgens in op uw WHM. Klik onder ‘SSL-beheer’ op ‘Een SSL-certificaat installeren en het domein instellen’. Plak de inhoud van het .crt-bestand in het vak onder ‘Een SSL-certificaat installeren’.

Zodra deze stap is voltooid, worden de andere velden op de pagina automatisch ingevuld en kunt u op ‘Verzenden’ klikken. Als alles in orde is, moet de server het certificaat accepteren en Apache opnieuw opstarten. De certificaatinstallatie zou nu voltooid moeten zijn.

Stap 5: testen

Breek de champagne nog niet uit. De installatie van het certificaat is voltooid, maar het is een goed idee om een ​​snelle test uit te voeren om te controleren of alles naar behoren werkt. Bezoek de startpagina van de site waarvoor u het certificaat heeft geïnstalleerd en wijzig de “http” in “https”. Als uw certificaat correct is geïnstalleerd, ontvangt u geen beveiligingsfouten en ziet de URL er nu als volgt uit:

Maak je geen zorgen als er een beveiligingsfout verschijnt. Wacht gewoon een paar minuten, wis het cachegeheugen van uw browser en probeer het opnieuw. Het kan even duren voordat uw browser herkent dat het certificaat is gewijzigd. Zodra het certificaat zonder fouten is geladen, klikt u op het hangslotsymbool in uw URL-balk en leest u de informatie van uw nieuwe certificaat om er zeker van te zijn dat het correct is. Als alles in orde lijkt, gefeliciteerd, je bent klaar!

Aangezien de huidige prijs voor een goed SSL-certificaat ongeveer een dollar per maand is, maakt het potentiële rendement op investering het installeren van een slimme gok voor iedereen die de veiligheid en gebruikerservaring van zijn site wil verbeteren. Als uw site vereist dat gebruikers inloggegevens invoeren (zelfs die zo eenvoudig als een gebruikersnaam en wachtwoord voor een forum), of als uw site een winkel heeft (met of zonder een externe betalingsverwerker), kan een SSL-certificaat zichzelf snel terugbetalen door meer verkeer en meer gemoedsrust voor uw gebruikers en voor u.

Houd dit soort berichten bij door je te abonneren op onze RSS-feed of @WhoIsHosting op Twitter te volgen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me