Амазонско пословање: Да ли је тачно за ваше радно место?

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници.


Амазон Бусинесс је комплетан систем куповине за ваше предузеће – али заједно са мноштвом додатака као што су бесплатна поштарина, количински попусти и посебне понуде. И најбоље од свега, Амазон бизнис је бесплатан.

То је такође и начин да управљате сопственим пословним тимом – омогућавајући запосленима да обављају куповину, а истовремено обезбеђују контролу управљања.

Преко милион предузећа је пријављено за програм. Прочитајте да бисте сазнали да ли је Амазон Бусинесс прави за вас.

Амазон Бусинесс Хомепаге

Увод

Амазон Бусинесс вам омогућава да поставите своју пословну структуру унутар налога како би цео ваш тим могао да купује ставке у исто време када ви и остали менаџери можете да контролишете процес.

На пример, ако једном од ваших запослених треба лаптоп, можете да га купите на Амазону. Тада ће вам захтев бити прослеђен на одобрење. То је једноставан, ефикасан процес.

Уз то, Амазон Бусинесс ћете добити пуно више, укључујући цене само за пословање, ослобађање од пореза, бесплатну доставу и још много тога.

Бусинесс Приме

За већину корисника компаније Амазон очигледна ствар Амазон Бусинесс-а је његова интеграција са Бусинесс Приме.

Овај део система пружа исту бесплатну приоритетну доставу као и редовни Приме. Али то укључује и ствари као што су понуде само за чланове.

Једном када се пријавите за Амазон Бусинесс, можете да купите Бусинесс Приме налог који омогућава више чланова тима да користе ваш налог. Планови Бусинесс Приме почињу од 179 долара годишње.

Систем набавке

Амазон Бусинесс вам омогућава да подесите свој налог тако да чланови вашег тима могу куповати. Њихова тачна куповна моћ зависиће од дозвола које им дате.

Уз то, можете подесити токове одобрења. То вам омогућава да поставите лимите за куповину корисницима и да потврдите наруџбе. Постоје такође аналитике како бисте могли да пратите куповину ваше компаније.

Овај систем би могао бити довољан за мала предузећа. Али ако вам треба више, можете да повежете свој рачун са сопственим системом куповине. Подршка за кориснике компаније Амазон Бусинесс радиће са вама како бисте је поставили.

Предности

Ако се закопате у Амазон Бусинесс, на страницама производа наћи ћете пуно привлачних додатака попут упоређивања цена на којима ћете видети више понуда различитих добављача. Али овде ћемо прећи главне карактеристике плана.

Видео: Све што волите о Амазону. За рад.

Бусинесс Приме

Уз Бусинесс Приме, добијате бесплатну дводневну доставу и посебне понуде.

У зависности од тога где живите, можда ћете моћи да добијете једнодневну или исти дан.

Напредне главне карактеристике

Бусинесс Приме је доступан путем четири плана који почињу од 179 долара годишње – не пуно више од обичних премијера Амазона.

Видео: Амазон Бусинесс Приме

Осим што већем броју људи омогућава коришћење вашег налога, планови Смалл, Медиум и Ентерприсе нуде посебне функције:

  • Потражите видљивост: анализирајте обрасце куповине
  • Проширени услови за плаћање по фактури: требате до 60 дана да платите
  • Вођена куповина: усмјерите кориснике ка правим производима и добављачима.

Управљање рачуном

Као и код самосталног система куповине, можете организовати организациону структуру на свој Амазон Бусинесс налог. Ово ствара систем који поставља ко може купити шта и како се рукује захтевима за куповину.

Али то превазилази организовање куповина. Као што ћемо ускоро расправљати, Амазон вам омогућава да плаћате на више начина. Тако можете, на пример, плаћати рачуне.

Цене само за пословање

Амазонови добављачи нуде производе који се нуде само предузећима. Можете их добити само преко компаније Амазон Бусинесс.

Поред тога, добићете посебне цене на одабране артикле. Амазон каже да ово укључује милионе производа.

Поред тога, добићете количинске попусте када купујете скупно.

Комбинујући ове функције са Амазоновим системом који упоређује куповину лако, Амазон Бусинесс би вам могао уштедети много новца.

Начини плаћања

Амазон Бусинесс пружа разне начине плаћања.

Можете се пријавити за Амазон Бусинесс Приме Америцан Екпресс картицу да бисте били повезани са вашим налогом. Коришћењем ове картице добијате 5% повратне или 90-дневне бескаматне услове на ваше куповине.

Ова погодност се не односи само на редовне куповине у Амазону. Добићете овај посао на АВС-у као и на тржишту целе хране.

Велика предузећа такође могу отворити корпоративну кредитну линију коју могу користити више чланова њиховог тима.

Куповина Аналитике

Амазон Бусинесс нуди аналитику о куповини. Помоћу њих можете да надмашите праћење и визуелно купите таблице и графиконе.

У вези са аналитиком је подршка компаније Амазон Бусинесс за наруџбине за куповину.

Са њима ће ваш тим унети позивни број и факултативни коментар на све њихове поруџбине.

На тај начин можете боље пратити куповину.

Остале карактеристике компаније Амазон

За оне који немају Бусинесс Приме, Амазон и даље нуди бесплатну доставу за већину куповина. Међутим, постоје ограничења за то. Примењује се само на поруџбине веће од 25 долара. И не пружа приоритетну доставу као што сте добили са Приме чланством.

Ако ваше предузеће купује физички велике пошиљке, можете добити пошиљке палете. Међутим, мораћете да се квалификујете за ове пошиљке.

Порезна ослобођења

Постоје бројне околности у којима предузеће може бити ослобођено од пореза на неку ставку. Једна од најчешћих је када се предмет купује на препродаји као део другог предмета.

Ако сте компанија са седиштем у САД која купује од европских добављача, такође бисте били ослобођени пореза на додату вредност (ПДВ).

Амазон Бусинесс осмишљен је тако да вам омогући постављање ових ослобођења од пореза на нивоу целе организације.

Прилагођена куповина

Корисници Амазон Бусинесс-а добијају прилагођене контролне табле које укључују ствари попут приступа куповинама ради једноставног нарушавања наруџбе.

Такође нуди прилагођено искуство на страницама производа. Вјероватно сте упознати са одјељком на уобичајеним страницама производа, „Купци који су купили овај артикал такође су купили.“

Амазон Бусинесс представља више понуда на истој страници производа. Користећи ову функцију, добит ћете најповољније понуде о својим куповинама.

Почетак

Лако је добити рачун компаније Амазон Бусинесс. И то бесплатно. Све што треба да урадите ако унесете мало информација о свом послу.

Започињете уносом пословне или пословне адресе е-поште, својим именом и лозинком.

Регистрација за Амазон Бусинесс 1. корак

Тада уносите податке о свом предузећу или послу.

Амазон Бусинесс Сигн-уп 2. корак

Пореске информације

Морате да наведете свој број социјалног осигурања или идентификациони број послодавца (ЕИН) да бисте потврдили своје пословање. Обично ћете добити верификацију у року од 24 сата од давања тих информација.

Подесите свој налог

Након што створите свој Амазон Бусинесс налог, требало би да добијете Бусинесс Приме, а затим подесите кориснике налога и токове одобрења.

Пријавите се за Бусинесс Приме

Не бисте се морали пријавити за Бусинесс Приме налог да бисте користили Амазон Бусинесс. Али ако купујете чак и умерену количину ствари, то је добра инвестиција.

Амазонски пословни планови

Додајте људе

Корисничке налоге додајете тако што ћете кликнути на мени Амазон Бусинесс налога и изабрати „Манаге Иоур Бусинесс“. Нова страница учитава се са одјељком „Људи“. Тамо ћете пронаћи два дугмета: „Додај особу“ и „Додај више људи“.

Без обзира кога изабрали, можете поставити кориснике са одговарајућим дозволама и контролом радног тока.

Групе

Ако имате велики број запослених, можда бисте желели да оснујете групе које ће имати различите нивое приступа. На пример, можда имате све људе у продаји у једној групи.

Дефинишите своје токове одобрења

Свој радни ток можете дефинисати са своје надзорне плоче Амазон Бусинесс. Изаберите „Манаге Иоур Бусинесс“ из менија.

Одатле, идите на „Политике куповине“ на страници. Тамо ћете моћи да одаберете „Одобрења“ да бисте поставили кориснике који могу да одобре куповину.

Корисници који немају овлашћење за одобравање извршиће куповину једном од корисника са одобрењем пре него што је наруџба постављена.

Остала подешавања налога

Такође на оквиру надзорне плоче налога Амазон Бусинесс можете да подесите следеће:

  • АТЕП за куповину ослобођене од пореза
  • Подесите жељене добављаче
  • Погледајте аналитику
  • Повежите се са системом куповине.

Резиме

Амазон Бусинесс је моћан систем који би вам требао уштедети времена и труда. Нуди довољно алата и понуда да задовољи већину пословних људи. А с обзиром на то да је бесплатна, вреди бар проверити. Посетите Амазон одмах да бисте видели да ли је тачан за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me